ProduktivitaJak řešit emaily?

Moderátoři: don_alex, radegast

Autor tohoto vlákna
raddimm
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC DESIRE

Jak řešit emaily?

Příspěvek od raddimm » stř 18. dub 2012 21:52:22

mam cca pět emailových účtů. Seznam, gmail a další na svých serverech.
Jde mi o to že často odpovídám z telefonu a tím pádem se mi neuloží odeslaná pošta například na desktop outlook

jak se to da esit?

foto1977
Droid
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10e
Rom: stock

Re: Jak řešit emaily?

Příspěvek od foto1977 » stř 18. dub 2012 22:24:23

já používám Gmail jako správce všech mých mailů, můžu je odesílat pod původní adresou
a přes mobilní Gmail aplikaci se mi vše synchronizuje s Gmailem na netu a tak mám vše pořád aktuální.
Jsem fakt spokojenej akorát to kontroluje poštu na jiných mailech jednou za hodinu, ale to mi zase tak nevadí.
Alcatel OTE → Siemens C35i → Nokia 3310 → Nokia 6610 → Nokia E65 → LG OptimusOne → LG Optimus Black → Samsung S Duos → UMI X1 → iOceanX7 → UMI Cross → Zopo 998 → iOceanX7s → One+One 64GB → JIAYU G4S → UMI X3 → JIAYU G4S → Nexus 5 → Xperia Z3C → Huawei Nova → Xperia XZ1C → Samsung S10e

mmiminoo
Robot
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3
Rom: Stock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmiminoo » stř 18. dub 2012 22:45:19

Presne tak isto to mám aj ja.
Všetko presmerované na gmail a ten používam ako mailového web klienta,
Má to výhodu že nikde nemusím nič inštalovať stačí net prehliadač a ide sa. A úplne všetko mám nastavené podla seba
Dues Velox Nex
Som čoraz múdrejší alebo ľudia hlúpejší?

Lynx
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Huawei P30 Pro 8/256GB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lynx » čtv 19. dub 2012 6:56:43

Tak já to mám trochu jinak. Aplikaci Gmail nepoužívám a vše (2x gmail + centrum), včetně defaultního gmail účtu mám zadané v poště. Vše mi funguje naprosto bez problémů. A sync si nastavím jak potřebuji.
Když mám problém, koukám nejdřív mezi židli a klávesnici.
Huawei P30 Pro 8/256GB

foto1977
Droid
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10e
Rom: stock

Příspěvek od foto1977 » čtv 19. dub 2012 13:37:26

Lynx:můžeš mi prozradit v jaké "poště"? A zda ti funguje kompletní synchronizace?
Např. pošlu z mobilu mail a chci ho mít i v PC mezi odeslanými.
Předem díky za odpověď.
Alcatel OTE → Siemens C35i → Nokia 3310 → Nokia 6610 → Nokia E65 → LG OptimusOne → LG Optimus Black → Samsung S Duos → UMI X1 → iOceanX7 → UMI Cross → Zopo 998 → iOceanX7s → One+One 64GB → JIAYU G4S → UMI X3 → JIAYU G4S → Nexus 5 → Xperia Z3C → Huawei Nova → Xperia XZ1C → Samsung S10e

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » čtv 19. dub 2012 13:47:48

S pravděpodobností hraničící s jistotou se mu synchronizuje jen příchozí pošta přes IMAP, což se snadné. Ale odchozí poštu odeslanou přes SMTP z telefonu určitě v outlooku nenajde.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Lynx
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lynx » čtv 19. dub 2012 15:12:13

foto1977: poštou myslím vestavěného klienta a ano synchronizuje. Outlook nepoužívám ani jiného klienta. A složky k synchronizaci si zvolíš v nastavení klienta v telefonu. Takže cokoli odešlu z telefonu, najdu i na serveru.
Naposledy upravil(a) Lynx dne čtv 19. dub 2012 15:19:55, celkem upraveno 2 x.
Huawei P30 Pro 8/256GB

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 19. dub 2012 15:17:04

Pánové, zdržte se komentářů, než se vyjádří zakladatel tématu. Zase tady diskutujete o svých mailech...
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » čtv 19. dub 2012 17:45:34

ramon.dexter:

Ono to zajímá právě asi víc lidí, včetně mě. Mám stejný dotaz, jako původní tazatel, tedy jak synchronizovat odeslanou poštu se serverem v klasickém mailovém klientovi, nikoliv přes Gmail.

Lynx:
A můžeš tedy poradit, jak to nastavit u odchozí pošty? Nic takového ksem tam nenašel. Pouze když jedu v režimu IMAP, tak v telefonu vidím všechny složky serveru, včetně odeslaných ze serveru, ale co odešlu z telefonu se mi na serveru v příslušné složce neobjeví.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Wotan
Droid
Typ mobilu / ROM: Galaxy NEXUS
Tablet: Nexus 7
Rom: SLIMbean (GN aj N7)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wotan » čtv 19. dub 2012 17:59:53

Neviem ako to je vo vstavanom kliente, ale profimail má pri IMAPE možnosť uploadovať odoslané správy. (nastavenia konta → pokročilé → uploadovať odoslané)

Lynx
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lynx » čtv 19. dub 2012 18:57:51

Ted se mi to u hokeje nechce resit. Snad si zitra u PC vzpomenu a budu mit cas podivat se na nastaveni a nejak to popsat.
Huawei P30 Pro 8/256GB

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » čtv 19. dub 2012 22:25:23

Asi by to pomohlo více lidem, tak pokud zbude chvilka, zkus na to mrknout.

wotan:

bohužel vestavěný klient asi nic takového nemá.

Lynx
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lynx » pát 20. dub 2012 4:28:52

Je třeba mít ve vestavěném klientu účet s protokolem IMAP. Pak se zobrazí odeslané i na serveru.
Huawei P30 Pro 8/256GB

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pát 20. dub 2012 8:54:09

Jak jsem už psal výše, IMAP samozřejmě mám. Ale synchronizuje se jen ve směru ze servereu do telefonu, takže všechny složky a zprávy na serveru vidím i v telefonu. Ale pokud odešlu zprávu z telefonu, ta odejde přes nezávislý SMTP server a neobjeví se ve složkách na serveru. A pokud ty nepoužíváš outlook nebo jiný klient, víš jistě, že se ti zprávy odeslané z telefonu objeví i na serveru? Jestli můžeš mrknout, jak máš nastavenu odchozí poštu?

Lynx
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lynx » pát 20. dub 2012 9:46:36

Nepsal bych to, pokud bych to nevyzkoušel. V mém případě Centrum, v označené složce mám odchozí maily poslané z DHD:
Obrázek
Odchozí servery mám SMTP, jak na Gmailu tak na Centru.
A v nastavení jednotlivých účtů Složky k synchronizaci pochopitelně Doručené i Odeslané.
Huawei P30 Pro 8/256GB

Autor tohoto vlákna
raddimm
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC DESIRE

Příspěvek od raddimm » pát 20. dub 2012 13:14:33

Jak tu bylo řečeno - s největší pravděpodobností IMAP umí synchronizovat odeslanou poštu jak to tak studuju.

Řešení, které uvádíte = gmail. Je sice fajn v tom případě, že nepoužíváte třeba outlook ale jen GMAIL.com a telefon ... a treba do gmailu si natahujete dve tri jine schranky a odpovidate prostrednictvim gmail. V tom pripade to je taky jakesi reseni.

Ale jakmile do toho zahrneme treba outlook ...

IMAP4 - nevýhody:
- horší podpora v programech firmy Microsoft - Outlook Express a Microsoft Outlook
- emaily obsazují místo přidělené Vašemu webhostingovému programu

Protokol IMAP vyžaduje trvalé (tzv. on-line) připojení k e-mailové schránce. Díky tomu je možné s celou poštovní schránkou plně pracovat z libovolného místa. Všechny zprávy a složky jsou uloženy na poštovním serveru a na počítač se stahují jen nezbytné informace. Takže při zobrazení složky se stáhnou jen záhlaví zpráv a jejich obsah až v případě, že zprávu chce uživatel přečíst.

Což ted vyzkouším. Nicméně je to taky v telefonu částečná nevýhody protože například gmail klient pokud vím stahuje tkay online jen poslední konverzace

Spíše mě zajímalo jestli se někdo dotkne exchange řešení - jestli službu exchange chápu dobře

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » sob 21. dub 2012 8:55:18

Lynx píše:Nepsal bych to, pokud bych to nevyzkoušel. V mém případě Centrum, v označené složce mám odchozí maily poslané z DHD:
Obrázek
Odchozí servery mám SMTP, jak na Gmailu tak na Centru.
A v nastavení jednotlivých účtů Složky k synchronizaci pochopitelně Doručené i Odeslané.
Hmm, tak to vypadá, že můj vestavěný klient (mám LG Optimus One) to prostě neumí. Nikde v nastavení účtů nemůžu najít položku pro nastavení synchronizace složek. Každopádně díky za snahu, zkusím se podívat po nějakém alternativním klientovi.

cenda
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X
Rom: CM10 unofficial V30A

Příspěvek od cenda » sob 21. dub 2012 9:28:45

Doporučuji K-9 je složitější na nastavení, ale jde v něm nastavit konkrétní složky serveru pro odeslané, archiv, koš a spam. Takže ti klient v mobilu dělá přesně co chceš, při přesouvání mailů do kterékoli z nich.
Z3 Compact, zatím STOCK
LG O2X - čas na výměnu; HTC Desire - utopil se; HTC Magic 32A - nenávratně ztracen

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » sob 21. dub 2012 14:33:32

Díky za tip, zrovna jsem na K9 taky narazil a ty možnosti nastavení vypadají mnohem rozsáhleji. Tam už to snad nastavit půjede podle potřeby.

Lynx
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lynx » sob 21. dub 2012 16:50:05

ludekbrno: Chápu-li to správně, klient nenì součást Androidu ale přidávají ho výrobci telefonu.

raddimm: v nastavení účtů mám volbu, za jaké období chci maily stahovat.
Huawei P30 Pro 8/256GB

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » sob 21. dub 2012 17:24:25

Těžko říct, měl jsem právě za to, že základní vestavěný klient by měl být součástí Androidu a tedy pro všechny telefony stejný. Proto mě překvapilo, že tys psal o synchronizaci všeho včetně odeslané pošty. Zjevně to tak asi není, protože možnosti nastavení klienta v mém telefonu jsou velmi omezené. Nicméně už jsem si prošel aplikaci K9 a podařilo se mi vše nastavit k plné spokojenosti a synchronizace nyní funguje i u odeslané pošty. Takže kdo bude mít podobný problém, K9 je dobrým a bezplatným řešení pro náhradu omezeného defaultního klienta.

Scalex
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4 Pro - MIUI 8
Tablet: Lenovo Tab3 8 - stock 6.0

Příspěvek od Scalex » ned 22. dub 2012 10:06:54

Kdo používáte K9 delší dobu a zkoušeli jste i nativní Gmail aplikaci - jaký je váš názor? Když používám pouze gmailový účet (přesněji Google Apps účet na vlastní doméně), mám zůstat u nativní Gmail aplikace, nebo mi K9 nabídne nějaké další komfortnější funkce? GMailová aplikace se mi totiž moc nelíbí a nepřijde mi z hlediska ergonomie a ovládání moc povedená. Takže uvažuju, jestli nebude lepší přejít na něco jiného.
.: S C A L E X :.

mobil: Xiaomi Redmi 4 Pro / MIUI 8
tablet: Lenovo Tab3 8 / stock 6

cenda
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X
Rom: CM10 unofficial V30A

Příspěvek od cenda » ned 22. dub 2012 11:32:19

Používám paralelně aplikaci googlu i K-9. K-9 používám na mail co mám na seznamu, školní mail a ještě další. Mám tam nastavený i gmail, protože umí stahovat libovolné soubor v příloze. To mi v defaultním gmalu nešlo, ale na běžnou práci s gmailem ji používám vždy. Připadá mi lepší a mnohem lépe pracuje se štítky. Pokud používáš email jen od googlu nemá asi význam přecházet.
Z3 Compact, zatím STOCK
LG O2X - čas na výměnu; HTC Desire - utopil se; HTC Magic 32A - nenávratně ztracen

Werewolfino
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: EVO 3D a Omnia II WM

Příspěvek od Werewolfino » stř 16. kvě 2012 11:29:48

Přidám dotaz, učim se s IMAPem, v outlooku 2010 mě to funguje perfektně, odeslané i přijaté se synchronizují se servrem, nastavoval jsem to podle videonávodu na seznamu.
Aplikace v telefonu se chová ale podivně. Když mám synch jen doručené, tato složka mi funguje. Když dám ale i odeslané, tak se mi v telefonu zobrazují všechny mejly dvakrát, v odeslaných jsou i přijaté, nevím, co tam dělaj, přitom na serveru je vše v pořádku a stejně to odeslané neumí synchronizovat. No ale v outlooku jsem si muse zadat "složky IMAP" a tam místo odeslané je sent a místo koše je trash apod. Asi tady bude zakopanej pes, ale v aplikaci pošta co je v androidu tyto složky načtený nejsou, jak je tam dostanu? Když jsem se to snažil rozchodit, vím, že jsem je tam chvíli i viděl v nastavení, ale už tam nejsou, tak jsem z toho jelen...

kotelnik
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4
Tablet: iPad 4rd

Příspěvek od kotelnik » ned 20. kvě 2012 21:33:43

tak mě tady zaujala možnost nechat si vše posílat do gmailového účtu. Ale netuším, zda to je možné ze schránky v exchange serveru? Nějak se mi zdá, že to asi možné není, protože v nastavení je na výběr pouze přeposílání jinému uživateli v exchange adresáři...
Nezkoušeli jste někdo? Diky

Werewolfino
Stálý androiďák

Příspěvek od Werewolfino » pon 21. kvě 2012 12:06:14

Werewolfino píše:Přidám dotaz, učim se s IMAPem, v outlooku 2010 mě to funguje perfektně, odeslané i přijaté se synchronizují se servrem, nastavoval jsem to podle videonávodu na seznamu.
Aplikace v telefonu se chová ale podivně. Když mám synch jen doručené, tato složka mi funguje. Když dám ale i odeslané, tak se mi v telefonu zobrazují všechny mejly dvakrát, v odeslaných jsou i přijaté, nevím, co tam dělaj, přitom na serveru je vše v pořádku a stejně to odeslané neumí synchronizovat. No ale v outlooku jsem si muse zadat "složky IMAP" a tam místo odeslané je sent a místo koše je trash apod. Asi tady bude zakopanej pes, ale v aplikaci pošta co je v androidu tyto složky načtený nejsou, jak je tam dostanu? Když jsem se to snažil rozchodit, vím, že jsem je tam chvíli i viděl v nastavení, ale už tam nejsou, tak jsem z toho jelen...
Pokud by to někoho zajímalo, tak já jsem to vyřešil tím K-9. Ten je fakt perfektní, chvíli jsem teda musel zkoumat co a jak nastavit, ale když už jsem zjistil co jak funguje, tak šlape perfektně podle mých představ, nemám co vytknout! Jen teda netuším, co je to PUSH připojení... Ale asi ho nepotřebuju...

Faann
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SGS II
Rom: CM12

Příspěvek od Faann » pon 21. kvě 2012 12:58:17

Werewolfino: Push znamená to, že program neposílá pořád dokola požadavky na server jestli je něco nového, ale server dá programu sám vědět, když bude něco nového.

Werewolfino
Stálý androiďák

Příspěvek od Werewolfino » pon 21. kvě 2012 22:22:55

Děkuju ti, to zní prakticky, mejl mám na seznamu, nevím zda to seznam umí... Máš s tím zkušenosti, používáš to?

michal.siman
Androiďák!

Příspěvek od michal.siman » úte 22. kvě 2012 22:04:50

push funguje pouze s gmailem a jeho klientem pro android - seznam to neumi na 100%! btw: co je to ten seznam? :-)
Zařízení: vždycky něco jiného (téměř vždy čína)

Faann
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SGS II
Rom: CM12

Příspěvek od Faann » úte 22. kvě 2012 22:21:00

Mám email na vlastní doméně, používám K9 a Push funguje.

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“