Stránka 5 z 6

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: ned 07. říj 2018 9:21:00
od Gante
H96Pro + 3/32 versus H96Max + 4/64

Po delších tahanicích s Gearbest mi tento shop peníze za H96Max+ vrátil /stále jej neprodávají - jen předobjednávky/, objednal jsem ho tudíž na Ali. Přišel rychle.
Rozčarování nastalo hned po spuštění. Soft se sice nainstaloval, ale neustále házel různá chybová hlášení. Hledal jsem firmware.
Je nutné použít jinou ulitku pro nahrání firmware, jelikož se jedná o chip Rockchip /ne Amlogic/. Je s čínskými znaky, ale pokud člověk dodrží návod, je to brnkačka.
Takže jsem tam nahrál poslední firmware a hlášky o zastavení aplikací ustaly. Android 8 není tak svižný jak všichni deklarují. Než se všechno načte, chvilinku to trvá /asi stejně rychle jako u H96Pro+/.
Bluetooth je ve verzi 4/64 nepoužitelný, nebo jsem nepřišel na to, jak ho použít. Nepoužívám, takže mi to nevadí. Ve verzi 4/32 prý není, nevím.
Kodi hraje bez chyby, bez žádného škubnutí. Jen 4K videa se občas mírně škubnou. Videa v doplňku Stream Cinema, se kterými měl android 7 problémy, přehraje v pohodě.
Obraz jsem musel v nastavení mírně doostřit. Nabízí celkem dobrou podporu nastavení obrazu.
Box se hodně zahřívá. Dálkové ovládání není až tak citlivé, takže musíte víckrát mačkat pro požadovanou pozici.
Menu do cz upravit jde /s Netflix kachličkou/, s nahráním jiného menu jsou problémy /nova launcher atd./, některé launchery nahrát jdou v pohodě.
Takže bych v závěru řekl, že tento box je dost těžkopádný, ale pokud vše nastavíte a naučíte se ho používat, jde to.
Podle mě je ovšem H96Pro + lepší! Proto je asi dražší. :D
U H96Pro + se ovšem v poslední době dost často objevuje chyba, že box nejde zapnout dálkovým ovládáním z plného vypnutí. Jedná se o chybu někde ve firmware, protože jen jedno staré firmware
ho zapíná v pohodě a pokud tam nahrajete firmware třeba z Tanixu, taky jde vše v pohodě. Někdo udělal v programování chybu a ostatní to v pozdějších úpravách už jen přebrali. Jen můj názor. Takže, asi tak. :)

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: stř 17. říj 2018 6:41:55
od Gante
H96 Max + firmware 8.10.2018
Spoiler:
České menu /s kachličkou Netflixu - Nahradit v Root explorer system/app/launcher/
Spoiler:
Obrázek


Instalace firmware H96 Max +

1. Instalovat Driver assistant - Nainstalujte VŠE! Nutné!
Spoiler:
2. Dejte složku AndroidTool_Release_v2.51 do C: - Program files
Spoiler:
3. Pak postupujte podle videa. Mě se nedaří angličtina, tak klikám podle videa na čínské znaky a jde to bez problému.
Spoiler:
Nainstalováno. Vše jede.

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: čtv 25. říj 2018 21:28:46
od petrm74
Ahoj,
jsem nadšený, že jsem našel tohle téma, kde se někdo fundovaně věnuje těmto boxům.
Já mám H96 Pro+ s 3 + 16 GB, konkrétně tento https://www.tomtop.com/p-v3050eu-3g.htm ... 1532641500, a doufal jsem, že tu najdu řešení na problém s vypadáváním internetu při připojení boxu ethernetovým kabelem. Bohužel rada ve smyslu místo uspávání vypínat pro mě není použitelná, protože box na můj vkus příliš dlouho nabíhá, a když mám rozkoukaný film, tak při uspání můžu rovnou pokračovat třeba zítra, a nemusím na něj znovu najíždět, apod.
Opravdu tedy neexistuje fix na tento problém? Něco jsem hledal i na zahraničních fórech, ale moc mi to nepomohlo, nebo jsem to nepochopil.

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: pát 26. říj 2018 6:34:02
od Gante
Málo informací.
Jak vypadává internet?
Jako že se ti z ničeho nic vypne film /TV/, nebo se zasekne, nebo box vypne, restartuje nebo jak?
Dělá to pořád, nebo jen někdy? Atd.
Pochybuju že je to chyba boxu, spíš internetového připojení, nebo vadného kabelu.

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: pát 26. říj 2018 6:57:21
od petrm74
Ne, jde o problém při uspání boxu, který tu byl už zmíněn, konkrétně zde - viewtopic.php?p=1153471#p1153471
A rada zněla neuspávat, ale vypínat, tedy něco ve smyslu neotáčej hlavu, ale otáčej se celej.
A problém sítě to určitě není, protože žádné jiné zařízení, včetně RPi, které mám v jiné místnosti. se takto nechová. Navíc mi nyní měnili router, a dělá to to samé, takže chyba je určitě v boxu.

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: pát 26. říj 2018 7:02:18
od Gante
Jo, tohle. No, každý box má nějakou tu mouchu.
Zkusil bych jiné firmware a pokud ani to nepomůže, hold si na to budeš muset zvyknout.
Pokud ti to opravdu moc vadí, dá se tam nainstalovat firmware z Tanixu, to zapíná i vypíná v pohodě.
Mě ovšem nevyhovuje kvalitou přehrávání atd. :DD

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: čtv 01. lis 2018 19:41:50
od izerman
Chci poděkovat Gante-mu za to, že se věnuje :gamer: :prgam: těmto TV boxům, a vždy se podělí o svoje zkušenosti, názory a přidá návody, :palec: které jistě oceníme všichni uživatelé "kouzelných krabiček" :D a má trpělivost :facepalm: :dozdi: s námi méně nebo pomaleji chápavými. :crazy:

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: pát 02. lis 2018 22:09:42
od petrm74
Tak jsem rozebral box, naštěstí to nemá číňan nijak chráněné, zjistil typ desky, tedy S32-V6(LPDDR3), našel poslední firmware na https://mega.nz/#F!8qhRRaYJ!2ZA3VLjvLT6 ... g!prxFnCRA, stáhnul do boxu, a přes Upgrade & Backup se pokusil nový firmware nahrát, ale box mi odmlouvá, že firmware není správný.
Dělám něco špatně, nebo to nebude tak jednoduché?

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: pát 02. lis 2018 23:41:52
od Gante
Upgrade & Backup?
To je přece blbost, ne?
Se nedivím, že to nejde. Musíš jít standartní cestou firmware amlogic.

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: sob 03. lis 2018 10:27:23
od petrm74
Dobře no, tak Update & Backup, konkrétně toto
Obrázek
A blbost to možná je, ale když chci provést update, a mám tam k tomu aplikaci, tak ji logicky použiji, ne?
Tou "standardní" cestou myslíš to šaškování s nějakým čínským SW, licencí, speciálním kabelem a resetovacím tlačítkem, popisované zde jako brnkačka? ;)
To jsem myslel, že se dělá až když je box bricknutý?

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: sob 03. lis 2018 18:32:55
od Gante
"To jsem myslel, že se dělá až když je box bricknutý?"

Tak to sis myslel špatně a to šaškování s nějakým čínským sw jak píšeš není žádné šaškování, ale oficiální soft pro nahrání firmware do boxu.
Odkud myslíš, že ten tvůj box pochází? No, z Číny, ne?
Ale vyvracet ti tvůj postup přes online update ti nebudu. Komu není rady ... Znáš to. ;)

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: sob 03. lis 2018 23:04:44
od petrm74
A nějaký jednodušší postup pro BFU neexistuje? Na tohle nemám ani čas, ani znalosti, ani vybavení.

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: ned 04. lis 2018 12:42:57
od Gante
Ono se to dá udělat i tím tvým způsobem, ale nelze použít takové firmware, jaké jsi tam načetl ty.
Firmware musí být pro OTA Update. Dalo by se z tvého firmware to OTA Update udělat, ale počítám, že ty bys to asi nezvládl a já to nedělám.
Dají se taky hotová OTA Update stáhnout, jako např. Superceleron, ale ty jsou staršího data, je tam jiné menu, nejde prý wifi atd.
Obávám se tedy, že pokud budeš chtít mít nové firmware, budeš si muset ten čas i prostředky na to najít. Jinak to nejde. ;)

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: ned 04. lis 2018 14:44:36
od Jerome
Ahoj přemýšlím o koupi H96 Max buď s RK3399 nebo Max+ RK3328, který mi doporučíte? Případné počeštění atd...
Použití IPTV aplikace sledovani tv, kuki tv nebo jestli na tom poběží O2 tv aplikace pro mobily? Děkuji

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: pon 05. lis 2018 18:48:57
od petrm74
"Obávám se tedy, že pokud budeš chtít mít nové firmware, budeš si muset ten čas i prostředky na to najít. Jinak to nejde. ;)"

No, mě by jedna možnost napadla, odkud jsi? ;) :lol:

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: úte 06. lis 2018 15:29:48
od Gante
Sorry, ale tohle nedělám. A taky, při každém novém firmware bych to zase dělal já? Ne, ne, jen se to nauč. :D

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: úte 06. lis 2018 21:05:46
od petrm74
Njn, tak nic, ale aspoň jsem to zkusil. :D
Holt se budu muset hecnout, a pokusit se o to, kabel jsem kdysi měl, možná ho někde vyhrabu. To bude zas nadávek, až se mi to podělá, ale kdo nic nezkusí,...
Jen jsem pořád nedůvěřivý k té čínské aplikaci. Je určitě bezpečná? Aby mě číňan nešpehoval, nebo na mém stroji netěžil nějaké ty coiny? ;)

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: ned 18. lis 2018 11:58:02
od Gante
H96 Max + /stránka s firmware/
Jen poznámka, český launcher jde vyměnit až od verze 8.10.2018 - předešlé to nedovolují.
Kdo má 4/64, může klidně použít firmware pro 4/32 - jen tam nebude bluetooth, které je stejně nepoužitelné.
Zatím poslední firmware, opravena stabilita, nic nepadá, box se nezahřívá, moc dobré firmware. Konečně!
RK3328_DC_H96_MAX+_SSV6051_RTL8189_8.1.0_20181117.1536

Firmware
Spoiler:
RK3328_DC_H96_MAX+_SSV6051_RTL8189_8.1.0_20181117.1536
Spoiler:

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: pon 26. lis 2018 20:08:59
od petrm74
Tak vyřešeno, naštěstí nemusím nic instalovat a flashovat, stačilo v boxu nastavit pevnou IP, a internet už nevypadává. ;) :thumbup:

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: pon 17. pro 2018 22:46:49
od mickeyb
Zdravím, chci se zeptat majitelů H96 pro +, zda jim funguje na boxu bezdrátová myš. Box mi dorazil dnes, na testování jsem měl málo času. Ale jak bezdrátová myš, tak air mouse od Minix mi fungovala pouze v levé horní čtvrtině obrazovky. Přiložený ovladač je poněkud zoufalý při zadávání textu. Máte někdo podobnou zkušenost nebo řešení? Díky za odpověď.

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: úte 18. pro 2018 9:34:17
od mgp
Používám myš Logitech MXA2 a v pohodě. Donglík mám ale v noťasu, na TVbox se připojuji přímo pomocí BT. Přepínám to za chodu a bez problému.

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: úte 18. pro 2018 15:14:27
od mickeyb
Tak dnes bez zásahu do systému začalo vše fungovat, jak má. Asi se musel u mě rozkoukat...

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: úte 12. úno 2019 9:20:04
od ivanell
Gante prosim ta mam h96pro+ a to RAM 3gb a ROM 64 Gb.. Box je mrtvy nic nejde..Skusil som stiahnut rozne firmware pre tento box no su iba 3/32. Skusal som cez sd kartu a tam ostane stat a nerobi nic..kupil som kabel ale nechce vziat ziadny firmware..Vzdy vyhodi kopec chyb a stale to robi dookola. Prosim ta velmi pekne nevies mi poradit ktory firmware dat aby box opat ozil? Viem ze si odbornik inak by som ta o to neziadal..Dakujem ze sa tomuto venujes a dakujem za Tvoju odpoved..Prikladam aj foto zakl dosky.

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: úte 12. úno 2019 19:01:31
od Gante
S H96 Pro + 3/64 je dost problém, protože tahle varianta oficiálně vůbec nevyšla. Je to jen úprava china prodejců.
Už jsem na tenhle dotaz na zahraničních fórech hodněkrát narazil a nikdo firmware neměl.
Takže jediná tvá možnost je napsat prodejci, aby ti firmware poslal. Většinou jsou ochotní a firmware zasílají.
Další možností je nahrát tam firmware z jiného boxu, které je kompatibilní. Už tenhle box nemám, protože mi dělal problémy s tím, že se nechtěl zapnout z úplného vypnutí dálkovým ovladačem, ale jinak jsem byl s tímhle boxem spokojený. Nahrál jsem tam upravené firmware z Minixu a levně jsem ho prodal. Jinak musím říct, že tohle firmware z Minixu bylo mnohem lepší než samotné originální. Sice mělo škaredý launcher, ale nahrál jsem tam avt launcher z google play, takže vyřešeno. Můžeš zkusit nahrát tohle firmware z Minixu i do té tvé verze:
Spoiler:

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: úte 12. úno 2019 19:05:15
od Gante
A pro majitele H96 Max +

V mém boxu se začaly objevovat chyby s knihovnami po instalaci Kodi z google play.
Kdo má podobné problémy, stačí změnit verzi Kodi na Kodi arm a jede to. Kodi arm 17.6 jsem našel na uloz.
Kodi 18 kompatibilní s knihovnami najdete tady:
Spoiler:
A je po problémech. ;)

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: úte 12. úno 2019 19:09:06
od ivanell
dakujem ti velmi pekne Gante..skusil som aj ten tvoj minix no stale vypisuje romcode/initialize ddr/read initialize status/error..

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: úte 12. úno 2019 19:18:30
od Gante
Ono to nemusí být chyba firmware, ale postupem.
Tahle chyba se objevuje i při nesprávném postupu při nahrávání firmware.
Zadej si tu chybu do google projdi si odpovědi. Je tam toho dost. Těžko radit když u toho nejsem a nemám jak to zkusit. :D

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: úte 12. úno 2019 19:23:03
od Gante
Jo a ještě jsem si vzpomněl, že u některých firmware jsem musel mít zmáčklé resetovací tlačítko, tu malou tečku vedle usb myslím, někde tady na fóru jsem to vyfotil. Ty máš modrou desku, čili pro tebe přichází v úvahu jen firmware kde je v názvu LP /sem si to neuvědomil. Ten Minix je pro zelenou desku, sorry/.

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: stř 13. úno 2019 12:32:28
od ivanell
Gante skusal som to aj tak aj tak a stale to iste dookola..firmware som hladal podla lp a nic stale ta ista chyba..dokonca som skusal aj cez sd kartu kde zacne flashovat a skonci asi na 1cm pasik zeleny a stoji..skusal som nechat aj 2 hod a nic. tlacitko reset som mal stlacene a to iste...fakt si z tym uz neviem rady. mozno je sahnuty box alebo je naozaj problem z tou ROM 64Gb a firmware nejde.

Re: H96 PRO TV Box Octa Core

Napsal: stř 13. úno 2019 14:49:20
od Gante
Zkus tam tohle:
Spoiler:
nebo tohle:
Spoiler: