ProduktivitaGoogle kalendář - ztráta záznamů

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Google kalendář - ztráta záznamů

Příspěvek od ludekbrno » sob 15. pro 2012 21:10:06

Teď jsem zjistil, že se mi během dneška ztratily všechny záznamy z kalendáře google. A to staré i nafcházející. Jediné co jsem udělal, nainstaloval jsem Jorte Kalendář. Ale ještě dopoledne jsem viděl záznamy v něm i google kalendáři a vše tam bylo. Tak nevím, jestli je nějaká možnost hromadného smazání všech záznamů nebo je to nějaká chyba na google serveru? Nestalo se vám něco podobného?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

maximum
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus stock JB 4.2.2 yakju
Tablet: SGT 10.1 P7500 64GB JB 4.2.2 CM10.1

Re: Google kalendář - ztráta záznamů

Příspěvek od maximum » sob 15. pro 2012 21:52:50

Jorte udalosti zobrazuje?

Autor tohoto vlákna
ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » sob 15. pro 2012 22:28:39

No právě ne. Dopoledne Jorte i google kalendář události zobrazoval a teď večer jsem chtěl zkontrolovat jeden záznam na pondělí a zjistil jsem, že v google ani Jorte kalendářích neexistují žádné ani starší záznamy a to jsem jich měl jen za prosinec poměrně dost. Jako kdyby zmizely ze serveru a kalendáře v telefonu se sesynchronizovaly a všechny zázmamy zmizely. Příčinu asi nikdo nezjistí, spíš jestli třeba někdo nezaznamenal teď někdy stejný problém. Pokud mě paměť neklame, tak jsem tam neměl snad nic důležitého, ale poslední dobou jsem na kalendář dost spoléhal a to moji jistotu dost nahlodalo.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

maximum
Stálý androiďák

Příspěvek od maximum » ned 16. pro 2012 9:23:18

Problem môže byť aj v synchronizácií. Pozri nastavenia a prípadne vypni a opätovne zapni synchronizáciu kalendára. Ak tam nemáš výkričník, tak by mala fungovať v pohode. Taktiež máš zapnutú synchronizáciu kalendára, ktorý používaš. Nepracoval si s interným offline kalendárom? Používaš viac kalendárov?

Ešte, ako vyzerá Google Calendar cez web. Rovnako zmizli všetky udalosti?

Jumbo78
Administrátor
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2

Příspěvek od Jumbo78 » ned 16. pro 2012 9:55:07

Divný, na bussines calendar vše OK
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

Autor tohoto vlákna
ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » ned 16. pro 2012 11:00:40

Tak na to koukám a je ještě to divnější, než jsem myslel :-) Na počítači všechny události včetně starších vidím. Synchronizace je zapnutá správně a když přes počítač zadám novou událost na následující dny, tak se v kalendáři v telefonu i v počítači objeví. Ale třeba na zítřejší pondělí v telefonu vidím jen jednu událost, kterou jsem zadal včera, přitom tam mají být ještě dvě další, které jsem zadával asi před týdnem, ale ty vidím jen na počítači a v telefonu ne, přitom jsem je zadával přes telefon. Takže jsem aspoň zjistil, že na serveru google jsou všechny i ty staré události v pořádku, ale nechtějí se zobrazit v telefonu. Používám jen jeden účet kalendáře, takže není možné, abych omylem zadal událost do jiného kalendáře a vzhledem k tomu, že všechny události jsou na počítači, tak ani není možné, že bych je omylem zadával jen do paměti telefonu. A teď babo raď :-) Přešel jsem nedávno na CM9, do té doby jsem nikdy neměl s kalendářem sebemenší problém. Co jsem zadal, to bylo v počítači i v telefonu a vždycky se mi správně zobrazila upomínka. No ještě budu pátrat, ale nějak mi docházejí nápady. Prostě Jorte i google kalendář odmítají v telefonu zobrazit dříve vložené události bez ohledu na to, zda už uplynuly nebo ne.

maximum
Stálý androiďák

Příspěvek od maximum » ned 16. pro 2012 13:25:13

Nuž s CM9 Ti ja nepomôžem.
Doporučoval som Ti urobiť cez webový kalendár export, aby si náhodou o záznamy neprišiel.
Tento problém sa už niekde riešil, tak skús hľadať. Najskôr sa k tomu dopátraš na XDA.

Ak novo vytvorené udalosti vidíš, tak nebude problém ani v nastavení zobrazenia kalendárov.

Wotan
Droid
Typ mobilu / ROM: Galaxy NEXUS
Tablet: Nexus 7
Rom: SLIMbean (GN aj N7)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wotan » ned 16. pro 2012 13:47:55

Skúšal si vymazať data uložiska kalendara ?

Autor tohoto vlákna
ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » ned 16. pro 2012 15:02:54

Tak najednou už záznamy vidím. Udělal jsem jedinou věc. V Google kalendáři ve výběru kalendářů ke zobrazení mám jednak svůj gmailový účet a ještě je tam kalendář "české svátky". Ten jsem měl vždycky vypnutý. Teď jsem ho ze zoufalství zkusil zapnout a najednou kromě českých státních svátků naskočily i moje staré události. Pak jsem ho zase vypnul, aby se mi tam ty svátky nemotaly, ale moje události už zůstaly zobrazené jak mají. Tak nechápu, kde to bylo zamotané. Je fakt, že vymazat data kalendáře jsem nezkoušel, ale mezi tím jsem několikrát nainstaloval a odinstaloval Jorte, Google kalendář a ještě jakýsi jiný a nic, odinstalací by se snad měly smazat data aplikace. Každopádně díky všem za za různé tipy k řešení.

maximum
Stálý androiďák

Příspěvek od maximum » ned 16. pro 2012 15:49:05

Úložisko udalostí je len jedno. Každá aplikácia ťahá informácie z jedného zdroja.
Čiže pravdepodobne si vypol zobrazenie kalendára.

Autor tohoto vlákna
ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » ned 16. pro 2012 18:01:31

Jj, vím, že úložiště je společné. Ale vypnuté být nemohlo, protože když jsem vložil novou událost, tak se v telefonu i kalendáři na webu zobrazovala. Kdybych něco vypnul, tak nepůjde událost vůbec vložit :) Nevím, bylo to nějak zasukované, protože jak už jsem psal, spravilo se to tím, že jsem zapnul a vypnul zobrazování kalendáře "České svátky". S těmi svátky tam současně naskočily i ty moje dříve vložené události a po opětovném vypnutí "českých svátků" zmizely jen ty svátky a mé události zůstaly. Možná nějaká chyba v databázi, že se ty události chybně označily jako "české svátky". No hlavně že je to ok, připomínky v kalendáři jsou jednou z mých nejpoužívanějších funkcí.

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“