ProduktivitaHandy Profiles

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od webiky » sob 10. pro 2011 14:02:08

S.hort.Y píše:Widget nemám, používám jen informační lištu a tam se nic nemění.. Restart byl několikrát a nepomohlo.. Zkusím EP2 přeinstalovat..
Aha, tak to jsem špatně pochopil. Ověřil jsem i ikony v informační liště v ADW a fungují, mění se. Pokud by to nešlo ani po reinstalu, pošli mi prosím tvoje konfigurační soubory a já to zkusím u sebe....

S.hort.Y
Robot
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Asus T100TA-DK003H

Příspěvek od S.hort.Y » sob 10. pro 2011 14:15:56

Viz EDIT mého předchozího příspěvku + doplnění- očividně je to posunuté, protože se aktivovalo i přesměrování hovoru (všude bylo vyplé) a v editboxu je hodnota „null"..
Siemens C25i -> Alcatel OT 302 -> Ericsson T20s -> N 5210 -> Siemens SL45 -> Siemens SL45i -> N-gage QD -> N 6100 -> další N-gage QD -> N73 -> N 3510i -> T-m MDA II -> N 5530 -> HTC DHD -> GNex -> Nexus 4 -> Xiaomi Mi3 -> Xperia Z3c -> Xperia Z5d -> S8+ Duos -> Note 10+

Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák

Příspěvek od webiky » sob 10. pro 2011 18:46:12

S.hort.Y píše:Viz EDIT mého předchozího příspěvku + doplnění- očividně je to posunuté, protože se aktivovalo i přesměrování hovoru (všude bylo vyplé) a v editboxu je hodnota „null"..
A měl jsi obě verze stejné? U poslední verze došlo k rozšíření pole, takže tam mohl vzniknout posun...

S.hort.Y
Robot

Příspěvek od S.hort.Y » ned 11. pro 2011 13:14:40

Myslel jsem si, že to bude ten problém.. Zálohu jsem dělal na té verzi bez spouštěče aktualizací.. Každopádně tohle je celkem na houby, chtělo by to tu zálohu udělat víc relativní (ne to mít yes, yes, no apod., ale třeba wifi=yes, bt=yes,hov=3 apod., takže při obnovení by to hledalo odpovídající si řetězce a uložilo jejich hodnotu).. Jinak upravil jsem si ručně nastavení a i po několika restartech a běžným používání to jede bezvadně.. ;-)
A ještě teda jedna připomínka: Jsem doma, profil se zapne podle místa (nastaveno podle wifi a další nastavení podle lokace).. Přijde 22.h, časovač přepne profil noc, ale po nějaké době se kvůli místu opět nastaví profil doma, což ale nechci... Šlo by udělat kombinaci podmínek?? Tzn. že bych třeba nastavil: Profil ,,V noci" se zapne když místo odpovídá domovu a čas je víc než 22h..
Siemens C25i -> Alcatel OT 302 -> Ericsson T20s -> N 5210 -> Siemens SL45 -> Siemens SL45i -> N-gage QD -> N 6100 -> další N-gage QD -> N73 -> N 3510i -> T-m MDA II -> N 5530 -> HTC DHD -> GNex -> Nexus 4 -> Xiaomi Mi3 -> Xperia Z3c -> Xperia Z5d -> S8+ Duos -> Note 10+

jtomes
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Haier W910

Příspěvek od jtomes » ned 11. pro 2011 16:13:55

webiki můžeš nám prosím prozradit, jaké novinky a vylepšení ještě připravuješ v EP2...ať víme na co se máme těšit? :)

Jak je to s automatickou aktualizací tvého programu? Vždy musím aplikaci odinstalovat a stáhnout si ji znovu (možná dělám něco blbě).

persie
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: htc wildfire s

Příspěvek od persie » ned 11. pro 2011 19:11:40

Ahoj všem, tak se ozývám s dalším problémem a prosím o radu :help:
Asi třetí den se mi stahuje aktualizace aplikace a já nevím jak to zastavit. Sežralo mi to 90% z mého měsíčního datového limitu, takže to potřebuji co nejdříve ukončit. Byla jsem v pobočce vodafonu, kde jsem si tel.koupila, ale byly tam jen slečny, sice se moc snažily, ale na problém nepřišly. Vyply mi ukládání dat na pozadí, doufám, že jsem to napsala dobře 8-) , vyply jsme a zaply telefona stále to aktualizuje aplikace o kterých ani nevím které to jsou. Když kliknu na to vrchní upozornění- vyroluji si to oznámení, tak mi to píše, že aktulalizuje aplikace, ťuknu na to a vyjede mi nová tabulka, že aktualizuje a jediná možnost je kliknout na O.K.
Nevíte někdo co s tím? Telefon jsem teď večer vypla, ale potřebuji ho používat
Prosím akutně o rady
Děkuji
PS:telefon mám htc wildfire s

Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák

Příspěvek od webiky » ned 11. pro 2011 20:17:17

S.hort.Y píše:Myslel jsem si, že to bude ten problém.. Zálohu jsem dělal na té verzi bez spouštěče aktualizací.. Každopádně tohle je celkem na houby, chtělo by to tu zálohu udělat víc relativní (ne to mít yes, yes, no apod., ale třeba wifi=yes, bt=yes,hov=3 apod., takže při obnovení by to hledalo odpovídající si řetězce a uložilo jejich hodnotu).. Jinak upravil jsem si ručně nastavení a i po několika restartech a běžným používání to jede bezvadně.. ;-)
A ještě teda jedna připomínka: Jsem doma, profil se zapne podle místa (nastaveno podle wifi a další nastavení podle lokace).. Přijde 22.h, časovač přepne profil noc, ale po nějaké době se kvůli místu opět nastaví profil doma, což ale nechci... Šlo by udělat kombinaci podmínek?? Tzn. že bych třeba nastavil: Profil ,,V noci" se zapne když místo odpovídá domovu a čas je víc než 22h..
Ohledně zálohování: Trochu na tom pracuji, ale na rovinu, má pro mě menší prioritu řešit zálohování skrze verze než ostatní věci, protože zálohování primárně slouží pro přenos konfigurace stejné verze a tam to funguje spolehlivě.

Nastav to takhle:
Doma dle wifi s tím, že měj wifi zapnutou stále...to je nejspolehlivější a nejpřesnější...pak ti budou fungovat časovače tak jak mají, protože do toho nebude "kecat" změna polohy (nebo i vypnutí zapnutí wifi) - samozřejmě jsou možné další konfigurace, ale ty mají své mouchy, např. Android vyhodnotí tvou polohu jako jinou, pokud se mobil připojí na tvou wifi...apod.

Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák

Příspěvek od webiky » ned 11. pro 2011 20:24:29

jtomes píše:webiki můžeš nám prosím prozradit, jaké novinky a vylepšení ještě připravuješ v EP2...ať víme na co se máme těšit? :)

Jak je to s automatickou aktualizací tvého programu? Vždy musím aplikaci odinstalovat a stáhnout si ji znovu (možná dělám něco blbě).
Ano, mohu : )
+ Změna názvu (nevyžaduje reinstalaci nebo tak něco)
+ Reset aplikace do výchozího nastavení
+ Možnost vytvoření kopie profilu
+ Automatické zálohování (1x/měsíc)
+ Možnost deaktivace aplikace
+ Úprava nastavení, aby bylo rychleji upravitelné a přehlednější
+ Úprava profilu, aby byl přehlednější (při editaci)
+ Možnost spuštění budíku při aktivaci profilu (aby ti, co vstávají různě nemuseli nastavovat budík a profily a měli to v jednom)

Jinak pokud to máš instalované odtud https://market.android.com/details?id=easy.profiles.v2, tak by to mělo fungovat automaticky, pokud ne, tak je asi něco s marketem (zkus třeba novou verzi marketu). Já mám tuto aplikaci v telefonu 2x - jednou z vývojového prostředí a podruhé z marketu a aktualizace fungují...

S.hort.Y
Robot

Příspěvek od S.hort.Y » pon 12. pro 2011 10:10:56

Podle wifi to mám.. Ale v práci nebo „na cestách" většinou wifi není, takže ji mám v těch profilech vyplou (ať nežere baterku její vyhledávání- auto vyhledávání mám vyplé, ale i tak mobil neustále testuje, jestli není v dosahu nějaké známé wifi), a proto je tam i podle lokace LAT a LUC nebo jak to je.. Napadá mě, je u lokace nějak řešena priorita wifi před dalšími možnostmi určení??

A k tomu „sloučení" vlastností přepínání: když přijdu dom po času platnosti časovače, tak se to přehodí kvůli místu jak jsem psal dříve.. Chápu, že je to tak ve většině případů lepší, ale šlo by třeba udělat „žebříček" priority nebo to sloučení času+místa, popř. jako experimentální funkci, kterou nedoporučuješ používat, dát i konec časovače? Pravdou asi je, že si už fakt dost vymrčuju, ale kdyby to náááhodou šlo.. ;-)

Priorita záloh- chápu..

A k chystaným novinkám:
Změna názvu čeho?
Reset- pěkná myšlenka, ale nezapomeň to udělat Windows formou (tisíckrát potvrdit, že to opravdu, ale opravdu ale fakt jako moc chce uživ. udělat :-D)
Kopie profilu- super
Auto záloha- geniální nápad a 1x za měsíc je IMO akorát (plánuješ i zálohu např 3 nastavení zpětně? Nebo to bude jen poslední konfigurace?)
Deaktivace aplikace- tak, jak byla v původní verzi EP??
Úprava nastavení- to nejdřív prokonzultuj tady na fóru.. ;-) (možná by bylo dobrý vidět hodnoty aktuálního nastavení již v seznamu funkcí- na displeji vidím Upozornění, SMS okno..., tak abych viděl Upozornění (zap), SMS okno (vyp.) atd., každopádně jak je to teď, tak se mi to zdá, vzhledem k množství funkcí, že to snad ani lepší být nemůže...??)
Úprava profilu- to samý co nastavení.. Zdá se mi to dost přehledné
Budík- opět nápad za všechny prachy, jen by mě zajmalo, jak to chceš provést?? Přece jen, když je aktivní profil práce, tak je trochu pozdě zapínat budík.. :-D Nebo to uděláš pomocí kalendáře (uživ. si nastaví, že je-li událost v kalendáři mezi 6:00 a 12:00, tak se aktivuje budík na čas události - 2h)?

dufko
Droid
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10

Příspěvek od dufko » pon 12. pro 2011 12:30:41

No minimálne nejaké riadenie priority by to chcelo. Sám mám na doma nastavené 4 situácie a neviem či by bolo možné vôbec fungovať s nimi v tejto aplikácii. Pretože nastavenia sa vzájomne “bijú“, vďaka ich priorite s tým nie je problém.

Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák

Příspěvek od webiky » pon 12. pro 2011 18:37:05

dufko píše:No minimálne nejaké riadenie priority by to chcelo. Sám mám na doma nastavené 4 situácie a neviem či by bolo možné vôbec fungovať s nimi v tejto aplikácii. Pretože nastavenia sa vzájomne “bijú“, vďaka ich priorite s tým nie je problém.
Můžeš mi popsat konkrétní situaci?
Priority pro co? Místa? Typy míst?

S.hort.Y
Robot

Příspěvek od S.hort.Y » úte 13. pro 2011 1:38:17

No já se nestačím divit! Já si představoval dlouhodobé vize do budoucna a ono je to už na Marketu? :-D
Nepochopil jsem tě s tím budíkem..?
A přejmenování- dobrý krok, hodně aplikací má název easy profiles v různých kombinacích.. Ale nezapomeň aktualizovat náhledy na Marketu.. ;-) Tam je pořád EP..

Sloučení by mi stačilo tak, že bych nastavil podmínky pro profil V noci takto: stejné nastavení jako profil Doma+ čas mezi třeba 22h - 6h.. A to právě proto, abych po příchodu z hospody měl stále profil V noci, a ne že se v hospodě časovačem zapne V noci, ale po příchodu dom se hodí Doma.. Anebo to vyřešit tou prioritou- časovač pro profil V noci má nejvyšší prioritu a nic ho nepřebije.. Akorát tam je pak problém s tím kdy se priorita ukončí (časově)..

@telefon

dufko
Droid
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10

Re: Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od dufko » úte 13. pro 2011 9:55:43

webiky píše:Můžeš mi popsat konkrétní situaci?
No mám napríklad profil doma, ktorý je aktívny nezávisle na čase (upravuje okrem iného aj hlasitosť zvonenia na cca 60%). Potom mám ďalší profil, ktorý sa aktivuje keď som doma a v čase 22-06 (hlasitosť zníži na 20%).
Ak by nebola priorita profilov, tak sa mi tieto 2 profily navzájom bijú, nevedelo by sa ktoré nastavenie zvuku platí.

jtomes
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Haier W910

Příspěvek od jtomes » úte 13. pro 2011 17:03:34

Mám za to, že priorita přepínání profilů existuje. Nejvyšší mají události v kalendáři....nejnižší ruční přepnutí. Vždy je aktivní pouze jeden profil a nastavení se řídí podle něj.

Po odchodu z domova (když se dostanu z dosahu wifi), se aktivuje profil, ve kterém je nastavená deaktivace bezdrátového připojení. Po návratu se původní profil již nepřepne zpátky.
Jak to ošetřit? Nechat wifi trvale zapnutou? Kombinovat to s BTS není nic platné, páč se málokdy dostanu mimo sektor (pokrývá půl města).

Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák

Příspěvek od webiky » úte 13. pro 2011 21:49:33

S.hort.Y píše:No já se nestačím divit! Já si představoval dlouhodobé vize do budoucna a ono je to už na Marketu? :-D
Nepochopil jsem tě s tím budíkem..?
A přejmenování- dobrý krok, hodně aplikací má název easy profiles v různých kombinacích.. Ale nezapomeň aktualizovat náhledy na Marketu.. ;-) Tam je pořád EP..

Sloučení by mi stačilo tak, že bych nastavil podmínky pro profil V noci takto: stejné nastavení jako profil Doma+ čas mezi třeba 22h - 6h.. A to právě proto, abych po příchodu z hospody měl stále profil V noci, a ne že se v hospodě časovačem zapne V noci, ale po příchodu dom se hodí Doma.. Anebo to vyřešit tou prioritou- časovač pro profil V noci má nejvyšší prioritu a nic ho nepřebije.. Akorát tam je pak problém s tím kdy se priorita ukončí (časově)..

   
- Vize je potřeba realizovat : )
- Budík, easy, prostě se při aktivaci profilu aktivuje budík - takže místo nastavování, v 7:00 mě vzbuď (android budík) + profily v 7:00 aktivuj den se to vše nastaví na jednom místě, v profilech...
- Market měl zpoždění, jako obvykle, ale díky za upozornění....
- Sloučení musím promyslet, nechci těm, co to používají, rozházet pravidla, ale zase bych rád, aby to vyhovělo všem...

