ProduktivitaPERFECT KEYBOARD

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
aldabubo
Moderátor
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Kontaktovat uživatele:

PERFECT KEYBOARD

Příspěvek od aldabubo » čtv 29. zář 2011 12:34:00

Chci vás upozornit na skvělou klávesnici Perfect Keyboard  https://market.android.com/details?id=i ... er_history
Používám ji na více telefonech. Je zejména vhodná pro menší dipleje, ale samozřejmě na SGS je úplně božská, protože umožňuje přizpůsobit vzhled i pro velké prsty. Umí totiž měnit velikost kláves a jejich rozestupy. Autor do ní doplnil dokonce i QWERTZ rozložení a dokonce je tam speciální fičura na zapnutí horní české lišty "ěščřžýáíé". Jdou zapnout i šipky nebo se dají hodit např. pod mezerník, tzn. položením prstu na mezerník a vytažením nahoru kurzorové šipky vyjedou a dolů zase zajedou. Dokáže zobrazovat speciální znaky (@,*!&.÷-atd) jako malé šedé symboly přímo na klávesách, ostatní znaky se píšou delším podržením klávesy a posunutím prstu na příslušný znak. Obsahuje několik skinů od základních jako je tmavý, světlý až po např. htc, iphone apod. Co nemám odzkoušené, protože to nepoužívám (raději si naťukám všechno sám, aby mi do toho nikdo nekecal), je spolupráce se slovníkem a návrhy slov. To mám v aplikaci kompletně vypnuté, takže jestli to někdo vyzkoušíte, dejte vědět, jak to pracuje. Jinak je to totiž zcela bezvadná klávesnice. Velmi rychle jsem si na ni zvykl a už bych neměnil.

@telefon    
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert

JoVym
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung S4 mini
Mobil 2 / ROM: Nokia L820 (nojo, neni to andoid)
Tablet: SONY Tablet S
Kontaktovat uživatele:

Re: PERFECT KEYBOARD

Příspěvek od JoVym » stř 22. úno 2012 10:35:32

Zdravim

take jsem si vybral tuto klavesnici, nekdy sice nenabizi ta spravna slova, ale jinak vyhovuje.
A jeste mam dotazek: Kdyz pisu SMS, tak ENTER neskoci na novy radek, ale SMS rovnou odesle, nevite nekdo, kde to zmenit?
Resp. se chci zeptat jestli Vam to taky dela, nebo je to jen na mem LG OptBlack.... Jo a abych to upresnil, v rezimu nalezato (Full keyboard) se to chova normalne, ale v rezimu nastojato, kde mam zapnutou T9 klavesnici (jako klasicky klavesy na mobilu) to "zlobi"...

Diky

Vik.Urbi
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HD2

Příspěvek od Vik.Urbi » sob 07. dub 2012 10:53:23

Zdravim,

take potvrzuji suprovost klavesnice. Mam ale dotaz.. povypinal jsem jako kolega vsechna naseptavani a nabizeni slov, radsi vse pisi sam... Ale co se mi deje, i prestoze je navrhovani slov vypnuto, pri psani se mi psane slovo zobrazuje podtrzene, ne ze by to nejak vadilo, ale moc se mi to nelibi, nevite jak to vypnout?

Diky za rady..

kecinzer
Moderátor
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kecinzer » pát 13. dub 2012 7:15:25

Pokud tato klávesnice umí horní řadu s diakritikou, tak by mě mohla zajímat. Osobně totiž nepoužívám žádné doplňování slov, ale plnohodnotné české rozložení.
Aktuálně používám Smart Keyboard Pro, akorát mě na této klávesnici štve jedna věc - když jedním prstem držím SHIFT, tak chci druhý psát velká písmena, ale Smart Keyboard Pro tohle neumí.

Mohu se zeptat uživatelů, zda Perfect toto umí? Nebyly by nějaké screeny toho rozložení. Existuje ICS skin? :)
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

kubisz
Stálý androiďák

Příspěvek od kubisz » pát 13. dub 2012 9:41:05

Vik.Urbi píše:...i prestoze je navrhovani slov vypnuto, pri psani se mi psane slovo zobrazuje podtrzene, ne ze by to nejak vadilo, ale moc se mi to nelibi, nevite jak to vypnout?...
Tohle jsem taky hledal a i pres vypnute naseptavani se slova porad podtrhavaji. Vypnout to asi nejde, nebo to neni v menu. Klavesnici taky pouzivam, ale obcas mi (mozna prave diky tomu podtrhavani) prijde takova pomalejsi. Povypinane mam snad vsechno.

Vik.Urbi
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HD2

Příspěvek od Vik.Urbi » pát 13. dub 2012 10:31:44

Diky za reakci, takze jsme dva kterym to nejde vypnout.. Kdyby nahodou nekdo na neco prisel, tak to sem hodte... Diky

kecinzer
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kecinzer » sob 14. dub 2012 9:58:37

Tak jsem vyzkoušel, a oproti SmartKeboard Pro sice umí držet shift a psát velká písmena, ale jinak je taková chybová. Jednak dost pomalá, a taky se mi stalo, že mi nešly mazat znaky. Zlobilo mi i přepínání na symboly. Řádek s písmeny s diakritikou je jaksi oddělen od vzhledu klávesnice. Pro mě tedy celkově zklamání.

Mor
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Xperia S
Mobil 2 / ROM: Xperia Z1 4.4.4

Příspěvek od Mor » čtv 24. kvě 2012 14:44:35

Nevím jestli je důležité ten shift držet :))), ale pokud na něj dvakrát tapnete, tak smart keyboard píše velký písmena (tečka na shiftu zezelená) - prostě jako caps lock...

kecinzer
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kecinzer » sob 26. kvě 2012 13:23:55

O tom vím, ale to je pro mne zdržování. Opravdu mě mrzí, že prostě nefunguje držení shiftu jako u každé jiné klávesnice.

maxfli
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco F3

Příspěvek od maxfli » sob 26. kvě 2012 16:56:31

Včera jsem ji zkoušel a šla z mobilu pryč:

1.Velmi pomalá oproti Go Keyboard
2.Podtržená slova i když je vypnutý pomocný slovník
3.Nemá tlačítko skrýt klávesnici, pouze gestem to lze, ale gesta jsou o ničem, když provádíte gesto, taháte prst přes klávesy a co se děje, dále se něco píše

Zůstávám u Go Keyboard
NA PODĚKOVÁNÍ SLOUŽÍ TLAČÍTKA (PALCŮ) VPRAVO DOLE U PŘÍSPĚVKU

Autor tohoto vlákna
aldabubo
Moderátor
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aldabubo » ned 08. črc 2012 13:53:58

Perfect keyboard má samozřejmě klávesu shift pro napsání jednoho písmene velkého. Klikne se na něj jednou před písmenem, přičemž umí i velká ĚŠČŘŽÝÁÍÉ. Když stisknete shift 2x, rozsvítí se na shiftu kontrolka a je to vlastně Caps Lock....furt velká písmena.
Co se týče podtrhování slov, stačí v menu Návrhy slov vypnout první a třetí položku. Mě to nic nepodtrhuje.

@telefon pomocí viz. 9. bod pravidel!!
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert

aloha01
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9
Tablet: nexus 7, 2014, stock rom 5.0.2

Příspěvek od aloha01 » úte 25. zář 2012 9:33:56

mám první i třetí položku vypnutou a přesto se každé slovo vždy podtrhne ... má někdo stejný problém ? nemůže to třeba být jen u některých značek telefonů ...? zkoušel jsem snad už úplně všechno:( klavesnice jinak super jen tohle mě docela štve ... můžete případně někdo poradit jinou klávesnici, kde se dá posouvat kurzor pomocí tlačítek hlasitosti ? díky

Sentinel
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro

Příspěvek od Sentinel » úte 25. zář 2012 10:56:24

Perfect Keyboard Pro pouzivam uz dlouho, ale nejak nechapu o jake podtrhavani jde ... mam v nastaveni teda zaskrtnuto vse v tech navrzich slov, protoze to vyuzivam ....Jinak kurzorem pohybuji vlevo ci vpravo prave pomoci tlacitek pro hlasitost.
Zkus sejmout obrazovku a hodit sem obrazek ...
Honor 20 Pro - 8GB/256GB
FW 11.0.0.176(C431E3R5P4)
EMUI 4.0.0

aloha01
Nové Androidě

Příspěvek od aloha01 » úte 25. zář 2012 14:41:08

hele, prostě když píšu úplně cokoli tak to slovo celé je prostě podtržené a až udělám mezeru podtržení u toho slova zmizí a zase další slovo co píšu je podtržené a zas až udělám mezeru nebo proste opustím to slovo podtržení se ztratí ... :(

aloha01
Nové Androidě

Příspěvek od aloha01 » úte 25. zář 2012 15:45:03

Sentinel
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro

Příspěvek od Sentinel » úte 25. zář 2012 17:32:14

Aha, uz jsem pochopil :D to by melo souviset s tim navrhem slov a mam za to, ze ten text je podtrzeny, pokud aplikace najde v databazi slov vyhledavane slovo, respektive pises nejake slovo a databaze vyhodnocuje, jestli ten retezec, ktery jsi doposud napsal, je shodny s nejakym slovem v databazi. Pokud ano, retezec je podtrzeny, pokud ne, pak neni .... aspon si myslim, ze to by melo znacit to podtrhavani ...

Edit: tak to neni tak, jak jsem si myslel, to podtrhavani tam je, kdyz se pise slovo od zacatku a needituje se (neopravuje se), pokud zacnu editovat = klavesou hlasitosti nahoru ci dolu pohnu kurzorem vlevo ci vpravo, tak to podtrzeni zmizi.
Jen nechapu, proc ti vadi takova kravinka :-)))
Honor 20 Pro - 8GB/256GB
FW 11.0.0.176(C431E3R5P4)
EMUI 4.0.0

aloha01
Nové Androidě

Příspěvek od aloha01 » úte 25. zář 2012 19:23:12

no jako mě to zas až tak nevadí... jenom mě zaujalo, že se tu píše, že to někomu nedělá a já jsem zkoušel snad vše a furt mě to podtrhává... vliv na funkci to memá no, ale štve mě to tam když to tam být nemusí chtěl sem na to přijít jak to udělat :)

Advid
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG L70

Příspěvek od Advid » ned 30. pro 2012 18:55:31

Nenašel jsem samostané vlákno o Smart Keyboard a tady se taky řeší, tak napíši sem.

Vadí mi, že např. pokud s T9 napíši slovo "vysvětli", jako první na řádku s navrženými slovy je "slovo" "twptdtji", tj. sled prvních znaků na příslušných klávesách. Další už je "vysvětli" a tak dále. Nejde nějak nastavit, aby to tento sled=paskvil nepsalo? V nastavení se mi to najít nepodařilo.

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“