ProduktivitaProblem s Google kalendarem

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Pupu
Androiďák!

Problem s Google kalendarem

Příspěvek od Pupu » stř 25. kvě 2011 7:48:14

Dnes rano jsem zjistil, ze se mi spatne/vubec syncuje default google kalendar do mobilu. Na webu je vse ok, tedy tak, jak bylo, ale v mobilu se mi ukazuje pouze jedna jedina (nejblizsi) udalost a pak uz zadna. Kdyz ted nejakou novou vytvorim (at uz v mobilu, nebo na webu), tak se v telefonu rovnez ukaze, ale ty starsi tam proste nejdou prenest.
Doslo k tomu tak, ze jsem vcera po navratu ze zahranici (cca 5 dnu uplne bez netu, ani wifi) hromadne aktualizoval na marketu, dal restart telefonu a od te doby je stav jaky je (dalsi restart nic nevyresil). Rovnez je s podivem, ze na webovem kalendari jsem mel vzdy jako druhy kalendar jeste "ceske svatky", ktere se ale v mobilu nikdy neukazaly, az ted. Zkusil jsem tento kalendar proto na webu zrusit, ovsem mobil na to nereagoval a stale je tam ma.
X10 - SIII - G3

Darklord
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: Problem s Google kalendarem

Příspěvek od Darklord » stř 25. kvě 2011 9:51:52

Mám totožný problém. Na Samsung Galaxy S.

Přijedu domů na víkend na WiFi, dám aktualizovat vše. Možná to s tím ale nesouvidí, o víkendu kalendář moc nezkoumám, takže jsem si toho všiml až později. V kalendáři zůstaly asi 3-4 upcoming události co byly zadány jako poslední. Žádné staré se nezobrazují, stejně jako opakující se (kterých jsem měl v budoucnu několik).

Na Google kalendáři v PC je vše ok. Synchronizace nových položek funguje...

Zkoušel jsem v menu settings - aplikace - správa aplikací - zobrazit vše - kalendář - vymazat data (nějakých 8 kB) a to nepřineslo žádný efekt. Starší události používám, takže bych uvítal řešení.

Jinak mám SGS, Android 2.1 - přes Kies mi jednoduse nahrát upgrade nejde a popravdě nemám čas si s telefonem hrát...

Autor tohoto vlákna
Pupu
Androiďák!

Příspěvek od Pupu » stř 25. kvě 2011 10:01:56

To mame stejny problem (i stejnou verzi OS). Zkousel jsem na webu u dvou udalosti zmenit o minutu jejich zacatek/konec a ihned se mi syncly do mobilu a uz je tam mam. Ovsem udalosti mam nesyncnutych 50+ a rucne to na webu menit se mi opravdu nechce.
Jak dlouho ti to zlobi?
X10 - SIII - G3

Darklord
Nové Androidě

Příspěvek od Darklord » stř 25. kvě 2011 14:29:05

Zlobí mi to od víkendu, kdy přesně nevím...

Tak to já mám v historii kalendáře přes 2 roky života a občas se to hodí, takže ručně to pro mě nepřipadá v úvahu... Hádám že totální "reset" androidu, kdy by člověk přišel znovu k čistému telefonu by to asi vyřešil. Ale do toho se mi nechce.

Hlavně se mi nechce zkoušet různé triky stylem pokus-omyl (reklamace) - oficiální postupy na mé šedivce často nefungují. A věnovat tomu den s Googlem nemůžu :/

tomren30
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SGS4

Příspěvek od tomren30 » stř 25. kvě 2011 17:18:47

Mam ten samy problem. Snazil jsem se to resit resetem a bohuzel to take nepomohlo... Vyzkousel jsem i Jorte a ten take nesel.

Darklord
Nové Androidě

Příspěvek od Darklord » stř 25. kvě 2011 18:23:11

Tak u me jsem to vyresil :yes:

Nastaveni - aplikace - sprava aplikaci - menu - filtr - spusteno - uloziste kalendare - vymazat data. Mám všechny události online (nepoužívám místní kalendář), tak jsem se nestaral o nějakou zálohu. Po následném restartu telefonu a synchronizaci se události zase objevily.

Autor tohoto vlákna
Pupu
Androiďák!

Příspěvek od Pupu » stř 25. kvě 2011 18:30:46

Super, diky za to, uz to taky funguje.
X10 - SIII - G3

tomren30
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SGS4

Příspěvek od tomren30 » pát 27. kvě 2011 14:34:39

Darklord píše:Tak u me jsem to vyresil :yes:

Nastaveni - aplikace - sprava aplikaci - menu - filtr - spusteno - uloziste kalendare - vymazat data. Mám všechny události online (nepoužívám místní kalendář), tak jsem se nestaral o nějakou zálohu. Po následném restartu telefonu a synchronizaci se události zase objevily.
Take jsem to zkusil, lec bez uspechu. Nevim jestli to nahodou nema neco spolecneho s tim, ze se me ted pri re-startu telefonu ukazuje tato hlaska "aplikace SEMCCheckin byla nahle ukoncena...". Mam totiz i problem s kontakty, ulozim jednou, ale on se mynimalne "zdvoji" a tak to pokracuje pri odmazavani tech duplikatu...ach jo.

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“