Multimediální centra + mini pcRikomagic MK802 IV

Odpovědět
Uživatelský avatar

milousek73
Stálý androiďák
Příspěvky: 249
Registrován: čtv 15. zář 2011 10:39:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy SII
Tablet: Nexus 7 (2013)
Rom: CM11 (4.4.4)
Bydliště: Vendryně

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od milousek73 » čtv 28. lis 2013 17:17:44

má to root?





Ltd.mp
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 27. lis 2013 10:31:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Ltd.mp » čtv 28. lis 2013 17:25:54

Tím mám chápat co? Já se omlouvám...


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » čtv 28. lis 2013 18:25:40

root s tím nemá nic společného

Tak to už opravdu nevím.Mi se to taky někdy stane,ale pomůže zopakování odpojit-připojit-EraseIDB-Run anebo návrat k origoš fw a znovu Neomode.


Ltd.mp
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 27. lis 2013 10:31:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Ltd.mp » čtv 28. lis 2013 20:19:34

Nic z toho nepomohlo, lze nainstalovat jen origo Firmware. Trochu jsem hledal a našel jsem, že nejsem sám s tímto problémem. Jen nechápu jak ho vyřešili:

http://www.freaktab.com/showthread.php? ... 210/page11


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » pát 29. lis 2013 0:12:17

Vyzkoušej tohle.Je to Neomode 1.3 pro RKBatch Tool. http://ulozto.cz/x1qg7DwJ/neo1-3-rar



Ltd.mp
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 27. lis 2013 10:31:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Ltd.mp » pát 29. lis 2013 6:43:19

Cesta tudy vede. Firmware se podařilo načíst do zařízení bez chyby. Jen škoda že je nejspíš na zařízení se starým WIFI chipem. Při Bootování se zobrazí RKM obrazovka, pak se objeví androiďák s rotujícím břichem, pak se to restartuje a takto pořád dokola....


Ltd.mp
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 27. lis 2013 10:31:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Ltd.mp » pát 29. lis 2013 20:02:52

Další poznatek, ale bez úspěchu. Vzal jsem z práce USB-MicroUSB kabel z našeho profi zařízení se zlacenými konektory a s tlumivkou na odrušení signálu. Nainstaloval jsem origo Firmware a po instalaci se hned začal bootovat systém, tak jak popisujete Vy. Takže rozdíl kabelu má opravdu vliv na chování zařízení. Bohužel když jsem dal instalovat Neomode, tak opět na závěr Error. Zařízení nenabootuje...


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » pát 29. lis 2013 22:56:27

Tady jsem uložil firmware,který používám já.Je tam nejnovější jádro od Sam321 a rozdělení paměti na 2GB systém a 4,2GB uživatel.Tak zkus.Jinač asi zkus jiné PC.http://ulozto.cz/xT3Ab351/mk802iv-newwi ... 130809-zip


Ltd.mp
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 27. lis 2013 10:31:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Ltd.mp » stř 11. pro 2013 19:57:06

Tak jsem dnes zkusil i na jiném PC společně s firemními informatiky a opět error. Takže zpátky přechod na originál firmware...

Všem děkuji za snahu mi pomoct.


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » stř 11. pro 2013 20:55:03

Vyzkoušej ještě toto:po erroru opakuj znovu EraseIDB-RUN tak dlouho,až zařízení samo přejde do režimu MaskRom a pak dej RUN - zařízení se samo resetuje (nahodí správnou hodnotu Total něco 2048) a flash pak už proběhne OK.Vždycky to mám sundané z TV.
Naposledy upravil(a) Beris dne pát 27. pro 2013 16:24:00, celkem upraveno 1 x.


Ltd.mp
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 27. lis 2013 10:31:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Ltd.mp » stř 11. pro 2013 21:31:24

Chápu to tak, že s tím máš podobné zkušenosti? Dám tedy tomu poslední šanci, ale dříve jak za týden to určitě nebude. Dám potom vědět...Děkuji.


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » čtv 12. pro 2013 6:39:07

jj mám s tím podobné zkušenosti,při mém počtu x flashí někdy i za jeden den... :lol:


1commo2
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 04. říj 2011 18:47:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 4500T
Tablet: Rikomagic MK802 IV

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od 1commo2 » sob 14. pro 2013 19:07:01

Dá sa k Rikomagic pripojiť 5.1 zvukovka?

Mám tam pripojený cez USB Sound Blaster Play! hrá krasne ale chcel by som tam pripojiť AXAGO ADA-X5 http://www.alza.sk/axago-usb2-0-real-7- ... 246591.htm
Pisal som aj výrocovi (CZ) ale ziadna odpoved

Vie mi niekto poradit ?


franta-kocourek
Stálý androiďák
Příspěvky: 189
Registrován: ned 25. bře 2012 14:09:49
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: lg g4 [815 10d+root]
Mobil 2 / ROM: samsung galaxy nexus [zmod]

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od franta-kocourek » pon 16. pro 2013 13:03:48

Lidi, uvažuji o koupi tohoto drobečka a chci se zeptat, jestli je to s wifi vážně tak hrozné jak všude čtu?! A nebo to opravují custom romky?
Dík za rady!


