Multimediální centra + mini pcRikomagic MK802 IV

Odpovědět
Uživatelský avatar

milousek73
Stálý androiďák
Příspěvky: 249
Registrován: čtv 15. zář 2011 10:39:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy SII
Tablet: Nexus 7 (2013)
Rom: CM11 (4.4.4)
Bydliště: Vendryně

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od milousek73 » stř 27. lis 2013 12:09:24

to je verze pro zařízení s novým wifi čipem a to já nevlastním...





Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » stř 27. lis 2013 13:05:47

Pro nové wifi jsou Neomode 1.3,1.7 a už je 1.8(dneska ho tam nasypu a potestuju). Pro staré wifi je nejnovější 1.5.http://www.freaktab.com/showthread.php? ... net-Go-CR9 http://www.freaktab.com/showthread.php? ... ith-AP6210


Ltd.mp
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 27. lis 2013 10:31:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Ltd.mp » stř 27. lis 2013 18:55:42

Stále stejná situace. Nedovedu přejít do Flashovacího módu. Mám zmáčklé resetační tlačítko, připojím kabel do PC a jediné co se provede, že připojí USB paměti a RK Android Tool nahlásí "Found RKAndroid Mass Storage USB"

Něco dělám špatně a nevím co:(

Uživatelský avatar

milousek73
Stálý androiďák
Příspěvky: 249
Registrován: čtv 15. zář 2011 10:39:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy SII
Tablet: Nexus 7 (2013)
Rom: CM11 (4.4.4)
Bydliště: Vendryně

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od milousek73 » stř 27. lis 2013 19:05:28

pokud hlásí found tak je přeci zařízení nalezeno a můžeš flashovat :lol:


Ltd.mp
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 27. lis 2013 10:31:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Ltd.mp » stř 27. lis 2013 19:30:07

To bohužel nemůžu. Má to hlásit jinou hlášku: "Found RKAndroid Loader Rock Usb" Když dám Erase IDB tak to ohláší chybu "MSC can´t do erase IDB"


Uživatelský avatar

milousek73
Stálý androiďák
Příspěvky: 249
Registrován: čtv 15. zář 2011 10:39:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy SII
Tablet: Nexus 7 (2013)
Rom: CM11 (4.4.4)
Bydliště: Vendryně

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od milousek73 » stř 27. lis 2013 19:48:47

a máš vyjmutou sd kartu,vše odpojené a zapojeno v bočním samostatném portu?

edit: zde se to řešilo http://www.freaktab.com/showthread.php? ... k-usb-quot

a zde je řešení ... pomohl jiný datový kabel http://www.freaktab.com/showthread.php? ... uot-on-MX2


Ltd.mp
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 27. lis 2013 10:31:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Ltd.mp » stř 27. lis 2013 21:06:04

Mám vše odpojeno z USB. Pouze zapojeno HDMI, USB napájení a propojovací kabel do PC. USB kabel zapojený přes OTG konektor z boku. Kabel zdá se být v pořádku, po zapnutí USB uložiště vidím data v Rikomagiku. Zkusím zítra sehnat jiný kabel, ale moc tomu nevěřím:(

Uživatelský avatar

milousek73
Stálý androiďák
Příspěvky: 249
Registrován: čtv 15. zář 2011 10:39:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy SII
Tablet: Nexus 7 (2013)
Rom: CM11 (4.4.4)
Bydliště: Vendryně

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od milousek73 » stř 27. lis 2013 21:14:37

nápájecí kabel odpoj !!! má být připojeno jen HDMI a OTG kabel. Jak jinak by jsi držel reset před připojením k PC ?


PaPe3
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: ned 24. čer 2012 10:58:58
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy I9000

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od PaPe3 » stř 27. lis 2013 21:58:27

Staci ti jen Rebooter https://play.google.com/store/search?q=rebooter naistalovat. Nemusi pracne mackat a hlavne hledat ten mikrospinac. Dej Bootloader a si tam. Nejlepsi reseni.

Uživatelský avatar

milousek73
Stálý androiďák
Příspěvky: 249
Registrován: čtv 15. zář 2011 10:39:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy SII
Tablet: Nexus 7 (2013)
Rom: CM11 (4.4.4)
Bydliště: Vendryně

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od milousek73 » stř 27. lis 2013 22:13:04

To je řešení pokud je miniPC živé... . Jinak jedno podržení tlačítka reset sponkou na začátku flashování není takový problém :D


Ltd.mp
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 27. lis 2013 10:31:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Ltd.mp » stř 27. lis 2013 22:28:28

No super, o tom nikde nikdo nehovoří :( Děkuji mockrát za pomoc.

Čímž jsem se posunul dál, PC zařízení našlo, dal jsem nainstalovat Drivery, spustil RKandroid tool, zařízení připraveno, dal vymazat IDB, proběhlo v pořádku, spustil Flash, data se načetly do zařízení a v posledním kroku, kdy kontroluje, zda jsou data správně načtena hází Error: Download file failed, Error: Run failed.

že mě nemůže jít nic bez komplikací...ví někdo jak z toho ven?


Ltd.mp
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 27. lis 2013 10:31:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Ltd.mp » stř 27. lis 2013 22:33:53

K čemu je ta aplikace dobrá, když zařízení je vypnuto, protože nemá napájení?

Uživatelský avatar

milousek73
Stálý androiďák
Příspěvky: 249
Registrován: čtv 15. zář 2011 10:39:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy SII
Tablet: Nexus 7 (2013)
Rom: CM11 (4.4.4)
Bydliště: Vendryně

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od milousek73 » stř 27. lis 2013 22:39:09

máš staženou správnou ROM pro své zařízení? je vyrobeno před 07/2013 nebo po tomto datu?


Ltd.mp
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 27. lis 2013 10:31:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Ltd.mp » stř 27. lis 2013 22:44:15

milousek73 píše:máš staženou správnou ROM pro své zařízení? je vyrobeno před 07/2013 nebo po tomto datu?
zařízení 201309***** a ROM tato:

http://www.freaktab.com/showthread.php? ... ith-AP6210


Ltd.mp
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 27. lis 2013 10:31:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Ltd.mp » stř 27. lis 2013 22:54:56

Jak je zařízení v tu chvíli napájeno? Přes USB OTG nebo přes HDMI? Vám android funguje i bez napájecího kabelu? Nemůže být problém, když používám 2,5m dlouhou HDMI prodlužovačku?

Uživatelský avatar

milousek73
Stálý androiďák
Příspěvky: 249
Registrován: čtv 15. zář 2011 10:39:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy SII
Tablet: Nexus 7 (2013)
Rom: CM11 (4.4.4)
Bydliště: Vendryně

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od milousek73 » stř 27. lis 2013 23:05:43

je napájeno z usb v PC přes OTG kabel...po flashi ho nechávám zapojen dokud si vše nenastavím,jen připojím usb klávesnici.

Uživatelský avatar

milousek73
Stálý androiďák
Příspěvky: 249
Registrován: čtv 15. zář 2011 10:39:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy SII
Tablet: Nexus 7 (2013)
Rom: CM11 (4.4.4)
Bydliště: Vendryně

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od milousek73 » stř 27. lis 2013 23:11:07

bohužel nemohu tuto rom vyzkoušet...mám jiný typ wifi. vyzkoušej více romek jestli ti to hlásí stejný problém. Při flashi nepoužívám dodávaný napájecí kabel,ale kvalitní od telefonu HTC.


Ltd.mp
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 27. lis 2013 10:31:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Ltd.mp » stř 27. lis 2013 23:16:47

A celou dobu je zařízení zapnuto? Nebo jej máš vyplé? Mě bez napáječe RKM nejede...

