ProduktivitaLotus Notes Traveler : Zvukové oznámení událostí

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
mmj203
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Huawei G300

Lotus Notes Traveler : Zvukové oznámení událostí

Příspěvek od mmj203 » čtv 19. črc 2012 9:45:42

Ahoj všem. Mám nový telefon Huawei Ascend G300 a v nastavení jednoho softwaru jsem se setkal s následujícím problémem. Vzhledem k tomu, že nedokážu rozpoznat jestli jde o problém konkrétního softwaru nebo něco dělám špatně v Androidu (2.3.6), tak se zeptám zdejších zkušených expertů.

Konkrétně se jedná o sw Lotus Notes Traveler (8.5.3.100 UP1), což je sw pro správu kontaktů, maily, kalendář, atd. Traveler je nastaven, spojen s našim firemním serverem a chodí bezvadně, ale nějak se mi nedaří zprovoznit zvukové upozornění na nový mail, nebo na událost v kalendáři. Přitom notifikace na stavové liště Androidu se zobrazují správně, taktéž signalizační dioda na telefonu při události Traveleru bliká jak má. Ve standardní androidí mailové poště stahované přes POP3 zvukové upozornění také chodí.

Pokud v telefonu jdu do Traveler Nastavení -> Aplikace -> Předvolby -> Zvuk oznámení, je tam jako tón defaultně vybráno "Ticho", vyberu nějaký zvuk (ten zazní), dám "OK", okno pro výběr zvuku se zavře. Vypadá to sice dobře, ale bohužel se nic nezmění. Pokud půjdu znovu do Nastavení a postup zopakuji, zase tam bude nastavena jen hodnota "Ticho". Zdá se, jako by se prostě vybraný zvuk neuložil do nastavení konfigurace tohoto konkrétního softwaru.

Možná se zde najde někdo, kdo také používá Traveler na Androidu a tak bych chtěl požádat, zda může potvrdit, že mu zvuk při nově příchozím emailu chodí a že se nejedná o chybu v CZ klientovi. Nebo nemůže to být problém s nějakým profilem, nebo něčím takovým? Netuším zda dělám něco špatně, nebo kde by mohl být zádrhel.

A ještě jeden dotaz pro zdejší odborníky. Kam se v Androidu ukládají konfigurace aplikací? Dá se to nějak editovat ručně?
Děkuji všem za nápady.

Leffi
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Kontaktovat uživatele:

Re: Lotus Notes Traveler : Zvukové oznámení událostí

Příspěvek od Leffi » čtv 19. črc 2012 10:06:28

To je docela zajimavy orisek. Precetl jsem si tvuj topic a rikam si, tak to omrknu, jak je to nastavene u me.

Vsechno funguje, jak ma a volby mi menit lze, zvuky zvucej, blikatka blikaj.

Nabizi se ovsem otazka, jak jsi travelera instaloval. Jestli automaticky ze serveru a nebo ruco z ulozeneho apk. Jeden cas jsem se potykal s tim, ze instalator na nasem traveleru kravil nastaveni, pokud se spoustel pristupem z webu.
Obesel jsem to tak, ze jsem apk stahl rucne a instaloval vse z sd karty (pameti telefonu). Pak se vse chovalo, jak melo.

Jinak to taky klidne muze byt verzi. 8.5.3 UP1 je jeste nevyzkousenej. Ja osobne jsem jeste traveler nepovysil a jedu stale na 8.5.2.3, abych prave posbiral pripadne info no.
Odesláno pomocí obslužného programu, kterého nesmím používat podpis a neměl bych se o něm zmiňovat, protože bych mohl vyprovokovat k halekání pravidel milce, jež se rozhodli svůj život zasvětit, jejich slepému následování.

Autor tohoto vlákna
mmj203
Nové Androidě

Příspěvek od mmj203 » čtv 19. črc 2012 10:33:31

To : Leffi
Díky za odpověď. Já Traveler instaloval normálně ze serveru, byl jsem na to zvyknutej z WindowsMobile 6.5. Jinak funguje podle mě skvěle, ale ta zvuková notifikace mi opravdu chybí. Já docela dost využívám v Lotusu kalendář a pokud se připomínka neozve zvukem, tak je to dost blbý. Ještě že alespoň funguje to blikání barevnou diodou na telefonu.
Nejsem si jit jestli by pomohla ruční instalace stejné verze, podle mě je chyba v tom klientovi 8.5.3UP1, ale přivedlo mě to na nápad někde sehnat instalační .apk třeba z předcházející verze, instalovat to offline, zkustit to nastavit včetně zvuků a až potom se připojit k našemu serveru. Tím by se měla provést aktualizace na tu aktuální verzi serveru. Třeba by se tím zachovalo to nastavení původního zvuku. Třeba :-)

Leffi
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leffi » čtv 19. črc 2012 15:40:49

Ha, zrovna jsem neco takoveho chtel navrhnout, kdyz se mi to rozlezelo v hlave. Dej prosim vedet, jak to dopadlo.
Odesláno pomocí obslužného programu, kterého nesmím používat podpis a neměl bych se o něm zmiňovat, protože bych mohl vyprovokovat k halekání pravidel milce, jež se rozhodli svůj život zasvětit, jejich slepému následování.

Autor tohoto vlákna
mmj203
Nové Androidě

Příspěvek od mmj203 » pát 20. črc 2012 5:58:37

Tak rovnou to bohužel nejde, protože když nainstaluji starší verzi, tak hned po spuštění se Traveler chce aktualizovat na aktuální serverovou verzi a aktualizaci nelze odmítnout. Počítal jsem s tím že se Traveler spustí, zamítnu aktualizaci, provedu nastavení a až potom aktualizuji. Traveleru se tento postup ale nelíbí, škoda:-)
Budu zkoušet dálší možnosti.

Leffi
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leffi » pát 20. črc 2012 15:48:17

A co ho zkusit spustit offline, nastavit a pak aktualizovat?

Autor tohoto vlákna
mmj203
Nové Androidě

Příspěvek od mmj203 » pát 20. črc 2012 20:30:16

Ono mi to právě bez toho prvního přihlášení k serveru nešlo, přihlašovací okno je první co vyskočí a nejde zrušit.
Já si pořád myslím, že chyba je v tom Traveler klientovi, v této konkrétní verzi a v další verzi už to snad bude vyřešeno. Trošku mě tedy překvapuje že se ještě nikdo neozval, ale možná je to jenom problém české verze klienta, kterou mám nainstalovanou. Určitě by se dala příležitostně zkusit instalace ENG verze. Zkusím to, ale až za týden, dneska jsem to nestihl a teď mám týden dovolenou. Pak dám vědět.

Ale to už je jedno, vyřešil jsem to prozatím jinak a možná se mi to líbí víc. Třeba by se ti to taky hodilo. Nainstaloval jsem si totiž aplikaci Missed Message Flasher, která primárně slouží pro opakovanou signalizaci událostí. Třeba když máš nezodpovězený hovor, nebo nepřečtený email, tak každých XY minut se telefon připomene. No a já jsem si tam nastavil trigger, který zachytí rozsvícení signalizační diody a tak se ozve vybraný zvuk a navíc se to připomínání ještě opakuje. Zdá se, že to funguje spolehlivě. Ta aplikace má poměrně široké možnosti nastavení, pokud budeš chtít, koukni na ni.

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“