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » úte 17. pro 2013 6:34:07

S wifi jsem nikdy žádné problémy neměl ani na origoš ani na custom rom.Custom rom řeší hlavně problémy s trhaným přehráváním videa.


Ltd.mp
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 27. lis 2013 10:31:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Ltd.mp » úte 17. pro 2013 22:18:57

Beris píše:Vyzkoušej ještě toto:po erroru opakuj znovu EraseIDB-RUN tak dlouho,až zařízení samo přejde do režimu MASS STORAGE a pak dej RUN - zařízení se samo resetuje (nahodí správnou hodnotu Total něco 2048) a flash pak už proběhne OK.Vždycky to mám sundané z TV.
Takže po hodině flashování u TV (nonstop ERASE IDB a RUN), nic výše popisovaného nenastalo. Opět bez úspěchu...


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » stř 18. pro 2013 21:44:26

Konečně se mi to povedlo zabalit a úspěšně nainstalovat přes RKBatch tool,tak mi neříkej,že ti tohle neklaplo.Firmware obsahuje jádro od Sam321 pro hladké přehrávání videa a rozdělení integrované paměti na 1,9/4,6GB. http://www.ulozto.cz/xxfGysKs/mk802iv-a ... chtool-rar


1commo2
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 04. říj 2011 18:47:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 4500T
Tablet: Rikomagic MK802 IV

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od 1commo2 » čtv 19. pro 2013 7:52:17

Nevie mi nik poradiť ohladne zvukovky 5.1 :-(
1commo2 píše:Dá sa k Rikomagic pripojiť 5.1 zvukovka?

Mám tam pripojený cez USB Sound Blaster Play! hrá krasne ale chcel by som tam pripojiť AXAGO ADA-X5 http://www.alza.sk/axago-usb2-0-real-7- ... 246591.htm
Pisal som aj výrocovi (CZ) ale ziadna odpoved

Vie mi niekto poradit ?


Ltd.mp
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 27. lis 2013 10:31:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Ltd.mp » pon 30. pro 2013 12:14:29

Beris píše:Konečně se mi to povedlo zabalit a úspěšně nainstalovat přes RKBatch tool,tak mi neříkej,že ti tohle neklaplo.Firmware obsahuje jádro od Sam321 pro hladké přehrávání videa a rozdělení integrované paměti na 1,9/4,6GB. http://www.ulozto.cz/xxfGysKs/mk802iv-a ... chtool-rar
Skvělá práce Berisi!!! Podařilo se nahrát bez jediného problému, vše už jede jak má a nemíním už do toho jakkoliv zasahovat:-)

Děkuji za Vaši pomoc!


mr.key
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: pát 07. čer 2013 21:28:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od mr.key » čtv 02. led 2014 11:21:38

nazdar neviete niekto ako nastavit hdmi passtrough permanentne? po restarte sa vzdy prestavi na normalny hdmi. ked ho restartnem a idem do nastavenia zvuku vidim ho chvilu este ako passtrough ale zrazu presoci na normalny hdmi. pripada mi to akoby to prestavoval nejaky proces ktory sa prave v tej chvili spusti, ale to moze byt iba domienka.


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » čtv 02. led 2014 17:12:10

Co tam máš za firmwér?


mr.key
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: pát 07. čer 2013 21:28:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od mr.key » úte 07. led 2014 1:13:04

fw tam je oficialny od rkm verzia 131107


michaaal
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 09. led 2014 13:30:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) / Rikomagic MK802 IV
Rom: 4.3 / 4.2.2 / 4.2.2

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od michaaal » čtv 09. led 2014 13:42:42

Zdravim vsetkych,

prosim Vas, aj ja mama problem s prehravanim filmov ulozenych na sietovom ulozisku - konkretne k routeru mam cez DLNA pripojeny externy disk (cez USB kabel). Kazdy film prehravany cez siet mi seka... Taktiez je to celkovo pomale - aj fotky ulozene na sietovom ulozisku mi strasne dlho nacitava... Avsak napr. internet prehliadac alebo youtube ide v pohode...
RKM je pripojeny cez ethernet (adapter - USB na LAN).

Prosim o radu, aku custom ROM mam pouzit podla info nizsie a kde sa da stiahnut. Idealne uz overenu custom ROM.

Vopred dakujem.

