ProduktivitaKlávesnice a jejich přepínání

Moderátoři: don_alex, radegast

Zamčeno

Autor tohoto vlákna
Rozy
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Wilfire

Klávesnice a jejich přepínání

Příspěvek od Rozy » pon 21. úno 2011 12:59:32

Ahoj,
mám nový mobil s Androidem teprve krátce a mám dotaz ohledně klávesnice. Mám HTC Wilfire s Androidem 2.2 oficiálně aktualizovaným.

Chtěl jsem se zeptat jestli funguje něco jako jednoduché přepínání klávesnic. Např. u psaní SMS bych uvítal kdybych mohl psát bez háčků a čárek a nemít tak jen limi 70 znaků na zprávu. Chtěl bych ale aby mi zůstalo to automatické predikovní slov, které je super. U mailů je ale čestina (háčky a čárky) nutnost a tak potřebuju mezi jednotlivýmy možnostmi přepínat rychle a ne nějak složitě. Jde to vůbec? Také bych uvítal jestli nevíte jak změnit QWERTY na QWERTZ. Díky.

Starbuck
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SG S6 + SG4 LTE

Re: Klávesnice a jejich přepínání

Příspěvek od Starbuck » úte 22. úno 2011 8:27:35

Tam na ty sms je nutné nainstalovat HTC_IMEI MOD, ten si pak nastavit - u mého DHD to bylo takto
IMEI mod stáhnout ze stránek XDA a přes file manager nainstalovat do přístroje. Pak Menu/Nastavení/Jazyk a klávesnice zatrhnout HTC_IMEI mod. Tohle bylo jasné. Pak vlézt do nabídky HTC_IMEI mod/Text input zatrhnout ...only SMS, pak Forbidden chars vypsat zakázané znaky (teda znaky s diakritikou, které chceme ořezávat) za sebou bez mezer a pod tím v Replacement chars uplně stejně napsat znaky, které je budou nahrazovat. Pořadí musí být stejné!
Když chceš začít psát SMS tak podržením prstu v psacím poli se rozbalí nabídka Metoda zadávání dat a tam mám Touch Input a HTC_IMEI mod! :D
Jinak, u DHD je možnost zvolit si dvou jazyčnou predikci, takže pak si jednoduše stiskem myslím druhé klávesy zleva v dolním řádku klávesnice přepínáš mezi jazyky :)
A pak tam máš ještě možnost pro zadávání textu hlasem (voice input) - je to frajeřinka, ale kolikrát jsem překvapenej, co to vlastně napíše :shock:

Autor tohoto vlákna
Rozy
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Wilfire

Příspěvek od Rozy » pon 28. úno 2011 15:28:49

Díky za návod, vše jsem udělal ale má to jeden háček u té metody HTC IMEI mi nevyjede klávesnice a tak nemám jak psát :o

Starbuck
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SG S6 + SG4 LTE

Příspěvek od Starbuck » úte 01. bře 2011 7:54:56

Trochu divné. A máš stažený IMEI mod pro svůj typ telefonu a pro svou verzi Androida? Pokud vím, tak pro starší verze Androida je tam ještě jeden soubor (snad ta klávesnice?), který od Froya dále není nutný. Prostuduj na XDA.

radegast
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » úte 01. bře 2011 8:26:59

O klávesnicích je tady témat více než dost.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Zamčeno

Zpět na „Produktivita“