Multimediální centra + mini pcRikomagic MK802 IV

Odpovědět
Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11242
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 280
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Jumbo78 » pát 05. črc 2013 8:19:27

Pokud máš signál wi-fi dobrý, zkus na routeru nastavit kanál wi-fi menší než 10, DHCP lease time na méně než 24 hodin a DNS servery na 8.8.8.8 a 8.8.4.4.


Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


Uživatelský avatar

Lusiev
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: sob 29. čer 2013 7:38:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Tablet: RKM MK802 IV

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Lusiev » sob 06. črc 2013 9:23:27

Tak jsem to zkusila, vybrala jsem si kanál 6. Nastavila jsem i ostatní doporučené nastavení a musím, říci, že nic moc. Zrychlení a stabilita maximálně o 10% lepší. O proti telefonu(N900) uplná bída! :cry:

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11242
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 280
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Jumbo78 » sob 06. črc 2013 17:56:03

Pokud máš, jak píšeš, signál WiFi dobrý a i po tomto nastavení ti padá GP atd., bude to v tom případě záležitost firmwaru daného zařízení...
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


michal1979@gmail.com
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: stř 31. črc 2013 20:00:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: samsung

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od michal1979@gmail.com » stř 31. črc 2013 20:09:46

Zdravím měl bych dotaz : Zakoupi jsem si MK802 IV a nelze mi pripojit 1Tb HDD
ZA 2 mi nelze někdy připojit do obchodu Play ale net jede nevím si s tím rady diiik


thirty-six
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 09. srp 2012 7:49:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2S 32GB

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od thirty-six » pát 02. srp 2013 10:32:59

ahoj, dá se nějakým způsobem změnit tapeta na ploše? nastavení mi přijde dost osekaný. na to snad není potřeba root...

jo a jak se jde připojit přes wifi k laptopu a pouštět videa nebo muziku? jaksi nevím jak na to


Uživatelský avatar

lacius
Stálý androiďák
Příspěvky: 136
Registrován: čtv 25. říj 2012 10:15:17
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: THL 5000 [stock]
Tablet: Cube Talk 9X (U65GT) [stock]

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od lacius » pát 02. srp 2013 11:40:19

ja teda RM nemam, ale z podstaty veci budes potrebovat dostat se k nasdilenym souborum pres SAMBA protokol (windowsi standard, na Androidu potrebujes nejaky SAMBA KLIENT), nebo je nasdilet nejak jinak, treba na notebooku nainstalovat DLNA server a publikovat multimedia pres nej a na Android strane pak nainstalovat nejaky DLNA klient (moje OUYA ma treba PLEX, nebo muzes zkusit XBMC). Zkus trochu googlit a urcited najdes spoustu navodu a tutorialu, treba http://www.abclinuxu.cz/clanky/dnla-v-praxi-android
Naposledy upravil(a) pRo_lama dne pát 02. srp 2013 11:48:48, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Necituj posledný príspevok viď pravidlo č. 5 !!!


hufv
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 27. kvě 2013 8:45:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2
Tablet: Ainol NOVO 7 Venus, Rikomagic MK802 IV

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od hufv » pát 02. srp 2013 13:11:55

thirty-six píše:ahoj, dá se nějakým způsobem změnit tapeta na ploše? nastavení mi přijde dost osekaný. na to snad není potřeba root...

jo a jak se jde připojit přes wifi k laptopu a pouštět videa nebo muziku? jaksi nevím jak na to
Těch způsobů je hodně, nejjednodušší je asi použít klasické sdílení. Na PC vysdílej příslušný adresář. ES Manager je součást instalace, pokud ho tam nemáš (po update firmware se může ztratit), tak si ho znovu nainstaluj. V něm přejdi na síť a zadej IP adresu počítače a cestu ke sdílenému adresáři. Pak už stačí jen na to co se objeví ťuknout a vybrat si čím to zpracovat.

