ProduktivitaMoje Auto - správa provozu automobilů

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Jakým zbůsobem nejčastěji tankujete?

Do plné
99
70%
Částečně
30
21%
Částečně, zadávám stav nádrže před/po tankování
10
7%
Částečně, zadávám objem spáleného paliva
2
1%

Celkem hlasů: 141

brop
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung SIII Neo

Re: Moje Auto - správa provozu automobilů

Příspěvek od brop » úte 21. úno 2012 19:06:06

Perry_ml
Zdravím, nechci být otravný, ale chtěl bych se tě zeptat, máš už nějaký termín té obnovy s avizovanými úpravami??? Díky ;)

Autor tohoto vlákna
Perry_ml
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus [4.3]
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Perry_ml » úte 21. úno 2012 20:13:40

brop: V pohodě :) Už mám hotovo. Teď ještě testuju a dolaďuju drobnosti. Také čekám na italský překlad. Viděl bych to nejpozději začátkem příštího týdne, ale nejspíš dřív. Protáhlo se to asi o týden, protože jsem to nakonec udělal ještě trochu jinak, možnosti tankování bude více: do plné, částečné, částečné + stav nádrže, částečné + spálené palivo (snažil jsem se pokrýt potřeby všech). Plus dalších pár změn, které budou v changelogu.

Autor tohoto vlákna
Perry_ml
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Perry_ml » ned 26. úno 2012 9:35:10

Ahoj, nová verze aplikace už je na marketu.

Verze 2.0 (26.2.2012):
  • - Více možností při zadávání tankování.
    - Přesnější výpočet celkové spotřeby.
    - Možnost použít pojmenovaný profil jízdy jako šablonu u konkrétního tankování.
    - Možnost rozbalit/sbalit všechny položky provozu kliknutím na ActionBar v záložce provoz.
    - Oprava chyby u zobrazení některých událostí.
    - Grafické změny a vylepšení.

brop
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung SIII Neo

Příspěvek od brop » ned 26. úno 2012 12:07:52

Super, jdu testovat. Už jsem se na moc těšil. ;)

ne3
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Atrix

Příspěvek od ne3 » úte 28. úno 2012 22:21:29

Zdravim ... po rychlom pozreni tejto apk som nikde nenasiel napr. spotrebu nafty za mesiac , za rok atd... prehliadol som tuto moznost al. tam proste nieje ? Dakujem za odpoved ... ide mi o to mat prehlad co dam do auta napr za mesiac bez zbytocneho hladania... :)
HTC Desire - Oxygen,CM7
Motorola Defy+ - CM7
Motorola Atrix - Stock rom

3 krát hladaj a raz píš :D

Autor tohoto vlákna
Perry_ml
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Perry_ml » stř 29. úno 2012 8:24:50

Toto zatím nelze. Je v plánu přidat časový interval do filtru provozu, který by to v podstatě vyřešil.

mpis
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note II

Příspěvek od mpis » stř 29. úno 2012 8:49:12

Vynikající program.
Už jsem do něj nabušil všechna čerpání.
Mám jednu otázku: k čemu slouží profil jízdy, to jsem nějak nevypátral.
Připomínka: Záloha/Obnovení dat je poněkud nešťastně umístěno do Nastavení a z něho odkazuje na menu přihlašovací obrazovky. Je to značně obtěžující. Záloha by měla být k dispozici co nejjednodušeji.

Autor tohoto vlákna
Perry_ml
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Perry_ml » stř 29. úno 2012 9:57:01

Díky, profily jízdy slouží nejlépe k filtrování. Dejme tomu, že si u všech tankování v zimě nastavíš zimní pneumatiky, pak pomocí filtru můžeš zobrazit jen tyto tankování a zjistit tak spotřebu a další statistiky na zimních gumách.

Záloha/obnovení je už déle v menu přihlašovací obrazovky. Problém byl, že ho tam spousta lidí neumělo najít (nečte changelog). Takže je to jen takový quickfix, který mi ušetří pár komentářů/emailů. Možná ho časem do nastavení přesunu, teď jsem na to ale neměl čas.

mpis
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note II

Příspěvek od mpis » stř 29. úno 2012 14:19:42

Díky za vysvětlení.
Posílám Donate. :)
Confirmation number: 0R654921MY603661M

Autor tohoto vlákna
Perry_ml
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Perry_ml » stř 29. úno 2012 16:27:21

mpis: Ještě jednou moc děkuji :-)

ne3
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Atrix

Příspěvek od ne3 » stř 07. bře 2012 23:01:14

Da sa v tejto app niekde prepnut jazyk z en na cz/sk? Al.sa to da len pomocou morelocal atd..? Dakujem
HTC Desire - Oxygen,CM7
Motorola Defy+ - CM7
Motorola Atrix - Stock rom

3 krát hladaj a raz píš :D

Autor tohoto vlákna
Perry_ml
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Perry_ml » čtv 08. bře 2012 12:44:49

Jazyk je volen na zaklade nastaveni jazyka telefonu.

teekex
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: BlackBerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od teekex » pát 09. bře 2012 16:38:28

par postrehu:
- jsi aktivni zde na foru, mozna by nebylo od veci aktualizovat post na prvni strane, aby tam byly aktualni informace
- export do CSV/PDF (cetl jsem, ze neco chystas)
- idealne do budoucna prijit se synchronizaci na WWW server (placena verze)
- po zadani prvnich dvou tankovani mi na zalozce "Provoz" sviti 0.06 l/100km, co to je?
- pridani moznost foceni uctenky (soubor sparovan s danym udajem o cerpani PHM)
- detail, ale kdyz zadam "pridat tankovani" ocenil bych, kdyby hned vyskocilo okno s ciselnikem a nemusel bych klikat do prazdneho radku
-- natankovany objem, proc? (da se spocist z uvedene ceny za PHM / cena za 1l)
-- k cemu objem nadrze? (relevatni informace pro nejake dalsi kalkulace?)

Zatim jsem zacal s testovanim, v nejblizsich dnech nakrmim aplikaci daty za posledni dva roky a jsem zvedav jak to bude slapat, ale prozatim po asi 10 minutach ocenuji jednoduchost :-)

mmiminoo
Robot
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3
Rom: Stock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmiminoo » pát 09. bře 2012 17:07:56

Teekex: si ma predbehol 8-)
Bolo by dobré dávať vždy aktuálne info do prvého príspevku a iba ho updatovať. Bolo by to prehľadnejšie ako hladať na 4 stranách...
A zmenil by som poradie:
čo už je hotove -> napr tučným písmom pridávať čo je novo pridané.
čo plánujem
čo do Pro verzie atď.
Inak skvelá práca. :yes:
Dues Velox Nex
Som čoraz múdrejší alebo ľudia hlúpejší?

Autor tohoto vlákna
Perry_ml
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Perry_ml » pát 09. bře 2012 17:46:34

Ok, predelam ten prvni post..

Jinak:

- export do CSV chystam do placene verze, ale momentalne nemam na pridavani zadnych funkci cas (v pulce semestru)

- synchronizace na WWW server: bohuzel toto tema diplomky bylo loni a sam se do toho asi nedonutim

- po zadani prvnich dvou tankovani mi na zalozce "Provoz" sviti 0.06 l/100km: je dulezite spravne zadat typ taknovani (do plne, castecne, ...), jinak nevim cim by to mohlo byt, kdyztak napis jake data jsi zadal, at to muzu otestovat..

- pridani moznosti foceni uctenky: zajimavy napad
- detail, ale kdyz zadam "pridat tankovani" ocenil bych, kdyby hned vyskocilo okno s ciselnikem a nemusel bych klikat do prazdneho radku: tato uprava by mela zahrnovat pouze odmazani jednoho radku v kodu, takze to problem neni.

- natankovany objem, proc?: pokud zadas celkovou cenu a cenu za litr, tak objem zadavat nemusis.

- k cemu objem nadrze?: je treba pro "castecne tankovani + stav nadrze" a take napriklad proto, kdyz nekdo jednou tankuje do plne tak, ze mu pumpa sama vypne a podruhe az po hrdlo, pak to muze zkorigovat pres kapacitu nadrze.. tankujes-li pouze "do plne" nebo "castecne", hodnotu neupravuj - nebude tak mit na vypocet vliv. Je to udelano proto, abych uspokojil potrebu co nejvice uzivatelu: nekteri radsi tankuji do plne a chteji velmi presnou spotrebu ("do plne" nebo "castecne"), jini zase jezdi s pulkou nadrze, tankuji jen castecne a radi by meli alepson pribliznou spotrebu (pres "castecne + stav nadrze" nebo "castecne + spalene palivo").

Jinak uz mam pripraveny mensi update, pridava do statistiky provozu Dojezd a lehce upravuje rozvrzeni polozky statistik. Cekam na italsky preklad, ale vidim to blede. Nejpozdeji ho zverejnim v utery. Pridam do nej to automaticke vyskoceni klavesnice, viz vyse.

teekex
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od teekex » ned 11. bře 2012 2:13:55

Aaa tak diplomova prace. Trosku me zaujal zpusob, jakym chces projekt monetizovat. Urcite to mas dobre promyslene, ale presto bych napsal par radku. Ted to mas jako cil diplomove prace a otazka je, jakym smerem to chces vest dal, az to nebude hlavni tema mesice, ale bude to neco na vedlejsi koleji. Nyni je zde moznost "donate" pres PP, coz je skvele. Delas free projekt a tech par lidi (nevim kolik lidi v CZ/SK efektivne vyuziva PP) se ti muze odvdecit. V budoucnu, nevim jestli uz Google zprovoznil platby za aplikace i pro CZ, muzes prijit s necim jako je ZDE (ted uz tam jsou i nejake advanced features, ale drive slo jenom o zpusob jak podekovat tvurcum aplikace). Kazdopadne vydani "PRO" verze asi uz bude chapano jako cileny prodej aplikace a nejenom skolni cviceni, proto bych ocekaval neco vice nez jenom export/import dat.

Co by mohlo byt pridano v PRO / budoucnu:
- krome toho co jsem jiz psal...
- skiny (zelena je neutralni, ale prece...)
- pri kliku na "Provoz" zalozku, by mohlo vyskocit okno pro "tankovani". To "+" v pravo nahore je samozrejme dostatecne, ale prece jenom asi vetsina lidi nejcasteji bude pouzivat to tankovani a treba na Samsung Nexus to neni moc velký odkaz.
- uprava zpusobu zadani noveho vozidla:
do pole kde je ted "Model" napsat "Jmeno automobilu", v poli "Vyrobce" pri psani funcuje naseptavac (skvele), tak pridat dalsi radek primo pod Vyrobce s nazvem "Model", kde se take pri psani bude naseptavat. Pod Model zadat radek "Rok" a dale pridat radek "Sedan/Hatchback/Combi". Pod radek "Typ paliva" by mohl byt radek pro zadani "objemu" motoru (kodu?) - chapu, ze to jde napsat i do poznamky.
-- dale po zadani Vyrobce, Modelu a Roku by se mohla nacist nejaka "default" fotografie (nejake obyc foto z fotobanky napriklad) s dalsi moznosti pro editaci, jako je tomu nyni, kdy si muzu/musim foto zvolit sam z telefonu
-- k cemu je "Vybava ovlivnujici spotrebu"? Protoze tam jsou tri volby, ktere jsou navic u nastaveni "Profilu", tak mi tam prijdou zbytecne. Jsou funkce, ktere clovek u daneho auta tezko ovlivni, jako napr. pohon 4x4 nebo typ prevodovky, ale zimni vybava atd. to uz je opravdu volitelne dle situace. Misto vlocky by tam mohl byt znak CNG/LPG - jestli to tam teda musi byt (nestaci to v profilu?).
-- typ paliva: pridaz CNG, mozna i kombinace Benzin + CNG a Benzin + LPG. Nekteri umi jezdit i na olej (dokonce na tento typ paliva mame i par benzinek).
- na zalozce "Profil / Cerpaci stanice" bych pridal vice informaci jako napriklad "Prodejce" (Shell, Agip, OMV...), kde by se po zadani predefinovaneho prodejce objevil hned maly znacek cerpacky (zase z fotobanky napriklad). Pridat moznost zadani adresy popr. GPS lokace.

- pokud prehodnotis v budoucnu plany, tak priber do projektu nekoho, kdo se trosku vyzna a nebo uz "bokem" pracuje s www a udelal bych weboveho klienta. Domnivam se, ze udelat "cokoliv" na webu je mnohem jednodusi nez pro mobilniho klienta. Mohlo by to fungovat tak, ze natankujes, zadas data do mobilniho klienta a pomoci "synchronizace" preneses data na web. Doma se prihlasis v prohlizeci a muzes s daty dale pracovat, nechat si vykreslit grafy spotreby za posledni mesice atd. Provest nejake upravy, ktere by se pri dalsi synchronizaci prenesly do mobilu. Tohle je cesta, jak zaujmout masy a navic nemusis resit PRO verzi, ale muzes zavest poplatky za weboveho klienta. Vpodstate takto funguje velke mnozstvi ruznych "sport trackeru" napriklad. Navic s daty se da ruzne pracovat viz. napriklad ZDE.

Kazdopadne at tak ci onak, diky za peknou a jednoduchou aplikaci ;-)

Autor tohoto vlákna
Perry_ml
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Perry_ml » ned 11. bře 2012 8:54:09

Špatně jste mě pochopil, diplomová práce to již byla (bakalářská) loni. Snažim se dodělávat různé funkce když je čas. Zadání diplomové magisterské práce ještě nemám. Kdyby nešlo o rozšíření bakalářky, tak výše uvedené funkce dodělám asi jen stěží, asi na to prostě nebudu mít čas. A v 'pro' verzi toho planuji vic nez export/import, viz prvi post. Nicméně ty úpravy co navrhuješ jsou fajn a je dost možné, že v budoucnu některé realizuji. Jen nemůžu nic slibovat, protože mám na vše hodně málo času.

V předchozím postu jsi psal, že ti vychází nějak divně spotřeba, vyřešil jsi to?

EDIT: Jinak monetizace je zatím v nedohlednu, neboť zatím nemám čas advanced fíčury dodělat a jak jsi psal, myslím, že prodej aplikací ještě na "marketu" pro čr stále nefunguje (jiným způsobem se mi to z různých důvodů řešit nechce).

teekex
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od teekex » ned 11. bře 2012 14:23:22

Perry_ml píše:V předchozím postu jsi psal, že ti vychází nějak divně spotřeba, vyřešil jsi to?
jj, samozrejme sem nemel zaskrtnuto "Prvni tankovani", mozna by se tato funkce mohla aktivovat automaticky u prvniho zaznamu ;-)

Autor tohoto vlákna
Perry_ml
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Perry_ml » ned 11. bře 2012 18:53:21

Výborně, díky za info.

RaQic
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy ACE

Příspěvek od RaQic » stř 14. bře 2012 14:13:04

Můžete mi někdo jak používat funkce při přidávání nového tankování?

Myslím tím: Do plné - to chápu
částečné, + stav nádrže, + spálené palivo...

Nějak se v tom strácím

Děkuju za info.

Autor tohoto vlákna
Perry_ml
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Perry_ml » stř 14. bře 2012 15:36:30

Záleží na tobě, jak tankuješ: do plné nebo částečné, to je jasné. Pokud tankuješ částečně tak je to opět jen na tobě, kolik informací chceš/můžeš zadat, podle toho zvol jednu z možností. Zvolíš-li "částečné", u tankování nebude vypočtena spotřeba, ta se promítne až u budoucího tankování do plné. Zvolíš-li "částečné + stav nádrže" nebo "částečné + spálené palivo" a vyplníš patřičné údaje, bude vypočtena spotřeba i u částečného tankování (může se stát, že u volby "částečné + stav nádrže" spotřeba vypočtena nebude, to proto, že nelze zjistit všechny potřebné informace o předchozím tankování, např. je-li jen "částečné").

RaQic
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy ACE

Příspěvek od RaQic » stř 14. bře 2012 15:48:53

Jo tak teď už sem to trochu pobral :-) Díky
Naposledy upravil(a) radegast dne pát 12. říj 2012 5:46:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necituj poslední příspěvek!

Autor tohoto vlákna
Perry_ml
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Perry_ml » stř 14. bře 2012 16:02:22

Není zač, klidně se ptej :)

Michal.K
Nové Androidě

Příspěvek od Michal.K » pát 20. dub 2012 12:00:43

Perry_ml: Ahoj, taky dík moc za parádní aplikaci, fakt mi sedí.

Ale taky mám trochu bordel v tom, co nahazovat při tankování a co není třeba.
1. Tankuji vždy jen do plna => co tedy musím zadat, aby to vypočítalo přesně?
Stačí fakt jen stav tachometru a objem natankovaného paliva?

Protože nahodím se na nové tankování, zadám Km, zadám litry a už mi svítí objem palivové nádrže 98 l.
2. Proč je tam tahle položka (vždyť objem nádrže nezměním, ne)?
3. A jinak, teď si nejsem jist, proto se spíš ptám, ale já měl vždy za to, že objem palivové nádrže je konečné číslo, co se tam vejde paliva a rezerva je jen část nádrže vyhraněna pro rezervu. Když mám 90l nádrž a 8l rezervu => tak mám 82l jako normální stav a 8l je na rezervu = 90l. :?:
HTC U 11, HTC Mini+

Autor tohoto vlákna
Perry_ml
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Perry_ml » pát 20. dub 2012 23:24:42

Michal.K: Ahoj, díky.

1) Nepočítám-li cenu, stačí.
2) Své důvody to má (možná už jsem to tu někde psal), pokud tankuješ pořád do plné, nemusíš tuto položku nijak měnit. Jde hlavně o to, že někdo tankuje "do plné" jednou dokud mu pumpa sama nevypne, podruhé až po víko. Touto položkou to pak může vykorigovat.
3) V aplikaci je toto vzlášť, zadej 82 a 8 místo 90 a 8.

Autor tohoto vlákna
Perry_ml
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Perry_ml » úte 24. dub 2012 14:31:26

:!: :!: :!:

Ahoj, právě jsem se dozvěděl, že aplikace Moje Auto byla nominována v anketě :arrow: Mobilní aplikace roku 2012.
Byl bych moc rád, kdyby jste si našli chvilku a hlasovali. Aplikace je v kategorii Doprava.
Moc děkuji!

:!: :!: :!:
Naposledy upravil(a) Perry_ml dne pát 27. dub 2012 8:22:53, celkem upraveno 1 x.

faldicek
Robot
Typ mobilu / ROM: Pixel 3XL
Tablet: Sony Z4 Tablet

Příspěvek od faldicek » úte 24. dub 2012 16:19:07

Můj hlas už máš, aplikace si to rozhodně zaslouží...
Motorola M3888-Nokia3210-Nokia3310-Nokia3100-SE K750i-SE K850i-SE X1 Xperia-Nokia 3109-HTC Desire HD-Galaxy Nexus - Nexus 5

freewall
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend Mate 7

Příspěvek od freewall » úte 24. dub 2012 18:06:30

Hlásím: Splněno :)

Michal.K
Nové Androidě

Příspěvek od Michal.K » pát 27. dub 2012 13:03:19

Za mně taky.
HTC U 11, HTC Mini+