ProduktivitaLatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od michpo » stř 07. črc 2010 13:26:17

Jasny to chapu, vsak ja si pockam, to neni problem a navic, kdo si pocka ten se docka :)
Kazdopadne diky.


Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


Uživatelský avatar

Žulda
Androiďák!
Příspěvky: 336
Registrován: ned 06. čer 2010 21:00:39
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xperia XZ1 Compact
Tablet: Nexus 7 II 2013

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od Žulda » sob 10. črc 2010 18:08:31

Ahoj, klávesnice je moc super, díky za ní! Stává se mi ale, že se přepne na QWERTY, ačkoli v menu je QWERTZ. Reboot mobilu pomůže. Tak nevím, jestli to je nečím u mě, nebo jestli se to děje i někomu jinému...

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od radegast » sob 10. črc 2010 19:05:28

Až reboot :shock: ?

Mně se to teda ještě nikdy nestalo.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Žulda
Androiďák!
Příspěvky: 336
Registrován: ned 06. čer 2010 21:00:39
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xperia XZ1 Compact
Tablet: Nexus 7 II 2013

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od Žulda » sob 10. črc 2010 19:42:59

Tak pomůže i vypnutí QWERTZ a opětovné zapnutí, teď zkoušeno.
Budu to tedy dál sledovat.

Uživatelský avatar

maila7
Stálý androiďák
Příspěvky: 127
Registrován: ned 21. úno 2010 15:40:25
Reputace: 0
Twitter: maila7
Bydliště: Mladá Boleslav
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od maila7 » ned 11. črc 2010 7:38:21

Mě se tedy stává, že když někde poprvé aktivuji klávesnici, objeví se nejprve QWERTY - stačí ji ale schovat a znovu aktivovat. Pak už je stále v pořádku nastavena na QWERTZ, alespoň do doby, kdy ji nekillnu nebo nevypnu telefon.
HTC Desire non-ROOT | Android 2.3.3 | 3.14.405.1 | Kingston 16GB microSDHC Class 10
ASUS Transformer Pad TF300T + klávesnice (dok)
ObrázekFollow me @maila7



antracit
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: úte 13. črc 2010 21:15:14
Reputace: 0

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od antracit » úte 13. črc 2010 21:20:08

Ahoj, mám Milestone 2.1 update 1 z německa, shols_U2_02.34.0 a bohužel mi klávesnice nefunguje, nainstaluje se, jde vybrat v menu nastavení, ale po vybrání dlouhým podržením u editačního okna vyjede úplně stejná klávesnice jako je ta původní. Nevíte kde by mohl být problém? Díky moc.

EDIT: Zjistil jsem, že nastavení u CZ verze (například vibrace kláves) funguje jen u té CZ, takže klávesnice jen vypadají stejně, ale je každá jiná, nastavení každé zvlášť funguje.

Uživatelský avatar

orangesunny
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: pon 05. dub 2010 18:36:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od orangesunny » čtv 15. črc 2010 12:20:09

nadlabak: mám návrh na vylepšení :!: vzhledem k tomu, že se možná častěji, než klasický smilík :-) nebo :) používají i ostatní, šlo by klávesu smilíka upravit, aby fungovala tak, že vyskočí nabídka smiliků i BEZ podržení, tedy po pouhém obyčejném kliknutí?

Uživatelský avatar

Petras
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: čtv 10. pro 2009 10:21:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5 + Andorid M

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od Petras » pát 16. črc 2010 9:47:23

Ahoj,
je možné přidat fix pro Froyo i do LowRes klávesnice? Chtěl bych ji používat na Magicu s CyanogenMod 6 RC1, ale po změně nastavení mi to hodí FC (změna se ale provede). Klávesnice sama pak při pokusu o použití vyhodí FC :(
Nexus 5, Android M

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od radegast » úte 20. črc 2010 5:25:42

2nadlabak:
Mám někde něco špatně nastavené, nebo se tato klávesnice tak blbě chová. Vysvětlím.
Když jsem v režimu psaní číslic a zadám "Enter" nebo "mezeru" tak se klávesnice přepne na alfanumerickou.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


mamut-TP
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pon 02. srp 2010 17:29:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: XPERIA X10

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od mamut-TP » pon 02. srp 2010 17:34:22

tak jsem to zkusil na XPERIA X10 s A1.6 a vše se tváří normálně a funkčně akorát klávesnice vyskočí standardní androidí :cry: tak že češtino bye, bye ....