A k té tapetě - na ploše ťukni vícekrát za sebou. Objeví se ti možnost změnit tapetu - buď z tapet, nebo třeba přes program - pokud máš ten ES Manager, tak přes ten. Pomocí něj vyhledáš obrázek (fotku) buď v zařízení, nebo i v síti z toho, co máš sdílené.
michal1979@gmail.com píše:Zdravím měl bych dotaz : Zakoupi jsem si MK802 IV a nelze mi pripojit 1Tb HDD
ZA 2 mi nelze někdy připojit do obchodu Play ale net jede nevím si s tím rady diiik
Trochu moc stručné. Ale: připojuješ buď přes miniUSB (ne napájecí!!!), nebo přes OTG kabel. Rozhodně musí mít disk vlastní napájení. Disk musí mít jen 1 partition - jinak s tím bude problém.
Bez problémů by mělo jít připojení disku do 2 TB (mám vyzkoušeno), přes 2 TB už ne.
Naposledy upravil(a) pRo_lama dne pát 02. srp 2013 18:37:40, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Nabudúce používaj tlačidlo Upraviť / EDIT, lebo vytváraním double príspevkov porušuješ pravidlá fóra !!!


michal1979@gmail.com
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: stř 31. črc 2013 20:00:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: samsung

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od michal1979@gmail.com » pát 02. srp 2013 17:57:34

Mám 1TB disk a pokošel jsem se připojit i 500GB ani to nejede jediné co mi jede je flash disk 32GB
A ještě jsem se zaregistroval na účtu google play pokud se připojím s telefonem samsung účet jede jak má jak se připojím s MK802iv píše to žádné připojení asi 2x jsem se tam dostal jak jsem to vyl a zapl tak to zase nešlo nevim čím to je wifi je připojene a net jede.

Uživatelský avatar

milousek73
Stálý androiďák
Příspěvky: 249
Registrován: čtv 15. zář 2011 10:39:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy SII
Tablet: Nexus 7 (2013)
Rom: CM11 (4.4.4)
Bydliště: Vendryně

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od milousek73 » pát 02. srp 2013 18:24:40

Tak mne jede 500GB disk bez problémů i rozdělený na více partition.Jede v obou usb portech. Ale je to usb disk s vlastním napájením.


hufv
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 27. kvě 2013 8:45:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2
Tablet: Ainol NOVO 7 Venus, Rikomagic MK802 IV

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od hufv » pon 05. srp 2013 8:35:32

Pokud je těch problémů víc, tak by to asi chtělo zkusit reinstalaci firmware, případně tam dát novější. Postup je různě na fórech k nalezení (i česky) a firmware taky. Pokud by problémy pokračovali i po reinstalaci, tak asi reklamace. Dva různé disky, to už není náhoda (tedy za předpokladu, že mají vlastní napájení).


michal1979@gmail.com
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: stř 31. črc 2013 20:00:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: samsung

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od michal1979@gmail.com » pon 05. srp 2013 19:35:56

Děkuji ne vlastní napájení nemají pokusim se nějaký takovy disk sehnat ale jak jsem se tak ptal bylo mi řečeno že to musí jít a nechápu proč to musí mít své napájení ten disk?

Uživatelský avatar

lacius
Stálý androiďák
Příspěvky: 136
Registrován: čtv 25. říj 2012 10:15:17
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: THL 5000 [stock]
Tablet: Cube Talk 9X (U65GT) [stock]

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od lacius » pon 05. srp 2013 20:44:37

zalezi na FYZICKE velikosti disku, 2,5" disky teoreticky pojedou jen s USB, maximalne se zlodejem (druhe USB jen pro napajeni). Me to treba 2,5" disk na nekterych kompech jede s jednim kabelem a na jinych cvaka a musim pridat druheho "zlodeje". 3.5" disk se jen z USB ani neroztoci a potrebuje nejake externi napajeni (standardne adapter). USB specifikace rika cosi o 1 amperu pri 5 voltech, ale jestli to vyrobce dodrzi uz je na nem, casto tam cely amper neni a pak je treba pouzivat ty zlodeje nebo resit napajeni jinak (externim usb adapterem)

Uživatelský avatar

milousek73
Stálý androiďák
Příspěvky: 249
Registrován: čtv 15. zář 2011 10:39:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy SII
Tablet: Nexus 7 (2013)
Rom: CM11 (4.4.4)
Bydliště: Vendryně

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od milousek73 » pon 05. srp 2013 23:18:21

Podobný problém řešili už na zahraničních fórech a pomohla originální nabíječka dodávána se zařízením a nebo dokoupena s minimálním výkonem 3A. Prý ty dodávané jsou s kvalitou výstupu dost rozdílné. A určitě se nedoporučuje jen napájení například z usb portu televize.


michal1979@gmail.com
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: stř 31. črc 2013 20:00:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: samsung

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od michal1979@gmail.com » čtv 08. srp 2013 18:18:18

Disk je 2.5'' 1Tb a když MK802 napájím z USB z TV disk cvaká a nejede pokud napájím MK802 ze zdroje necvaká ale taky ho MK802 nepřečte musím se pokusit sehnat to napájení


tomfraj
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: úte 13. srp 2013 15:38:54
Reputace: -50
Typ mobilu / ROM: LG G3
Tablet: Google Nexus 7
Kontaktovat uživatele:

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od tomfraj » úte 13. srp 2013 15:45:30

Tady najdete mojí recenzi tohohle drobečka: (odstraněno)

EDIT by don_alex:
Reklama na vlastní produkty/služby je zde povolena pouze při bezvýhradném splnění pravidel fóra.
Přečti si prosím pravidla fóra a dodržuj je.


juro27
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: sob 17. srp 2013 8:45:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od juro27 » sob 17. srp 2013 10:09:42

Zdravim. Tiez mam tento Rikomagic a nejde mi hrat nova 3 cez droidmote server/cient. V kiente mi totiz pri spusteni hry vobec nereaguje gamepad. Teraz som troska googlil a chcem sa opytat ci tam treba spravit nejake profily na hry cez Touch Profile Creator?


Mozi
Androiďák!
Příspěvky: 265
Registrován: pát 02. dub 2010 14:52:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Bydliště: Vyškov, Uherský Brod
Kontaktovat uživatele:

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Mozi » ned 18. srp 2013 23:26:11

Uvažuji o koupi tohoto "MMC" ale mám dotaz:
je nějak možné dostat do nějaké aplikace na přehrávání videa TV signál z kabelovky, která má výstup HDMI?

Chtěl bych totiž lehce přepínat mezi TV a aplikacemi.
HTC DESIRE

Uživatelský avatar

lacius
Stálý androiďák
Příspěvky: 136
Registrován: čtv 25. říj 2012 10:15:17
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: THL 5000 [stock]
Tablet: Cube Talk 9X (U65GT) [stock]

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od lacius » pon 19. srp 2013 7:36:46

obavam se, ze to bude slozitejsi. Napred bys ten signal musel dostat do androidu a to je problem, protoze HDMI vstup nema zadne takove zarizeni. Takze jediny zpusob jak narvat TV pres android bez TV tunneru je skrz nejakou formu streamu, tedy IPTV. DreamBoxy ho treba umi produkovat, ja si na to budu delat vlastni server. Kazdopadne ti neco musi delat zdroj signalu co pujde po siti, aplikace uz pak sezenes na cokoliv.


rehak39
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: stř 21. lis 2012 20:12:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio 4300
Tablet: Rikomagic mk802 IV

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od rehak39 » úte 20. srp 2013 17:15:46

Zdravim,s mk-ackem jsem docela spokojeny,ale mam jeden mensi problem s dalkovym ovladacem[mk702 II] .Nevim jak nastavit ovladac aby mi simuloval pohyb mobilu u her jako je RealRacing atp. ,pri zataceni.Pokud to nejde ,prosim o radu jak to simulovat treba na mobilu.Diky moc


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » čtv 29. srp 2013 16:15:33

Tak nám Rikomagic vydal nový firmware http://www.rikomagic.com/en/download/download_22_1.html a to se zase předvedli! Nově má výstup 1080p,ale video dále vesele "koktá" a ještě ke všemu nejdou widgety dostat z plochy! Více jsem nezkoumal a firmware šel pryč! :no:


Gu5
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: stř 28. srp 2013 22:38:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE LWW

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Gu5 » pát 30. srp 2013 9:05:43

Na širokou škálu rk3188 zařízení již vyšla neoficiální oprava kernelu řešící problém s trhaným videem (fix nalezen phjanderson, kernel sam321, ROM neomode). Český návod naleznete na fóru symmtec.cz/.../oprava-trhaného-přehrávání-thread6.0/
edit: omlouvám se za citaci, jsem zvyklý z jiných fór, že když chci upřesnit reakci, cituji klidně i poslední příspěvek - jinak pravidla jsem četl, pouze jsem si to v danou chvíli neuvědomil.
Naposledy upravil(a) radegast dne pát 30. srp 2013 12:02:49, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necituj poslední příspěvek!


15degren
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: stř 27. dub 2011 18:14:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duo
Tablet: PB G100

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od 15degren » stř 09. říj 2013 11:35:18

Tak jsem si to koupil aby mi to přehrávalo filmy na telce takže asi tak:

1. Vůbec to nevyflusne 1080p signál do telky, je to nějaký hnusný kekel.

2. 1080p to sice přehraje ale jen ve velmi nízké kvalitě do velikosti 5 GB

3. limit u 720p filmů je 6 gb takže o nic lepší než full HD

Hrozný shit škoda peněz.

Uživatelský avatar

lacius
Stálý androiďák
Příspěvky: 136
Registrován: čtv 25. říj 2012 10:15:17
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: THL 5000 [stock]
Tablet: Cube Talk 9X (U65GT) [stock]

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od lacius » stř 09. říj 2013 12:22:26

Tady pisou, ze to umi max fullHD, tak nevim jak to testovali. Nedela ten problem s prehravanim spis wifi? jak daleko mas antenu? Zkousels to prehravat z SDcka?


1commo2
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 04. říj 2011 18:47:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 4500T
Tablet: Rikomagic MK802 IV

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od 1commo2 » stř 23. říj 2013 6:39:14

Dobrý deň takze aj som novýmajitel Rikomagic MK802 IV
nahral somcustom rom bez problemov ale jadro neviem ako mam nahrat :lol: ma to koncovku iso

Dakujem za radu


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » stř 23. říj 2013 8:50:50

Nahrej si tam nejnovější NEOMODE 1.7 http://www.freak-tab.de/neomode/NHR_17_20131012.zip Jádro od Sam321 je už jeho součástí.(720p,201307...)


1commo2
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 04. říj 2011 18:47:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 4500T
Tablet: Rikomagic MK802 IV

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od 1commo2 » stř 23. říj 2013 13:01:12

vrele dik ;) a nasiel som na nete aj niečo pretaktovane a chcel by som sa spítať ako tam nahrat samostatné jadro


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » stř 23. říj 2013 15:37:11

Jednoduše stávající soubor kernel.img ve složce Image nahraď souborem novým a natáhni to do Rikomagicu.Nezapomeň zachovat název souboru kernel.img.


1commo2
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 04. říj 2011 18:47:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 4500T
Tablet: Rikomagic MK802 IV

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od 1commo2 » stř 23. říj 2013 20:13:56

ok už tomu chapem dikes idem na to ;)


1commo2
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 04. říj 2011 18:47:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 4500T
Tablet: Rikomagic MK802 IV

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od 1commo2 » stř 23. říj 2013 21:05:10

No filmi idu krasne plinule :palec: ale nejde mi google play respektive nejde mi pripojenie do internetu (aspon to tvrdi android ikony wifi aj lan svietia na bielo).
Filmi po sieti funguju z notebooka aj internet ide cez prehliadac ale PLAY pisuje no connection. ale cez prehliadac play ide ale apku nestiahne...
Divne :DD

Este mam jeden problem: mam tv samsung a pocas pripojenia MK802 IV mi v telke stale niečo puka z reprakov cca kazde 4-6 sekund nepravidelne. počas prehravania filmu, hudy atd je to v poriadku... ale ked pozeram net facebook ... tak je to pocut a je to dost neprijemne... :(

Nejake rady? :help:


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » čtv 24. říj 2013 5:38:04

A jaké máš sn modelu? Tenhle Neomode je pro sn 201307...-máš to na obalu.Modely 201305...a 201306... mají jiný wifi modul.

Odpovědět

Zpět na „Multimediální centra + mini pc“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host