Uživatelský avatar

milousek73
Stálý androiďák
Příspěvky: 249
Registrován: čtv 15. zář 2011 10:39:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy SII
Tablet: Nexus 7 (2013)
Rom: CM11 (4.4.4)
Bydliště: Vendryně

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od milousek73 » stř 27. lis 2013 23:27:23

na vypnutém miniPC stisknu sponkou tlačítko reset a držím stisknuté/usb kabel mám připojený do zdířky OTG(vedle reset) a poté připojím k notebooku.Jakmile windows zvukem oznámí, že našel zařízení tak pustím tlačítko reset/ spustím RKDevelopTool_v1.37 a RUN/ dále jen čekám až se na televizi objeví nová nahraná romka.Do té doby nic neodpojuji ani nepřipojuji.


PaPe3
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: ned 24. čer 2012 10:58:58
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy I9000

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od PaPe3 » čtv 28. lis 2013 6:24:14

Nemuze byt problem s napajeni. Chce to docela dost a je mozne ze notebook ti tolik stavy neda.


Ltd.mp
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 27. lis 2013 10:31:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Ltd.mp » čtv 28. lis 2013 10:20:50

Takže jestli to chapu, zařizeni se ma rozběhnout z napajeni z PC. Což samozřejmě se u mě neděje. Mám připojeno k NTB, budu muset sehnat tedy jiné PC.

Mockrát děkuji za Vaše poznatky!

Jste skvělí.

Uživatelský avatar

milousek73
Stálý androiďák
Příspěvky: 249
Registrován: čtv 15. zář 2011 10:39:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy SII
Tablet: Nexus 7 (2013)
Rom: CM11 (4.4.4)
Bydliště: Vendryně

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od milousek73 » čtv 28. lis 2013 10:34:27

Ano, mě to funguje na všech třech noteboocích co mám doma.Zkus jiný USB kabel.


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » čtv 28. lis 2013 10:35:23

Vyndej to úplně pryč z TV,zapoj jenom do OTG kabel,vyndej SD kartu,zmáčkni reset sponkou,zapoj do PC,flashni firmware(doporučuju Neomode 1.3 720p),někdy se stane,že to skončí errorem,ale to se nic neděje,zopakuj postup znovu,nezapomeň vždy dát nejdřív EraseIDB,po úspěšném flashi to KOMPLETNĚ zapoj do TV,Rikomagic ti nabootuje a je hotovo.http://www.freaktab.com/showthread.php? ... ith-AP6210
Naposledy upravil(a) Beris dne čtv 28. lis 2013 10:47:58, celkem upraveno 1 x.


Ltd.mp
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 27. lis 2013 10:31:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Ltd.mp » čtv 28. lis 2013 10:41:58

A proč zrovna 1.3 a ne nejnovější? Jaké k tomu opodstatnění?


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » čtv 28. lis 2013 10:55:58

Nejnovější 1.8 tak jak je ani nenabootuje,podařilo se mi to spustit pouze s jádrem od Sam321 a není o co stát.Už jen remix rozlišení 720p+1080p je ujetý atd...


Ltd.mp
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 27. lis 2013 10:31:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Ltd.mp » čtv 28. lis 2013 16:20:08

Zkusil jsem jiný kabel - Error při kontrole souboru, Zkusil jsem bez HDMI - Error při kontrole souboru. Zařízení nenabootuje. Nyní jsem zkoušel Neomode 1.3. Nezbývá mi nic jiného, než to vzít na jiný PC. Pak už nevím...


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » čtv 28. lis 2013 16:25:30

Zkus tam nasypat origoš firmwér přes RKBatch Tool.


Ltd.mp
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 27. lis 2013 10:31:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Ltd.mp » čtv 28. lis 2013 16:52:54

Originál Firmware se podařilo nalít úspěšně. Jaké z toho plyne ponaučení? Chci přejít na Neomode...


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » čtv 28. lis 2013 16:56:37

A teď zkus znovu nasypat Neomode.Nezapomeň nejdřív EraseIDB.


Ltd.mp
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 27. lis 2013 10:31:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Ltd.mp » čtv 28. lis 2013 17:10:58

Error:(

Odpovědět

Zpět na „Multimediální centra + mini pc“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host