Multimediální centra + mini pcMINIX NEO Z64 a Rikomagic MK36

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
solfan
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 25. srp 2010 14:04:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy 3 a Galaxy Ace

MINIX NEO Z64 a Rikomagic MK36

Příspěvek od solfan » stř 10. čer 2015 12:45:46

Zdravim,

rad by som sa poradil.
mam zaujem si zaobstarat nejaku krabicku k TV a premyslam nad Minix NEO Z64.
Rad by som:
- prehraval video: youtube, z HDD, archiv vysielanie
- hral hry z google play
- internet
- skype (s pripojenou kamerou)
- starsie win hry (NFS porsche, age of empire)

Z toho mi vyplyva, ze to musi byt nieco, co zvlada windows a android zaroven. tento minix by to mal zvladat v pohode (su samozrejme aj ine, je to vsetko v podstate rovnake ako vykonom tak aj cenou).
Kupit to s jednym systemom a druhy mat na SD karte/USB.

Kazdopadne, pouzivate niekto nieco podobne? nejake skusenosti, rady a pod?

A este dotaz, ide v pohode ovladat hry na android pomocou bezdratovej klavesnice a mysi (pripadne klavesnica s integrovanym touchpad). Airmouse ma zatial nenadchlo...ale nebranim sa :-)

dik za postrehy a rady.
Naposledy upravil(a) solfan dne pát 12. čer 2015 7:33:38, celkem upraveno 1 x.





xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5239
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 84
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: MINIX NEO Z64

Příspěvek od xanthor » stř 10. čer 2015 13:26:34

Kupit to s jednym systemom a druhy mat na SD karte/USB.
Tohle podle mě nepůjde, budeš si muset vybrat buď Windows nebo Android. Pokud bys chtěl oboje, tak asi leda mít obyčejné PC (notebook atd.) a dualboot.


Autor tohoto vlákna
solfan
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 25. srp 2010 14:04:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy 3 a Galaxy Ace

Re: MINIX NEO Z64

Příspěvek od solfan » stř 10. čer 2015 13:36:45

preco by to neslo?

napriklad tu to riesi typek ako boot z USB:

http://www.minixforum.com/threads/dual- ... z64w.5619/

kazdopadne ak bios dovoli boot z USB, tak by nemal byt problem aj mat ako default android a bootovat do windows...alebo?


xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5239
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 84
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: MINIX NEO Z64

Příspěvek od xanthor » stř 10. čer 2015 14:44:11

Spíš to vypadá, že to chce mít tu verzi s Windows a bootovat z USB bude Android.


Autor tohoto vlákna
solfan
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 25. srp 2010 14:04:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy 3 a Galaxy Ace

Re: MINIX NEO Z64

Příspěvek od solfan » stř 10. čer 2015 15:58:59

no v principe je mi jedno ktorym smerom by som to prevadzkoval :-)
rozdiel medzi android a win cenou nie je dramaticky...



Autor tohoto vlákna
solfan
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 25. srp 2010 14:04:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy 3 a Galaxy Ace

Re: MINIX NEO Z64

Příspěvek od solfan » čtv 11. čer 2015 14:35:12

Tak to nakoniec asi vyriesim takto:

http://www.tvfreak.cz/rikomagic-uvadi-m ... ws-81/5491

sice malinko drahsie riesenie, ale zase plna podpora...

niekto skusenost?


Autor tohoto vlákna
solfan
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 25. srp 2010 14:04:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy 3 a Galaxy Ace

Re: MINIX NEO Z64 a Rikomagic MK36

Příspěvek od solfan » pát 12. čer 2015 7:32:59

Tak som presiel par recenzii a vyzera, ze je to presne ta koncepcia co som hladal :-)
podobne je este PIPO X7s, to tu ale este nikto nepredava.

kazdopadne ma to novsi procesor Z3736 a dualboot :-)


Autor tohoto vlákna
solfan
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 25. srp 2010 14:04:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy 3 a Galaxy Ace

Re: MINIX NEO Z64 a Rikomagic MK36

Příspěvek od solfan » pát 12. čer 2015 11:49:59

tak si tu pekne sam pokecam :-D
kazdopadne nove zistenia:
PIPO X7S nema v androide google play, co je celkom velke minus, samozrejme vsetko ide riesit a pravdepodobne to poriesia nejakym novsim firmware?

nevyhoda oboch je, ze to nema 64GB, ale tak to prezijem :-)

zatial som objednal RIKOMAGIC, ale ak cez vikend zistim ako pohodlne dodat google play do androida na PIPO, tak z dovodu o dost nizsej ceny v cine ako aktualna distribucia Rikomagic v CR by som siel do toho pipa (cena cca 100 dolarov v akcii na GEARBES...


Autor tohoto vlákna
solfan
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 25. srp 2010 14:04:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy 3 a Galaxy Ace

Re: MINIX NEO Z64 a Rikomagic MK36

Příspěvek od solfan » pát 19. čer 2015 11:46:54

tak pokracujem v samodiskusii :-D
dnes vyzdvihnem ten rikomagic a cez vikend vyskusam.
mozem potom napisat par postrehov.
kazdopadne ak nebude vyhovovat, tak idem do xbox one :-D


Autor tohoto vlákna
solfan
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 25. srp 2010 14:04:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy 3 a Galaxy Ace

Re: MINIX NEO Z64 a Rikomagic MK36

Příspěvek od solfan » pon 22. čer 2015 20:20:20

takze mam rikomagic mk36.
splna to v podstate presne to, co som potreboval/chcel.
vsetko bezi svizne, fungujem hlavne na windows. android predsa len este nie je ulne poladeny na pracu s mysou, aj ked da sa.
pozivam microsoft klavesnicu s tuchpadom.
skusal som xbmc - kodi a tak nejak nerozumiem tu maniu okolo toho, ceske doplnky moc nefungu a viac menej vela toho najdem rovno na webe, pripadne na youtube. ale predpokladam, ze ako dlna prehravac v ramci siete to funguje v pohode, ja to ale nepouzivam (zatial :-))
pamat je rozdelena na polovicu, pod windows mi tam ostalo nejakych 8GB, android to ma nejak divne rozdelene na 8GB a 8GB, system zabera cca 4GB.

zatial to pouzivam len na youtube a asphalt 8 :-D

nevyhoda je, ze na 32cm je to hrozne male, a bud musim poladit nastavenia zobrazovania pod win (android ma default vsetko vacsie), alebo si budem sadat blizsie...alebo kupim vasiu telku :-D

takze zatial par drobnosti, kto ma zaujem nech sa pyta.


sinco
Droid
Příspěvky: 2172
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 28
Typ mobilu / ROM: LG G3-32GB EU Titan- android V30j
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9 , ofic. rom
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: MINIX NEO Z64 a Rikomagic MK36

Příspěvek od sinco » úte 23. čer 2015 13:31:12

Mam neco jineho, jen android krabicku ale resim ovladani u her. Mam mys, mam takovy dalkac kde se da posouvat kurzorem a klavesnici s touchpadem ale za boha me nejdou ovladat hry. Treba u NFS je na zacatku pruvodce kde se musi v nekolika obrazovkach prejet prstem pres obrazovku a pres toto neprojdu. Nejsem schopen nasimulovat pohyb prstu po obrazovce tabletu ci telefonu. A pres to neprojdes. Problem ovladani ve hrach.
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, SGS7,SGS9


polda_712
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: stř 24. čer 2015 10:56:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Kitkat 4.x
Tablet: Odroid X2 , usb youstic

Re: MINIX NEO Z64 a Rikomagic MK36

Příspěvek od polda_712 » stř 24. čer 2015 11:09:02

Ovládáni her jsem vyřešil pomoci usb youstiku a pomoci aplikaci Joy2Touch Server 5 a USB/BT Joystick Center 8 .
Připojení a rozpoznání zařízení ověřím pomoci aplikace USB Detective

https://play.google.com/store/apps/deta ... .joy2touch
https://play.google.com/store/apps/deta ... 738.usbjoy
https://play.google.com/store/apps/deta ... sbDetector


Autor tohoto vlákna
solfan
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 25. srp 2010 14:04:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy 3 a Galaxy Ace

Re: MINIX NEO Z64 a Rikomagic MK36

Příspěvek od solfan » pát 26. čer 2015 10:33:47

Tak pod androidom prestal fungovat zvuk cez HDMI. Na zaciatku urcite fungoval, ale viac menej pouzivam iba windows (lepsie ovladanie mysou) a ked som teraz prepol na android, tak zvuk nikde.
Na google som nasiel par diskusii, ale nie vzdy som pochopil co tam riesili.
vyzera to, ze takyto problem nastava (ze cez HDMI z nicoho nic prestane fungovat zvuk). Vie niekto o nejakom rieseni?

Odpovědět

Zpět na „Multimediální centra + mini pc“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti