ProduktivitaKalendar, upominky, narozeniny

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
kapros
Nové Androidě

Kalendar, upominky, narozeniny

Příspěvek od kapros » sob 21. kvě 2011 6:38:18

Zdravim,
jsem novym uzivatelem androida a zatim jsem nenasel vhodnyou aplikaci (widget), ktera by v sobe skryvala vse vyse zminene, tedy kalendar s prehlednym prohlizenim, vkladani narozenin jako upominky s rocnim opakovanim (idealne se zadanim roku narozeni dotycneho), upominky s moznosti nastaveni upozorneni v libovolny cas, odlozenim upozorneni o danou ci libovolnou dobu (pripadne na jiny den) a hlavne upozornenim v takove forme, ze mi bude zvonit do te doby nez nepotvrdim "prijmuti" upozorneni nebo ho neodlozim. Upozorneni formou jednoho pipnuti mi je k nicemu, kdyz jsem napriklad v hlucnem prostredi...
Byl jsem zvykly na neSmartphone od Nokie a tam vse tohle v pohode bylo, takze muj dosavadni neuspech prikladam pouze sve neschopnosti, verim totiz, ze takovou aplikaci uz nekdo udelal:-)
Dik za tipy.

Crusy
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S III mini GT-I8190N
Rom: Stock 4.1.2 + Root

Re: Kalendar, upominky, narozeniny

Příspěvek od Crusy » sob 21. kvě 2011 7:05:55

Osobně používám tento kalendář.Jsem osobně naprosto spokojen...Plná synchronizace s účtem Google...atd.
https://market.android.com/details?id=n ... rch_result
Samsung Galaxy A5 2017 A520F
Lenovo IdeaTab A8-50 G3

Autor tohoto vlákna
kapros
Nové Androidě

Příspěvek od kapros » sob 21. kvě 2011 7:18:30

Tak ten nema pozadovanou formu upozorneni, tedy aby rval do ty doby nez si ho vsimnu a dam nejakou odezvu:-(

Uz jich mam natahanejch do telefonu dost a zatim nejlip na upominku vypada Astrid, ale ta zas neumi jiny veci(narozeniny napr. a je to proste ukolovnik, ne kalendar). nechci si ani pripustit, ze nokia mela neco, co se na androida v jedny aplikaci nenajde...

P.S. Taky LGOO...

Trek
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2

Příspěvek od Trek » sob 21. kvě 2011 22:08:28

Narozeniny atp. se daj řešit přes kalendář. Já si synchronizuju Outlook s Androidem a jelikož Outlook automaticky vytváří položky v kalendáři pro narozeniny a výročí tak to je tím pokryté. Narozeniny a výročí si můžeš v kalendáři sám udělat.
Na úkoly je spousta aplikací i s "insistentní" (nekonečnou) notifikací.

Takže nevím co je za problém. Nemusí být zrovna jedna aplikace od jednoho výrobce co všechno má v sobě, ale lze to zkombinovat.

Autor tohoto vlákna
kapros
Nové Androidě

Příspěvek od kapros » sob 21. kvě 2011 23:40:50

Ok, uz tedy nebudu hledat neco, co umi vse najednou (ackoliv mi to prijde na hlavu, ze starej telefon bez OS umi neco, co novy OS neumej...).
Jsou i aplikace/widgety, kam si muzu zadat narozeniny nekoho, koho nemam v kontaktech? Deti lidi z kontaktu apod.
Jsu hledat ty ukolovniky s insistentnim upozornenim:-)

Trek
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2

Příspěvek od Trek » sob 21. kvě 2011 23:54:43

Je to skutečně jedno jestli je na agendu suita od jednoho výrobce nebo partikulární aplikace. Takto to v Androidu funguje a ok.
Seskládáš si to z aplikací jak potřebuješ.

Nainstaloval jsem si zkusmo astrid a ten má insistentní notifikace - ring until dismiss alarm. Já používám svojí aplikaci a ta má taky insistentní notifikace, hypotetizuji, že všechny úkolovníky mají insistentní notifikace.

Co se týče narozenin, nechci působit dojmem jednostranného zaměření na kalendář, ale zdá se mi to logické dát si jakékoliv narozeniny, výročí, atp. do kalendáře.

Co se týče kontaktů, tak štok Android nereaguje na narozeniny, že by vytvořil pro ně alarmy nebo položky kalendáře. To jsem myslel tak, že já si to dělám přes Outlook (který to vytváří sám v kalendáři) a synchronizuji si kalendář. Stejnou funkcionalitu zajistí google kalendář, pokud preferuješ cloud řešení (tam si nejsem jistej jestli to dělá automaticky, nebo bude třeba ruční práce).

Autor tohoto vlákna
kapros
Nové Androidě

Příspěvek od kapros » ned 22. kvě 2011 7:27:12

Ja na zadny sychronizace zatim nenajel, nejsem na to zvyklej a Outlook nepouzivam. Google ucet mam taky nove kvuli androidu. Netusil jsem totiz, ze se daji ke kontaktu pridavat i data narozeni a ze neco umi tato data vytahnout a spravovat. A taky je tam moznost ihned to datum pridat do kalendare. A jsou widgety, ktery mi tyhle narozeniny zobrazej, takze narozky v poho, protoze zrovna narozeniny nejsou udalost, kterou potrebuju upominat insistentne:-)
Nicmene z mych dosavadnich zkusenosti s apps/widgetama musim oponovat tve polemice, protoze vetsina nema to insistentni.
Hledam :-)

midar
Nové Androidě

Příspěvek od midar » stř 20. črc 2011 14:13:08

Mám tablet Asus TF101. Mám synchronizovaný kalendář i kontakty s Googlem. V Googlu kalendáři narozeniny vidím, v kalendáři v transformeru nikoli (Ikona je zapnutá má i stejnou barvu a text jako v Googlu i jejich změny se projevují). Jen ty narozeniny v tabletu furt nejsou.
Je chyba mezi židlí a tabletem nebo v programu ? Obrázek

Tlapa
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SE live with walkman WT19i

Příspěvek od Tlapa » pát 30. pro 2011 20:40:22

Já po vyzkoušení různých aplikací používám, a jsem velmi spokojen, Business Calendar. Je opravdu výborný :-)

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“