Produktivitakalendář - propojení kontaktu s událostí

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Prof. Orfanik
Nové Androidě

kalendář - propojení kontaktu s událostí

Příspěvek od Prof. Orfanik » pát 16. zář 2011 15:04:28

Můžete mi prosím někdo poradit?
Už delší dobu uvažuji o přechod na Androida. protože ale telefon používám zejména k práci, stále mě brzdí jedna vlastnost kalendáře.
Nepřišel jsem na jednoduchý (resp. na žádný) způsob, jak udělat, aby hlavní informací v události bylo jméno osoby z adresáře.
Pracuji ve službách a ke každému zákazníkovi jedu jednou za čas, nebo prostě jen jednou. Zákazníky i ostatní kontakty mám v adresáři (ke dnešku cca 6000 záznamů), u každého mám jméno, telefon, email, adresu bydliště/práce, příp. další informace. Když zakládám událost, potřebuji vložit 1. čas události, 2. kontakt z adresáře (příp. vytvořit nový do kalendáře), 3. adresu události, 4. textovou poznámku. pro šťouraly: nestačí mi jméno napsané ručně do poznámky, ale skutečný odkaz na zápis v adresáři.

Před lety jsem začínal na Palm OS - ten byl naprosto dokonalý, uměl všechno, co jsem potřeboval. Když skončili, přešel jsem na Windows Mobile. Utrpení, z toho, jak je to pomalé a nestabilní se nedá popsat, ale také to umí. U Androida jsem tuto funkci prostě nenašel. Jaku Palmu, tak i u WM používám kalendář Agendus od www.iambic.com, který nemá chybu ani po grafické, ani po funkční stránce. Pro Androida zatím kalendář nenabízí.

Nemáte někdo nějaký tip, jak funkce u Androida dosáhnout, nebo jaký použít PIM, aby to fungovalo? Cena ap. naprosto nerozhoduje, potřebuji to k vydělávání peněz...

Trek
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2

Re: kalendář - propojení kontaktu s událostí

Příspěvek od Trek » pát 16. zář 2011 16:05:09

Nevím, kde jste přišel na to, že u události kalendáře nelze zadat kontakt. To žijete v omylu.

K položce kalendáře lze přidávat kontakty, na SGS2 se otevřou kontakty a vybírají se (ve stock androidu se to tam jen píše myslím) a funguje to korektně, tedy se pak odešlou události kalendáře předmětným osobám.

Místo události lze zadat také.

PL113
Droid
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Příspěvek od PL113 » pát 16. zář 2011 16:11:40

Dotyčnému jde ale o to, aby měl v kalendáři:
18.9. - Pepa Novák a když by na to kliknul (odkaz), tak by ho rovnou vytočil/otevřel se mu kontakt v telefonním seznamu. Ty naznačuješ to, aby se ti druzí o tom dozvěděli, což je něco jiného. Chápu to správně? Protože to by se mi taky hodilo...
Ten iamic bude brzo i pro Android, když je i pro iOS.

Autor tohoto vlákna
Prof. Orfanik
Nové Androidě

Příspěvek od Prof. Orfanik » pát 16. zář 2011 16:17:12

Trek píše:Nevím, kde jste přišel na to, že u události kalendáře nelze zadat kontakt. To žijete v omylu.

K položce kalendáře lze přidávat kontakty, na SGS2 se otevřou kontakty a vybírají se (ve stock androidu se to tam jen píše myslím) a funguje to korektně, tedy se pak odešlou události kalendáře předmětným osobám.

Místo události lze zadat také.
To jsme si asi nerozuměli.
- O zadání místa není žádný spor, to funguje bezvadně.
- nepotřebuji kontakt komukoliv odeslat. Potřebuju, aby byl součástí události kontakt. Tj, aby bylo možné se velmi jednoduchým způsobem přepnout k detailům kontaktu. Jinými slovy - událost: "Jdu na oběd s panem Novákem" (při kliknutí na Nováka se mi zobrazí jeho adresa, telefon a další detaily, dá se vytáčet číslo na Nováka atd.)

BTW: Palm OS uměl dokonce i zobrazit historii všech schůzek od konkrétního kontaktu, kalendář si pamatoval schůzky kalendáře za několik let zpět - moc užitečné (WM to neumí :-()

chal
Droid
Typ mobilu / ROM: 1+1 64GB

Příspěvek od chal » pát 16. zář 2011 16:26:12

Pokud jsem správně pochopil situaci, tak na toto existuje X aplikací - např.: http://www.androidzoom.com/android_appl ... _hjog.html
1+1 64GB Sandstone Black / COS

Autor tohoto vlákna
Prof. Orfanik
Nové Androidě

Příspěvek od Prof. Orfanik » pát 16. zář 2011 16:33:21

Díky za tip. Jestli jsem správně pochopil, jde o samostatnou aplikaci. Existuje nějaký kalendář, který by zmiňovanou funkci podporoval?
Naposledy upravil(a) radegast dne úte 27. zář 2011 5:15:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necituj poslední příspěvek!

chal
Droid
Typ mobilu / ROM: 1+1 64GB

Příspěvek od chal » pát 16. zář 2011 17:06:11

Určitě existuje,myslím že to co hledáš podporuje bussinescalendar... nicméně mám opravdu dobrou zkušenost se zmíněnou app v kombinaci se stock kalendářem... volba je na tobě
1+1 64GB Sandstone Black / COS

kami
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2
Mobil 2 / ROM: Sony E4G

Příspěvek od kami » pon 26. zář 2011 21:17:27

Prof. Orfanik píše:Díky za tip. Jestli jsem správně pochopil, jde o samostatnou aplikaci. Existuje nějaký kalendář, který by zmiňovanou funkci podporoval?
Vyzkoušej Gemini calendar. Taky jsem dlouho beznadějně hledal až jsem našel tento. Dá se vložit kontakt z kalendáře včetně tel. čísla a lze na něj hned volat.
Přidá se funkcí "přidat speciální"
Jen ten vzhled ve free verzi mi moc nevyhovuje...
Ještě vyřešit opakovanou notifikaci a budu snad relativně spokojen.
Naposledy upravil(a) radegast dne úte 27. zář 2011 5:16:12, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Nepoužívej vnořené citace!!

tukx
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z

Příspěvek od tukx » pát 07. říj 2011 7:02:19

Zkus dw contacts:) primo v seznamu osob dlouze podrzis na kontaktu prst;) vyskoci nabidka a tam je polozka vytvorit udalost;) kalendar pak pouzivej jakej chces:)

kami
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2
Mobil 2 / ROM: Sony E4G

Příspěvek od kami » čtv 13. říj 2011 20:23:10

DW contacts je super. Bohužel ve free verzi tato nabídka funguje pouze chvilku a placená verze není zrovna levná :-(

arny
Nové Androidě

Příspěvek od arny » sob 24. pro 2011 0:04:53

Řešil jsem před časem a vyřešil k mé plné spokojenosti programem Dialer One. Tady je víc informací: http://androidforum.cz/post121240.html#p121240
HTC Desire, 2.2 bez úprav (dříve WM - HTC vox, rose, touch pro)

cyphill
Robot
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Příspěvek od cyphill » úte 27. pro 2011 17:39:57

Tuto funkci úspěšně využívám v Business Calendar (nevím jak free, ale placená to umí), který už půl roku používám jako standardní aplikaci pro správu kalendáře.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!

Tlapa
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SE live with walkman WT19i

Příspěvek od Tlapa » pát 30. pro 2011 15:16:08

Chtěl bych se zeptat zda je možné stejně jako na mém starém SE C702 mít u kontaktu rovnou kdy má dotyčný narozeniny a rovnou se toto aplikuje do kalendáře, kde se v tu danou chvíli spustí upozornění, rovnou s možností dotyčného kontaktovat...

mvv
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Omnia
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2

Příspěvek od mvv » pát 12. říj 2012 22:44:55

Zdravím,

zatím jsem v tomto vláknu nenarazil na aplikaci, která splňuje mé požadavky, tak prosím, pokud někdo neznáte...

Příklad:

Domluvím si schůzku s kontaktem Jan Novak... domluvim si jich třeba pět.

Pak když si otevřu kontakt Jan Novak, chci vidět kdy s ním mám ony schůzky... prostě hromadně přehled o schůzkách daného kontaktu.

Pitomý outlook toto umí...

Moc děkuji za pomoc.

maximum
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus stock JB 4.2.2 yakju
Tablet: SGT 10.1 P7500 64GB JB 4.2.2 CM10.1

Příspěvek od maximum » sob 13. říj 2012 12:05:20

Je úplne jedno, aký program pouziješ zo spomenutých v tejto téme. Každá aplikácia Ti do udalosti doplní meno kontaktu. Potom už jednoducho cez Google Calendar vyhľadáš meno, ktorého si chceš pozrieť históriu.
Myslím, že toto riešenie je aj praktické, pretože časom môžeš v kľude prejsť na inú aplikáciu alebo platformu, ale záznam v kalendári ostane a dotiahneš ho kdekoľvek.
Okrem toho, vyhľadávanie môžeš formulovať akýmkoľvek parametrom (kľúčové slovo, firma, mesto).

Toto je to najjednoduchšie riešenie. Ak máš vyššie nároky, musíš pozerať po nejakom CRM riešení. Tam sú možnosti podstatne rozsiahlejšie.

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“