Multimediální centra + mini pcPrestigio Multicenter SmartTV PAD 2411

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157

Prestigio Multicenter SmartTV PAD 2411

Příspěvek od negrbob » pát 17. led 2014 16:20:43

Prestigio Multicenter SmartTV dongle PAD 2411 Android 4.2, Dual Core 1,5GHz, 1GB RAM,4GB storage, SD card, USB2.0,HDMI

V prodeji za 1550,-kc

Obrázek


Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:



Jan Humr
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: pon 12. lis 2012 22:46:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S5 Duos
Tablet: LG G PAD 8.3

Re: Prestigio Multicenter SmartTV PAD 2411

Příspěvek od Jan Humr » pon 27. led 2014 9:07:17

Jsem majitelem. Mám ale dva postřehy. První je že se docela často zahltí ram. Je poznat znatelné zpomalení systému a ovládání přes prestigio remote control je skoro nemožné. Vyčištění paměti přes předinstalovaný správce úloh pomůže. Mám smartphone s dvoujádrovým 1 GHz procesor MTK6577, 1 GB ram a žádné zpomalování podobného rázu se nekoná.

Druhá věc. Zkoušel jsem několik dobře hodnocených HW info prográmků z google play. Všechny mi ukazovaly že maximální takt jádra je 1.2GHz. Podle údajů výrobce a to i přímo na obalu má mít ARM Cortex-A9 s taktem 1.5GHz. Navíc jeden program měl v infu údaj že procesor sice udává 1.2GHz ale není to možné docílit. Proto jsem nainstaloval i jiný který sledoval percentuelně na jakých taktech procesor jede při běhu systému. Program ukázal, že se procesor pohybuje převážně na 600MHz a níže. Všechny takty nad 600MHz ukazovaly 0% využití. Zkoušel jsem ho vytížit něčím složitějším ale bez vlivu na takt procesoru.

Možná se tyto programy pletou nebo se pletu já. Uvítal bych zkušenosti jiného majitele. Díky

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157

Re: Prestigio Multicenter SmartTV PAD 2411

Příspěvek od negrbob » pon 27. led 2014 13:43:11

Jakou mas verzi FW? 1.0.12 nebo 1.0.15 ? Hral jsem si snim jen chvili, nemel jsem po ruce klavesnici a na tom ovladani vse vypisovat pres to dalkove ovladani je o zivot :D
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:


Jan Humr
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: pon 12. lis 2012 22:46:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S5 Duos
Tablet: LG G PAD 8.3

Re: Prestigio Multicenter SmartTV PAD 2411

Příspěvek od Jan Humr » pon 27. led 2014 20:34:08

Mám verzi 20131219.1.0.15

Ovládání jen přes Prestigio aplikaci v tabletu nebo telefonu. Ovladač je nouzovka.

Momentálně jsem nainstaloval Holo Launcher protože ten stock měl podle mě k ničemu několik obrazovek. Weather widget který nejde dát pryč a přitom nejde nastavit ani ČR natož město. Taky byl sekaný. Holo launcher jede fajn.
Naposledy upravil(a) Jan Humr dne pon 27. led 2014 20:40:17, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157

Re: Prestigio Multicenter SmartTV PAD 2411

Příspěvek od negrbob » pon 27. led 2014 20:38:14

To je aktualni posledni FW. No zkusim se na to taky mrknout ale predpokladam ze mi to bude delat taky.

Nevim proc ale nejak drzim v pameti ze se tu nekdo ptal na funkci VOYO nebo HBO GO ale prispevek uz zmizel.
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:



Jan Humr
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: pon 12. lis 2012 22:46:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S5 Duos
Tablet: LG G PAD 8.3

Re: Prestigio Multicenter SmartTV PAD 2411

Příspěvek od Jan Humr » pon 27. led 2014 20:48:57

VOYO ani HBO GO nepoužívám. Můžu zkusit nějakou zkušební verzi, pokud je. Stock player se zdá v poho, ale má problém s cs znaky a nepodařilo se mi najít nastavení znakové sady. Jediný další funkční přehrávač je MXplayer v HW modu. BS player a jiné použitelné přehrávače jely zpomaleně nebo sekaně. U full hd videa jsem v MXplayeru zaznamenal několik záseků v průběhu přehrávání filmu.

Na ovladači se mi zasekávalo středové tlačítko tak jsem ho rozebral. Výlisek jsem kapánek projel lehce nahřátým šroubovákem. Už chodí ale vrže. Kolega kupoval dongle se mnou, jeho ovladač je bez chyby.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157

Re: Prestigio Multicenter SmartTV PAD 2411

Příspěvek od negrbob » pon 27. led 2014 20:53:29

Jop ovladac mam taky v pohode.

Jinak ty takty CPU se mi taky nezdaji. :(

Stim Voyo a HBO jsem se prehlidl jde o druhy model od Prestigia kde byl vznesen dotaz. http://androidforum.cz/prestigio-multic ... 51954.html
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:


Jan Humr
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: pon 12. lis 2012 22:46:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S5 Duos
Tablet: LG G PAD 8.3

Re: Prestigio Multicenter SmartTV PAD 2411

Příspěvek od Jan Humr » pon 27. led 2014 21:13:45

Ještě jedna věc. Všechny ty programy detekovaly grafiku jako Mali 400 ovšem s maximem 1280 x 720. Televize mi hlásí že vstupuje 1920 x 1080. Doufám že to je jak píše TV a né ty HW info. Musím zkusit HD video a s nosem na TV mrknout jak je to s detaily.

Miracast má jen malé zpoždění např. u Real Racing. Aspoň z toho co jsem viděl na youtube se mi zdá prestigio jako jedno z nejlepších. Ale mluvím jen o Real Racing. Ovšem sem tam kostičkuje obraz. Video teda dost. V téhle fázi je to dobré tak na fotky.


1pelokar1
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: úte 25. pro 2012 22:14:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: prestigio pmp5880d

Re: Prestigio Multicenter SmartTV PAD 2411

Příspěvek od 1pelokar1 » pát 28. úno 2014 14:49:46

zdravim, tiež mam doma tento minipc niekolko dni,
zaujimave, ja tam mam stary firmware 1.0.12 a ked dam vyhladat aktualizacie tak to nic novsie neponuka ani na ich stranke ziaden fw 1.0.15 nie je.
Inak mam podobny problem so zahlcovanim RAM. ovladac tiez raz ide raz nie, aj cely system je taky spomaleny. chcelo by to asi root, skusal som nejake navody na amlogic 8726mx ale v recovery vypise - abort installation. ktovie ci sa vobec dockame kedze to uz je starsi cip.
k tej frekvencii, nieje to tak ze 1,5Ghz je celkova? (CPU 1,2 a GPU 300mhz - aj ked by mala ist na 400Mhz) - marketing musi fungovat.
miracast s nexus 7 2013 nepouzitelny-kockuje, vypadava signal, dokonca ani fotky sa nedaju normalne prezerat - zas len dalsia marketingova nie prilis uplne pouzitelna volovina. nasiel som sice nejaku app na zrkadlenie obrazovky cez usb kabel(pomocou otg), no sink aplikacia mi na prestigio minipc nejde nainstalovat a hadze chybu: Parse Error : There is a problem parsing the package. malo by to vyriesit povolenie nainstalovat app z neznameho zdroja ale nikde v nastaveniach to tam nemozem najst - a bez rootu asi ani nenajdem?
viete nieco poradit okrem vycistenie pamate tou predinstalovanou app - asi vedeli preco ju tam dali do zakladu :-)) .
mozno som cakal od tohto zariadenia viac... ale co by sme chceli za 50€?!
celkovo mam z tohto zariadenia zmiesane pocity a preto moja rada je ze kto nad tymto zariadenim uvazuje nech si uz zvazi ci radsej nepriplati 15-20€ za 4jadro rk3188 pripadne aj RK3066 ma lepsiu podporu ako toto

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157

Re: Prestigio Multicenter SmartTV PAD 2411

Příspěvek od negrbob » pát 28. úno 2014 15:30:00

Je reportovana jiz spousta veci na Prestigio takze predpokladam ze vyjde brzo novy fw.

@phone
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:


Jan Humr
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: pon 12. lis 2012 22:46:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S5 Duos
Tablet: LG G PAD 8.3

Re: Prestigio Multicenter SmartTV PAD 2411

Příspěvek od Jan Humr » čtv 06. bře 2014 8:52:45

1pelokar1 píše: viete nieco poradit okrem vycistenie pamate tou predinstalovanou app - asi vedeli preco ju tam dali do zakladu :-)) .
Hodil jsem tam HOLO Launcher. Podle mě je k úplně k ničemu tolik ploch. Takže mám jednu. A HOLO má v základu widget na plochu který vyčistí ram. Ten tam mám a když se mi zdá že je systém zasekaný mrknu na něj. Zobrazuje využití ram. Pokud je systém zpomalený tak kliknu akorát na widget a ten ram pročistí.


1pelokar1
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: úte 25. pro 2012 22:14:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: prestigio pmp5880d

Re: Prestigio Multicenter SmartTV PAD 2411

Příspěvek od 1pelokar1 » čtv 27. bře 2014 23:09:51

zdravim, nedaju sa na tomto zazraku presuvat aplikacie na externu sd kartu? dakujem


1pelokar1
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: úte 25. pro 2012 22:14:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: prestigio pmp5880d

Re: Prestigio Multicenter SmartTV PAD 2411

Příspěvek od 1pelokar1 » pon 29. pro 2014 21:16:48

1pelokar1 píše:zdravim, nedaju sa na tomto zazraku presuvat aplikacie na externu sd kartu? dakujem
nevie nikto poradit?

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11243
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 280
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Prestigio Multicenter SmartTV PAD 2411

Příspěvek od Jumbo78 » pon 29. pro 2014 23:41:41

A zkusil jsi to během těch 9 měsíců?
Root a link2SD nefunguje? (Popřípadě FolderMount, App2SD atd...)

@phablet ;)
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


1pelokar1
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: úte 25. pro 2012 22:14:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: prestigio pmp5880d

Re: Prestigio Multicenter SmartTV PAD 2411

Příspěvek od 1pelokar1 » úte 30. pro 2014 22:10:07

Zariadenie ma root. Vyskusal som link2sd a aj ine ale nefunguje mi to.link2sd hlasi:app2sd is not supported to your device.because your device has a primary external storage which is emulated from the internal storage.
Chcem hlavne presunut xbmc na externu kartu.subory idu presunut cez aplikaciu foldermount aleb gl2sd ale ked spustim xbmc tak netaha mi to udaje z sd karty ale znova sa vytvori vsetko v internej pamati. Je nejaka moznost to cele spustit z sd karty.som laik a asi to ani nebude take jednoduche ze. Dakujem

Odpovědět

Zpět na „Multimediální centra + mini pc“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů