Multimediální centra + mini pcRikomagic MK802 IV

Odpovědět

1commo2
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 04. říj 2011 18:47:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 4500T
Tablet: Rikomagic MK802 IV

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od 1commo2 » čtv 24. říj 2013 6:38:26

tak vcera som sa stým trápil do 2 do noci trapil :D ale PLAY je v poriadku internet ide ok.
to pukanie som zstil ze ma suvislost s bezdrotovou mysou a jeho prijimacom... ale toteraz neriesim :DD
este jeden problem mam ako som nahodil tutu ROM tak sa mi akosi stratilo uložisko mam 8GB verziu a nemam tam taky priestor

skus poradit
Rikomagic mam s novou wifi...





Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » čtv 24. říj 2013 7:04:52

Nikdy nebudeš mít v součtu 8GB.U origoš romky je to přibližně 2GB pro systém+4GB úložiště.U Neomode je to 1GB pro systém+5,2GB úložiště.Můžeš si to rozdělit podle sebe pomocí souboru parameter.Já sem to nikdy nedělal,ale řešili to na tomhle fóru http://www.freaktab.com/showthread.php? ... ith-AP6210


1commo2
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 04. říj 2011 18:47:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 4500T
Tablet: Rikomagic MK802 IV

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od 1commo2 » čtv 24. říj 2013 11:35:17

Ok pozriem to inac dikes teraz to chodi luxusne :thumbup:


x2x2
Nové Androidě
Příspěvky: 32
Registrován: stř 02. čer 2010 21:58:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor
Rom: SlimBean 8.0 (4.2.2)

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od x2x2 » čtv 24. říj 2013 13:08:32

Ktory ovladac by ste odporucali k Rikomagic?

F10

Kód: Vybrat vše

http://www.aliexpress.com/item/Rikomagic-MK802IV-MK802-IV-Android-4-2-RK3188-Quad-Core-Mini-PC-TV-BOX-1-8GHz/935160911.html
T2

Kód: Vybrat vše

http://www.aliexpress.com/item/Original-MK802-IV-Rikomagic-MK802IV-Android-4-2-2-RK3188-Quad-Core-Mini-PC-TV-BOX/1386754670.html
RC13

Kód: Vybrat vše

http://www.aliexpress.com/item/RC13-voice-air-mouse-touchpad-Android-4-2-RK3188-Quad-Core-Mini-PC-TV-BOX-stick/941935986.html
RC11

Kód: Vybrat vše

http://www.aliexpress.com/item/RC11-Fly-Air-Mouse-Original-Rikomagic-MK802IV-TV-Stick-RK3188-Quad-Core-Android-4-1-Box/927318238.html
MK705

Kód: Vybrat vše

http://www.aliexpress.com/item/Rikomagic-MK802IV-Quad-core-Android-4-2-Rockchip-RK3188-2G-DDR3-8G-ROM-Bluetooth-HDMI-TF/1204862572.html


1commo2
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 04. říj 2011 18:47:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 4500T
Tablet: Rikomagic MK802 IV

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od 1commo2 » čtv 24. říj 2013 16:22:07

Podla mna ta prva varianta ;)



Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » pát 25. říj 2013 7:12:43

Je nový origoš firmware od Rikomagicu - 131017 - http://www.rikomagic.com/en/download/download_22_1.html .To jsem zvědav,jak je na tom s videem.

Uživatelský avatar

lacius
Stálý androiďák
Příspěvky: 136
Registrován: čtv 25. říj 2012 10:15:17
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: THL 5000 [stock]
Tablet: Cube Talk 9X (U65GT) [stock]

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od lacius » pát 25. říj 2013 7:44:38

@x2x2: taky bych vzal Mele F10, nebo ten posledni - MK705. To oboustrane rozlozeni mi prijde dost prakticke.


1commo2
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 04. říj 2011 18:47:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 4500T
Tablet: Rikomagic MK802 IV

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od 1commo2 » pát 25. říj 2013 12:34:49

Ja uz nespekulujem :D chodi mi to v pohode
Este jedna otazocka ako sa da zazalohovat cela ROM.?


x2x2
Nové Androidě
Příspěvky: 32
Registrován: stř 02. čer 2010 21:58:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor
Rom: SlimBean 8.0 (4.2.2)

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od x2x2 » pát 25. říj 2013 13:47:44

Objednal som s tym MK705. Ale nakoniec cez ebay kedze v alliexpres sa neda platit cez paypal.


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » sob 26. říj 2013 11:11:44

Tak ten nový firmware od Rikomagicu je jen další shit do sbírky! Nová úžasná funkce přetáčení displeje po 90 stupňových krocích = displej se přetáčí kdy se mu zachce! :lol:
Naposledy upravil(a) Beris dne ned 27. říj 2013 10:44:14, celkem upraveno 1 x.


1commo2
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 04. říj 2011 18:47:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 4500T
Tablet: Rikomagic MK802 IV

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od 1commo2 » ned 27. říj 2013 9:17:36

Vie mi niekto poradit aku apku použivate na transfer suborov z PC doMK802 IV
Skusal som vselico ale vsetko islo len cez WIFI a ja by som chcel cez lan dakujem


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » ned 27. říj 2013 10:05:59

Já používám Total Commander+LAN plugin.


1commo2
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 04. říj 2011 18:47:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 4500T
Tablet: Rikomagic MK802 IV

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od 1commo2 » ned 27. říj 2013 16:11:22

nejako mi to nefunguje :DD ako to mas nastavene?


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » ned 27. říj 2013 17:08:52

V Commanderu LAN (sdílení...)-Nový server-zadej libovolné jméno-do první kolonky dej IP PC do kterého se chceš dostat (192.168.....)-do druhé zadej jméno,kterým se přihlašuješ do PC -do třetí přihlašovací heslo do PC-pak odškrtni pryč Zabezpečit hlavním heslem,zbytečně to prudí a mělo by ti to šlapat. Nezapomeň v si v PC nasdílet cíl,kam se chceš dostat.Toto platí pro Win7a8, u XP se jméno a heslo zadávat nemusí.


1commo2
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 04. říj 2011 18:47:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 4500T
Tablet: Rikomagic MK802 IV

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od 1commo2 » ned 27. říj 2013 17:14:22

No ale ja chcem presný opak na pc vidieť MK802
Aby som ho videl po sieti tak ako ine pc :)


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » ned 27. říj 2013 18:46:07

Pro přehrávání médií z PC po síti v Rikomagicu slouží eHome Media Centre,ale aby si viděl v PC po síti úložiště z Rikomagicu ,to vůbec netuším,jestli to vůbec nějak jde.


1commo2
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 04. říj 2011 18:47:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 4500T
Tablet: Rikomagic MK802 IV

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od 1commo2 » ned 27. říj 2013 19:44:11

zatial som to riesil cez ftp server ale tam dosahujem max 3-3,5 MB/s
a cez wifi s pomocov app WiFi File Transfer som najprv prenasal 5-7MB/s ale velmi nestabilne cize klesalo mi to až na 300kB/s
Zajtra kupim pridavnu wifi antenu s koax kablikom a napajkujem to tam namiesto povodnej a vyskusam to cez tu app


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » ned 27. říj 2013 19:52:30

Omlouvám se.Jde to přes eHome Media Centre.V něm si nasdílíš složky,které pak vidíš v PC.


1commo2
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 04. říj 2011 18:47:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 4500T
Tablet: Rikomagic MK802 IV

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od 1commo2 » ned 27. říj 2013 22:10:25

takzeani cez eHome Media Centre som nedosiahol pozadovaný efekt (vidieť MK802 IV v sieti) :(
Posledna vec ktorú by to mohlo fungovat je SAMBA server vyskusam a dam vediet... :P


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » ned 27. říj 2013 22:31:46

jj přes eHome Media Server se nedají přetahovat soubory,je to jen na obousměrné přehrávání médií.


Pajas1971
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pon 28. říj 2013 0:44:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: XIAOMI Mi2s

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Pajas1971 » pon 28. říj 2013 0:50:48

V České Republice už je Autorizované Servisní centrum pro značku RIKOMAGIC a myslim že cenami se jim nikdo rovnat asi nemůže a to jak cenou pozaručního servisu tak cenou tech krabiček mám IIIS 8GB s Bt a docela v poho jak řeší KV Mobil reklamace kdyz se na rikomagiku neco vys***** ? výměnou nebo jak docela by mě to zajímalo


Pajas1971
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pon 28. říj 2013 0:44:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: XIAOMI Mi2s

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Pajas1971 » pon 28. říj 2013 0:55:04

Pajas1971 píše:V České Republice už je Autorizované Servisní centrum pro značku RIKOMAGIC a myslim že cenami se jim nikdo rovnat asi nemůže a to jak cenou pozaručního servisu tak cenou tech krabiček mám IIIS 8GB s Bt a docela v poho jak řeší KV Mobil reklamace kdyz se na rikomagiku neco vys***** ? výměnou nebo jak docela by mě to zajímalo

Konkrétně je to http://cz-rikomagic.cz


1commo2
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 04. říj 2011 18:47:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 4500T
Tablet: Rikomagic MK802 IV

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od 1commo2 » pon 28. říj 2013 8:24:55

Takze rozchodiť SAMBA server je viac menej nemožné :DD
treba upraviť registre win a kedže to chcem použivať na 3 PC tak to je oničom :roll:


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » pon 28. říj 2013 21:54:03

Tak SAMBA mi jede bez problémů.Mobil,tablet i Rikomagic vidím na síti ve dvou PC. Co se ti nepovedlo rozchodit?


1commo2
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 04. říj 2011 18:47:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 4500T
Tablet: Rikomagic MK802 IV

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od 1commo2 » úte 29. říj 2013 21:21:05

cez akú app si to rozchodil? a ako?
Ja som skusal vsetko mozne... Samba server, Samba Filesharing for Android, Servers Ultimate atď...
Ale stale bez uspechu :(


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » stř 30. říj 2013 8:36:53

Přes Samba Filesharing... V Sambě v nastavení je přednastaveno už.jméno SDCARD,v další položce si nastavíš heslo,v položce NETBios si můžeš nastavit název,pod jakým se ti bude zobrazovat v PC.Potom Sambu zapneš a měl by si vidět na PC další zařízení v síti.Klikneš na něj a zadáš jméno a heslo,které sis nastavil v Sambě a si tam.Nezapomeň si v nastavení Samby zapnout i externí sd kartu,aby si ji v PC viděl taky.


1commo2
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 04. říj 2011 18:47:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 4500T
Tablet: Rikomagic MK802 IV

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od 1commo2 » pát 01. lis 2013 16:55:48

ano toto funguje dobre ale externý HDD ktorý mam pripojený cez usb sa tam nastavit neda iba ta spominana SD.
Ale dakujem za radu :thumbup:


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od Beris » pát 01. lis 2013 18:51:31

HDD máš naformátovaný na NTFS a Samba podporuje jen FAT.


1commo2
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 04. říj 2011 18:47:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 4500T
Tablet: Rikomagic MK802 IV

Re: Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od 1commo2 » sob 02. lis 2013 10:35:37

Hej mam tam NTFS kôli HD filmom... nuž asi SAMBU oželiem ;)

Uživatelský avatar

tojezdenek
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: čtv 11. srp 2011 16:43:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC
Tablet: Sanei N10

Rikomagic MK802 IV

Příspěvek od tojezdenek » sob 02. lis 2013 12:58:06

:help:
Zdravím a mám dotaz – chci si taky pořídit Rikomagic MK802 IV. Jak jsem tady na foru pochopil, je lepší ho s netem propojit přes něco takového http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 , než se spoléhat na wi-fi. Bude mi pak stačit takovýto usb hub https://interlink-static.tsbohemia.cz/t ... n50924.jpg ?
Protože mi nevyhovuje drobný ovladač s touchpadem, bude takováto klávesnice http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 kompatibilní? Jde mi hlavně o funkci trackballu, namísto klasické myši. Bude mi stále dostačovat ten usb hub?
Taky bych se chtěl zeptat, jestli má někdo zkušenost s podobným přechodem do Linux http://androidforum.cz/viewtopic.php?f=273&t=48935 , pokud bych byl s verzí Linux nespokojen, jak se vrátit do Androida?
Nakonec poslední dotaz, nakolik má smyslu spěchat s nákupem MK802 IV , nebo je lépe počkat na verzi MK802 IV LE – viz.: http://cdr.cz/clanek/mk802-iv-le-vykonn ... untu-linux ? :back:
Díky ;)

:arrow: Nakonec jsem si poradil sám, kdy jsem si na aukru pořídil starší klasiku http://www.androidmarket.cz/recenze-har ... oidem-4-0/ a s tou instalací Linuxu mi hodně pomohlo youtube, konkrétně kdyby to někdo potřeboval a chtěl do MK802 pak Linux taky, tak vše si vystuduje z odkazu tady :rtfm: http://www.youtube.com/watch?v=zix3CSuutRE . Je možné, že to půjde i na MK802 IV. :ugeek: :idea: :idea: :idea:
Naposledy upravil(a) tojezdenek dne stř 06. lis 2013 16:26:08, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Multimediální centra + mini pc“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host