ProduktivitaLatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Rottasek
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: ned 30. kvě 2010 11:17:23
Reputace: 0

VAROVÁNÍ

Příspěvek od Rottasek » ned 30. kvě 2010 11:22:43

Ahoj, když jsem si zde stáhnul klávesnici CZ a nainstaloval ji na HTC desire, při zapínání to hází hlášku "Prostřednictvím této metody zadávání dat lze shromažďovat zadaný text včetně osobních údajů, jako jsou hesla aj. Metoda je součástí klávesnice CZ. Chcete tuto metodu použít? " Může mi to prosím někdo vysvětlit a uklidnit mne. Jinak je to pěkné a za klávesnici děkuji, ale na druhou stranu je pravda, že jsem dneska neatualizoval ani počasí , ani jsem nebyl na netu a telefon hlásdí 25KB přenesených dat.
Díky za odpověď případně důkaz, že muj telefon sám od sebe nikam neposílá data.





Wornlook
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: ned 30. kvě 2010 16:58:20
Reputace: 0

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od Wornlook » ned 30. kvě 2010 17:31:01

Připojuji se k díkům, klávesnice je skvělá.

Neplánujete ještě přidání možnosti zobrazit ještě jeden řádek navíc s písmeny s diakritikou? Potřebuji psát texty s háčky a čárkami a to je na této klávesnici celkem pomalé. Vím, že by nebylo vidět moc psaného textu, ale to by mně nevadilo. Případně by bylo možné trochu zmenšit velikost kláves...

Děkuji
Nexus S, ICS

Uživatelský avatar

orangesunny
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: pon 05. dub 2010 18:36:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od orangesunny » ned 30. kvě 2010 20:50:01

Já také moc děkuji, na svém Desire ji používám s velikou spokojeností, jen bych si přál verzi se smilíky BEZ pomlčky(nosánku :). Bylo by to možné?

A také hlásím jednu malou nespokojenost:píši text, udělám mezeru a napíšu dvojtečku, ale ona mi skočí před mezeru. O co se jedná? Je to schválně? Nebaví mi mazat dvojtečku, udělat mezeru znovu a znovu dvojtečku...

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od radegast » ned 30. kvě 2010 21:04:25

Není to "Automatická oprava" ? V nastavení se dá tom smyslu něco nastavit.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

orangesunny
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: pon 05. dub 2010 18:36:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od orangesunny » ned 30. kvě 2010 22:48:21

v nastavení Klávesnice CZ je "Automatické dokončování", ale to mám vypnuté a nemělo by to s tím souviset...


Uživatelský avatar

BeNiSh
Androiďák!
Příspěvky: 349
Registrován: úte 16. úno 2010 23:37:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo IdeaPhone S750
Bydliště: P6-CV
Kontaktovat uživatele:

Re: Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od BeNiSh » stř 02. čer 2010 6:06:20

orangesunny píše:píši text, udělám mezeru a napíšu dvojtečku, ale ona mi skočí před mezeru
hlasim stejnej problem. nejhorsi je, ze takhle zacala blbnout i puvodni androidi klavesnice... a to i po odinstalaci Klavesnice CZ :(
prestoze mam jakykoliv automaticky opravy a navrhy vypnuty, pri psani (i na HW klavesnici) se slova podtrhavaj jako pri zapnutejch opravach :|
Naposledy upravil(a) BeNiSh dne stř 02. čer 2010 7:58:59, celkem upraveno 1 x.
[ Mcz & T-M ] :: lenovo IdeaPhone S750 andreaROM-160130 @ 4.2.2 :: Verbatim 8GB μSDHC (c10)

Uživatelský avatar

elka_cz
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: úte 16. bře 2010 13:53:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iPhone SE
Twitter: http://twitter.com/elka_cz
Tablet: iPad Air
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od elka_cz » stř 02. čer 2010 7:17:22

Hlásím, že na FroYo nefunguje. Při aktivaci hláška "The application Klávesnice CZ (process com.android.inputmethod.latin2 has stopped unexpectedly. Please try again".

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
nadlabak
Androiďák!
Příspěvky: 638
Registrován: pát 20. lis 2009 12:40:35
Reputace: 7
Bydliště: Žižkov & Střekov
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od nadlabak » čtv 03. čer 2010 0:44:20

Jen hlásím, že naslouchám. Měl jsem teď trochu jiné starosti, ale ke klávesnici se snad zase brzy dostanu. Kouknu na to, uvidíme...

Uživatelský avatar

elka_cz
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: úte 16. bře 2010 13:53:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iPhone SE
Twitter: http://twitter.com/elka_cz
Tablet: iPad Air
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od elka_cz » čtv 03. čer 2010 5:35:51

Tak to je výborná zpráva :) Už se těším. A výhledově - kdy tak?


P.L.
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 03. čer 2010 21:24:31
Reputace: 0

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od P.L. » čtv 03. čer 2010 21:25:33

Skvělá klávesnice. Jen bych se přimluvil za enter v SMS Například Shift + smajlík

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od michpo » pát 04. čer 2010 12:48:59

Taky mi ten enter chybi, a kombinace shift + klavesa smajliku (po shiftu by se prekreslila na enter) by byla vynikajici. I blbe Nokie za 1k toto umi, tak proc ne Android? ;)
Predem diky.
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
nadlabak
Androiďák!
Příspěvky: 638
Registrován: pát 20. lis 2009 12:40:35
Reputace: 7
Bydliště: Žižkov & Střekov
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od nadlabak » pát 04. čer 2010 18:02:16

S FroYem bude potíž. Padá to na natahování JNI knihovny (funkce pro slovník), kterou čistým způsobem nepřekompiluju, dokud nebudou k dispozici zdrojáky 2.2. Můžu zkusit nějaké triky v makefile s linkováním knihoven vytažených přímo z N1 s 2.2, ale na úspěch moc nesázím.
Přidat někam Enter nebude problém.

Snad se k tomu dostanu během víkendu (ačkoli... má být pěkné počasí... no uvidíme ;) ).

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
nadlabak
Androiďák!
Příspěvky: 638
Registrován: pát 20. lis 2009 12:40:35
Reputace: 7
Bydliště: Žižkov & Střekov
Kontaktovat uživatele:

Re: VAROVÁNÍ

Příspěvek od nadlabak » pát 04. čer 2010 18:20:32

Rottasek píše:Ahoj, když jsem si zde stáhnul klávesnici CZ a nainstaloval ji na HTC desire, při zapínání to hází hlášku "Prostřednictvím této metody zadávání dat lze shromažďovat zadaný text včetně osobních údajů, jako jsou hesla aj. Metoda je součástí klávesnice CZ. Chcete tuto metodu použít? " Může mi to prosím někdo vysvětlit a uklidnit mne. Jinak je to pěkné a za klávesnici děkuji, ale na druhou stranu je pravda, že jsem dneska neatualizoval ani počasí , ani jsem nebyl na netu a telefon hlásdí 25KB přenesených dat.
Díky za odpověď případně důkaz, že muj telefon sám od sebe nikam neposílá data.
Tohle je standardní varování, které se zobrazí pro každou externí aplikaci, která implementuje InputMethod - čili klávesnici. Program klávesnice má logicky k dispozici vše, co uživatel píše, takže by v případě zlého úmyslu mohl tato data nějak zneužít. Takže to varování je na místě.
V tomto nezbývá než mi důvěřovat. Aplikace nevyužívá žádné síťové služby a jedná se jen o drobné úpravy standardní klávesnice z AOSP, jejíž zdrojáky jsou k dispozici zde: http://android.git.kernel.org/?p=platfo ... tinIME.git


3red
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: ned 06. čer 2010 17:01:55
Reputace: 0

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od 3red » ned 06. čer 2010 17:07:19

Zdravím,

především díky za klávesnici. Mám pár dní Desire a zkusil jsem ji. Jen by mě zajímalo, jestli je to braný jako hlavní input metoda a to, že pak nefunguje zoomování fotek "štípnutím" je váma akceptovaná daň nebo bug, případně moje neschopnost.

EDIT: teda nejen fotek, ale i v browseru samozřejmě a tam mi to vadí fest.
Díky za odpověď.

Uživatelský avatar

orangesunny
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: pon 05. dub 2010 18:36:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od orangesunny » ned 06. čer 2010 18:57:40

mám také Desire a tento problém nepozoruji.


thom
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 04. kvě 2010 21:35:29
Reputace: 0

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od thom » ned 06. čer 2010 21:17:46

Měl jsem naprosto stejný problém s nefunkčním multitouchem (nešlo zoomovat) a vyřešilo to normální vypnutí a zapnutí telefonu. Nevím, jestli to bylo tou klávesnicí (lehce jsem si ji sám upravil) nebo jinou aplikací, ale teď to jede, tak to dál neřeším.
HTC Desire


3red
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: ned 06. čer 2010 17:01:55
Reputace: 0

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od 3red » stř 09. čer 2010 16:56:21

jj, restart mi taky pomohl. nešlo by udělat klávesnici totožnou s tou defaultní a jen prohodit klávesy "Z" a "Y"? Chybí mi třeba "?" při podržení "K" a taky možnost klávesnici skrýt. V CoPilot při landscape není vidět nápověda, tím myslím nabízený ulice ne help.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
nadlabak
Androiďák!
Příspěvky: 638
Registrován: pát 20. lis 2009 12:40:35
Reputace: 7
Bydliště: Žižkov & Střekov
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od nadlabak » stř 09. čer 2010 18:05:06

Co je default... Tahle klávesnice je v zásadě totožná s defaultní Android klávesnicí - LatinIME. Na HTC telefonech se Sense je ale výchozí klávesnicí HTC IME. Komu vyhovuje víc HTC IME, tomu doporučuji její upravenou variantu, už jsem na ní několikrát v tomhle vlákně odkazoval.
Tuhle klávesnici jsem dělal pro ty, kterým víc vyhovuje právě standardní LatinIME než HTC IME.
Skrytí klávesnice jde snadno pomocí "swype" pohybu dolů, jak už tu bylo také zmíněno.
"?" je mezi pop-up znaky pro ".".
Jinak se omlouvám za zpoždění, nová verze už je skoro hotová.
Na FroYo kompatibilitu ale bude opravdu potřeba počkat na zdrojáky v AOSP, hrátky s knihovnami k úspěchu nevedly. Jedinou možností by v tuto chvíli bylo vypnout používání nápovědného slovníku (při detekci 2.2 systému).

Uživatelský avatar

alex430
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: úte 08. zář 2009 11:48:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: BB 9900
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od alex430 » stř 09. čer 2010 19:21:27

Pár měsíců jsem neměl tel. s Androidem a teď začínám pomalu s se stahováním různých doplňků a díky podobným jako je tento je to parádička. Tímto chci autorovi poděkovat za SUPER věc. :thumbup: Díky
::: BB 9900 :: PB 16GB ::

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od radegast » stř 09. čer 2010 21:17:19

nadlabak píše:Jinak se omlouvám za zpoždění, nová verze už je skoro hotová.
Ptal jsem se už dřív, jestli je možné někde schovat ENTER. Myslím, že dotaz později ještě někdo zopakoval.
Bude mít ta nová verze ten ENTER ?
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
nadlabak
Androiďák!
Příspěvky: 638
Registrován: pát 20. lis 2009 12:40:35
Reputace: 7
Bydliště: Žižkov & Střekov
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od nadlabak » stř 09. čer 2010 23:29:27

Jo jo. Zvolil jsem přepínání smajlíkové klávesy na enter shiftem, to mi přišlo jako nejlepší z navržených řešení. To je hotové. Ještě pracuji na pár dalších věcech zde žádaných... Myslím, že zítra to už bude zveřejnitelné.


3red
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: ned 06. čer 2010 17:01:55
Reputace: 0

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od 3red » čtv 10. čer 2010 11:41:51

paráda, už jsem děkoval :) jsem novej, tak nemám úplně natuněný znalosti co se klávesnicí týká, ale rozhodně by bodlo, kdyby byly na klávesách vidět alternativní zhnaky při přidržení. těžko říct, jak řeši to, že jich tam bude víc, jestli třeba tečkou za znakem....
další návrh je, přímé vložení při delším držení bez nutnosti kliknout na tu druhou variantu.
ale to je spíš tak feedback než něco nutnýho

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
nadlabak
Androiďák!
Příspěvky: 638
Registrován: pát 20. lis 2009 12:40:35
Reputace: 7
Bydliště: Žižkov & Střekov
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od nadlabak » čtv 10. čer 2010 14:31:14

Do prvního příspěvku přidán link na novou verzi (zatím jen hi-res verze pro 2.1 systém)
- přidáno přepínání mezi smajlíkovou klávesou a entrem pomocí shiftu (při psaní sms)
- nový rozšířený mód, přidává řádek se znaky s diakritikou, (de)aktivuje se gestem swipe-up (tažení nahoru)
- do preferencí přidána volba pro beznosé smajlíky
- do preferencí přidána volba pro zákaz automatického prohazování oddělovače vět s mezerou za slovem (žádáno zde)

Připomínky, návrhy a upozornění na problémy samozřejmě vítány.

Dodatek: pokud máte někdo zájem o dočasnou verzi bez nápovědného slovníku pro okamžitou kompatibilitu s 2.2 systémem, dejte vědět. Jinak to nechám být, dokud nebudou zdrojáky pro FroYo.

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od radegast » čtv 10. čer 2010 20:33:57

Dík.
Nenapíšu jak to funguje, ale asi dobře, proč by nemělo, že?
To cos tu popsal jako novinky jsem našel, až na to:
nadlabak píše:- nový rozšířený mód, přidává řádek se znaky s diakritikou,...
Prosím Tě, to vyvolám jak?

Jo, všiml jsem si už na starší verzi. Když se podrží déle kl. ?123 pro vstup do nastavení, je v tom menu:
Nastavení klávesnice CZ
Ročně - má být asi Ručně, ne?
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
nadlabak
Androiďák!
Příspěvky: 638
Registrován: pát 20. lis 2009 12:40:35
Reputace: 7
Bydliště: Žižkov & Střekov
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od nadlabak » čtv 10. čer 2010 21:27:40

Stejně, jako se dá klávesnice schovat, když po ní přejedeš prstem dolů, tak se dá přepnout na rozšířený mód, když po ní přejedeš prstem nahoru. A když to zopakuješ, tak se zase přepne zpátky.

Dík za upozornění, ten druhý řádek dialogu vyvolaného přes ?123 obsahuje nějaký nesmyslný textový řetězec, kouknu na to.

Uživatelský avatar

orangesunny
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: pon 05. dub 2010 18:36:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od orangesunny » pát 11. čer 2010 9:17:36

nadlabak: právě jsem aktualizoval na novou verzi a neskrývám nadšení. Máš PayPal, nebo mám nějakou jinou možnost, jak Ti přispět nějakou tu kačku? A co dát klávesnici na Market? Válí se jich tam spousty, ale žádná takhle kvalitní ;)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
nadlabak
Androiďák!
Příspěvky: 638
Registrován: pát 20. lis 2009 12:40:35
Reputace: 7
Bydliště: Žižkov & Střekov
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od nadlabak » pát 11. čer 2010 11:13:10

V podpisu mám odkaz na stránku, kam dávám drobnosti, co jsem vyprodukoval pro android (hlavně pro Milestone), je tam i tlačítko donate ;) .

Do prvního příspěvku jsem přidal link i na low-res variantu nové verze klávesnice (pro systém 2.1).

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
nadlabak
Androiďák!
Příspěvky: 638
Registrován: pát 20. lis 2009 12:40:35
Reputace: 7
Bydliště: Žižkov & Střekov
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od nadlabak » pát 11. čer 2010 14:41:33

radegast píše:Jo, všiml jsem si už na starší verzi. Když se podrží déle kl. ?123 pro vstup do nastavení, je v tom menu:
Nastavení klávesnice CZ
Ročně - má být asi Ručně, ne?
Byl tam použit odkaz na řetězec z resource com.android.internal, což moc nefungovalo...
Opraveno, už tam je "Metoda zadávání dat" (z lokálních resources).
Provedl jsem tichý update (je to drobnost), linky na novou verzi v prvním příspěvku aktualizovány.

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od michpo » ned 13. čer 2010 20:43:24

Moc diky za aktualizaci teto skvele klavesnice!
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
nadlabak
Androiďák!
Příspěvky: 638
Registrován: pát 20. lis 2009 12:40:35
Reputace: 7
Bydliště: Žižkov & Střekov
Kontaktovat uživatele:

Re: LatinIME2 - česká sw. klávesnice, QWERTY/QWERTZ

Příspěvek od nadlabak » pon 21. čer 2010 12:18:58

V prvním příspěvku aktualizován link na Hi-Res verzi pro 2.1 - přidáno dočasné ošetření pro FroYo. Je-li detekován systém 2.2, nebude se používat hlavní slovník.
Dejte prosím vědět, jestli to maká. Na Milestone zatím 2.2 neotestuji, ale v emulátoru to vypadá v pohodě.

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti