ProduktivitaHandy Profiles

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

michal.siman
Androiďák!

Re: Easy Profiles - snadná správa profilů v češtině

Příspěvek od michal.siman » sob 03. zář 2011 10:18:30

Mimochodem, opet pro autora:

Zapnul jsem si v profilu DEN upozornovani na zmeskane hovory. Zadny zmeskany hovor v tu chvily jsem nemel, presto me vyskocila ikona ze mam, tak na to kliknu a ono jen neco probliklo a zase zpet na plochu, jenze ikona se zmeskanyma hovorama z EasyProfiles zustala, zkusil jsem znovu a to same, samozrejme za pet minut to rvalo opet, proste porad. Musel jsem to upozornovani vypnout. Nekde se asi stala chybicka.
Zařízení: vždycky něco jiného (téměř vždy čína)

Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC

Příspěvek od webiky » sob 03. zář 2011 13:50:08

michal.siman:
Četl jsi v nápovědě, jak funguje varování zmeškaných hovorů? Nefunguje to totiž stejně jako interní varování, ale jinak, viz. nápověda v aplikaci. Koukni na to prosím a dej vědět, zda i na základě uvedeného to nepracuje správně.

dopij:
Nechci hodnotit tvůj příspěvek, protože jako autor nemohu být objektivní. Samozřejmě aplikací je spousta a každý si může vybrat.

redik_cz:
Jakou verzi OS máš? Máš telefon rootnutý?

radegast:
Ok, beru na vědomí, už se na tom pracuje :)

redik_cz
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780

Příspěvek od redik_cz » sob 03. zář 2011 14:01:28

To webiky: Ano, mám rootnutý tel., poslední verzi VillainROM a kernel Ninphetime. Dá se tedy někde aplikace stáhnout jinde než přes market?

michal.siman
Androiďák!

Příspěvek od michal.siman » sob 03. zář 2011 16:13:43

webiky píše:michal.siman:
Četl jsi v nápovědě, jak funguje varování zmeškaných hovorů? Nefunguje to totiž stejně jako interní varování, ale jinak, viz. nápověda v aplikaci. Koukni na to prosím a dej vědět, zda i na základě uvedeného to nepracuje správně.
hm :-( ted jsem si to precet a mam-li byt uprimny, takovou funkci ktera necte zmeskane hovory ze systemoveho registru hovoru bych tam ani nedaval, ale pokud to nekomu vyhovuje, prosim, pro me je neprijatelne promazavat logy, vecer se podle toho orientuju a vzpominam s kym jsem co resil a co komu slibil .... :-)) to upozorneni na jinou funkci (tedy na potrebu cist napovedu) by melo vyskocit na uzivatele pri zapnuti te funkce, takhle je to silne matouci, priznam se ze neco jako navod nebo napovedu jsem dlouho nikde necet :-))

radegast
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » ned 04. zář 2011 8:55:57

Dopij píše:To Radegast: Tak to pardon, netušil jsem, že na fóru o aplikacích pro Android, se nesmí ve vlákně o určité aplikaci napsat o alternativní aplikaci.
Tohle netvrdím. Sám tady uvádím jinou se kterou Easy Profiles porovnávám a takovou ikonu ve stavové liště a pomocí ní jednoduché přepínání profilu jsem si u autora "vydupal" zrovna podle ní.
Na přepínání profilů Na/Do se už taky pracuje ;) .
michal.siman píše:On ten tvuj ton "proc vymyslet vymyslene" nebyl na miste bych rekl. Upozornit je jedna vec, hanit vyvoj nove je vec druha. Me se EasyProfiles libi moc a je fajn ze se autor necha tady na foru inspirovat nazory uzivatelu. Kdyz tam prida veci ktere se tady pochytaji v nejake rozumne mire, tak verim ze mu pak par lidi rado zaplati a samozrejme je fajn komunikovat v materstine.
Přesně tak!
Mimochodem stačí se zmínit o nějaké funkci/chybě a už je aktualizace na Marketu :thumbup:
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Gamba1
Nové Androidě

Příspěvek od Gamba1 » ned 04. zář 2011 14:04:43

Bylo by možný zařadit do nastavení v profilech i zapnutí/vypnutí GPS? Vím sice, že už se to tady na začátku vysvětlovalo, ale stejně bych tuto funkci uvítal. Mám totiž nastavený profily na běhání nebo kolo, při kterých používám např. GPS i bluetooth a bylo by dobrý, kdyby se mi obě spustily zároveň při aktivování profilu, aniž bych musel třeba GPS ještě zapínat zvlášť. A byl by velkej problém rozlišit jednotlivý profily třeba různýma ikonkama než číselným označením? Díky.
Jinak zatím super aplikace, musím pochválit. :thumbup:

radegast
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » ned 04. zář 2011 15:31:32

Gamba1 píše:...A byl by velkej problém rozlišit jednotlivý profily třeba různýma ikonkama než číselným označením? ...
To bych uvítal taky. Ale i ty čísla už stačí.
Takhle symboly pro Tichý, Normální, Hlasitý apod profil, ty by snad šly.
Ale vidíš, ty máš třeba profily pro běhání nebo na kolo. To ještě aby byly symboly kola, běžce apod. Další by chtěl auto, turistu, atd...
Pro úplnou dokonalost této funkcionality by to chtělo fakt velké množství ikon a to ještě všechny v podobném stylu.

Nebo možnost si ikonky dosadit svoje. Třeba by při editaci profilu mohla být položka "Ikona" kde by se vybírala podobně jako tón pro vyzvánění, oznámení, budík a pod.
Mohlo by existovat pouze pravidlo, které by definovalo velikost a bitovou hloubku (tak se tomu říká?).
Nexus 5X

Gamba1
Nové Androidě

Příspěvek od Gamba1 » ned 04. zář 2011 15:51:24

No ja bych nevyzadoval uplne presny ikony pro kazdou aktivitu. Stacil by nejakej univerzalni symbol pro sport, pro auto, pro domov, pro outdoor apod.

radegast
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » ned 04. zář 2011 16:04:33

Ale uznej, že nápad s vlastíma ikonama není špatný :yes: .
Nexus 5X

Gamba1
Nové Androidě

Příspěvek od Gamba1 » ned 04. zář 2011 16:17:07

Napad je to urcite dobrej, ale nejsem si jistej, jestli to kazdej zvladne vytvorit si vlastni ikonu. Vzdyt nekterym dela problem treba vlozeni fotky nebo jinej jednoduchej ukon natoz vytvorit si ikonu, ktery by musela mit nejaky pozadovany parametry.

radegast
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » ned 04. zář 2011 16:23:41

Ikony můžou být defaultní.
Jen pro toho kdo by si chtěl dosadit svoje vlastní, ať už stažené někde z webu nebo vlastní tvorba, by mohla být tahle funkcionalita.
Nexus 5X

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » ned 04. zář 2011 16:57:44

Přesně tak. Sám si ikony nekreslím, ale když někde na netu najdu pěkný ikony, nebo soubor ikon, vyberu si. A možnost přiřazení vlastní ikony by jenom potěšila.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák

Příspěvek od webiky » ned 04. zář 2011 21:55:35

Možnost používat jiné než výchozí ikony 1,2,3,4,5,6,7 je v plánu. Především pro ty, co používají informační lištu, to bude přehlednější ;)

Gamba:
Zapnutí/vypnutí GPS neplánuji, minimálně zatím ne, je potřeba řešit důležitější věci.
Proč chceš vůbec vypínat GPS? GPS, pokud ji nějaký program neaktivuje (což je indikováno v liště) je neaktivní a nic nedělá. Jediný výsledek vypnuté GPS je ten, že program, který ji pak potřebuje, tak "křičíů, abys ji zapnul.

LiborP
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG G3

Příspěvek od LiborP » ned 04. zář 2011 22:49:26

Nechci autora odrazovat od dalšího rozvoje apliakce, ale čím dál tím víc mám pocit, že "znovuvynalézá kolo". Zkusil třeba někdo z diskutujících najít na marketu aplikaci s úplně stejným názvem, ale bez mezery mezi slovy, tj. EasyProfiles? Zapínání/vypínání prakticky čehokoliv a to v závislosti na čase, poloze, SSID bezdrátové sítě, dostupné BTS, stavu baterky, spuštěné aplikace atd. a to včetně libovolné kombinace vstupních podmínek. A samozřejmě indikace ikonou ve stavovém řádku, přičemž každému profilu lze přiřadit libovolnou ikonu podle vlastního uvážení. A pokud si nevyberete z vestavěných ikon, máte možnost si nahrát libovolné vlastní.
Doporučuji alespoň zkusit, jak na marketu, tak na stránkách autora je dostupný 14ti denní plně funkčí trial.

Jinak jak požadoval Gamba1 - přepínání GPS v profilu - s tím má problém víc různých zajímavých aplikací, je to bohužel problém verze 2.3. Google nějak pozměnil ovládání GPS a zatím jsem nenašel aplikaci, ani widget, který by to uměl obejít. Maximálně Vás při požadavku na zap./vyp. GPS hodí na obrazovku systémového nastavení, kde to lze provést manuálně.
radegast píše:
Gamba1 píše:...A byl by velkej problém rozlišit jednotlivý profily třeba různýma ikonkama než číselným označením? ...
To bych uvítal taky. Ale i ty čísla už stačí.
Takhle symboly pro Tichý, Normální, Hlasitý apod profil, ty by snad šly.
Ale vidíš, ty máš třeba profily pro běhání nebo na kolo. To ještě aby byly symboly kola, běžce apod. Další by chtěl auto, turistu, atd...
Pro úplnou dokonalost této funkcionality by to chtělo fakt velké množství ikon a to ještě všechny v podobném stylu.

Nebo možnost si ikonky dosadit svoje. Třeba by při editaci profilu mohla být položka "Ikona" kde by se vybírala podobně jako tón pro vyzvánění, oznámení, budík a pod.
Mohlo by existovat pouze pravidlo, které by definovalo velikost a bitovou hloubku (tak se tomu říká?).
Naposledy upravil(a) radegast dne pon 05. zář 2011 5:12:01, celkem upraveno 2 x.

radegast
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » pon 05. zář 2011 5:17:35

Autor si chce napsat svoji vlastní, podle obrazu svého a požadavků a námětů uživatelů.
Uživatelé jsou zase rádi, že aplikace je česky, autor komunikuje česky a velmi pružně reaguje na jejich podněty.

Tebe nikdo nenutí používat tuto aplikaci.
Klidně dál používej z "marketu aplikaci s úplně stejným názvem, ale bez mezery mezi slovy, tj. EasyProfiles".
Anebo víš co? Napiš nějakou svojí. Nějakou užitečnou, která ještě není na Marketu a pochlub se nám s ní.

@webiky:
Používám WidgetLocker a v něm mám na zamykací obrazovce ikonu Easy Profiles abych mohl jednoduše přepínat profil když to potřebuji.
Jenže touto ikonou jej spustím stejně jako ze seznamu programů (jak jinak) a tím jde ruku v ruce i ne moc pohodlný způsob přepínání profilů.
Nešlo by udělat aby se to i zde přepínalo tak jednoduše jako stáhnutím z lišty?

A jen kosmetická chyba:
Máš "Hlasitost médií", "Hlasitost upozornění", "Hlasitost ....", ale máš taky "Alarm Volume".
Nexus 5X

murder
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Uz zase Galaxy Nexus S novej Nexus mi nesedl

Příspěvek od murder » pon 05. zář 2011 8:09:26

Tak dle popisu vypadá aplikace nadějně, bohužel na DHD 2,3 oficial, nemůžu ani za boha donutit aplikaci k automatickému přepnutí profilu, časovače nastavené, ale v uvedený čas se bohužel nic nestane.

Sentinel
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro

Příspěvek od Sentinel » pon 05. zář 2011 8:40:03

Zdravim, koukam ze se tady celkem slusne rozbehla diskuse ohledne aplikace, kterych je sice na marketu pozehnane, ale tato je od ceskeho autora, ktery se nebrani diskusi a vylepsovani aplikace. Co uzivatel to nejaky jiny nazor pochopitelne.
Jak uz tady bylo uvedeno v diskusi i ja jsem presel ze symbianu, kde jsem pouzival velice jednoduchou na ovladani, ale moc sikovnou aplikaci Best Profiles.
Takto bych si nejak predstavoval napsanou aplikaci pro Android ! Vyhoda teto aplikace je v siroke skale casovych profilu, nastavitelnych od ... do, ale a to mi tady u vsech podobnych aplikaci hrozne moc chybi, propojeni s kalendarem v telefonu !!! Android se pysni propojenim na internet vseho mozneho, ale v tomto pripade casove profily vazane na vnitrni kalendar telefonu chybi.
Jen pro vysvetleni. Pouzival jsem tuto aplikaci hlavne z duvodu dvojiho :
- kazdy den jezdim brzo rano do prace, takze jsem mel napevno nastaveny casovy profil od - do, kdy se mi telefon prepinal do off-line modu (neco jako tady letadlo) a pak zpet do normalniho profilu (z duvodu uspory baterie)
- celkem dost vyuzivam kalendar na schuzky, porady, ukoly apod, takze z tohoto pohledu bylo pouzivani teto aplikace stezejni. Best Profiles dokazaly reagovat na vybrany textovy retezec z kalendare, kteremu priradily nastaveny profil (nejcasteji tedy Tichy). Cely vtip ale spocival v tom, ze tento profil byl aktivovan dle casoveho nastaveni akce v kalendari, tzn. kdyz byla porada od 08:00 do 09:00 hodin, aktivoval se v 08:00 dle textoveho retezce "porada" Tichy profil a v 09:00 se prepnul telefon do normalniho profilu. Takze jsem nemusel vubec myslet na nejake slozite nastavovani profilu v aplikaci Best Profiles, stacilo zadat retezec "porada", "kino", "divadlo" a bylo vystarano, protoze casove omezeni bylo nastaveno primo u akce v kalendari.
No a ted tedy otazka na autora, jestli by si troufnul v teto aplikaci na neco stejneho :D Nepotrebuji prepinat profily dle wifi a BTS, ale ve vetsine pripadu z normalniho do ticheho a zpet.
Diky ....
Honor 20 Pro - 8GB/256GB
FW 11.0.0.176(C431E3R5P4)
EMUI 4.0.0

cmis
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Příspěvek od cmis » pon 05. zář 2011 8:52:55

všechno co potřebuješ umí Setting Profiles
Samsung Galaxy Nexus

Sentinel
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro

Příspěvek od Sentinel » pon 05. zář 2011 10:03:58

Diky, vyzkousim
Honor 20 Pro - 8GB/256GB
FW 11.0.0.176(C431E3R5P4)
EMUI 4.0.0

Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák

Příspěvek od webiky » pon 05. zář 2011 12:10:55

LiborP píše:Nechci autora odrazovat od dalšího rozvoje apliakce, ale čím dál tím víc mám pocit, že "znovuvynalézá kolo". Zkusil třeba někdo z diskutujících najít na marketu aplikaci s úplně stejným názvem, ale bez mezery mezi slovy, tj. EasyProfiles? Zapínání/vypínání prakticky čehokoliv a to v závislosti na čase, poloze, SSID bezdrátové sítě, dostupné BTS, stavu baterky, spuštěné aplikace atd. a to včetně libovolné kombinace vstupních podmínek. A samozřejmě indikace ikonou ve stavovém řádku, přičemž každému profilu lze přiřadit libovolnou ikonu podle vlastního uvážení. A pokud si nevyberete z vestavěných ikon, máte možnost si nahrát libovolné vlastní.
Doporučuji alespoň zkusit, jak na marketu, tak na stránkách autora je dostupný 14ti denní plně funkčí trial.

Libore, děkuji ti za tvůj příspěvěk. Nevím, co bych si bez tebe počal. Nebýt tebe, nevěděl bych, že kolo již existuje. Ani si nedovedeš představit, kolik práce jsi mi ušetřil. Teď, když vím, že existuje kolo, můžeš mi říct, jak to vynalezené kolo upravím dle svých potřeb/představ, aniž bych ho musel programovat? Napadlo tě třeba, že ne každému vyhovují všechny ty kola na marketu? Opravdu ti tolik vadí, že někdo dělá jiné kolo?
Kolo, na kterém pracuji já, dělám proto, že mi nic nevyhovovalo. Neříkám, že mé kolo je lepší než všechny kola na marketu. Někomu vyhovuje to, co tam je a je každého volba si vybrat to nejlepší pro sebe.
Aktuálně se jedná o 2 měsíce vývoje této aplikace. Vím, že aplikace, které jsou na marketu, umí více nebo i méně. Většina z nich má za sebou delší vývoj. Nečekám, že moje aplikace bude nejlepší za den, ani za dva, možná ne ani za rok nebo za dva. Je to prostě alternativa pro všechny. Kapiš? ;)

To Murder:
Máš v přehledu profilů modrou čáru (vpravo) u profilu, který se má sám zapnout? Manuální přepínání funguje?

To Radegast:
Widget, o kterém mluvíš, mám v plánu ;)
Můžeš mi upřesnit, kde je špatně to Volume? Předem díky..
Naposledy upravil(a) radegast dne pon 05. zář 2011 12:48:19, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upravená/dodaná citace. Je tak líp vídět co je citace.

radegast
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » pon 05. zář 2011 12:47:02

V nastavení profilu se nastavuje "Alarm volume", ale všechny ostatní jsou "Hlasitosti..."
Nexus 5X

LiborP
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG G3

Příspěvek od LiborP » pon 05. zář 2011 13:21:13

Ach jo, zas si někdo myslí že chci autora otrávit a znechutit mu další vývoj, co Radegast?
Webika chápu, že se ho moje poznámka o vymýšlení kola asi dotkla, ale myslel jsem to obrazně promiň, nechtěl jsem tě od dalšího vývoje nijak odrazovat. Myslel jsem to spíš tak, že když už máš tu chuť a čas něco takového napsat, nebylo by od věci se podívat, jak je to řešené u konkurence a vlastní aplikaci napsat lépe, případně ji doplnit o věci co konkurence nemá.
Možná se pletu, ale zatím mám pocit, že vývoj probíhá tak, že Ty jsi měl nějakou představu o tom, co by program měl umět, to jsi naprogramoval, pustil do světa a teď na to "přilepuješ" funkce, které někdo požaduje tady v diskuzi. Nejsem programátor, spíš uživatel potížista a tak neumím rozlišit efektivitu a rychlost programu v případě, kdy je s nějakou funkcí počítáno od začátku od případu, kdy se přidává později, ale myslím si, že jsi se po svém okolí moc nepodíval, protože nápady třeba Radegasta na dočasné přepínání profilů, Gamby na vlastní ikony a další, které tu padly, by asi měly být už v ideovém návrhu aplikace, a ne je dolepovat dodatečně.

A i když Ti to teď nepřijde podstatné, můžeš mít v budoucnu problém s tím, že když bude Tvoje aplikace opravdu dobrá, což Ti přeji, spousta lidí ji na marketu nenajde, protože si ji zamění s tou druhou, co má prakticky stejný název - zbytečně přijdeš o peníze.
V extrémním případě tě autor EasyProfiles může obvinit z přiživování se na dobrém jméně jeho aplikace, ukradení jména a bůhví čeho ještě. Neznám vztahy v programátorské komunitě Androidů, ale ve světě, kde si jedna firma dokáže patentovat "obdélník s kulatými rohy, celoplošně překrytý sklem" a na základě toho bránit prodeji čehokoliv, co se tomuto popisu podobá, bych se asi bál pojmenovat svoji aplikaci stejným názvem, jako jeden z "konkurentů".

No, abych to uzavřel - fakt jsem to nemyslel s poznámkou o vynalézáním kola zle, i když možná měl ten pocit. Spíš jsem se snažil upozornit (nejen Tebe, ale i okolí), že když už budeš psát novou aplikaci, podívej se okolo sebe na to, co je hotové a napiš to lépe. Sice mám nějakou představu o tom, co by nová (klidně placená) aplikace měla umět, ale nevím, jestli by tady o moje názory někdo stál, protože bych se neubránil srovnávání s EasyProfiles, Taskerem a dalšími. Problém Androida není v tom, že by pro něj nebyly aplikace, problém je najít ty kvalitní aplikace. Zatím máš plusové body jen za češtinu a to je myslím málo.
Hodně štěstí.

murder
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Uz zase Galaxy Nexus S novej Nexus mi nesedl

Příspěvek od murder » pon 05. zář 2011 14:29:04

webiky píše: To Murder:
Máš v přehledu profilů modrou čáru (vpravo) u profilu, který se má sám zapnout? Manuální přepínání funguje?
Ahoj modrou čáru tam mám a manuální přepínání funguje, zkoušel jsem i restart, přeinstalaci, tel. zaplej, tel uspanej... bohužel s profilem ten časovač nehne. Teď jsem zkusil konkurenční prográmek seting prof.... a ten to automaticky přehodí, ale raději bych používal cz prográmek.

Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák

Příspěvek od webiky » pon 05. zář 2011 15:02:10

To Libor:
Vím, co má konkurence - sice neznám všechny aplikace na profily, to rozhodně ne, ale vím, co nabízejí, prostředí, atd. Myslím si, že se pleteš s tím přilepováním. Je to spíš takto - mám dvě možnosti:
- psát 2-3 roky aplikaci, ladit ji a používat ji jen sám pro sebe a pak ji dát na market - buď se trefím a bude se líbit nebo taky ne - buď bude fungovat nebo taky ne
- psát 2-3 roky aplikaci, ladit ji, mít feedback od ostatních, co by rádi, co je blbost, co nefunguje, atd. a postupně to vylepšovat
Myslím si, že druhá varianta je lepší. Chápu, že se vždy najde dostatečný počet lidí, kteří řeknou ne, ale to je riziko, kterou tato metoda přináší. Chápu, že si myslíš, že aplikace není zdaleka tak dobrá jako konkureční, ale taky ti ji nevnucuji. Jak jsem psal, je to o vývoji. Bohužel zatím neumím napsat ideální aplikaci za měsíc.

Název je takový obecný problém - podívej se třeba na "Advanced Task Manager" - tam je podobný problém. Když jsem hledal název, zadával jsem do marketu různé možnosti, a Easy Profiles bylo "volné". Bohužel mě nenapadlo, že někdo používá EasyProfiles dohromady a tím vznikl tento problém. Nemyslím si ale, že se jedná o zasadní problém. Kdykoliv může kdokoliv vydat aplikaci, která se bude jmenovat stejně jako moje a já s tím nic neudělám, pokud nebudu mít balík peněz, abych to po celém světě patentoval.

Já osobně stojím i o tvůj názor na to, co je špatně, co chybí, atd. Nikdy se nezavděčím všem, ale snaha je...

To Radegast:
Díky, našel jsem to, opravím.

Gamba1
Nové Androidě

Příspěvek od Gamba1 » pon 05. zář 2011 17:44:02

webiky píše: Gamba:
Zapnutí/vypnutí GPS neplánuji, minimálně zatím ne, je potřeba řešit důležitější věci.
Proč chceš vůbec vypínat GPS? GPS, pokud ji nějaký program neaktivuje (což je indikováno v liště) je neaktivní a nic nedělá. Jediný výsledek vypnuté GPS je ten, že program, který ji pak potřebuje, tak "křičíů, abys ji zapnul.
webiky
mě by prostě vyhovovalo, kdybych si jednoduše přepl na profil, při kterým by se mi najednou zaplo jak bluetooth, tak i GPS - takřka jedním kliknutím. Ne abych musel několikrát klikat, než si všechno postupně spustím. A ještě by bylo dobrý, kdyby šlo profilem spustit i některý aplikace např. SportyPal. To by bylo naprosto dokonalý. Ale to už chceme moc, že? Podáš prst a my hned celou ruku :lol: (mimochodem, u zde již několikrát zmiňovaných EasyProfiles bez mezery :DD to jde). Ale mě vyhovuje to tvoje český prostředí.

radegast
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » pon 05. zář 2011 19:06:22

@LiborP:
Co myslíš, jak dlouhý vývoj mají za sebou Tebou vzpomínané aplikace?
Já myslím, že vznikaly úplně stejně jako tato.

@webiky:
Pls, vysvětli prosím jak přesně teď funguje přepínání profilu "stažením z lišty".
Píšeš:
Klepnutím na jméno profilu bude aktivován vybraný profil
Klepnutím na hodiny bude aktivován vybraný profil dočasně

Pak jsou řádky s jednotlivými profily, na konci s hodinama.
Pod "seznamem" je posuvník na nastavení času a
pod ním rozbalovací menu, které nevím co přesně má dělat.

Tohle:
Klepnutím na jméno profilu bude aktivován vybraný profil
Klepnutím na hodiny bude aktivován vybraný profil dočasně

nevím přesně, jestli mi funguje tak jak si myslím, že fungovat má.
Nexus 5X

redik_cz
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780

Příspěvek od redik_cz » pon 05. zář 2011 19:37:25

Tak konečně jsem vše nainstaloval a vše funguje jak má a kupodivu jsem nadmíru spokojený, vidím, že mám podobný názor jako autor :). V podstatě mi ke spokojenosti chybí jen widget, který bych umístil na lock screen a fungoval podobně jako odkaz, který stáhnu z notifikační lišty a k úplému štěstí pak možnost zapnout a vypnout GPS (u mě profil AUTO :)). No a pak jeden detail, když jsem zkusil možnost upozorňování na zmeškané hovory, tak jsem po nakliknutí na upozornění a přechodu na obrazovku s call logem myslel, že mi notofikace zmizne, ale bohužel, dokud jsem upozorňování nezrušil, stále na mě z lišty upozornění vyskakovalo.

Autor tohoto vlákna
webiky
Stálý androiďák

Příspěvek od webiky » pon 05. zář 2011 20:57:34

@Radegast:
Funguje to tak, že buď:
A) Klikneš na jméno profilu=aktivace profilu=manuální aktivace profilu, nic víc.
B) Klikneš na hodiny a pak se aplikuje nastavení viz. posuvník a výběr chování pod posuvníkem (spinner) - posuvníkem nastavuješ do kdy to má "běžet" a spinnerem se vybírá, jaký profil bude nastaven po uplynutí nastaveného času - výchozí chování je to, že se vrátí do aktuální profilu při výběru, ale pokud mezitím mělo dojít ke změně díky časovačům, bude nastaven ten profil, který by byl díky časovačům aktivní...snad to vysvětluji jasně

Příklad výchozího chování:
Mám profil 1 (DEN) a já aktivuji profil 3 (TICHO) na 2h, jenže v tu dobu je 20:00 a já mám automaticky aktivovaný profil ve 21:00 na noc. Takže profil 3 bude aktivní 2 hodiny a pak se zapne profil 2 - NOC, který by tam jinak byl, kdybych nepoužil dočasný profil.

@Redik
Přečti si prosím v nápovědě, jak funkce funguje. Nemám bohužel/naštěstí možnost ovlivňovat chování androidu jako takového a tak je to řešeno jinak, a v nápovědě je vysvětleno jak.

michal.siman
Androiďák!

Příspěvek od michal.siman » úte 06. zář 2011 5:56:32

bylo by dobre, nekde videt, jaky profil mam aktualne nastaveny a kdy a jaky bude nasledovat, zvlast pokud si zvolim nejaky docasny profil na par minut, nesla by tato informace zanest do status baru po rozjeti?

no a jinak musim upozornit na to, ze na XPERIA ARC nefungujou casovace, original system 2.3.3 bez rootu, neprepne to samo ani nahodou ... na LG OO (tam jsem to zkousel vzdy s rootem) me to fungovalo dobre ... btw modra cara tam je, rucne to prepinani funguje ok ...

radegast
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » úte 06. zář 2011 6:40:33

@webiky:
Aha, tak to fuguje (má fungovat) přesně tak , jak jsem si představoval.
Ale nějak se to nechce samo přepnout zpátky.

Příklad:
Mám ručně nastaven profil "Hlasitě".
Rozbalím Easy Profiles z lišty, posuvníkem nastavím 10 min a ťapnu na hodiny u profilu "Ticho".
Profil se přepne, popup okno oznámí, že je přepnuto, ale po 10-ti minutách, kdy by se měl přepnout zpátky na "Hlasitě", nic.

Dotaz:
Nevadí, že ten profil "Hlasitě" mám vybrán ručně?

Vysvětlení 1:
Ručně je vybrán protože ráno když se měl v 5:15 přepnout z profilu "Noc" na "Hlasitě" tak vyskočila hláška, že Easy Profiles byl neočekáváně ukončen, atd.....
Nahlásit jsem nic nemohl, byly vypnuté data, abych je mohl zapnout, musel jsem z "hlášky" "vyskočit".
Mobil byl v té době na nabíječce, ale tohle by asi vliv nemělo mít. Uvidím co bude další den.
Ale teď si uvědomuji, že se sám nepřepnul ani včera.

Vysvětlení 2:
Profily vybírám ručně dost často.
Jako že ráno téměř vždy a pravidelně potřebuji přepnout z profilu "Noc" na "Hlasitě" tak zde používám časovač.
Ale odpoledne na profil "Doma" přepínám ručně, páč zde pravidelnost žádná není. Stejně tak je to s profilem "Noc".

EDIT:
Teď jsem si při přepínání profilu všiml probliknuvšího symbolu hodin.
Profil jsem vybral ťapnutím na název.
Co ten symbol hodin znamená?
Nexus 5X

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“