- info k zariadeniu:
cislo na zadnej strane RKM: 2013103341
RKM MK802 IV 8GB
verzia android: 4.2.2
verzia jadra: 3.0.36+ (Thu Nov 7 09:11:34 CST 2013)
cislo zostavy: RKM MK802IV-eng 4.2.2 JDQ39 eng.ant.20131107.101025 test-keys
vendor software version: RKM MK802IV_ANDROID4.2.2-SDK_V1.0.0_130514

Uživatelský avatar

milousek73
Stálý androiďák
Příspěvky: 249
Registrován: čtv 15. zář 2011 10:39:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy SII
Tablet: Nexus 7 (2013)
Rom: CM11 (4.4.4)
Bydliště: Vendryně

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od milousek73 » čtv 09. led 2014 14:14:26

Jelikož máš verzi s novou wifi kartou, můžeš si vybrat zde

http://www.freaktab.com/forumdisplay.ph ... 09-III-etc

Vhodná rom pro tvoje zařízení je ta co je určena pro wifi AP6210.


michaaal
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 09. led 2014 13:30:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) / Rikomagic MK802 IV
Rom: 4.3 / 4.2.2 / 4.2.2

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od michaaal » čtv 09. led 2014 14:36:19

diky

najde sa niekto s 201310xxxx co uz nahraval custom ROM???


btw nakolko mam zariadenie este v zaruke, bude mi spdat zaruka aj po tejto uprave?
resp. je to vratny proces (mozem neskor prejst opat na oficialnu ROM)?

A posledna otazka - mozem zariadenie v nejakom kroku trvalo poskodit?


Diky


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » pát 10. led 2014 8:03:52

Vždycky se můžeš vrátit k oficiální ROM.U instalace přes RKAndroid Tool je důležité dát nejdříve EraseIDB a pak Run.U instalace přes RKBatch Tool začít flash tlačítkem Restore.


czDROID
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 21. led 2014 12:21:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Desire HD + SG 4 i9505 + RK802IV with AP 6210
Rom: 4.4.2

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od czDROID » úte 21. led 2014 12:40:13

Dá se v některé z ROM nastavit hlasový výstup SVOX?
Která ROM s novým wifi chipem je podle vás současně nejlepší?
Chodí vám někomu Droidmote, případně je to podle typu ROM?

Na Droidmote píšou toto:
11) I have an MK802 Android mini pc with original firmware, DroidMote not work.
Is simple, you must install a firmware with the uinput inside. At this location you can find one and all the instuctions

24) How can be sure to have all functions of DroidMote Server working in Android ?
If the mouse works, does not mean that all the functions of DroidMote work. To be sure, you must control to have all configurations files installed in the Server part. DroidMote Server at first start up with the help of Busybox install in your system same configurations files. (only in Android vesions > 3.0). droidmote.kl in /system/usr/keylayout
droidmote.kcm in /system/usr/keychars
droidmotemt.idc in /system/usr/idc
droidmotegt.idc in /system/usr/idc
If you have all this files well you are ready. Otherwise, to solve, uninstall DroidMote Server, update or install Busybox from market (free), restat your device, reinstall DroidMote Server.

Uživatelský avatar

hruskal
Androiďák!
Příspěvky: 637
Registrován: stř 29. čer 2011 10:00:15
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 9 PRO LON-L29
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Alpha
Tablet: ASUS Zenpad 9.7 LTE
Bydliště:
Kontaktovat uživatele:

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od hruskal » sob 25. led 2014 21:34:25

Ahoj lidi, mám dotaz, není přímo na toto zařízení spíš tak všeobecně, když připojím do usb ext blu ray mechaniku s origo bd filmem pojede mi to? Je to jen otázka přehrávače z google play nebo i něčeho jiného?? Hezký den a díky za rdy
Ať sýr dál zůstává s touto slaninou
Huawei Mate 9 PRO LON-L29
ASUS Zenpad 9.7 LTE

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11243
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 280
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Jumbo78 » sob 25. led 2014 23:41:49

Mechaniku to určitě nepozná...

@phablet ;)
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


kubias.pavel
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 30. kvě 2013 18:09:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 4 16GB - Po smrti
Mobil 2 / ROM: SGS 6 Black 32GB
Tablet: Asus Nexus 7 16GB
Tablet 2 / ROM: Rikomagic MK802IV
Bydliště: Tachov

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od kubias.pavel » ned 16. úno 2014 16:34:18

zdravim vsechny nadsence vcera mi prisel rikomagic mk802IV je to pekna masinka ale mam sni nejake problemy poradi nekdo???
1. frameskipping u HD a FullHD videi nekdy i u norml. videa na youtube
2. klavesnice nejde absolutne prepnout na qwertz (porad mam anglickou) klavesnice logitech wireless touch k400
3. nastaveni leveho a praveho tlacitka mysi nelze poradne pouzivat system jak odebrat prebytecne plochy,vymazat zastupce,volby jako kopirovat,vlozit atd...
4. obcas se neda ani ovladat po prvnim zapnuti nehorazne se kouse uplne vsechno...
5. hry nainstalovane nejdou vubec ovladat (asi kvuli nastaveni klavesnice)
klavesnici jsem nastavoval jako vztup qwertz ale proste to nereaguje a jazyk mam taky cestinu firmware 4.2.2 a TV Samsung UE50F4500 myslim

kdyz nekdo bude vedet jak na to napiste dik...

Odpovědět

Zpět na „Multimediální centra + mini pc“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host