ProduktivitaEvernote - napadení hackery

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
f-m
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SE Xperia mini

Evernote - napadení hackery

Příspěvek od f-m » ned 03. bře 2013 16:46:28

Zdravím,
již dlouhou dobu používám evernote. Včera mi nejela synchronizace a co jsem se dozvěděl, došlo k resetování hesla, kvůli napadení hackery.

Řeším co dál, jestli aplikaci ještě vůbec dále používat nebo začít používat něco jiného?

Evernote mám synchronizované s aplikaci pro windows.

Jaký je váš názor na celou tuto situaci? Budete evernote používat i nadále?

Já osobně mám totiž obavy z napadení dat. Přece jenom mohl někdo zavirovat soubory a poznámky v aplikaci a takto dostat malware do pc a telefonu s androidem. Mám právě hlavně obavy z toho, aby nebylo možné napadnout telefon nebo pc.

Je to reálné? Jaký je váš náor na to?

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Re: Evernote - napadení hackery

Příspěvek od ramon.dexter » ned 03. bře 2013 16:59:38

Změnil jsem si heslo a jedu dál. Ono to nebude zase až tak horký.

A navíc, je to pouze poznámkovač. Důležitý věci mám v gdocs, případně offline.
f-m píše: Já osobně mám totiž obavy z napadení dat. Přece jenom mohl někdo zavirovat soubory a poznámky v aplikaci a takto dostat malware do pc a telefonu s androidem. Mám právě hlavně obavy z toho, aby nebylo možné napadnout telefon nebo pc.

Je to reálné? Jaký je váš náor na to?
A ten malware by se ti do androidu dostal jak? No? Jedině přes evernote aplikaci, a tu nikdo nenapadnul. Stejně tak windows - plus pokud bys používal webovej přístup, nemusíš to řešit.

Ono s nějvětší pravděpodobností došlo k tomu, že někdo ukrad databázi evernotu. Takže evernote udělal to, že všem uživatelům vyresetoval hesla, aby se nešlo přihlásit podle hesel z ukradenýho seznamu. Nic víc. Novináři přehánějí.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Autor tohoto vlákna
f-m
Nové Androidě

Příspěvek od f-m » ned 03. bře 2013 21:58:51

A ten malware by se ti do androidu dostal jak? No? Jedině přes evernote aplikaci, a tu nikdo nenapadnul. Stejně tak windows - plus pokud bys používal webovej přístup, nemusíš to řešit.
Třeba napadením poznámek a obsahu (obrázky, fotky atd.) uloženém v evernote. Zavirovanými poznámkami a obsahem...
Webovej přístup právě že nepoužívám. Na windows i androidu požívám aplikaci.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » pon 04. bře 2013 14:13:31

Do androidu vir skrze data nějaké aplikace vir nedostaneš, není jak. Pro android totiž skutečné viry ve smyslu virů na windows vůbec neexistují, protože se nemají jak šířit.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Freeride
Stálý androiďák

Příspěvek od Freeride » úte 05. bře 2013 19:18:01

Dufam, ze si aspon niekto cital oficialny email od evernote. Pisali v nom, ze vysetrovanie neukazalo, ze boli zmenene ci ukradnute data, ktore maju uzivatelia na uctoch. Avsak je mozne, ze sa dostali do uzivatelskej databazy, kde su ulozene uzivatelske mena, email, a hesla (zasifrovane jednym smerom, cize sa nedaju odsifrovat). A tiez hackeri neziskali ziadne info o premium pouzivateloch.

Takto som to pochopil z ich oficialnej spravy, ktoru ste dostali aj na email. Nadalej bude evernote pouzivat, a asi nikto si neuklada hesla do online zapisnika, to by bolo dost blbe. Myslim, ze evernote ma na svojich serveroch nainstalovanu aj ochranu proti virusom a podobne veci, cize je dost nepravdepodobne aby ste dostali virus len tak.

dufko
Droid
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10

Re: Re: Evernote - napadení hackery

Příspěvek od dufko » úte 05. bře 2013 20:25:58

Freeride píše:asi nikto si neuklada hesla do online zapisnika, to by bolo dost blbe.
Mám databázu hesiel na dropboxe, je tak k dispozícii na PC, notebooku aj v mobile a stále aktuálna. Šifrovaná programom keepass. :-)

Autor tohoto vlákna
f-m
Nové Androidě

Příspěvek od f-m » ned 10. bře 2013 13:14:05

Freeride píše:Dufam, ze si aspon niekto cital oficialny email od evernote. Pisali v nom, ze vysetrovanie neukazalo, ze boli zmenene ci ukradnute data, ktore maju uzivatelia na uctoch.
Četl jsem to na jejich blogu. To ale ještě neznamená, že to tak doopravdy je. Buď na to nemuseli přijít, nebo to raději můžou tajit...

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“