ProduktivitaJak mate vyřešenou poštu, kalendář a úkoly na PC a telefonu?

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
simiae
Nové Androidě

Jak mate vyřešenou poštu, kalendář a úkoly na PC a telefonu?

Příspěvek od simiae » pát 12. srp 2011 10:01:28

Jak máte zorganizovaný Váš pracovní a soukromý život? Já jsem si dlouhá léta vystačil s kombinací outlook synchronizovaný se symbianovým telefonem (přes bt) -emaily, kalendář i úkoly. A notebook synchronizovaný s pracovním serverem (jednou za den přes syncback).
Pomalu se ale dostávám do bodu, kdy mi to přestává vyhovovat. Přemýšlel jsem nad tím, že přesměruji vše na gmail, který poběží jako IMAP, koupím si androidí telefon a jako klienta na PC buď ponechám outlook nebo zkusím Thunderbird s lightningem. Nicméně po přečtení několika článků na téma IMAP gmail vs outlook (thunderbird) mne původní nadšení trošku přechází.
Jak to máte vy? Exchange? Čistý gmail? Nějaké jiné řešení celého problému? Běží Vám to na androidu v pohodě? Existuje nějaká aplikace na internetovou synchronizaci dat s PC? Díky všem, kteří se podělí nejen o své vychytávky, ale i problémy, se kterými se potkávají.
Tato otázka možná trošku přesahuje toto fórum, ale věřím, že zrovna tady najdu zajímavé odpovědi.

arcadio
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Evo 3D
Rom: stock

Re: Jak mate vyřešenou poštu, kalendář a úkoly na PC a telef

Příspěvek od arcadio » sob 13. srp 2011 16:42:04

taky tohle usilovně řešim (nesnášim Outlook, takže to mám jednodušší)
používám Opera-Sunbird řešení

1) maily
všechna pošta napojená na Android pomocí aplikace K-9 (umí gmail, centrum, seznam, gmx ... atd)
pošta se nestahuje celá schránka, ale posledních 25-100 zpráv, aby to nezabíralo pamět, každej mail co mi dojde
můžu vyřídit z telefonu, když hledám něco v poště použiju desktopovýho klienta

na desktopu pro mail používám Operu, protože je rychlá a má v sobě integrovaný i RSS

2) kalendář
nenašel jsem rozumnou kalendářní aplikaci. jsem asi moc náročnej, chci aby to fungovalo a vypadalo hezky. takže používám vestavěnej kalendář od HTC (sense pro desire S)
na ploše mám vypasané události pomocí Simple Calendar Widtet, propojenou na vestavěnej kalendář
kalendář je fyzicky na google účtu, takže se dá použít i google web rozhraní

na desktopu používám Sunbird portable (Lightning bez Thunderbirdu)
(propojit se to musí pomocí CalDAV)

3) kontakty
všechno jsem vyházel z telefonu a simky, mám hozený v Gmail Contacts (jak pracovní, tak soukromý)
když přidávám kontakty, tak jen do Gmail Contacts ... když ztratim telefon, tak budu mít kontakty pořád

na desktopu se bohužel Opera kontakty nijak nedají synchronizovat a Thunderbird to asi taky nebude umět

4) poznámky
na to používám Evernote, ale ten se prej synchronizuje s nějakym účtem, ale nikdy jsem nepřišel na to s jakym
existuje i Google Docs, ale osobně jsem jí nepřišel moc na chuť
dalši na tohle téma: http://androidforum.cz/google-notebook- ... t4959.html

5) dokumenty
jednoznačně Dropbox, máte přístup ke všemu

6) úkoly
Google má svoje Google tasks a jsou aplikace, který se dokažou s nim synchronizovat, ale zatim mi nic nevyhovovalo.
- DueToday je ve stylu GTD (synchronizace s nějakym serverem kdesi v tramtárii)
- Mobisle notes (dá se poslat texťák na mail, nebo v pro verzi google doc sync)
- GoTasks
- GTasks

ještě bych rád ty úkoly, který se umí synchronizovat s Google účtem rád vyřešil, pokud někdo máte nápad, tak mi klidně pošlete soukromou zprávu tady na foru
SE T620->LG KU990->HTC Desire S->HTC Evo 3D - stock ROM

Autor tohoto vlákna
simiae
Nové Androidě

Příspěvek od simiae » ned 14. srp 2011 9:13:11

dlouho nic a pak takového materiálu k prostudování :), díky.

opera email
jsem dost naučený na kombinaci email-úkol-kalendář z outlooku, případně kdysi dávno to fungovalo i s thunderbirdem a nejsem si jistý, jestli to může nahradit webová aplikace - z emailu šup jako úkol a šup jako schůzku do kalendáře. a jak funguje offline? a musí bežet prohlížeč pořád nebo to má nějaké notifikace?

kalendář
pokud bych rozdělil maily a kalendář, tak by to bylo zajímavé řešení. že začnu s googlackým kalendářem se chystám už delší dobu, jen jsem doufal v něco integrovaného.

kontakty
nad timhle jsem ani nepremyslel :(. fungovalo to prilis automaticky mezi symbianem a outlookem.

dropbox - super. mel jsem to nejak vzadu v hlave, ale myslel jsem si, ze jde jen o webové úložiště. vypadá to vyborne.

úkoly
no vypadá to, že to máš všechno rozdělené na samostatné aplikace - kalendář-úkoly-emaily. předpokládám, že to je otázka zvyku, ačkoliv se to zdá jednodušší integrované v nějakém klientovi, alespoň na straně PC.

ještě jednou díky za reakci, spoustu užitečných rad - a prosím všechny, žádné SZ :), rady hažte sem.

hrabug
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: lg o_o
Rom: android

Příspěvek od hrabug » pon 15. srp 2011 17:34:45

K9 - pěkný prográmek pro droida.

ale našel jsem několik nedostatků. Jeden z největších, který jsem nedokázal konečně ani překousnout je velikost přílohy emailu. Celková velikost jednoho souboru v příloze 2Mb mi v dnešní době nepřijde zase tak moc ojedinělá.
V případě, že si člověk nemůže prohlídnout přílohu, nemůže ani správně reagovat na mejl. Tudíž se vytrácí smysl si vůbec poštu stahovat. :cry:

Přišel jsem na to, že nativní klient na poštu v droidovi umí pracovat korektně i s poštou třebas na seznamu nebo na centrumu. Jen jsem si musel zapnout zabezpečené přihlášení.
LG oo, root, ICS

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » pon 15. srp 2011 17:46:54

mail+kalendář+kontakty - osvědčený služby googlu. Nepotřebuju řešit nic jinýho.

poznámky - evernote, případně google docs

GTD ani podobný opičárny nepoužívám.

Dokumenty - gDocs, dropbox, quickoffice

Přímou synchronizaci s PC (ať už outlook nebo něco jinýho) nepoužívám, synchronizace do cloudu je mnohem flexibilnější.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Žulda
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xperia XZ1 Compact
Tablet: Nexus 7 II 2013

Příspěvek od Žulda » pon 15. srp 2011 19:58:17

Mam to stejne jako ramon.dexter, po letech synchronizace Outlooku s Palmem, WM a Symbianem jsem zcela spokojeny s online resenim Googlu. Jedine co mi chybi je opakovani u Gtasku.

@telefon-P970    

tchuddi
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: p500
Twitter: Nemam

Příspěvek od tchuddi » čtv 18. srp 2011 10:16:17

Ač to může znít divně od člověka s Google Mobilem, ale Gmail mi nikdy nevyhovoval a osobně používám Hotmail ve kterém mám i všechny kontakty, kalendář atd....

Email - hotmail. V telefonu defaultní aplikace, synchronizace přes exchange protokol, komunikace bezproblémová. Synchronizace se dá nastavit na push, pokud člověk chce

Kontakty - Všechny kontakty mám na live účtu (v hotmailu). Synchronizuju s telefonem přes exchange protokol. (jedno malé mínus: Moje defaultní app v telefonu pro zprávu kontaktů neumí všechny položky které umožňuje nastavit Hotmail)

Kalendář - hotmail kalendář (jak jinak) v telefonu zatím app Business Calendar než najdu něco lepšího co umožňuje synchronizaci s hotmailem. Jorte by byl jako kalendar skvělý, ale má problemy v synchronizaci s hotmailem
Naposledy upravil(a) tchuddi dne čtv 18. srp 2011 12:23:45, celkem upraveno 2 x.

sekicz
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: T6 Pro
Twitter: sekicz

Příspěvek od sekicz » čtv 18. srp 2011 10:41:35

Já mam na všechno google, na velkym pc mám nainstalovanej google talk, kterej upozornuje na emaily a to mi stačí. 8-)
G1 > Optimus One > HD2 > DHD > Sensation > Cube U51GT-W > THL T6 Pro

kecinzer
Moderátor
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kecinzer » pát 26. srp 2011 6:58:23

V poslední době už řeším maily, kontakty, kalendář a úkoly pouze online přes Google - nevidím důvod proč na to mít nějaké aplikace.
Jinak tomu je ovšem v práci, kde je Exchange 2010, takže vše z Outlook 2010.

Poznámky mám zatím v OneNote 2010, ale poohlížím se po nějakém lepším řešení, které by bylo dostupné online a bylo možné různě sdílet poznámky s ostatními. Bohužel OneNote má celkem vychytané ovládání a funkce, na které jsem si celkem zvykl.
Začínám čím dál více používat Google Docs, nicméně ta pohodlnost u poznámek nedosahuje OneNote.

V mobilu:
Kromě klasických Google aplikací hojně využívám Dato GTasks (placená verze), Android Agenda Widget Plus.
Na pracovní agendu mám Touchdown Exchange.
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

karel_e71
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SGS

Příspěvek od karel_e71 » pát 02. zář 2011 20:42:44

po dvou letech odrikani, kdy jsem mel vsechno hezky ulozeny ve founu, jsem se postupne od emailu pres nespolehlivy K-9 dostal presmerovanim emailu na seznamu na gmail, od minuleho tydne jsem zacal syncovat i kalendar a obzvlast webove rozhrani si nemohu vynachvalit. Posledni kapkou uz bylo presmerovani kontaktu na gmail kvuli naseptavani adres pri obcasnem psanim mailu z weboveho rozhrani gmailu...

Obzvlast prace s kalendarem mi vyhovuje - jednoduche pretahovani udalosti, rychla uprava a hlavne SPOLEHLIVOST a pristup odkukoliv.

Narocnym ale asi nemusi vyhovat mala moznost customizace udalosti.

Dnes me treba dostalo, ze jsem zacal psat mail na mobilu, neco me vyrusilo, musel jsem volat, pak prijdu k desktopu a tam rozepsany koncept emailu 8-) Netusil jsem, ze to je az takto vymakany.

Postupne prichazim google ekosystemu na chut, ikdyz uz jsem androidu fandil dlouho... Jo a abych nezapomel - ta synchronizace se podle me moc na baterce ani neprojevuje.

michal.siman
Androiďák!

Příspěvek od michal.siman » pát 02. zář 2011 21:08:08

Tak se taky pridam:

- posta, kontakty, kalendar = google, jak jinak ze? :-) navic vse v chrome. dnes uz i offline email a kalendar v chrome

- poznamky = si nedelam

- dokumenty = na telefonu neresim :-)
Zařízení: vždycky něco jiného (téměř vždy čína)

karel_e71
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SGS

Příspěvek od karel_e71 » stř 07. zář 2011 17:18:47

Jak resite vice kalendaru v ramci jednoho google uctu? Dneska jsem si pridal novy kalendar, ale v telefonu se pouze prejmenoval ten puvodni na nazev, ktery jsem mu sice dal, ten druhy (=novy) se ve stock app nezobrazuje. Kdyz treba vybiram kalendar pro simple calendar widget, tak se v seznamu ten novy objevi, ale pouze jako neaktivni a tudiz nepouzitelny... Na googlu na webove verzi kalendare jsem zadne aktivovani nevidel...

edit: Pomohla stara znami finta s clear data for "calendar storage"
Naposledy upravil(a) karel_e71 dne stř 07. zář 2011 20:45:54, celkem upraveno 2 x.

Trek
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2

Příspěvek od Trek » stř 07. zář 2011 17:27:35

Email - google, seznam, případně v práci exchange
kalendář (soukromý, pracovní), úkoly (pouze soukr.), poznámky (pouze soukr.) - Local Sync synchronizuju s Outlookem (3 počítače)
dokumenty - Local Sync (na synchronizaci) + polaris office (dobrý)

JPGtrack
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z - AOS 2.3.3

Příspěvek od JPGtrack » pát 16. zář 2011 19:53:50

Pro správu času, úkolů, kontaktů využívám v Outlooku kategorie. Jakým způsobem se dá provést úplná synchronizace s Outlookem?
Zatím jsem nenašel nikde odpověď. Nestačí mě pouze jedna část např. kalendář bez úkolů.

m.si
Nové Androidě

Příspěvek od m.si » pát 16. zář 2011 22:19:12

Soukromě i pracovně vše synchronizuji přes Exchange 2010 ... pro mě to je jednak výborný řešení a jednak to už používám tak dlouho, že bych si těžko zvykal na něco jinýho ;-) Takže na všech PC mám Outlook 2010 (mail, kontakty, kalendář, úkoly) synchonizovanej s telefonem přes exchange. Sice na androidu není podpora exchange úplně 100%, ale pro mě je to vcelku dostačující.
HTC Desire

Trek
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2

Příspěvek od Trek » sob 17. zář 2011 10:12:37

Jj, dneska je naprosto běžné, že každý má doma Exchange server, hloupé otázky ...

JPGtrack
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z - AOS 2.3.3

Příspěvek od JPGtrack » pon 19. zář 2011 21:04:44

Trek píše:Jj, dneska je naprosto běžné, že každý má doma Exchange server, hloupé otázky ...
Přesně. Mít doma Exchange je ojedinělé, ale proč ne. Nájemný ITadmin se jistě rád stará :lol:
Zkouším Local Sync od O. Pšeničky. Nevypadá to špatně, ale spokojený nejsem. Například nemohu definovat podsložky Kontaktů, Kalendářů. Konverze kategorií nefunguje vůbec. Support bez emailu nebo diskuze je tragický. USB konekt mě u delší DB začne vyhazovat spojení. Abych nehaněl - líbí se mě zvolená metoda. Takže zatím běžné potíže růstu. Nevím kdo mu to odlaďuje a jestli ho někdo znáte, tak mu dejte na vědomí.

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“