ProduktivitaLatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

Lucifer
Stálý androiďák
Příspěvky: 128
Registrován: úte 13. črc 2010 7:23:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Desire Z - Huawei Ascend G300 - G510
Bydliště: Peklo
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od Lucifer » pát 20. srp 2010 13:42:07

Omluva prijata, ale nahrat bys ji mohl... :D Eeee, fakt predem dik az ji sem nekdy das, nechci v zadnem pripade jakkoliv prudit. (Vyborna klavesnice, zvykl jsem si na ni u 1.6 - tak ted chybi, no...)




Uživatelský avatar

Matteo
Stálý androiďák
Příspěvky: 107
Registrován: stř 23. čer 2010 21:47:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D
Rom: Stock

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od Matteo » pát 20. srp 2010 13:55:45

nadlabak: Eclair. Klávesnice funguje dokonale, jen jsem zatoužil si jí do telefonu "vestavět" aby tam byla i po hard resetu. Totéž nedaří ještě s Operou Mini. Hádám, že kromě apk souboru musím do /system/ nahrát ještě něco, co ke klávesnici patří.

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od radegast » pát 20. srp 2010 20:06:46

@nadlabak:
Pane, obnovuji můj dotaz o přidání znaků z dalšího slovanského jazyka do klávesnce.
Šlo by klávesnici rozšířit i o znaky polské abecedy?
Prosím.
Klávesnice je fakt skvělá a já dost často potřebuju napsat i něco polsky a přepínat kvůli tomu klávesnice se mi nechce. Rád bych psal furt na jedné.
V případě potřeby potřeby rád pomůžu se specifickými znaky této abecedy.
Je to pár znaků, ale chybí mi ;) .
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


mates15
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pon 23. srp 2010 0:22:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: x10mini

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od mates15 » pon 23. srp 2010 0:41:08

Zdravím-chtěl bych poděkovat za perfekt kl. a zároveň požádat o možnost přepnutí na mobilní klávesnici,pokud je to možné.Díky.


jorge
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: pát 23. črc 2010 7:08:57
Reputace: 0

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od jorge » pon 23. srp 2010 6:56:47

Dobrý den, děkuji za skvělou klácesnici. Také mám jednu prosbu - při browsování občas využívám hlasový vstup. Nebylo by možno volitelně nahradit čárku mikrofonkem jako u původní klávesnice?
Neplánujete uvolnit zdrojový kód?



jd_seth
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: stř 04. srp 2010 10:01:34
Reputace: 0
Bydliště: Tachov
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od jd_seth » ned 29. srp 2010 11:40:21

Klávesnice je super - hlavně na x10 mini. Ale mobilní s T9kou - bez diakritiky, by byla nej. Už maká i ROOT, takže by to nemusel být problém, to tam dostat.


vhisky
Stálý androiďák
Příspěvky: 55
Registrován: čtv 02. zář 2010 22:12:04
Reputace: 0

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od vhisky » pon 06. zář 2010 20:16:18

tohle je skoro to co jsem hledal, ted ještě svuj tablet donutit psát diakritiku, potřeboval bych standartní českou klávesnici, mám koupenou usb a místo ěšč mi píše 234 :/ nevim jestli jsem pako nebo to tam prostě nejde natlačit, mám mivvy midroid q721
klávesnice qwertz funguje, díky :)

pokud máte někdo link na cz klávesnici android v 2.1 a tím nemyslim jen qwertz ale i ěščř... tak sem s nim, je možné že jsem něco někde přehlídl


jonathanio
Stálý androiďák
Příspěvky: 221
Registrován: čtv 29. dub 2010 17:31:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: iPad Air 2
Bydliště: Praha 4

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od jonathanio » pon 06. zář 2010 20:38:03

Pokud jsem te spravne pochopil tak by ti melo stacit jen podrzet chvili konkretni pismeno a vyskoci ti nabidka ostatnich znaku (e->ě,é atd.)


vhisky
Stálý androiďák
Příspěvky: 55
Registrován: čtv 02. zář 2010 22:12:04
Reputace: 0

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od vhisky » pon 06. zář 2010 21:08:17

no, ale tak se psát nedá.. viděl jsem screeny celých klávesnic, ale nikde nebylo nic ke stažení

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od radegast » úte 07. zář 2010 5:17:35

A co tohle:
nadlabak píše:- nový rozšířený mód, přidává řádek se znaky s diakritikou, (de)aktivuje se gestem swipe-up (tažení nahoru)
To by mělo být ono, ne?
vhisky píše:... je možné že jsem něco někde přehlídl
No, je to jenom na 4. stránce tohoto vlákna.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


vhisky
Stálý androiďák
Příspěvky: 55
Registrován: čtv 02. zář 2010 22:12:04
Reputace: 0

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od vhisky » úte 07. zář 2010 11:29:35

konečně se mi povedlo to rozjet, díky :D tka 40. pokus a je to tam :D

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od radegast » úte 07. zář 2010 11:47:13

Chce to cvik ;) .
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


vhisky
Stálý androiďák
Příspěvky: 55
Registrován: čtv 02. zář 2010 22:12:04
Reputace: 0

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od vhisky » úte 07. zář 2010 14:24:56

vyskytl se menší problém opět s klávesnicí. Jedná se o externí USB klávesnici, velikostně srovnatelnou s klasickou klávesnicí pro 15" notebook, značka Genius. Po připojení do zařízení Mivvy MIDROID q721 je sice už konečně qwertz, jenže nereaguje na ten nový řádek s diakritikou, pořád píše 234 místo ěšč, jde tohle ještě nějak doladit nebo ne?

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od radegast » úte 07. zář 2010 20:03:17

Nemáš dojem, že toto vlákno řeší alternativní sw klávesnici?
Já myslím, že s dotazy na externí je třeba se obrátit asi někam jinam,ne?
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


povalpet
Stálý androiďák
Příspěvky: 65
Registrován: pon 15. bře 2010 10:38:50
Reputace: 0

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od povalpet » ned 12. zář 2010 12:06:17

Chtěl bych se jen zeptat, jak to vypadá s kompilací klávesnice pro froyo aj se slovníkem? Díky ;-)


vorcigernix
Stálý androiďák
Příspěvky: 163
Registrován: sob 10. říj 2009 19:46:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S2
Tablet: Tab 8.9
Rom: CM9

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od vorcigernix » ned 12. zář 2010 12:34:24

Bump: Froyo, froyo :)
On se tam trochu změnil systém přepínání mezi jazyky, takže to dá možná trochu práce, ale moc by to pomohlo
Dear Dell, can you make a retarded UI on top of Windows please?

Uživatelský avatar

pejzy
Stálý androiďák
Příspěvky: 90
Registrován: ned 17. led 2010 11:38:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia Z2

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od pejzy » čtv 30. zář 2010 9:15:32

vyborna klavesnice,jenom mi tam chybi aktivace voice search ...
Sony Xperia Z2

Uživatelský avatar

sid
Stálý androiďák
Příspěvky: 70
Registrován: sob 27. úno 2010 18:16:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus One

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od sid » stř 13. říj 2010 20:39:22

Nebylo by možný aspoň hodit zdrojáky na github?
NEXUS ONE
ROM: CyanogenMod
Recovery: ClockworkMod Recovery

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od radegast » pon 18. říj 2010 18:24:00

Dvakrát jsem se autora ptal jestli by bylo možné přidat do klávesnice i nějaké znaky navíc. Konkrétně pár specifických znaků polské abecedy. Neodpověděl ani jednou.
Jestli to fakt nechce udělat, stačilo by, kdyby třeba napsal, že to nemá v plánu a nikdy nebude mít.
No nic. Už to nepotřebuju.
Díky této klávesnici
FREE:
http://www.appbrain.com/app/smart-keybo ... rtkeyboard
TRIAL:
http://www.appbrain.com/app/smart-keybo ... boardtrial
PRO:
http://www.appbrain.com/app/smart-keybo ... eyboardpro
článek o ní je tady:
http://www.svetandroida.cz/smark-keyboa ... nel-201010
mám s jednoduchým přepínáním k dispozici nejen polskou klávesnici, ale ušetřil jsem i cca 2 MB místa v telefonu ;) .
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Karloz
Androiďák!
Příspěvky: 360
Registrován: stř 15. zář 2010 7:28:27
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od Karloz » pon 18. říj 2010 21:17:33

Já doteď používal LatinIME2, ale ten Smart Keyboard je fakt super díky diakritickým klávesám. Vyzkouším trial a asi do ní půjdu. Přeci jen držet klávesu pro diakritiku není moc pohodlné. A umí i qwertz. To je věc, která mi nejvíc chyběla u defaultní klávesnice (i když to šlo řešit přepnutím na německý jazyk).

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od radegast » pon 18. říj 2010 21:30:59

Tak pozor. LatinIME2 má jak QWERTZ tak i řádek s diakritikou. Takže jestli jen kvůli tomu, tak to není potřeba ;) .
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Karloz
Androiďák!
Příspěvky: 360
Registrován: stř 15. zář 2010 7:28:27
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od Karloz » pon 18. říj 2010 22:12:11

O qwertz vím, ale diakritiku jsem nějak přehlídnul teda :oops: tak díky, to ji dám ještě asi šanci.

Uživatelský avatar

sid
Stálý androiďák
Příspěvky: 70
Registrován: sob 27. úno 2010 18:16:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus One

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od sid » úte 19. říj 2010 21:33:07

Je to docela škoda, taky mi přijde že autor hodil celý projekt k ledu dokud nebude na Milestone Android 2.2, kdyby sem hodil aspoň zdrojáky by se to snad dalo nějak portnout :(
NEXUS ONE
ROM: CyanogenMod
Recovery: ClockworkMod Recovery


Bogy
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pát 22. říj 2010 11:46:29
Reputace: 0

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od Bogy » pát 22. říj 2010 11:49:31

Děkuji za QWERTZ klávesnici, funguje super...ale chtěl jsem se zeptat, jestli by to nešlo předělat i na mobilní klávesnici s T9. Díky za každou radu


markus71
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: pon 25. říj 2010 18:15:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od markus71 » pon 25. říj 2010 18:41:03

...ja jsem asi natvrdlej, ale CZ klavesnice by byla v mobilu super...jak ji tam dostanu? diky

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od radegast » pon 25. říj 2010 18:46:49

Viz první post na první stránce.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

3miki3
Robot
Příspěvky: 849
Registrován: ned 17. kvě 2009 18:01:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od 3miki3 » pon 25. říj 2010 19:28:29

udělejte pls verzi pro android 2.2.1 :evil: :evil: :)


Hainz
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: úte 12. říj 2010 14:03:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od Hainz » pon 01. lis 2010 7:33:22

Do teď jsem používal klasickou klávesnici HTC, ale rád bych měl klávesnici s rozložením QWERTZ (jsem na ni zvyklý), proto jsem zkusil zde nabízenou klávesnici CZ a klávesnici Smart Keyboard. Bohužel ani u jedné z nich nelze využít hlasové vyhledávání, na které jsem si docela zvykl. CZ klávesnice tuto funkci nenabízí vůbec a Smart Keyboard se chová podivně - Když je nastaven CS jazyk, tak při stisku mikrofonu to ohlásí "Server Error" a nelze mluvit. Při přepnutí na EN jazyk se sice zobrazí dialog pro mluvení, ale výsledky jsou vždy v angličtině, takže nelze hledat česká slova. Jinak všude jinde funguje hlasové vyhledávání korektně i v češtině, dokonce i když přepnu zpět na původní klávesnici. Nevíte někdo čím by to mohlo být, nebo poraďte která česká QWERTZ klávesnice toto umí.


Fill
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: úte 02. lis 2010 22:44:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE XPERIA X10i

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od Fill » pát 05. lis 2010 23:42:01

Zdravím, nainstaloval sem klávesnici a v nastavení ji odštrtnul a nastavil ji, bohužel se mi porad zobrazuje defaultni klavesnice, nevim teda jestli sem debil já nebo jestli sem třeba na něco nezapomel, mám SE xperia x10.


jonathanio
Stálý androiďák
Příspěvky: 221
Registrován: čtv 29. dub 2010 17:31:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: iPad Air 2
Bydliště: Praha 4

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od jonathanio » sob 06. lis 2010 11:09:57

Aktivace klávesnice: Nejdříve povolit Klávesnici CZ v menu>settings>language & keyboard. Když se pak podrží prst na textovém poli, do kterého se píše, vyskočí dialog s nabídkou výběru Input Method. Tam je potřeba vybrat, jaká klávesnice bude aktivní - zvolit Klávesnice CZ.

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host