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12637
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od ramon.dexter » pon 02. srp 2010 17:53:07

mamut: dej si tady do vyhledávání heslo "metoda zadávání textu", už se to tady hodněkrát řešilo.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
nadlabak
Androiďák!
Příspěvky: 638
Registrován: pát 20. lis 2009 12:40:35
Reputace: 7
Bydliště: Žižkov & Střekov
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od nadlabak » pon 02. srp 2010 18:36:01

Ono by stačilo si přečíst první příspěvek tohoto vlákna, je to tam tučně: Aktivace klávesnice.


Wornlook
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: ned 30. kvě 2010 16:58:20
Reputace: 0

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od Wornlook » stř 04. srp 2010 11:19:51

Ahoj, všem funguje v pořádku na HTC Desire s Froyo? Mně klávesnice padá a musím ji ukončit, jinak se mě pořád zobrazuje hláška, že proces musel být ukončen...:-(
Před updatem na Froyo fungovalo skvěle.

Děkuji za radu.
Nexus S, ICS


jonathanio
Stálý androiďák
Příspěvky: 221
Registrován: čtv 29. dub 2010 17:31:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: iPad Air 2
Bydliště: Praha 4

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od jonathanio » stř 04. srp 2010 11:24:59

Mám stejný problém. Je potřeba počkat na aktualizaci pro Froyo.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12637
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od ramon.dexter » stř 04. srp 2010 11:34:01

jonathanio: a co se takhle podívat do prvního příspěvku? Tam je i Froyo verze... :roll:
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


jonathanio
Stálý androiďák
Příspěvky: 221
Registrován: čtv 29. dub 2010 17:31:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: iPad Air 2
Bydliště: Praha 4

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od jonathanio » stř 04. srp 2010 11:37:28

:oops: :oops: :oops:
Díky


jd_seth
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: stř 04. srp 2010 10:01:34
Reputace: 0
Bydliště: Tachov
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od jd_seth » stř 04. srp 2010 12:35:50

Zdravim, Jsem androui-panic, ale po pár dnech jsem se celkem obstojně přorientoval z WM na android. Jen bych se chtěl zeptat, jestli by byl velkej problém, kdyby klávesnice nabízela i mobilní klávesnici. Pořídil sem x10 mini (já d...l) a bojuju s malym displejem vs. T9 s diakritikou. :? Jinak tahle klávesnice je luxusní, ale na tom malym pazdrátovy od SE je to nepraktický. Kdybyste někdo o něčem věděl, pls. help.

Jinak se omlouvám nadlabakovi, že sem prudil vzkazem. :oops:

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12637
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od ramon.dexter » stř 04. srp 2010 12:51:29

seth: to umí htc_ime mod
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
nadlabak
Androiďák!
Příspěvky: 638
Registrován: pát 20. lis 2009 12:40:35
Reputace: 7
Bydliště: Žižkov & Střekov
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od nadlabak » stř 04. srp 2010 13:14:48

He, jd_seth: žádný problém, to se spíš omlouvám já, že jsem ještě nestihl na pm zareagovat. Tahle klávesnice tenhle mód má také, ale přepíná se do něj jen na vyžádání od editoru. Jeho zapnutí by mělo jít dát do preferencí.

Jinak, ač to tak možná nevypadá, opravdu pracuju na nové verzi adaptované z klávesnice z 2.2 - hlavně přepínání jazyků nezávisle na locale mi přijde velmi šikovné. Klidu mám teď opravdu pomálu, takže žádné termíny radši říkat nebudu. Buďte trpěliví, možná budete odměněni ;) .


jd_seth
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: stř 04. srp 2010 10:01:34
Reputace: 0
Bydliště: Tachov
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od jd_seth » stř 04. srp 2010 14:19:10

ramon.dexter píše:seth: to umí htc_ime mod
To je pravda, ale nezobrazí se celá. Kousek klávesnice uteče vpravo mimo displej. Navíc je docela vysoká, takže není skoro vidět, co člověk píše. :?

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od Case » stř 04. srp 2010 14:24:57

Což mi připomíná, že jsem chtěl zkusit zkombinovat nejnovější HTC_IME mod a QVGA grafiku z HTC_IME pro Tattoo/Wildfire, teoreticky by se tak měl dát vytvořit HTC_IME mod pro QVGA...

(Ach jo, ale kde na to brát čas...nechcete mě někdo sponzorovat, abych mohl tyhle věci v klidu zkoušet a nemusel se rozptylovat nudnými věcmi jako vydělávání peněz? ;) )


jd_seth
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: stř 04. srp 2010 10:01:34
Reputace: 0
Bydliště: Tachov
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od jd_seth » stř 04. srp 2010 14:34:12

[quote="nadlabak"]He, jd_seth: žádný problém...

To je v pohodě. Nebejt lidí, jako si ty, tak se mi lamy nehnem z místa. ;) Nejlepší by bylo, kdyby šlo v té standartní klávesnici, co je v mini, vypnout diakritiku. Možná na to budou myslet, až vydají 2.1ku.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
nadlabak
Androiďák!
Příspěvky: 638
Registrován: pát 20. lis 2009 12:40:35
Reputace: 7
Bydliště: Žižkov & Střekov
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od nadlabak » stř 04. srp 2010 16:04:16

radegast píše:2nadlabak:
Mám někde něco špatně nastavené, nebo se tato klávesnice tak blbě chová. Vysvětlím.
Když jsem v režimu psaní číslic a zadám "Enter" nebo "mezeru" tak se klávesnice přepne na alfanumerickou.
Tak je to schválně. Chceš mít možnost tohle chování vypnout v preferencích?

Uživatelský avatar

Kukin
Stálý androiďák
Příspěvky: 84
Registrován: ned 06. čer 2010 11:00:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Ericsson Xperia Pro
Bydliště: Frýdek-Místek

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od Kukin » pát 06. srp 2010 16:19:08

super klavesnice :-) konecne moje oblibena QWERTZ klavesnice a ne QWERTY :-)

PS: neslo by nejak udelat u psani adres jako vychozi tlacitko .cz misto .com? jen tak se ptam. urcite hodne lidi chodi vicekrat na cz stranky nez na comka. A neustale otevirani nabidky je mozna trosku zdlouhave :-)


LuckeR
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: sob 17. črc 2010 14:08:21
Reputace: 0

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od LuckeR » ned 08. srp 2010 21:17:33

o .cz misto .com bych stal i ja... kdyby slo do nastaveni nastavit defaultni vyber--- at jsou spokojeny vsichni ;)

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od radegast » pon 09. srp 2010 6:09:44

nadlabak píše:
radegast píše:2nadlabakKdyž jsem v režimu psaní číslic a zadám "Enter" nebo "mezeru" tak se klávesnice přepne na alfanumerickou.
Tak je to schválně. Chceš mít možnost tohle chování vypnout v preferencích?
Asi jo. Raději si to přepnu sám když potřebuji.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

iWitness
Stálý androiďák
Příspěvky: 53
Registrován: čtv 15. črc 2010 23:25:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Moto X 2014

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od iWitness » sob 14. srp 2010 9:59:54

Super klávesnice! :thumbup:
Díky


Galaxy
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: ned 15. srp 2010 7:39:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ - Galaxy S

Příspěvek od Galaxy » ned 15. srp 2010 7:50:58

Zdravím všechny, jsem s Androidem opravdu začátečník. Oceňuji že někdo vytvořil tuhle klávesnici, kterou považuji za nejlepší.
Změnil jsem telefon z HTC na Samsung Galaxy S a po nainstalování klávesnice se chová trošku jinak, než jsem byl zvyklý. Asi pro mě největší chybou je, že se diakritika neořeže (kódování mám nastaveno na abeceda GSM) a že není možnost vkládání smajlíků.
Nemáte někdo radu, co bych měl nastavit, aby vše fungovalo? Předem děkuji.

Uživatelský avatar

Matteo
Stálý androiďák
Příspěvky: 107
Registrován: stř 23. čer 2010 21:47:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D
Rom: Stock

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od Matteo » pát 20. srp 2010 11:20:40

Poradíte mi někdo prosím, jak zapíct tuhle klávesnici přímo do ROMky? Pouhé přesunutí souboru com.android.inputmethod.latin2.apk nestačí, klávesnice při každém spuštění hází FC.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
nadlabak
Androiďák!
Příspěvky: 638
Registrován: pát 20. lis 2009 12:40:35
Reputace: 7
Bydliště: Žižkov & Střekov
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od nadlabak » pát 20. srp 2010 13:17:30

Galaxy: tohle samé se tu už řešilo u Desire - http://androidforum.cz/post57831.html#p57831
Potřeboval bych logfile ze psaní SMS za použití debug verze této klávesnice, na kterou je link v tomto příspěvku: http://androidforum.cz/post57871.html#p57871
Je-li u Galaxy podobný problém jako u Desire, půjde to snadno vyřešit v nové verzi přidáním dalšího nestandardního kódu pro TEXT_VARIATION.

Matteo: do jaké ROMky? Eclair nebo Froyo? Samsung i5700 má lowres displej a já jsem tuším ještě pořád nenahrál lowres verzi s dočasným fixem pro FroYo. Za což se omlouvám.

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host