Ahoj MATY-CZ,
promiň, že se ozývám až nyní. Bohužel jsem si zapomněl nastavit přeposílání nových příspěvků k tomuto tématu (nyní by to mělo být již v pořádku).
Kromě nastavení spustitelných práv, které je vždy nutné nastavit u
Remote PC Server.jar, se vyskytl také
problém s knihovnou Bluecove (Java knihovna pro Bluetooth), která v poslední stabilní verzi neobsahovala podporu pro Bluez 4.x (Ubuntu 10.04 a starší). Naštěstí jsem na tento problém přišel a k dispozici jsem dal ke stáhnutí opravnou verzi (viz.
http://www.androidremotepc.com/downloads/).
Režim mouse je u placené verze se vzdálenou plochou schovaný pod General Preference (u nového klienta Remote PC 1.1 se zobrazuje navíc nabídka po připojení k PC k vybrání mezi Remote Desktop a Mouse), které naleznete na hlavní připojovací aktivitě. O problému s pravým tlačítkem jsem věděl a byl opraven (pokud Vám ale i přesto pravé či kterékoliv tlačítko dělá neplechu, je nejjednodušší si ho přizpůsobit v Mouse/Desktop Preferences).
A k Vaší poslední připomínce: Aplikace by měla právě běžet na pozadí, tzn. např. že když kliknete na tlačítko Home a zavoláte někomu, poté aplikaci opět spustíte, spojení by nemělo být přerušeno a můžete opět ovládat počítač. Jestli jste ale našel jiné chování, které provádí Váš telefon, prosím zašlete mi bližší info na
jiri.rozkovec@gmail.com.