Multimediální centra + mini pcRikomagic MK902 II, RK3288, Mali-T764

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Mattthev
Androiďák!
Příspěvky: 619
Registrován: ned 11. zář 2011 19:10:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 2 U9508 2GB
Mobil 2 / ROM: Doogee Dagger DG550 4.4.2
Tablet: Samsung Galaxy Tab 10.1 P7500 64GB AOSP 5.1
Tablet 2 / ROM: OUYA - CM11 Kitkat, MK802+ Uberoid
Rom: CM11 4.4.4 by PSX
Kontaktovat uživatele:

Rikomagic MK902 II, RK3288, Mali-T764

Příspěvek od Mattthev » ned 11. kvě 2014 9:34:04

Nový MK902 II bude brzo na trhu.
Český článek:
http://cdr.cz/clanek/mk902-ii-android-m ... redstaveni
Jen bych podotknul, že je tam ještě změněn gigabit ethernet nejen SoC RK3288.

Konečně je standardem 2GB RAM a aspoň těch 8 GB rom. Už se nemůžu dočkat až to bude skladem. Velmi mě zajímá grafický výkon, že bych konečně na TV rozjel GTA SA s 4xMSA na plné detaily :lol: . A taky je velmi potěšující, že na Android se mezi první vůbec dostane HW dekódování H.265, budoucího standadu ;)

Originální post:
http://www.rikomagic.co.uk/forum/viewto ... =18&t=5648

Nevím proč je trend nádávat na RK3288, když ještě není ani v prodeji. Všichni se hrnou na Amlogic s802, sice CPU bude asi výkonější, ale běží na zastaralé architektuře Cortex-A9 místo Corext-A17 jako RK3288 a hlavně s802 má jen Mali-450 MP8, sice je to 8-mi jádro, ale je to taky už starší grafika a nástupce Mali-400. RK3288 se svou Mali-T764 je úplně někde jinde, sice je škoda že to není 8jádro nebo 16jádro, ale i tak bude mnohem úspornější a výkonější.

EDIT by jumbo78: Odkazy nedávej do tagu CODE ale URL. Nejsme warez fórum! Přečti si laskavě pravidla fóra a dodržuj je!




Uživatelský avatar

ShaWn
Stálý androiďák
Příspěvky: 118
Registrován: úte 28. zář 2010 20:35:21
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Nexus 5
Tablet: Nexus 7
Rom: Stock
Kontaktovat uživatele:

Re: Rikomagic MK902 II, RK3288, Mali-T764

Příspěvek od ShaWn » pát 06. čer 2014 15:59:24

Oficiální shop spustil předobjednávky, shipping začátek července, 16GB za 99£ ;)

http://www.cloudsto.com/new-mk902ii.html


d1s4rmu
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 24. črc 2014 10:42:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 5S

Re: Rikomagic MK902 II, RK3288, Mali-T764

Příspěvek od d1s4rmu » čtv 24. črc 2014 10:45:20

Nevíte jestli bude podporovat Dolby a DTS pass through HDMI ?
Předchozí varianta to neuměla,ani softwarově se top nepodařilo spustit. SOC Snapdragon 802 to umí,nebo se tím aspoň chválí,tak by mě to zajímalo,jinak to pro mne nemá smysl.

Díky za info


PaPe3
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: ned 24. čer 2012 10:58:58
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy I9000

Re: Rikomagic MK902 II, RK3288, Mali-T764

Příspěvek od PaPe3 » čtv 24. črc 2014 17:37:51

S tim DTS nevim, ale ja mam MK 802IV a posledni firmware to umi, ale da se to prehrat jen v origo playerech, ktere jsou tam naistalovane. V MX playeru se mne to nepodarilo rozjet


cpujky
Nové Androidě
Příspěvky: 32
Registrován: úte 03. kvě 2011 22:19:16
Reputace: 0

Re: Rikomagic MK902 II, RK3288, Mali-T764

Příspěvek od cpujky » čtv 14. srp 2014 16:50:00

Ahoj.
Taky se rozhlizim po nejakem boxu s RK3288, ted mam Minix Neo X7 a jsem nadmiru spokojen, ale vykon ve hrach uz neni dostatecny (box pouzivam i na hry, nejen video).
Doufal jsem,ze Minix prijde s RK3288 ale X8 ma Amlogic s802, asi je to lepsi pro prehravani videa v 4K nebo nevim presne, ale graficky vykon ma jasne vyssi RK3288. Dival jsem se na vysledky v Antutu (jasne, to neni vsechno) a X7 s RK3188 ma 18 tisic, X8 s Amlogicem 23 tisic a vysledky s RK3288 jsem videl kolem 38-45 tisic (zavisle na taktu procesoru).
Jit do rizika a kupovat nejake "unknown" boxy z ciny se mi nechce, tak jsem hledal neco proflaknutejsiho. Minix takovy box nedela, tak druhy v rade je Rikomagic. Vypada moc dobre, cena v predprodeji v CR taky prizniva (vuci cene v Cine + DPH) http://cz-rikomagic.cz/tv-boxy/743-riko ... -16gb.html

Nevite kdy bude k dostani? Nebo ho uz nekdo ma?



Tytun
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: úte 06. črc 2010 13:44:03
Reputace: 0

Re: Rikomagic MK902 II, RK3288, Mali-T764

Příspěvek od Tytun » pát 14. lis 2014 10:15:19

Ahoj

měl jsem Xtreamer SW3 a vždy jsem kopíroval z PC přes síťový kabel na interní HDD. Dá se to zprovoznit i u MK902II ?

No s tím HDMI pass through je to problém. Mě se to zatím nepodařilo rozjet :cry: ,doufám, že se to s některém novým FW podaří zprovoznit.


cpujky
Nové Androidě
Příspěvky: 32
Registrován: úte 03. kvě 2011 22:19:16
Reputace: 0

Re: Rikomagic MK902 II, RK3288, Mali-T764

Příspěvek od cpujky » čtv 04. pro 2014 10:37:38

Ahoj.
Neodolal jsem a koupil v Mallu za velmi vyhodou cenu (nejlevnejsi v CR a po zapocteni DPH a DHL poplatku srovnatelne s Cinou)
Vcera zapojil a vsehno beha nadherne rychle. Ale sok byl pro me po 30 minutach testovani grafiky a hrani Asphaltu8. Box se seknul, tak jsem ho musel tvrde restartovat a box byl desne teply, tak jsem si nanstaloval apku na mereni teploty. jde tam zapnou zobrazeni teploty na pozadi, takze jde videt i ve hrach. Kdyz jsem hral Asphalt8 tal teplota vyskocila az na 125 stupnu!, pokud jsem to nechal 15 minut v launcheru tak teplota klesla na 65 stupnu.

Mohli by jste prosim zkusit naisntalovat Cpu Temperature (https://play.google.com/store/apps/deta ... an.cputemp) a zkusit hrat 10-20 minut Asphalt 8 a napsat tady teplotu jakou jste meli?
Pokud jde o vadny kus, tak ho vratim a vezmu novy, pokud je to "vlastnost" vyrobku, tak budu muset vyresit chlazeni (vetsi vetrak, vyvrtat vetraci otvory z horni casti popripade ventilator.

Moc diky

Uživatelský avatar

milousek73
Stálý androiďák
Příspěvky: 249
Registrován: čtv 15. zář 2011 10:39:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy SII
Tablet: Nexus 7 (2013)
Rom: CM11 (4.4.4)
Bydliště: Vendryně

Re: Rikomagic MK902 II, RK3288, Mali-T764

Příspěvek od milousek73 » čtv 04. pro 2014 15:26:18

Myslím, že to bude vlastnost. Já to už od začátku na všech těchto MK chladím přídavným větráčkem napájeným přes usb. Právě pro to zamrzani při delším používání.


cpujky
Nové Androidě
Příspěvky: 32
Registrován: úte 03. kvě 2011 22:19:16
Reputace: 0

Re: Rikomagic MK902 II, RK3288, Mali-T764

Příspěvek od cpujky » pát 05. pro 2014 13:08:56

Dnes rano jsem vratil (do 14 dni) do Mallu a asi koupim jiny kus v Alfe, sice o 150Kc drahsi, ale budu jisty, ze pujde o jiny kus :D
Taky jsem premyslel nad tema teplotama a podle me to program ukazoval spatne, nic to ale nemeni na tom, ze se to brutalne prehriva a obcas i sekne. Pokud i druhy kus bude stejny, tak pristoupim k aktivnimu chlazeni.
V tomhle pripade se nabizi pripojeni 8mm veraku zaspoda + napajeni z USB, ovsem nevim zda tam bude vhodne proudeni vzduchu kolem chladice, tak pripada druha moznost, vyrezat do horniho krytu diru a na to namontovat vetrak. tam bude krasne foukat na zebra pasivu co je na procaku a problem bude vyresen. Jen to bude vypadat dost hnusne.

Nedelaji se nahodou nejake krabice. kde by se to mohlo vykuchat a prisroubovat i s vetrakem a zvenku by to nevypadalo jako bastl? :D

Ma nejake fotky jak jsi to udelal ty? Inspirace se vzdy hodi ;-)

Diky


josef.vesely
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: čtv 01. led 2015 20:16:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia J
Tablet: Rikomagic MK902 II

Re: Rikomagic MK902 II, RK3288, Mali-T764

Příspěvek od josef.vesely » čtv 01. led 2015 20:22:01

Dobrý den, v default nastavením mi nefunguje interní webkamera, resp. nevím, jestli se nemusí někde zapnout :) zkoušel jsem Skype a odesílal pouze zvuk, tak jsem pro test nainstaloval Google Camera a ta taky nic neukazuje... Poraďte prosím nějakou aplikaci s kterou Vám kamera na tomto zařízení jede, abych to zkusil než půjdu reklamovat. Případně co je potřeba udělat proto, aby kamera jela... čekal jsem, že pustím Skype a bude to ok :)¨
Díky!


cpujky
Nové Androidě
Příspěvky: 32
Registrován: úte 03. kvě 2011 22:19:16
Reputace: 0

Re: Rikomagic MK902 II, RK3288, Mali-T764

Příspěvek od cpujky » pát 02. led 2015 11:46:03

Ahoj.
Asi tady doslo k nedorozumeni, pokud si dobre vzpominam, tak kameru mel prvni MK902 s RK3188, movy MK902 II s RK3288 uz kameru nema.
Tak pokud mas novy RKM, tak si musis asi poridit externi kameru.


josef.vesely
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: čtv 01. led 2015 20:16:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia J
Tablet: Rikomagic MK902 II

Re: Rikomagic MK902 II, RK3288, Mali-T764

Příspěvek od josef.vesely » pát 02. led 2015 20:52:50

Ahoj, mám MK902 II (16GB verze) a vycházel jsem z parametrů na eshopech, ale i v prvním příspěvku tohoto vlákna je v odkaze na cdr.cz v parametrech uvedena 5MPix kamera s mikrofonem.... navíc na přístroji je na přední straně vedle dírky mikrofonu taková čočka, která jako webkamera vypadá. Proto mne přováekvapuje, že píšete, že tam není...
Josef Veselý


cpujky
Nové Androidě
Příspěvky: 32
Registrován: úte 03. kvě 2011 22:19:16
Reputace: 0

Re: Rikomagic MK902 II, RK3288, Mali-T764

Příspěvek od cpujky » úte 06. led 2015 11:25:36

Obavam se, ze vetsina ehopu jen prebrala specifikace zarizeni z neoverenych zdroju (z neustale opakovanych nepravdivych informaci na internetu se postupne stava "pravda" ) popripade z clanku o zarizeni ktere se jeste nevyrabelo.
Skutecne nova verze kameru nema. To co popisujete je jen IR prijmac dalkoveho ovladani.

Zkontroloval jsem informaci o kamere zde http://androidpcreview.com/rikomagic-rk ... -box/1847/ a tam take pisou, ze v nove verzi kamera neni.

Pokud jste zarizeni kupoval s cilem vyuzivat vestavenou kameru a na strankach ji uvedenou meli, domnivam se, ze mate pravo na ofdstoupeni od smlouvy a vraceni penez.


josef.vesely
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: čtv 01. led 2015 20:16:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia J
Tablet: Rikomagic MK902 II

Re: Rikomagic MK902 II, RK3288, Mali-T764

Příspěvek od josef.vesely » stř 07. led 2015 12:01:10

Dobrý den,
je to přesně jak píšete, webkameru vyměnili za IR senzor. Předtím než jste odpověděl jsem to ověřoval u zákaznické podpory RKM.CZ... Osobně mi kamerka přijde použitelnější než IR dálkové ovládání, které se mi zdá nepoužitelné a přešel jsem hned na remote ovládání z tabletu. Na druhou stranu je lepší mít krabicu schovanou a připojit si k ní externí kamerku připnutou k televizi. Jen je to zase pár kaček navíc.

Máte nějaké zkušenosti, co za kamerky se dá k androidu připojit? Nepotřebuju kvalitu, jen fakt obraz třeba ke Skype... něco jako Logitech Webcam C170?

Josef Veselý.

Odpovědět

Zpět na „Multimediální centra + mini pc“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host