ProduktivitaPoraďte aplikaci na hlídání výdajů

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Polsonside
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: OMEGA v19.2 JB 4.1.2

Poraďte aplikaci na hlídání výdajů

Příspěvek od Polsonside » sob 11. srp 2012 13:22:19

Hledám aplikaci v českém prostředí na hlídání výdajů.
Jako požadavek mám, zadám příjmy za měsíc a pod budu vypisovat výdaje + konkrétní částky, ty se budou automaticky odčítat od příjmů.
[ROM] OMEGA v19.2 Jelly Bean 4.1.2 [XWLS8]

Pedro1
Droid
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Poraďte aplikaci na hlídání výdajů

Příspěvek od Pedro1 » sob 11. srp 2012 13:56:32

Zdravim, ja pouzivam Wallet, zde.
Mam tam nastaven limit rozpoctu na mesic a vzdy, kdyz tam pripisu nakup, tak se odecte a ma to prehledny grafy. A ma to mnohem vice nastaveni. Jsem s nim spokojenej.

Autor tohoto vlákna
Polsonside
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: OMEGA v19.2 JB 4.1.2

Příspěvek od Polsonside » ned 12. srp 2012 13:28:47

Díky za velmi dobrý tip, naprosto mi vyhovuje.
Líbí se mi nastavení hesla při zapnutí, kdyby náhodou si někdo v hospodě hrál s telefonem :)
Jinak sem psal autorovi aplikace, aby umožnil řadit příjmy vždy nahoru, zadávám je jako první.
[ROM] OMEGA v19.2 Jelly Bean 4.1.2 [XWLS8]

kecinzer
Moderátor
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kecinzer » úte 14. srp 2012 13:50:50

Za sebe mohu jednoznačně doporučit Financisto. Aktuálně ho používám už rok a nedám na něj dopustit.
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

Kryton2
Stálý androiďák

Příspěvek od Kryton2 » pát 17. srp 2012 7:17:40

používal jsem nějakou dobu AndroMoney a velice mi vyhovoval jednoduchý a rychlý způsob zadávání výdajů.
HTC Desire HD
ViperDHD v2.3.0 | Sense 4.1 | 4.0.4 | Smooth | OTA

Longerski
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X
Tablet: Nexus 7 2013
Rom: Stock 6.0.1

Příspěvek od Longerski » pát 17. srp 2012 13:09:44

existuje nějaká aplikace na výdaje se snchronizací s nějakou webovou aplikaci?
Ericsson T10i->Nokia 3330->Nokia 3650->Ericsson P910i->SE M600i->HTC Kaiser->HTC Kaiser (Android)->T-Mobile G1->Orange San Francisco->HTC HD2 (Android)->Samsung Galaxy Note->Oppo Find 5->Google Nexus 5->Oneplus X->Nexus 5X

xxxObiWan
Nové Androidě

Příspěvek od xxxObiWan » stř 12. zář 2012 13:28:43

To by mě taky zajímalo... Než to všechno naťukám do mobilu, strašně dlouho to trvá.

A přidám ještě jednu otázku: Existuje nějaká aplikace, která si dokáže tahat data přímo z banky / internetového bankovnictví / e-mailových výpisů z účtu? Chci mít v mobilu jen jednoduchou informaci typu "Podle poslední aktualizace máte na účtu 800,- Kč".
HTC Tattoo, Android 1.6, no-root

Jarous1
Droid
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Premium, FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A1, Pie 10.0.9.0.PDHMIXM
Tablet: ASUS ZenPad 3s 10 LTE, Nougat WW_5.4.6

Příspěvek od Jarous1 » stř 12. zář 2012 14:02:09

Osobně bych tohle nedovolil ničemu jinému než jen oficiální aplikaci té které banky, u které mám účet... Ale jsou to vaše peníze, tak si dělejte co chcete ;)

xxxObiWan
Nové Androidě

Příspěvek od xxxObiWan » stř 12. zář 2012 14:55:41

Anebo open-source programu, kde si můžu zkontrolovat a sám zkompilovat zdrojáky :-) Navíc, na poskytnutí výpisů z účtu nějaké aplikaci nevidím nic špatného (poskytnutí údajů do internetového bankovnictví už samozřejmě riziko je).
HTC Tattoo, Android 1.6, no-root

MartinK2
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Prestigio 4300
Tablet: Acer Iconia A1

Příspěvek od MartinK2 » pon 05. kvě 2014 8:34:07

Nedávno jsem zkusil aplikaci v češtině Supermon https://play.google.com/store/apps/deta ... permonFree a plně mi vyhovuje, hlavně je v jednoduchá na ovládání, což mi u ostatních chybělo. Příjmy a výdaje se řadí v pořadí, v jakém dni byly uskutečněny (pro každý měsíc zvlášť). Na obrazovce statistik je jedna s tvými požadavky, nahoře příjmy, dole výdaje dle kategorií a úplně dole suma.

Flynne
Robot
Typ mobilu / ROM: myPhone Next - Stock ROM
Mobil 2 / ROM: iPhone 2G a WP HTC Radar - custom ROM Dynamics 2.0
Tablet: Prestigio Multipad PMP5780D

Příspěvek od Flynne » úte 06. kvě 2014 5:54:45

Do včerejška jsem pátral po nějaké jednoduché (na ovládání) aplikaci, ale nic vhodného jsem nenašel. Vadilo mi u všech aplikací složité zadávání údajů, mnoho zbytečností a pod. Jsem namlsaný aplikací ve Windows Phone MyMoney Book, kterou jsem tedy nadále používal.
Včerejší tip na Supermon mě donutil jej vyzkoušet a po chvíli jsem věděl, že by to mohlo být ono a koupil jsem si ostrou verzi. Výhodou je, že aplikace je od českých vývojářů, takže i komunikace s nimi se zdá být dobrá (vyzkoušel jsem). Obsahuje i podrobný tutorial, ve kterém je vše názorně vysvětleno. Vývoj aplikace a testování trvaly dva roky a před pár dny byla uvedena do obchodu. Mohu ji jen doporučit.

Flynne
Robot

Příspěvek od Flynne » pát 27. čer 2014 11:02:02

A je tady nová aktualizace, která přináší možnost importu údajů z jiných aplikací, případně v PC upraveného vyexportovaného *.csv souboru zpět do telefonu. Nyní je tedy možnost si tabulku zpracovat pohodĺně na PC a pak soubor naimportovat zpět do telefonu, anebo např. do Supermonu, který máme v tabletu.
Nezapomeňte si vždy udělat zálohu před každou úpravou (Backup), případně si původní vyexportovaný soubor csv ještě někde uložte.
Jelikož při zpracovávání csv souborů nastávají problémy v kódování češtiny při jejich ukládání, přikládám funkční postup, který jsem vytvořil na základě návodu od autora aplikace, se kterým jsem v kontaktu:
1) Export ze Supermonu (bude ve složce Supermon / Exports)
2) Stáhnutí souboru *.csv do PC (např. odeslat si jej mailem)
3) Otevřít jej v Notepadu a přeuložit do ANSI kódování (Soubor / Uložit jako...(dole v Kódování zvolit ANSI/ (typ souboru ponechat *.csv) / Uložit
4) Otevřít soubor v Excelu poklepáním (pokud jsou ve Windows soubory CSV asociovány s Excelem)
5) Provést úpravy v tabulce
6) Soubor / Uložit a v okně upozornění, které vyskočí stisknout "Ano"
7) Zavřít soubor, po vyskočení dotazu, má-li se soubor uložit zvolit "Neukládat"
8) Otevřít v Notepadu a přeuložit soubor tentokrát do UTF-8 kódování (obdobně jako u bodu 3)
9) Stáhnout (odeslat mailem) do mobilu / tabletu, v okně mailu nechat přílohu Uložit (bude ve složce Download)
10) Importovat v Supermonu - otevře se okno průzkumníka - vybrat složku Download, v ní *.csv soubor, který jsme si poslali, pak potvrdit proces importu.

Bude-li v souboru po editaci něco špatně zapsáno nebo bude nějaká buňka nevyplněná, import neproběhne,
na což budeme upozorněni, případně s poznámkou na kterém řádku tabulky je chyba.

Flynne
Robot

Příspěvek od Flynne » sob 26. črc 2014 12:43:08

Po měsíci se hlásím opět s informací. Po nové aktualizaci Supermon byl maximálně zjednodušen iport / export, čili návod v předchozím příspěvku je již zbytečný. Nyní stačí provést export (provedl jsem jej s volbou oddělování středníkem, což je nabídnuto po spuštění exportu), soubor csv jsem pak odeslal do PC, otevřel v excelu normálně poklepáním, zeditoval (přidal jsem dvě položky) a dal uložit. Upozornění o nekompatibilitě jsem při tom ignoroval a soubor uložil takto. Odeslal jsem jej zpět do telefonu, provedl import a vše bylo tak, jak má být.

Franz
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: LG Optimus One

Příspěvek od Franz » sob 09. srp 2014 9:08:38

Hledal jsem informace o aplikaci Supermon a narazil na tuto diskuzi. Pokud má někdo zájem o více informací, našel jsem tuto podrobnou recenzi: http://www.palmserver.cz/modules.php?na ... &sid=13679

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » sob 09. srp 2014 9:22:09

Pouzivam dve (= pomalu přecházím :) )
Financisto - strohé, ale funkční
https://play.google.com/store/apps/deta ... financisto

Spendee - velmi dobrá app. Pár věcí mi tam jeste sice chybí, ale rozhodně stojí za vyzkoušení.
https://play.google.com/store/apps/deta ... io.spendee
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

M4ndarr
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Xperia U

Příspěvek od M4ndarr » sob 09. srp 2014 22:17:48

To je jako kdyby mi někdo četl myšlenky. Zrovna řeším podobný problém.

Měli by jste prosím nějaké doporučení na aplikaci, která ukládá zdrojová data jako *.csv nebo *.xls.
Jde mi o následnou sync na cloud, sync s PC a dalšími zařízeními, aby si např. manželka nekupovala další kosmetiku, když by věděla že zrovna nejsou peníze. To je jen příklad. Popřípadně rychle dopisování na PC a né žádnej import, export.

Stačí aby aplikace mohla přidávat příjmy/výdaje a pak drobná souhrná bilance + shrnutí za období.

Nevíte? Moc by mi to pomohlo

Děkuji

Flynne
Robot

Příspěvek od Flynne » ned 10. srp 2014 6:03:53

Synchronizaci dat chystá v nejbližší době právě app Supermon. Podle mě je to jedna z nejlepších aplikací, protože je poměrně jednoduchá a při tom obsáhlá. A navíc od českých autorů.

Franz
Nové Androidě

Příspěvek od Franz » čtv 13. lis 2014 14:04:06

V aktuální verzi Supermonu konečně zlepšili čitelnost a umožnili výběr ze tří barevných schémat. Třikrát hurá. :palec:

Flynne
Robot

Příspěvek od Flynne » čtv 13. lis 2014 14:17:55

Ano, je to už podstatně lepší, ale čitelnost na slunci je někdy problematická. To se týká polí, kde je napsáno Částka a Popis. Písmo je šedivé a tudíž špatně čitelné. Jinak aplikace pracuje dobře a jsem s ní velmi spokojen.

Franz
Nové Androidě

Příspěvek od Franz » čtv 13. lis 2014 14:34:41

Používám schéma men in black a v těch políčkách pro zadání hodnot je bílé písmo na černém podkladu, větší kontrast už ani nejde :) Šedě je jen nepodstatný "hint" u dvou políček, u kterých je stejně jasné co do nich zadat, tam je šedá imho správně.
Jinak jsem taky nadmíru spokojený, do konce roku má navíc vyjít aktualizace s vícero vylepšeními, tak se těším.

Flynne
Robot

Příspěvek od Flynne » čtv 13. lis 2014 15:02:34

To si asi nerozumíme, jmenoval jsem popisky (nazývané tebou jako "hint") Částka a Popis a ty jsou ve schématech Deep Blue (ten používám) a Men In Black šedé v temně šedých (skoro černých) polích, takže na světle nepříliš viditelné (pokud nemám jas naplno, jakože nemám). Stejná šedá barva písma je i ve schématu Green horn, ale je navíc v šedozelených polích, což už vůbec není čitelné. Často si zaznamenávám nákupy hned po jejich provedení, tedy venku před obchodem a mnohdy váhám, co kam napsat, protože popisek není na slunci čitelný. O tom, co do těchto polí zapisuji, nebyla řeč. Tam je pak písmo bílé. Lépe to již vyjádřit nedokážu.

Franz
Nové Androidě

Příspěvek od Franz » čtv 13. lis 2014 15:36:04

Já myslím,že jsme se pochopili.Bavíme se o dvou políčkách a pouze o dvou slovech v nich: Částka a Popis. První políčko pro částku má nyní jeden řádek, druhé pro Popis nově 3 řádky.Myslíš to tak,že třeba nechtě zapisuješ částku do třířádkového políčka popis? Já v těchto dvou šedých slovech opravdu problém nevidím,naopak by mě mohlo mást,kdyby bylo Popis třeba bíle, protože by se to míchalo s tím,co se do políčka napíše ručně.Ale samozřejmě každý má svůj pohled na věc, nechal bych to spát. ;)

barbora08
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 mini

Příspěvek od barbora08 » ned 23. lis 2014 13:20:03

Ja jsem si stahla Spendee, ale nejsem zcela spokojena. Sice se tam hezky zaznamenavaji vydaje, ale chybi mi tam pak nejaky prehledny graf o tom, jakou pomernou cast jsem za co utratila.. Zkusim asi tu Wallet, o ktere pisete vyse, diky za tip

zlinmen
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: JIAYU G4s

Příspěvek od zlinmen » stř 24. pro 2014 12:20:45

Já používám "SPENSA pro" - je v češtině, jsem s ní spokojený. :palec:
https://play.google.com/store/apps/deta ... _pro&hl=cs

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“