Produktivitajak psat sms pres PC

Moderátoři: don_alex, radegast

Autor tohoto vlákna
raddimm
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC DESIRE

jak psat sms pres PC

Příspěvek od raddimm » ned 30. led 2011 15:21:07

lze kombinace HTC desire, bluetooth spravovat a psat SMS pomoci pocitace? nejaka aplikace?
tukani na te dotykove klavesnici to je mnohdy otravne a celkem jsem zvykly tohle ovladat pres pocitac...

PS jak lze smazat vice zprav? mazat po jedne to je katastrofa a nejake hromadne oznaceni jsem nenasel

chytil123
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nexus S

Re: jak psat sms pres PC

Příspěvek od chytil123 » ned 30. led 2011 15:26:34

To by mě taky celkem zajímalo. :-)

Jinak co třeba podržet prst na konverzaci a Smazat konverzaci...
Nexus S / Nexus 7

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » ned 30. led 2011 15:49:23

SMS2PC - push SMS to computer

Kód: Vybrat vše

http://www.appbrain.com/app/sms2pc-push-sms-to-computer/uk.org.scottishgeek.sms2pcpaid.androidclient
Nevim jestli tam je sprava sms a jde to pres wifi. Zadne lepsi reseni asi zatim neni. Jeste tu nekde bylo "Desktopsms" (ale to je pres ADB mam pocit).

Jeste je tam moznost nektere zpravy "locknout" a kdyz pak smazes konverzaci, tyhle tam zustanou.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

pika123
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Dell Streak

Příspěvek od pika123 » ned 30. led 2011 20:36:58

Co tak zkusit My phone Explorer. http://www.fjsoft.at/en/ Jedna část softíku patří do PCka a druhou si je třeba stáhnout do mobilu z marketu!
..... smart things are simple .....

chytil123
Androiďák!

Příspěvek od chytil123 » pon 31. led 2011 14:48:51

Díííííííky, naprosto úžasná aplikace. :-)
Nexus S / Nexus 7

Autor tohoto vlákna
raddimm
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC DESIRE

Příspěvek od raddimm » stř 02. úno 2011 13:52:53

chytil123 píše:To by mě taky celkem zajímalo. :-)

Jinak co třeba podržet prst na konverzaci a Smazat konverzaci...
jj uz jsem na to taky prisel :-D ... ale treba u tech mailu to nejde pac tam nemam konverzaci :(

korenisko
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Galaxy S6
Tablet: ZenPad Z380kl

Příspěvek od korenisko » stř 02. úno 2011 18:42:05

Da sa aj cez tasker
Galaxy S6 & ZenPad Z380kl

karel_e71
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SGS

Příspěvek od karel_e71 » stř 02. úno 2011 22:04:36

Pres tasker? Sem s tim. Nejaky navod by nebyl?

korenisko
Androiďák!

Příspěvek od korenisko » čtv 03. úno 2011 22:40:11

Niekde som to videl... robi sa to tak, ze posles mail z pc, tasker ho spracuje a preposle ako sms. Vsetko sa pise do predmetu a je tam obmedzenie, ze v texte nemozes pouzivat ciarky. Ak navod najdem, postnem ho sem.

EDIT:
taak, po dlllhom hľadaní v histórii som našiel ten návod na písanie sms z pc:

Návod:
One of the neatest things I created is a way to send text messages without touching my phone, directly from my work PC or from my Android tablet, or in fact from anywhere I can send an email.

In short, I set up a Tasker profile that scans incoming mails. If I send a mail with a subject line starting with "sms," followed by a telephone number, another comma, and then a message (eg "sms,012346789,hello world - Here I am!") Tasker will automatically parse the subject line into the telephone (012346789) and message (hello world - Here I am!) part and send out the sms message.

It's very handy when I'm at work and want to send a quick text, and don't want to start typing away on my mobile in the office. Or when I'm using my tablet, which has got wifi but no telephone connection and need to text someone. And of course even though the text is send automatically, it's still send from my phone with my telephone number as Sender so it's totally transparent to whoever the sms is sent to.

There's a couple of restrictions, like you cannot use a comma in the message itself or it will be cut off (which could be worked around by using another symbol as splitter, eg a letter combination or symbol you won't likely use in text message, but that would reduce the ease of use as you'd have to remember and type that letter combo twice in each text you want to send) and you can only send to one telephone number at the same time (I was hoping seperating numbers with a colon would make the message to be send to several recipients, but only the first number used receives the message). Still, despite these restrictions, I'm pretty satisfied with having been able to set this up :-)

Odkaz:
http://lifehacker.com/5606284/three-han ... ur-readers
Návod je v diskusii

Kosarius
Nové Androidě

Příspěvek od Kosarius » pon 14. úno 2011 12:27:14

pika123 píše:Co tak zkusit My phone Explorer. http://www.fjsoft.at/en/ Jedna část softíku patří do PCka a druhou si je třeba stáhnout do mobilu z marketu!
Stahl jsem si do PC tu danou část a nainstaloval. Co mám stahovat z marketu aby vše fungovalo? Momentálně se nemůžu připojit ani přes kabel ani bluetooth... I když jsem zadal, že se jedna o android...
Díky
Sony Ericsson XPERIA X10 mini - android 2.1
Samsung GalaxyTab GT-P7310 8,9 - android 3.2

chytil123
Androiďák!

Příspěvek od chytil123 » pon 14. úno 2011 12:38:21

App byla ke stáhnutí na marketu jenže teď ji tam nevidím...takže pohledat na netu MyPhoneExplorer.apk. :-)
Nexus S / Nexus 7

korenisko
Androiďák!

Příspěvek od korenisko » úte 15. úno 2011 7:29:20

Nic netreba hladat, aplikacia je v instalacke pc programu.

Krokodyl
Droid
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krokodyl » úte 15. úno 2011 9:17:31

Hlavní pro spojení s programem je mít v telefonu povoleno Ladění USB .... Menu - Nastavení - Aplikace - Vývoj ....
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT

pcsb
Nové Androidě

Příspěvek od pcsb » pát 18. úno 2011 13:50:18

jen jsem narazil na problem, ze kdyz v My Phone Exploreru pisu SMS, ve ktere je diakritika, tak se to do telefonu neodesle. Jinak funguje OK.
pika123 píše:Co tak zkusit My phone Explorer. http://www.fjsoft.at/en/ Jedna část softíku patří do PCka a druhou si je třeba stáhnout do mobilu z marketu!

hreba
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Galaxy Note 2

Příspěvek od hreba » pát 07. říj 2011 9:47:57

ozivuju...

nahodou jsem narazil na tento dotaz, tak pridam svuj postup... nejlepsi se mi zda aplikace Remote Web Desktop (https://market.android.com/details?id=n ... lated_apps)

funguje jak na lokalni siti, tak i pres net diky bridge modu... v podstate se tak dostanete do telefonu i kdybyste ho nemeli u sebe :D

v telefonu se spusti server a vy v browseru na pc se pripojite na ip (v LAN), kterou vam napise. nebo v pripade, ze potrebujete bridge jako ja v praci (mobil je na jine wifi, nez kde je pripojene pc), do browseru date http://rwd.xdevelop.net kde si zadate svuj login v podobe mailu (treba vymysleneho) a hesla co jste si nastavili na serveru v telefonu a je to ;)
Galaxy Note 2
Omega ROM

michal.siman
Androiďák!

Příspěvek od michal.siman » pon 10. říj 2011 10:20:09

A proc ne DeskSMS? SMSka me prijde do emailu (Gmail) a ja na ni muzu okamzite pomoci toho sameho emailu (jen stisknu odpovedet) zase odpovedet, navic mam v emailu tim padem peknou historii. Je to naprosto genialni vec! Na plose v telefonu mam tlacitko kde si to vypinam a zapinam. Pri vhodne nastavenych filtrech v gmailu to ani nic nerusi, funguje to uzasne, prozatim sem nezaznamenal neco jako ze by se SMSka nedorucila nebo ztratila nebo tak neco. Hlavne nemusim nic instalovat do pocitace a jede to i kdyz zapomenu napr. telefon v aute pred barakem. Navic to posila do emailu i hlaseni o zmeskanych hovorech (to je prave pro pripad ze se telefon nekde zapomene). Fakt vyborna aplikace!
Zařízení: vždycky něco jiného (téměř vždy čína)

netineti
Robot

Příspěvek od netineti » pon 10. říj 2011 10:35:11

pouzivam "smshare"

https://market.android.com/details?id=f ... rch_result

desksms mal v mobile vacsiu spotrebu energie..

michal.siman
Androiďák!

Příspěvek od michal.siman » pon 10. říj 2011 10:46:09

Ja nic takoveho nepozoruji, zadny ubytek baterky pri desksms nezaznamenavam a pouzivam uz ho nekolik mesicu.

hreba
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Galaxy Note 2

Re: Re: jak psat sms pres PC

Příspěvek od hreba » čtv 13. říj 2011 10:10:30

michal.siman píše:A proc ne DeskSMS?
Protože tohle umí jenom sms. Sice to je podstatou tohoto topicu ale využiju i víc funkcí. Nemusím nic zapinat nechávám běžet pořád. Doporucuju aspoň vyzkoušet.

@telefon    
Galaxy Note 2
Omega ROM

michal.siman
Androiďák!

Re: Re: jak psat sms pres PC

Příspěvek od michal.siman » čtv 13. říj 2011 13:53:58

hreba píše:Nemusím nic zapinat nechávám běžet pořád. Doporucuju aspoň vyzkoušet.
no tak to ja s DeskSMS taky. Ale zeptam se, prijdes k jinemu pocitaci, k jakemukoliv, treba v praci, zapnes si ho, prihlasis se do mailu a mas tam sve smsky? bez toho abys neco do pocitace instaloval? :-) ja to tak s DeskSMS mam a je to super! Zadny programy, zadny instalace, jen internet a gmail.

Luk141888
Nové Androidě

Příspěvek od Luk141888 » úte 18. říj 2011 13:11:33

Ahojte, tak jsem vyzkousel Desk SMS a nejak jsem nepochopil to synchro s Gmailem... Využívám web rozhraní Gmailu jen na kalendář, který se mi automaticky synchronizuje s kalenářem v SGS2.
Aplikace Desk SMS odešle do gmail účtu příchozí sms, ale napsat novou nedokážu. Kontakty jsem si upravil (pomocí aplikace desksms tak, aby to šlo - akždý z nich měl po novu emailovou adrsu číslo@desksmscosi.... :-) ), ale odeslat nelze..
V gmailu dám novou zprávu, vyberu správný kontakt, ám odeslat a nic. příjemci nic nepřijde...

starik1
Nové Androidě

Příspěvek od starik1 » čtv 20. říj 2011 15:07:02

Ahoj všem. Nainstaloval jsem si tuto apk a zjistil jsem, že mi absolutně nevyhovuje. Zkrátka nefachčí. Bohužel tím mám sesynchronizované kontakty na Google a u každého z nich, když chci poslat sms, se mi teď objevuje "číslovolaného@desksms.appspotchat.com" Chtěl bych se toho zbavit u všech kontaktů a nevím jak. Poradí někdo? Moc díky předem.
starik1

michal.siman
Androiďák!

Příspěvek od michal.siman » čtv 20. říj 2011 20:00:52

starik1 píše:Ahoj všem. Nainstaloval jsem si tuto apk a zjistil jsem, že mi absolutně nevyhovuje. Zkrátka nefachčí. Bohužel tím mám sesynchronizované kontakty na Google a u každého z nich, když chci poslat sms, se mi teď objevuje "číslovolaného@desksms.appspotchat.com" Chtěl bych se toho zbavit u všech kontaktů a nevím jak. Poradí někdo? Moc díky předem.
starik1
jasne, skoc si na do aplikace DESKSMS (pokud uz si ji odebral tak ji znovu nainstaluj a zprovozni) a pak v nastaveni pouzij volbu DELETE DESKSMS CONTACT a oni se ti vsechny ty adresy odeberou.

michal.siman
Androiďák!

Příspěvek od michal.siman » čtv 20. říj 2011 20:10:52

Luk141888 píše:Ahojte, tak jsem vyzkousel Desk SMS a nejak jsem nepochopil to synchro s Gmailem... Využívám web rozhraní Gmailu jen na kalendář, který se mi automaticky synchronizuje s kalenářem v SGS2.
Aplikace Desk SMS odešle do gmail účtu příchozí sms, ale napsat novou nedokážu. Kontakty jsem si upravil (pomocí aplikace desksms tak, aby to šlo - akždý z nich měl po novu emailovou adrsu číslo@desksmscosi.... :-) ), ale odeslat nelze..
V gmailu dám novou zprávu, vyberu správný kontakt, ám odeslat a nic. příjemci nic nepřijde...
Funguje to asi takto. Pokud ti prijde SMSka na mobil, tak se tato SMSka odesle prostrednictvim aplikace DESKSMS na tvuj email a jako adresa odesilatele je uvedena nejaka "podivna adresa" obsahujici cislo odesilatele. To te vlastne muze byt jedno. Ty na tento email v gmailu kliknes, das normalne odpovedet a napises odpoved, proste odpovis a pak (jak je tam uvedeno) musis udelat minimalne dva prazdne radky. No a pak das odeslat odpoved a ono se vse od zacatku toho tveho napsaneho emailu (odpovedi) az k mistu kde jsou dva prazdne radky, proste odesle na ten specialni email, tedy nekam do tramtarie a tam to server zpracuje a nejakym zpusobem se spoji s aplikaci DESKSMS v tvym telefonu a ta odesle ten text (tu tvoji odpoved) jako SMSku na pozadi primo z tveho telefonu, takze ji pak najdes na telefonu i v odeslanych zpravach. Je to jednoduche.

Ja osobne pouzivam tuto aplikaci pouze na cteni a odpovedi, nove sms s ni nepisu, ale pokud si nechas vytvorit ze vsech svych kontaktu ty specialni emaily tak muzes i zacit psat smsky. Zrovna tak muzes napsat uplne nekomu cizimu, koho nemas v kontaktech. Nu a namisto / a nebo spolu s nim/ gmailu muzes vyuzit jeste specialni doplnek pro chrome/firefox a nebo gtalk, tam to funguje jako klasicky chat.

System je to velmi vymakany a me osobne prijde absolutne super ze to muzes pouzivat vlastne kdekoliv jsi u pocitace, nemusi byt telefon a pocitac na stejne siti pres wifi atd. a funguje to i kdyz necham telefon napr. doma a dojedu do prace. Navic to posila i upozorneni na zmeskane hovory, to je prave pro pripad ze si telefon nekde zapomenes.

Jedine co se me na desksms nelibi, ze se smska neoznaci v telefonu jako prectena kdyz si ji prectu v gmailu, ale verim ze se tohle jeste casem objevi. Zkousel jsem vice aplikaci a tahle jedina je naprosto perfektni pro dany ucel. Ale je jasne ze kazdemu vyhovuje neco jineho.

starik1
Nové Androidě

Příspěvek od starik1 » pát 21. říj 2011 7:31:47

To: michal.siman. Velice děkuji za promptní a fundovanou odpověď. Snad se mi to podaří.
starik1

EDIT: Vše proběhlo tak, jak jsi napsal. Díky.
starik 1

dansafe
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Tab

Příspěvek od dansafe » pon 24. říj 2011 21:44:18

Omlouvam se mozna za hlopej dotaz na desk sms...kdyz na tu sms odpovim v gmailu tak je ta sms placena ? :oops:

kecinzer
Moderátor
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kecinzer » úte 25. říj 2011 12:58:13

Ano, když odpovíš pomocí DeskSMS tak je ta zpráva placená.
Také už nějaký čas používám DeskSMS a nemohu si to vynachválit. K posílání zpráv tedy nepoužívám Gmail ale extension do Chrome. Funguje to prostě bezvadně. Nic nemusím nikam připojovat, spouštět žádné aplikace prostě nic. Naprostý luxus.
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » úte 25. říj 2011 13:06:54

dansafe píše:Omlouvam se mozna za hlopej dotaz na desk sms...kdyz na tu sms odpovim v gmailu tak je ta sms placena ? :oops:
Funguje to zjednodusene takto:
Prichozi SMS --> Desksms (tvuj mail) --> ... ty odpovis na mail --> Desksms (server) --> Desksms (aplikace v telefonu) --> odeslani sms
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

kecinzer
Moderátor
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kecinzer » úte 25. říj 2011 13:13:47

Úplně obecně by to šlo popsat takto:
V telefonu běží aplikace DeskSMS, která komunikuje s cloudem (https://desksms.appspot.com/), odkud je možné po přihlášení rovnou psát a přijámat SMS. Tento cloud zároveň umí SMS dále distribuovat pomocí Gmailu či Google Talku - záleží jak si to nastavíš.
Potom tedy pomocí DeskSMS webu, Gmailu či Google Talku napíšeš SMS, která je prostřednictvím DeskSMS serveru odeslána do telefonu, kde jí zpracuje DeskSMS aplikace a odešle z mobilu jako klasickou SMS - vše se promítne normálně do historie SMS (v mém případě vše vidím v Handcent SMS).

Z praxe se mi ukázalo, že mě Gmail a GT spíše rušil, takže jsem si jen nechal zapnuté upozornění jen "Browser and Extension".
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

sickboy4000
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: multiple devices

Příspěvek od sickboy4000 » stř 08. úno 2012 11:43:56

ja myslim, ze AirDroid je taky super
https://market.android.com/details?id=c ... mRyb2lkIl0.
Samsung P5100 GT-I8190 & Samsung S5 mini - G800F

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“