//edit:
dufko píše:
webiky píše:Můžeš mi popsat konkrétní situaci?
No mám napríklad profil doma, ktorý je aktívny nezávisle na čase (upravuje okrem iného aj hlasitosť zvonenia na cca 60%). Potom mám ďalší profil, ktorý sa aktivuje keď som doma a v čase 22-06 (hlasitosť zníži na 20%).
Ak by nebola priorita profilov, tak sa mi tieto 2 profily navzájom bijú, nevedelo by sa ktoré nastavenie zvuku platí.
Přečti si prosím návod v aplikaci, tam je vysvětlené přepínání profilů a priority. Pokud by to tam nebylo jasné, dej vědět.

//edit
jtomes píše:Mám za to, že priorita přepínání profilů existuje. Nejvyšší mají události v kalendáři....nejnižší ruční přepnutí. Vždy je aktivní pouze jeden profil a nastavení se řídí podle něj.

Po odchodu z domova (když se dostanu z dosahu wifi), se aktivuje profil, ve kterém je nastavená deaktivace bezdrátového připojení. Po návratu se původní profil již nepřepne zpátky.
Jak to ošetřit? Nechat wifi trvale zapnutou? Kombinovat to s BTS není nic platné, páč se málokdy dostanu mimo sektor (pokrývá půl města).
Dvě možnosti:
A) Nechat wifi aktivní - doporučuji, nejpřesnější, nejspolehlivější (a to, že to žere o 5% víc, opravdu neřeším, nabíjím každý den, protože mobil má sloužit mě, ne naopak)
B) Uložit polohu LAT/LON - která aktivuje doma

Citujeme len podstatnu vec a nie cele prispevky!!! posledny krat ta upozornujem, na buduce ti dam uz trvaly BAN!!!

S.hort.Y
Robot

Re: Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od S.hort.Y » stř 14. pro 2011 0:05:02

webiky píše: - Vize je potřeba realizovat : )
- Budík, easy, prostě se při aktivaci profilu aktivuje budík - takže místo nastavování, v 7:00 mě vzbuď (android budík) + profily v 7:00 aktivuj den se to vše nastaví na jednom místě, v profilech...
- Market měl zpoždění, jako obvykle, ale díky za upozornění....
- Sloučení musím promyslet, nechci těm, co to používají, rozházet pravidla, ale zase bych rád, aby to vyhovělo všem...
Všem se nikdy zcela nezavděčíš.. :-( A stávající pravidla by se nemusela měnit, ne? Jen bys přidal další možnosti.. ;-)
Mimochodem, pohybujete se někdo mezi Olomoucí a Přerovem? Krom wifi mi to tady totiž příliš nejde.. :-( Dnes jsem byl asi 2h na jednom místě a zas tu dobu mi to určilo asi 3 buňky operátora.. A LAT/LON je na tom podobně (popřípadě jaká tam jsou tolerance?)
@telefon

LeRo93
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 Edge
Rom: Stock

Příspěvek od LeRo93 » stř 14. pro 2011 9:08:38

Ako som písal pred pár týždňami, ak to niekedy v budúcnosti bude vedieť polohu, prípadne kalendár tak idem do toho ...
ani vo sne by ma nenapadlo, že to bude do dvoch týždňov :-)

webiky pekná práca, funguje skvele - vďaka za takúto app.

Ale ak môžem jeden postreh mám - nie, že by to bolo zásadné, pretože len po aktualizácii je Handy Profiles až na konci oznámení, ale pred tým používaný MyProfiles Lite bol nejako automaticky nad oznámením, dokonca sa v ňom dá meniť písmo - skrátka len ti dávam info, že niečo také ide.

Ešte jedna vec, ako hladám tak, tak nikde nevidím ani tlačítko DONATE, ani nejakú platenú verziu ... ja ti totiž rád na pivko prispejem :-)

Edit: Tak mi to vadí už docela dost, že to nie je navrchu a doteraz som bol navyknutý, aby ikona profilu bola vždy prvá, nie ako teraz, že mi cestuje po statusbare ...
Samsung Galaxy S7 Edge - ROM: Stock, Nova Launcher Prime
Samsung Galaxy Note 3 - ROM:Omega v 18, Nova Launcher Prime

S.hort.Y
Robot

Příspěvek od S.hort.Y » čtv 15. pro 2011 22:51:32

K téhle připomínce se taky přikláním.. Chtělo by to mít v infoliště EP2 (HP) na prvním místě.. ;-) A tlačítko pro příspěvek bych taky uvítal.. :-)
Mimochodem, dnes se mi stalo, že ačkoliv v nastavení pro událost kalendáře mám jen profil „Práce", tak se mi aktivoval profil „Doma" s info v závorce, že ke změně došlo kalendářem.. To předpokládám bude ukončením události v kalendáři.. Ale problém nastal, kdy mi časovač měl nakopnout profil „V noci", který se nezapl, protože kalendář má nejvyšší (?) prioritu..

Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák

Příspěvek od webiky » pát 16. pro 2011 9:45:23

LeRo93 píše:Ako som písal pred pár týždňami, ak to niekedy v budúcnosti bude vedieť polohu, prípadne kalendár tak idem do toho ...
ani vo sne by ma nenapadlo, že to bude do dvoch týždňov :-)

webiky pekná práca, funguje skvele - vďaka za takúto app.

Ale ak môžem jeden postreh mám - nie, že by to bolo zásadné, pretože len po aktualizácii je Handy Profiles až na konci oznámení, ale pred tým používaný MyProfiles Lite bol nejako automaticky nad oznámením, dokonca sa v ňom dá meniť písmo - skrátka len ti dávam info, že niečo také ide.

Ešte jedna vec, ako hladám tak, tak nikde nevidím ani tlačítko DONATE, ani nejakú platenú verziu ... ja ti totiž rád na pivko prispejem :-)

Edit: Tak mi to vadí už docela dost, že to nie je navrchu a doteraz som bol navyknutý, aby ikona profilu bola vždy prvá, nie ako teraz, že mi cestuje po statusbare ...
Donate není, protože když tam byla možnost poslat peníze, tak to stejně nikdo neudělal, a dokud Google nepovolí prodej pro české vývojáře, tak to bude zadarmo.

Mě ikona necestuje a vůbec netuším, proč někomu cestuje a někomu ne, nicméně budu hledat řešení...kdy začalo cestování?

//edit:
S.hort.Y píše:K téhle připomínce se taky přikláním.. Chtělo by to mít v infoliště EP2 (HP) na prvním místě.. ;-) A tlačítko pro příspěvek bych taky uvítal.. :-)
Mimochodem, dnes se mi stalo, že ačkoliv v nastavení pro událost kalendáře mám jen profil „Práce", tak se mi aktivoval profil „Doma" s info v závorce, že ke změně došlo kalendářem.. To předpokládám bude ukončením události v kalendáři.. Ale problém nastal, kdy mi časovač měl nakopnout profil „V noci", který se nezapl, protože kalendář má nejvyšší (?) prioritu..
Ok.

Pokud se to stalo jen jednou, nebudu to řešit, páč bych to nevyřešil, ale kdyby se ti to opakovalo, tak poprosím o pozorování, zda se nevšimneš souvislostí, co jsi nastavil, aby se tohle stalo..

S.hort.Y
Robot

Příspěvek od S.hort.Y » pát 16. pro 2011 10:38:56

OK, bude-li se opakovat, tak budu zkoumat.. ;-)

MikRacing
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II

Příspěvek od MikRacing » pát 16. pro 2011 17:31:14

Moc povedená aplikace.
Potřebuju hlavně aby se mi přesměrovaly hovory na druhej tel., když přijdu do práce.
To jsem u jiných nenašel.
Ale co mně vadí, je spotřeba baterky.
Nikdy jsem to u žádné aplikace neřešil ani nemusel.
Dá se říct že tel. jen leží, občas jen nějaký maily, nevolám, hovory jsou přesměrovány
a dnes mám po 10hod. baterku už jen na 45%.
Když kouknu na využití baterie, tak Handy Profiles OS Android jasně vedou.
Když odinstaluju, tak odjíždím z práce a mám baterku tak na 90%

Jinak se mi HP moc líbí, profily se mi přepínají jak mají,
využívám hlavně wifi a na noc časovač.
Až na tu spotřebu moc povedený.

Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák

Příspěvek od webiky » ned 18. pro 2011 9:48:14

MikRacing píše:Moc povedená aplikace.
Potřebuju hlavně aby se mi přesměrovaly hovory na druhej tel., když přijdu do práce.
Dá se říct že tel. jen leží, občas jen nějaký maily, nevolám, hovory jsou přesměrovány

Čím měříš spotřebu?
Verze 1 měla určité problémy se spotřebou, ale verze 2 má dle mého měření velmi malou spotřebu, méně než 1%.

Big.T
Stálý androiďák

Příspěvek od Big.T » ned 18. pro 2011 11:16:01

Doposud jsem spotrebu nemeril, nebyl dovod, ale u meho Desire Z mam zatim jen subjektivni pocit snizeni vydrze baterie o dobry pul den. Myslim tim po instalaci nove verze. Dnes jsem zrusil vsechna nastaveni na mista, protoze jsem to nedokazal nastavit tak, aby se to stale nejak netlouklo. Takze uvidime, myslim, ze by se to hlidani mista mohlo na snizeni spotreby projevit.

lumiror
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone 2 ZE551ML

Příspěvek od lumiror » ned 18. pro 2011 16:16:21

chcem sa spytat ci program nejako kontroluje spravnost nastaveneho profilu napriklad pri vybiti baterky, tak ako sa stalo vcera mne.Mam nastaveni profil NOC na 21.30 hod. ale este predtim sa mi vybila baterka tak som ho dal asi o 23.50 nabit a isiel som spat .No a rano mi telefon zvonil naplno tak som nechapal preco ked mal byt este aktivny profil NOC. Tak ma napadlo ze asi koli tej vybitej baterke sa profil NOC neaktivoval ani po zapnuti telefonu :(

Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák

Příspěvek od webiky » pon 19. pro 2011 16:42:14

Big.T píše:Doposud jsem spotrebu nemeril, nebyl dovod, ale u meho Desire Z mam zatim jen subjektivni pocit snizeni vydrze baterie o dobry pul den. Myslim tim po instalaci nove verze. Dnes jsem zrusil vsechna nastaveni na mista, protoze jsem to nedokazal nastavit tak, aby se to stale nejak netlouklo. Takze uvidime, myslim, ze by se to hlidani mista mohlo na snizeni spotreby projevit.
Pokud spotřebu neměříš, nemůžeš tvrdit, že za to může tato aplikace. To mi přijde trochu nefér. Zkus PowerTutor, je zdarma a řekne ti alespoň něco. Není tak podrobný, jak placené aplikace, ale rozhodně tam uvidíš, kde je problém.

// edit:
lumiror píše:chcem sa spytat ci program nejako kontroluje spravnost nastaveneho profilu napriklad pri vybiti baterky, tak ako sa stalo vcera mne.Mam nastaveni profil NOC na 21.30 hod. ale este predtim sa mi vybila baterka tak som ho dal asi o 23.50 nabit a isiel som spat .No a rano mi telefon zvonil naplno tak som nechapal preco ked mal byt este aktivny profil NOC. Tak ma napadlo ze asi koli tej vybitej baterke sa profil NOC neaktivoval ani po zapnuti telefonu :(
Změna časovačem je provedena pouze, pokud telefon "běží". Takže pokud v době, kdy má dojít k přepnutí, telefon neběží, pak k němu nedojde vůbec.
Pokud by to byl zásadní problém i pro ostatní uživatele, řešil bych to. Ale ne hned, protože pracuji na něčem jiném.
Naposledy upravil(a) Jacho dne úte 20. pro 2011 9:12:30, celkem upraveno 1 x.
Důvod: edituj si prispevky!

MikRacing
Nové Androidě

Příspěvek od MikRacing » pon 19. pro 2011 20:20:41

webiky píše:
MikRacing píše:Moc povedená aplikace.

Čím měříš spotřebu?
Verze 1 měla určité problémy se spotřebou, ale verze 2 má dle mého měření velmi malou spotřebu, méně než 1%.

Nepoužívám nic, jen co je standardně v telefonu.

michal.siman
Androiďák!

Příspěvek od michal.siman » pon 19. pro 2011 20:29:48

webiky píše:
lumiror píše:chcem sa spytat ci program nejako kontroluje spravnost nastaveneho profilu napriklad pri vybiti baterky, tak ako sa stalo vcera mne.Mam nastaveni profil NOC na 21.30 hod. ale este predtim sa mi vybila baterka tak som ho dal asi o 23.50 nabit a isiel som spat .No a rano mi telefon zvonil naplno tak som nechapal preco ked mal byt este aktivny profil NOC. Tak ma napadlo ze asi koli tej vybitej baterke sa profil NOC neaktivoval ani po zapnuti telefonu :(
Změna časovačem je provedena pouze, pokud telefon "běží". Takže pokud v době, kdy má dojít k přepnutí, telefon neběží, pak k němu nedojde vůbec.
Pokud by to byl zásadní problém i pro ostatní uživatele, řešil bych to. Ale ne hned, protože pracuji na něčem jiném.
No uprime receno, take uz mne tato otazka napadla. Resp. napadla me jina vec, a to zda-li by nemohl program nejak "pravidelne" ty profily nahazovat, reknu napr. jednou za pul hodiny nebo tak neco, protoze si napr. stisknu tlacitko hlasitosti v nespravnou chvili (v drzaku v aute) tak se me to ztisi a zustane tak, jenze podle profilu by to melo rvat atd. to same je to s vypnutim kvuli baterce a tech pripadu by bylo jiste vic.

BTW: Na cem zajimavem delas? :-)
Zařízení: vždycky něco jiného (téměř vždy čína)

S.hort.Y
Robot

Příspěvek od S.hort.Y » úte 20. pro 2011 8:31:26

michal.siman: Takové pravidelné přepínání, popř. kontrola by se opět negativně projevila na spotřebě... Já jsem proti, když omylem zmáčknu hlasitost, tak ji opět vrátím, nebo ručně „přepnu" profil a baterka se mi nevybíjí (vždycky to nějak udělám, že se večer vrátím s min 5% :-) ).. Ovšem taková kontrola by mohla způsobit, že bych nakonec takovou kontrolu potřeboval.. :-D

MikRacing
Nové Androidě

Příspěvek od MikRacing » úte 20. pro 2011 21:41:35

MikRacing píše:
webiky píše: Čím měříš spotřebu?

Nepoužívám nic, jen co je standardně v telefonu.
Dnes jsem odinstaloval a rázem mám po 15hod. 54%
Zase je displej jediné co žere baterku.
Když se kouknu na graf, tak probuzení tel., je společné se zapnutím displeje.
Když mám nainstalováno, tak tel. se probouzí skoro stále, v noci, kdy bylo vše vypnuto (wifi, data) běžel stále.

Nevím, kde je problém?

LeRo93
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 Edge
Rom: Stock

Příspěvek od LeRo93 » stř 21. pro 2011 10:08:45

Očividne webiky optimalizoval, spotreba batérie HandyP sa výrazne znížila a dokonca už je HP umiestnený nad oznámeniami, takže ho po stiahnutí statusbaru nájdeme vždy navrchu - ďakujeme
už zostáva len cestovanie ikony po lište :-) - ale tá spotreba išla dole fakt dosť ... super
Samsung Galaxy S7 Edge - ROM: Stock, Nova Launcher Prime
Samsung Galaxy Note 3 - ROM:Omega v 18, Nova Launcher Prime

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“