ProduktivitaHandy Profiles

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2963
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od dufko » úte 29. lis 2011 21:21:59

Ja len že konkurencia je silná :)





Big.T
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: čtv 09. dub 2009 19:32:42
Reputace: 0

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od Big.T » úte 29. lis 2011 23:42:03

Tak nejak nevim co je blbe. Vse mi fungovalo jak ma, ale ted nekolik dni vse blbne. Zacnu zjistenim u nastaveni casovacu. Mam zalozen casovac s nazvem napr. Doma. Nastavim si u nej dny a cas sepnuti. Ulozim. Kdyz na nej nasledne tapnu a chci jej upravit, pokazde se mi objevi jiny nazev casovace nez na ktery jsem tapnul. Cas a dny zustaly. Proste tapnu na casovac Doma, potom na upravit ale v nazvu pri uprave se mi objevuje treba Prace. Absolutne to nechapu. Profil se mi samozrejme podle casovace neprepina. Nevim, zdali budu timto popisem pochopen. Prisel jsem na to az kdyz se mi nocni profil prestal dle casovace prepinat.
Zkusil bych jeste jeden dotaz. Ze jsou zde ruzne priority, to chapu. Ma se neco stat, kdyz jsem v profilu s mistem urceni a toto opustim? Nebo se nic nedeje az do doby kdy mam nastaven jiny profil dle casovace? Ptam se proto, ze rano z profilu Doma s mistem urceni odchazi kazdy den jindy a tak nevim, jak nastavit profil Prace, ktery by mel nasledovat, ale neni to v pravidelny cas.

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2963
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od dufko » stř 30. lis 2011 1:35:19

Nechcem tu otravovať s konkurenciou, ale v Locale to mám takto:
Mám režim default, ktorý je aktívny vždy, keď sú všetky ostatné akcie neaktívne - automatický jas displeju a zvuky na 100%.

Režim doma - keď som doma (podľa polohy, nezávisle od času), displej 20%, zvuky 60%.

Režim doma noc - keď som doma v čase od 23-06 ráno, displej 10%, zvonenie 20%, zvuk sms 0% (ranné sms z banky ma nezobudia)(ak som o polnoci niekde na diskotéke, platí režim default, keďže nie je splnená podmienka “doma “)

Režim práca - keď som v práci (podľa polohy, nezávisle od času) - displej 20%, zvuky 50%

Takže nemusím sa starať kde kedy som, Locale sa stará za mňa a podľa toho upravuje profily.

Ak som teda mimo domu a práce, aktívny je režim default. Prídem napríklad k lekárovi (do kina, divadla), nastavím si tichý režim ako to ponúka telefón. Ak by som nemal Locale, tichý režim by mi ostal dovtedy, až kým by som si nespomenul že som si vypol zvonenie a celý deň sa mi už nik nedovolá....mám ale Locale, keď prídem od lekára domov alebo do práce, aktivuje sa mi daný režim a tým pádom aj hlasitosť zvonení...

Jednoduché, funkčné, geniálne...

A to nehovorím o tom, že si napríklad môžem nastaviť, aby sa mi po odchode z domu vypla wifi, aby sa mi po príchode do práce opäť zapla a zapla sa aj synchronizácia mailov. Plus množstvo nastavení v závislosti od toho, či je pripojená nabíjačka, alebo či sú pripojené slúchadlá atď...

Možno sa to niekomu zapáči, prípadne sa môže autor inšpirovať :)


Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák
Příspěvky: 105
Registrován: sob 27. srp 2011 21:05:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od webiky » čtv 01. pro 2011 14:53:51

Předpokládám, že koncem týdne vydám novou verzi, nicméně, znovu upozorňuji, nezachová se nastavení + bude chybět i call filter (dočasně, dodělám ho brzy).


michal.siman
Androiďák!
Příspěvky: 449
Registrován: úte 10. lis 2009 8:49:15
Reputace: 0

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od michal.siman » čtv 01. pro 2011 20:13:31

to dufko: ano, kdyby to fungovalo jak ma tak dejme tomu ze je to uzivatelsky pekne, nastaveni zajimave, ale bohuzel, neustale si to zapina wifi aby to podle ni kontrolovalo polohu, absolutne zadna moznost ulozeni nastaveni a celkem dost baterii zerouci. Chvilku to budu zkouset nez bude EP v nove verzi :-) ale urcite u toho nezustanu!
Zařízení: vždycky něco jiného (téměř vždy čína)


Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2963
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od dufko » čtv 01. pro 2011 23:47:17

No to máš pravdu, zabudovaná lokalizácia si robí čo chce. Zapína wifi, gps kedykoľvek.

Preto používam Locale Cell plugin, ten funguje na základe cell id spoľahlivo.

Batériu mi to nežerie, skúšal som to pár dní bez Locale a pár dní som používal Llama. Výdrž bola +- rovnaká.


S.hort.Y
Robot
Příspěvky: 723
Registrován: pon 24. led 2011 20:05:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Asus T100TA-DK003H
Bydliště: Haná

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od S.hort.Y » pát 02. pro 2011 13:29:12

A šlo by udělat aplikaci (desktopovou, jen příkazový řádek), která by převedla soubory že staré zálohy do nové?
Nejde mi o čas, který ztrávím novým nastavením, jako spíš o to vzpomenout si, jak co bylo nastavené...
Popřípadě poskytnout info jaké bylo pořadí staršího nastavení (v zálohách je jen Yes, No, No,,,5 atd.) anebo poskytnout starou aplikaci ke stažení z jiného umístění než je Market, ať si to mužů aspoň opsat..?

@telefon
Siemens C25i -> Alcatel OT 302 -> Ericsson T20s -> N 5210 -> Siemens SL45 -> Siemens SL45i -> N-gage QD -> N 6100 -> další N-gage QD -> N73 -> N 3510i -> T-m MDA II -> N 5530 -> HTC DHD -> GNex -> Nexus 4 -> Xiaomi Mi3 -> Xperia Z3c -> Xperia Z5d -> S8+ Duos -> Note 10+


Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák
Příspěvky: 105
Registrován: sob 27. srp 2011 21:05:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od webiky » pát 02. pro 2011 16:48:47

S.hort.Y píše:A šlo by udělat aplikaci (desktopovou, jen příkazový řádek), která by převedla soubory že staré zálohy do nové?
Nejde mi o čas, který ztrávím novým nastavením, jako spíš o to vzpomenout si, jak co bylo nastavené...
Popřípadě poskytnout info jaké bylo pořadí staršího nastavení (v zálohách je jen Yes, No, No,,,5 atd.) anebo poskytnout starou aplikaci ke stažení z jiného umístění než je Market, ať si to mužů aspoň opsat..?

   

A šlo by udělat aplikaci (desktopovou, jen příkazový řádek), která by převedla soubory že staré zálohy do nové?
- Tak to bych rychleji udělal import na Androidu : ) Kdybych měl více času, tak to udělám, ale bohužel je to takové, jaké to je, protože z toho není žádný příjem.

Pošli mi přes "zpětnou vazbu" v aplikaci požadavek na APK soubor staré verze a já ti to pošlu, ok?


S.hort.Y
Robot
Příspěvky: 723
Registrován: pon 24. led 2011 20:05:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Asus T100TA-DK003H
Bydliště: Haná

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od S.hort.Y » sob 03. pro 2011 1:12:04

Ok, moc díky!

@telefon
Siemens C25i -> Alcatel OT 302 -> Ericsson T20s -> N 5210 -> Siemens SL45 -> Siemens SL45i -> N-gage QD -> N 6100 -> další N-gage QD -> N73 -> N 3510i -> T-m MDA II -> N 5530 -> HTC DHD -> GNex -> Nexus 4 -> Xiaomi Mi3 -> Xperia Z3c -> Xperia Z5d -> S8+ Duos -> Note 10+


Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák
Příspěvky: 105
Registrován: sob 27. srp 2011 21:05:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od webiky » sob 03. pro 2011 8:59:15

Vzhledem ke kritice, která se strha po vydání nové verze (ohledně ztráty nastavení, o kterém jsem informoval), jsem hledal způsob, jak dále nenaštvat uživatele.
Proto jsem zvolil jinou cestu a to, že ti, co mají starou verzi (1.xx.xx), si ji mohou nechat tak jak je, ale nelze ji již stáhnout.
Ti, co chtějí aktualizovat, naleznou novou verzi zde: https://market.android.com/details?id=easy.profiles.v2

Pro ty, co již provedli aktualizaci a mají verzi 2.xx.xx, tak stačí provést zálohu, odinstalovat aplikaci, nainstalovat novou a provést obnovu. Pokud byste tak učinili, nebude mít v budoucnu aktualizace.


hlava
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: čtv 08. zář 2011 19:43:13
Reputace: 0

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od hlava » sob 03. pro 2011 14:40:17

Tak jsem taky "bezhlave" aktualizoval a byla to chyba. Cekal jsem ze se mi pouze smaze nastaveni jak bylo uvedeno v upozorneni... Nicmene uz jsem netusil ze prijdu o filtr hovoru. To bych na chvili taky obetoval, ale nefunguje mi ani vlastni vyzvaneni pro dany profil. Nastavim si vlastni melodii a ono to stejne zvoni vychozi melodii telefonu :-( Nastesti jsem nasel v backupu telefonu jednu ze starsich verzi, takze jsem ji natahl. Bohuzel tam neni filtr hovoru, ale aspon to funguje. Neni prosim moznost dat nekde jeste docasne i starsi verzi kde vse funguje? Kdyztak predem moc dekuji za odkaz. Verim ze finalni verze bude ok a rad si ji koupim ale do te doby bych zustal u overene starsi verze. Diky
Mam Galaxy Ace a posledni ofic. FW (myslim ze 2.3.5)


michal.siman
Androiďák!
Příspěvky: 449
Registrován: úte 10. lis 2009 8:49:15
Reputace: 0

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od michal.siman » sob 03. pro 2011 23:27:45

Dotaz k verzi 2, kdyz kliknu na zalozku (PROFILY, CASOVACE, MISTA atd.) tak se vzdy jako by uplne komplet preklesli okno, tedy cela ta aplikace se jakoby preklesli, proste to vypada dost divne, nevim jestli dobre popisuju, ve verzi 1 to taky tak bylo kdysi, pak se to spravilo, bude to i tady vylepsene. Nema to vliv na funkcnost, jen me to prijde strasne divne kdyz se prepinam mezi zalozkama ...
Zařízení: vždycky něco jiného (téměř vždy čína)

Uživatelský avatar

ransot
Stálý androiďák
Příspěvky: 194
Registrován: stř 28. zář 2011 16:33:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire S
Bydliště: Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od ransot » ned 04. pro 2011 7:57:47

Chcel by som sa spytat ci tie ikonky profilu ktore si mozem zmenit a ktore sa nasledne daju dat zobrazit v stavovej liste,ze ci sa daju zmensit?
Mam ich moc roztiahnute,ukazovalo ich tak aj v tej prvej verzii a aj v druhej.
HTC Wildfire S/SpedDroid 1.2, Int2ext+ /Android 4.1.2/


Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák
Příspěvky: 105
Registrován: sob 27. srp 2011 21:05:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od webiky » ned 04. pro 2011 10:33:59

hlava píše:Tak jsem taky "bezhlave" aktualizoval a byla to chyba. Cekal jsem ze se mi pouze smaze nastaveni jak bylo uvedeno v upozorneni... Nicmene uz jsem netusil ze prijdu o filtr hovoru. To bych na chvili taky obetoval, ale nefunguje mi ani vlastni vyzvaneni pro dany profil. Nastavim si vlastni melodii a ono to stejne zvoni vychozi melodii telefonu :-( Nastesti jsem nasel v backupu telefonu jednu ze starsich verzi, takze jsem ji natahl. Bohuzel tam neni filtr hovoru, ale aspon to funguje. Neni prosim moznost dat nekde jeste docasne i starsi verzi kde vse funguje? Kdyztak predem moc dekuji za odkaz. Verim ze finalni verze bude ok a rad si ji koupim ale do te doby bych zustal u overene starsi verze. Diky
Mam Galaxy Ace a posledni ofic. FW (myslim ze 2.3.5)
Pokud chceš, poslu ti poslední APK pro 1.xx (staší mi napsat požadavek přes zpětnou vazbu). Nicméně pokud vydržíš, Call Filter by měl být příští týden.
Změna vyzvánění je opravena ve verzi 2.00.03. Díky za upozornění.


Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák
Příspěvky: 105
Registrován: sob 27. srp 2011 21:05:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od webiky » ned 04. pro 2011 10:38:15

michal.siman píše:Dotaz k verzi 2, kdyz kliknu na zalozku (PROFILY, CASOVACE, MISTA atd.) tak se vzdy jako by uplne komplet preklesli okno, tedy cela ta aplikace se jakoby preklesli, proste to vypada dost divne, nevim jestli dobre popisuju, ve verzi 1 to taky tak bylo kdysi, pak se to spravilo, bude to i tady vylepsene. Nema to vliv na funkcnost, jen me to prijde strasne divne kdyz se prepinam mezi zalozkama ...
Profily, Časovače, atd. jsou vlastní "programy", vždy vykreslují celou obrazovku znovu. Nicméně téměř úplně stejně to bylo i v přechozích verzích, takže mi vrtá hlavou, proč ti to někdy dělá a někdy ne (podle verze...).
U mě se toto neděje a jediné, co by to mohlo způsobovat je to, že aplikace zpracovává data a výkon systému ji nestačí, což způsobuje ony překreslovací prodlevy. Nemáš nějaký program na sledování zatížení procesoru, doporučil bych ověřit, zda něco nepřetěžuje procesor...


Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák
Příspěvky: 105
Registrován: sob 27. srp 2011 21:05:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od webiky » ned 04. pro 2011 10:39:54

ransot píše:Chcel by som sa spytat ci tie ikonky profilu ktore si mozem zmenit a ktore sa nasledne daju dat zobrazit v stavovej liste,ze ci sa daju zmensit?
Mam ich moc roztiahnute,ukazovalo ich tak aj v tej prvej verzii a aj v druhej.
Ikona ve stavové liště má vždy stejnou velikost, pokud se nepletu. Ikony, které jsou použity zde, nejsou větší než ostatní (ostatních aplikací). Možná ti úplně nerozumím...

Uživatelský avatar

ransot
Stálý androiďák
Příspěvky: 194
Registrován: stř 28. zář 2011 16:33:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire S
Bydliště: Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od ransot » ned 04. pro 2011 14:13:14

Myslel som tie ikonky ktore mozem priradit k jednotlivym profilom. A nasledne ked dam zobrazit ikonku toho profilu hore na domacej obrazovke je ta ikonka roztiahnuta. To zobrazenie je roztiahnute tam kde su ikony ako cas,stav baterie,signal a pod....
HTC Wildfire S/SpedDroid 1.2, Int2ext+ /Android 4.1.2/


hlava
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: čtv 08. zář 2011 19:43:13
Reputace: 0

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od hlava » ned 04. pro 2011 19:13:29

Diky za opravu vlastnich vyzvaneni. Uz funguje jak ma. Na filtr hovoru si pockam.


michal.siman
Androiďák!
Příspěvky: 449
Registrován: úte 10. lis 2009 8:49:15
Reputace: 0

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od michal.siman » ned 04. pro 2011 19:33:50

webiky píše:... U mě se toto neděje a jediné, co by to mohlo způsobovat je to, že aplikace zpracovává data a výkon systému ji nestačí, což způsobuje ony překreslovací prodlevy. Nemáš nějaký program na sledování zatížení procesoru, doporučil bych ověřit, zda něco nepřetěžuje procesor...
No ja mam nexus s a zkousim na nem ICS (CM9 alfa11) takze zrejme i to muze byt duvod onoho prekleslovani, telefon rozhodne nepatri mezi nejsviznejsi, a i pred tim jsem EP jel na ruznych telefonech a ruznych romkach, takze ok, muze to byt timto, to vysvetluje proc to nekdy bylo a nekdy ne. Tak uz to nebudu resit, beru to jako vlastnost :-)
Zařízení: vždycky něco jiného (téměř vždy čína)


jtomes
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: sob 15. říj 2011 17:52:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Haier W910

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od jtomes » ned 04. pro 2011 23:56:59

Jestli jsem správně pochopil, nelze nastavit stejné místo k různým profilům. To bohužel ovlivňuje správnou funkci programu. Pokusím se vysvětlit:
U profilu "Doma-den" určuji polohu podle Wi-Fi...je to nejpřesnější způsob. Při příchodu nebo odchodu z domova - dosahu sítě, je přepínání profilů bez problémů.
U profilu "Doma-noc" (kde již nelze zadat stejné místo), mám nastaveno vypnutí bezdrátové sítě. Když po přepnutí časovačem na tento profil, ručně zapnu Wi-Fi, program to vyhodnotí jako změnu místa, a přepne na profil Doma-den. Nepomůže ani když si u jednoho profilu nastavím určování polohy podle Wi-Fi, a u druhého podle souřadnic nebo/i základny operátora.
Co s tím? ;-)


Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák
Příspěvky: 105
Registrován: sob 27. srp 2011 21:05:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od webiky » pon 05. pro 2011 8:53:00

ransot píše:Myslel som tie ikonky ktore mozem priradit k jednotlivym profilom. A nasledne ked dam zobrazit ikonku toho profilu hore na domacej obrazovke je ta ikonka roztiahnuta. To zobrazenie je roztiahnute tam kde su ikony ako cas,stav baterie,signal a pod....
A máš upravenou ROMku? Nebo jiný než výchozí Launcher?


Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák
Příspěvky: 105
Registrován: sob 27. srp 2011 21:05:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od webiky » pon 05. pro 2011 8:53:31

hlava píše:Diky za opravu vlastnich vyzvaneni. Uz funguje jak ma. Na filtr hovoru si pockam.
Super. Díky za zprávu.


Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák
Příspěvky: 105
Registrován: sob 27. srp 2011 21:05:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od webiky » pon 05. pro 2011 9:10:44

jtomes píše:Jestli jsem správně pochopil, nelze nastavit stejné místo k různým profilům. To bohužel ovlivňuje správnou funkci programu. Pokusím se vysvětlit:
U profilu "Doma-den" určuji polohu podle Wi-Fi...je to nejpřesnější způsob. Při příchodu nebo odchodu z domova - dosahu sítě, je přepínání profilů bez problémů.
U profilu "Doma-noc" (kde již nelze zadat stejné místo), mám nastaveno vypnutí bezdrátové sítě. Když po přepnutí časovačem na tento profil, ručně zapnu Wi-Fi, program to vyhodnotí jako změnu místa, a přepne na profil Doma-den. Nepomůže ani když si u jednoho profilu nastavím určování polohy podle Wi-Fi, a u druhého podle souřadnic nebo/i základny operátora.
Co s tím? ;-)
Pochopil jsi to správně : ) To by pak muselo fungovat úplně jinak (pokud jsou všechny podmínky splněny, nyní to je pokud je jedna podmínka splněna - čas, místo, atd.).

Navrhuji toto:
A)
- Udělat profil Doma který bude mít společné vlastnosti profilu Doma-Den + Doma-Noc (aktivované WiFi)
- Udělat noční profil, který bude aktivován časovačem

nebo
B)
- Nevypínat Wifi na noc

C)
- Aktivovat Home pomocí buňky (to by mělo fungovat bez problémů) místo WiFi.

Dej vědět, zda ti to pomohlo : )


jtomes
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: sob 15. říj 2011 17:52:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Haier W910

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od jtomes » pon 05. pro 2011 9:52:25

Metoda C) místech malé zástavby není ideální. Když si vezmeš, že antény BTS vyzařují v horizontální rovině - zhruba 100 stupňů, je určení polohy dost nepřesné.
K bodu A+B) - vypínat Wi-Fi na noc mi přijde rozumné. U ZTE Blade jsou obecně problémy s výdrží baterie. Nevím ale přesně o kolik se zvýší spotřeba zapnutém připojení. Změřím a dám vědět.

Chci upozornit ještě na jeden "problém". Při automatickém přepnutí profilu, se otevře E P - obrazovka Profilů. Nešlo by to změnit tak, aby přepínání bylo na pozadí?


Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák
Příspěvky: 105
Registrován: sob 27. srp 2011 21:05:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od webiky » pon 05. pro 2011 19:44:39

jtomes píše:Metoda C) místech malé zástavby není ideální. Když si vezmeš, že antény BTS vyzařují v horizontální rovině - zhruba 100 stupňů, je určení polohy dost nepřesné.
K bodu A+B) - vypínat Wi-Fi na noc mi přijde rozumné. U ZTE Blade jsou obecně problémy s výdrží baterie. Nevím ale přesně o kolik se zvýší spotřeba zapnutém připojení. Změřím a dám vědět.

Chci upozornit ještě na jeden "problém". Při automatickém přepnutí profilu, se otevře E P - obrazovka Profilů. Nešlo by to změnit tak, aby přepínání bylo na pozadí?
Ono je to s BTS-kama někdy komplikované, nicméně metoda by měla fungovat bez problémů, pokud jsi ochoten neřešit to, že profil se přepne s větším rádiusem než u WiFi. Můžeš uložit "všechny" BTS v okolí a pak to bude v pohodě.

Jak dlouho ti vydrží baterie? Docela by mě zajímalo, jak to ostatní řeší. Já osobně to neřeším a nabíjím přes noc, tím pádem mám každé ráno telefon ready. Až "odepíšu" baterii, tak koupím novou. Je pro mě důležitejší mít maximum energie na den, než řešit, kdy mi přestane fungovat telefon, protože jsem zapomněl ho nabít nebo více používal.

Výsledky měření sem určitě dej : ) Čím to budeš měřit?

To je zajímavé, to otevírání obrazovky při přepnutí. Má s tím ještě někdo problém?


Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák
Příspěvky: 105
Registrován: sob 27. srp 2011 21:05:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od webiky » pon 05. pro 2011 20:20:51

Nová verze 2.00.05 vydaná nyní již obsahuje Call filter/Filtr hovorů.


jtomes
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: sob 15. říj 2011 17:52:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Haier W910

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od jtomes » úte 06. pro 2011 1:12:16

Nabíjet přes noc a se spotřebou si nezatěžovat hlavu....taky řešení. ;-)

Jakou mám výdrž baterie? Nic moc. Při běžném používání jsem večer na 40%.
Cyanogen­Modem7 jsem místo původní verze sytému Froyo, dostal do telefonu Gingerbread 2.3.7. Díky tomu je výdrž o poznání lepší. I tak je to mizérie. Je to hold daň za pohodlí. (Přátelé z Číny mohli do telefonu dát baterku s větší kapacitou). Je faktem, že mi celý den běží WiFi. Zase mám zakázané datové přenosy a 3D.
Zkouším pomocí aplikací Green Power Premium a Mobo Task Killer v2 ještě zlepšit výdrž. Zejména Green Power Premium se mi jeví jako nadějná aplikace. Zkracuje deaktivaci WiFi po zhasnutí displeje, z defaultních 15 min, na řádově sekundy. Uvidím po delší době používání.
Měřit budu pomocí Power Tutor.

Chci se ještě zeptat. Je někde v aplikaci uvedeno jaká je to verze?


Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák
Příspěvky: 105
Registrován: sob 27. srp 2011 21:05:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od webiky » úte 06. pro 2011 10:00:15

40% večer je hodně dobrý výsledek :)

Green Power působí dojmem, že může zlepšovat výsledek automatickým vypínáním služeb, ale vždy je to otázka, zda má smysl se s tím tak "trápit". Reálně můžeš ušetřit třeba 5%, což ti vlastně může být jedno, pokud nabíjíš každý den...

Task Killery působí dojmem, že šetří energii, ale pravda bych řekl je trochu jinde. Pokud je nějaká aplikace na pozadí, tak by neměla "nic" dělat, měla by spát. Pokud je nedostatek paměti, tak systém si toto řeší sám. Průšvih u Task Killerů je ten, že když zabíjíš to, co se neustále spouští, tak ti to pravděpodobně bude brát více energie, protože je vždy náročnější (na procesor/baterii) aplikaci spustit, než ji probudit. Pokud mohu, spíš bych doporučil nějako aplikaci na měření spotřeby baterie aplikacemi než nějaký Task Killer, který může mít nepředvídatelné výsledky.

Co jsem napsal výše, je samozřejmě teorie, třeba uvidíš, že to smysl pro tebe má : )

Verze aplikace je uvedená v Android - Nastavení - Aplikace. Přímo v mé aplikaci se verzi nedovíš.


jtomes
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: sob 15. říj 2011 17:52:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Haier W910

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od jtomes » úte 06. pro 2011 12:32:16

Díky za názor.
Podle dosavadních zkušeností se Green Power jeví jako užitečná aplikace. S tím killerem máš asi pravdu. Před jeho instalací jsem dost váhal. I když nejsem zastáncem instalací velkého počtu programů, rozhodl jsem se, že jej vyzkouším. Přínos ale zatím není takový, jak jsem očekával. Sám o sobě si také dost uzobne z baterie.

To jsme ale sklouzli k popisu jiných aplikací. Tento topic by se měl věnovat tvému programu....i když by mě také zajímalo, jak jsou na tom s výdrží i ostatní androiďáci. (Pochopitelně s výdrží telefonu). ;-)

Uživatelský avatar

ransot
Stálý androiďák
Příspěvky: 194
Registrován: stř 28. zář 2011 16:33:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire S
Bydliště: Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od ransot » úte 06. pro 2011 17:11:36

webiky píše:
ransot píše:Myslel som tie ikonky ktore mozem priradit k jednotlivym profilom. A nasledne ked dam zobrazit ikonku toho profilu hore na domacej obrazovke je ta ikonka roztiahnuta. To zobrazenie je roztiahnute tam kde su ikony ako cas,stav baterie,signal a pod....
A máš upravenou ROMku? Nebo jiný než výchozí Launcher?

- Nie som az taky skuseny majster do Androidu....ako upravenu ROM-ku ?
- Launcher mam ZEAM
- Ked budem mat origo launcher cize sense tak by to malo ist ? A ak chcem pouzivat Zeam launcher tak asi bude treba upravit Rom-ku?
HTC Wildfire S/SpedDroid 1.2, Int2ext+ /Android 4.1.2/

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů