ProduktivitaJakou aplikaci na připomínání léků?

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Scalex
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4 Pro - MIUI 8
Tablet: Lenovo Tab3 8 - stock 6.0

Jakou aplikaci na připomínání léků?

Příspěvek od Scalex » sob 30. bře 2013 16:17:27

Zdravím. I když v tuhle chvíli spíš nemocním. Používáte někdo nějakou dobrou aplikaci na připomínání toho, aby si člověk vzal lék? Ne, klasický alarm mi nestačí, pátrám po něčem, co by umělo:

- mít v aplikaci víc než jednoho pacienta (aby mi to například připomínalo léky pro dceru nebo psa)

- mít u každého pacienta seznam léků s uvedením dávky, času, kdy se má lék vzít a počtu zbývajících léků v balení

- snadné nastavování toho času (připravené šablony a možnost přidat vlastní schéma)

- u vybraných léků nastavit možnost, aby mě to varovalo, když bude zbývat jen posledních X dávek (abych si včas zašel pro nové balení)

- mít možnost nastavovat čas absolutně (v osm, ve dvanáct a pod.) i relativně (když odkliknu, že si teď beru dávku, tak mě upozorní za dvě hodiny na další dávku - to například potřebuju pro psa, kterému musím každé dvě hodiny od probuzení vykápnout oči. Čili absolutní nastavení času by se mi tu nehodilo).

- jasné a výrazné upozornění (nejlépe popup, ve kterém odkliknu, že jsem si lék vzal, nebo kde dám snooze na pár minut, pro případ, že zrovna lék vzít nemůžu).

Víte o něčem takovém? Ptám se ale jen na vámi vyzkoušené a osvědčené aplikace. Na Play Store je všelijakých Pill Reminderů několik desítek, možná stovek... tak než to začnu jeden po druhém zkoušet, tak se ptám, jestli někdo nemá vlastní dobrou zkušenost.
.: S C A L E X :.

mobil: Xiaomi Redmi 4 Pro / MIUI 8
tablet: Lenovo Tab3 8 / stock 6

Docent
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: bosch

Re: Jakou aplikaci na připomínání léků?

Příspěvek od Docent » sob 30. bře 2013 18:00:29

RemindDroid... Extra to má volbu pro antikoncepční pilulky ;-).

-Pavel-
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Galaxy S23

Příspěvek od -Pavel- » úte 23. dub 2013 8:27:17

Na podobné akce využívám Pocket Informant-Events,Tasks - https://play.google.com/store/apps/deta ... cm1hbnQiXQ..

Neumí naprosto vše co je v zadání, ale je to výborný nástroj.

Momentálně je už venku Pocket Informant 3 Public Beta: https://play.google.com/store/apps/deta ... M2RlbW8iXQ..
Samsung Galaxy S23 5G 256GB černá - Spigen Liquid Air Black Samsung Galaxy S23
Hi-Fi Yamaha A-S701 Silver, Marantz CD 6007 Silver, Quadral Argentum 590

1sefko
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG V30
Tablet: Samsung Galaxy Tab S3 Wi-Fi

Příspěvek od 1sefko » úte 23. dub 2013 11:40:29

Na Google Play je takýchto pripomienkovačov liekov veľmi veľa. Stačí si vyskúšať a vybrať podľa požiadaviek.

https://play.google.com/store/search?q= ... der&c=apps

Autor tohoto vlákna
Scalex
Androiďák!

Příspěvek od Scalex » čtv 25. dub 2013 16:49:21

1sefko píše:Na Google Play je takýchto pripomienkovačov liekov veľmi veľa. Stačí si vyskúšať a vybrať podľa požiadaviek.
Viz poslední odstavec mého dotazu.

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 25. dub 2013 16:57:40

No a nestačilo by dát si to do kalendáře a přidat k tomu připomenutí? Upřímně řečeno, speciální aplikace na připomínání je jak kanónem na vrabce, vzhledem k tomu že to je základní funkce kalendáře.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Setenx
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Defy+ + DefyXT321
Tablet: Tab3
Rom: nie v mojom okoli

Příspěvek od Setenx » čtv 25. dub 2013 21:57:09

Skor si predvyrob na PC dake icalendar-e, kde si daj co potrebujes. Icalendar editorov najdes kopu (outlook, sunbird, KDEorganizer, excel, notepad ... ). A potom to len importuj do existujuceho kalendara v mobile. Co sa tyka rodiny alebo skupiny ludi, tak vyrob kazdemu jeden icalendar a nech si to synchronizuju ( napr. z lokalneh pc alebo na net-ulozisku). A ty si ich daj vsetkych do svojho mobilu a len zmen, ktore chces vidiet a byt pripomenuty. Alebo jednorazovo im icalendar importnes ako eventy. Ak mas widget co ukazuje kalendar tak si to sprav ako whole-day event a ukaze sa ti to cely den na mobile a teda nezabudnes.

Ja to pouzivam s podobnym vyuzitim ako skolsky rozvh a celkom v pohode. Kalendar mam na website za heslom, takze sa nemusim bat, ze dakto sa ku nemu jednoducho dostane. A druhy icalendar (dalsi kalendar v Androide) zase sharovany v rodine (meniny, narodeniny, vyrocia....) Kedze je na nete, tak zaroven ho mozem kedykolvek zeditovat cez laptop alebo aj mobil. Ta applikacia to vie aj lokalne synchronizovat ale tak ci tak potrebuje na synchronizaciu Internet...
tato:
https://play.google.com/store/apps/deta ... QuaWNhbCJd
Don't make someone stupid! In short time more stupid people will emerge.

dufko
Droid
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10

Příspěvek od dufko » čtv 25. dub 2013 22:04:43

Lieky sú taká špecifická vec, že przniť tým kalendár je idiotina.

Zbytočné 3-4 udalosti naviac v agende, kde sa to bije s bežnými vecami.

Keď beriem antibiotiká pár krát za rok, riešim to v kalendári, ale chorý človek čo denne dá do seba 30 tablet v rôznych intervaloch plus inzulín cez pero, ten kalendár nepoužije.

Docent
Androiďák!

Příspěvek od Docent » čtv 25. dub 2013 22:20:52

Jestli bereš antibiotika párkrát za rok, tak je klidně přestaň brát vůbec, protože tvůj organismus už je vůči nim zcela imunní.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » čtv 25. dub 2013 22:53:20

Přesněji řečeno jeho bakterie :-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Setenx
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Defy+ + DefyXT321
Tablet: Tab3
Rom: nie v mojom okoli

Příspěvek od Setenx » pát 26. dub 2013 7:22:40

dufko píše:Lieky sú taká špecifická vec, že przniť tým kalendár je idiotina.
Prave preto to mam ako ďalši kalendar. Ten len odstranim, pripadne dam neukazovať a mam čisty kalendar ale hlavne oddeleny. Importovať si ich možem koľko len chcem ako aj odstrani. Nehovorim o merge kalendarov ale o vloženi kalendara, ktory sa synchronizuje s ical suborom.
dufko píše: ... , ale chorý človek čo denne dá do seba 30 tablet v rôznych intervaloch plus inzulín cez pero...
Sucitim s ľuďmi, ktori takto trpia. Ale zase ak bere niekto tak často lieky, tak si myslim, že daky kalendar alebo applikacia v mobile nepotrebuje, lebo je na to zvyknuty. Applikacie maju často ten problem, že sa blbo nastavuju pre špecificke pripady. A ak už ju nastaviš, tak ajtak sa moc nedodržiava.

Skor by som odporučil spraviť čosi v štyle opakujuceho budiku, aby každu celu hodinu zapipal a zaroveň povedal koľko je hodin, bez nutnosti človeka vypnuť zvoniaci budik. Čosi ako kostolne hodiny akurat s dakou kratkou melodiou a povedanim času. Pripadne može byť ešte po 10 minutach pripomenutie. Potom napasovať branie liekov na cele hodiny je jednoduchšie..

Čo sa tyka applikacii na play, tak to je trochu ošemetne, keďže každa applikacia može byť pisana prave na nejaky špecificky pripad. Takže len skušať a skušať.
Don't make someone stupid! In short time more stupid people will emerge.

dufko
Droid

Příspěvek od dufko » pát 26. dub 2013 9:38:08

Zvyk je jedna vec a pomôcka v podobe aplikácie druhá :).

Napríklad požiadavku z prvého príspevku-aby sa sledoval aj stav liekov s upozornením na potrebu nového balenia, to kalendár neurobí, jedine že sa to zadá ručne...

Docent
Androiďák!

Příspěvek od Docent » sob 27. dub 2013 11:53:17

Setenx píše:Ale zase ak bere niekto tak často lieky, tak si myslim, že daky kalendar alebo applikacia v mobile nepotrebuje, lebo je na to zvyknuty.
No zvyklý na to možná je, ale pokud už má třeba Alzheimera v počátcích, tak někdy ani neví, co je za den, někdy si nevezme prášky vůbec, někdy pro změnu 2x.

A pro takového člověka je pak lepší než sebedokonalejší program v telefonu něco takového.

Autor tohoto vlákna
Scalex
Androiďák!

Příspěvek od Scalex » stř 01. kvě 2013 21:11:01

Potřebuju mít hlavu volnou na jiné důležité věci. Na připomínání termínů a časů mám právě mobil. Léky ale mají určitá specifika. Některé beru pravidelně na své chronické problémy, některé sezónně (léky na alergii), další v případě nějaké aktuální nemoci, no a pak, jak píšu, potřebuju připomínat i prášky dalších tvorů v domácnosti (nejen lidí, ale třeba i psů).

Zkoušel jsem samozřejmě využít běžné alarmy a kalendáře, ale kalendář jsem brzy zavrhnul právě proto, že se mi léky motaly ve výpisu agendy mezi schůzkami a bylo to nepřehledné. Budík byl o něco lepší, ale pořád mi tu schází to počítání tablet v balení a včasné upozornění na to, že lék brzy dojde. No a taky samozřejmě nebylo příliš přehledné, když jsem otevřel svoji budíkovou aplikaci a v ní měl 20 různých alarmů (protože třeba na prášky, které se berou po šesti hodinách, musely být čtyři samostatné alarmy). A mezi tím vším byly "normální" alarmy, tedy moje budíky, které mám taky každý den v týdnu jinak nastavené... Zkrátka to byl bordel.

Proto potřebuju mít kalendář zvlášť, budík zvlášť a správu léků zvlášť.

Tomu, co píše Setenx, bych se právě rád vyhnul... různé importy, exporty, editace několika kalendářů... Pokud to všechno obstará jedna relativně jednoduchá aplikace, bude to pohodlnější na obsluhu.

Docent má taky pravdu v tom, že někdy člověk na prášek zapomene a někdy ho vezme dvakrát. Ani na to není potřeba Alzheimer, stačí myslet na něco jiného a najednou sám sebe přistihnu u krabičky s lékama a nevím, jestli už jsem si ho vzal nebo ne. Tohle všechno by ta aplikace řešila. Abych na léky vůbec nemusel myslet a jen tupě sežral tabletu, kdykoli mi mobil řekne "Spolkni prášek."

Už jsem jednu docela slušnou aplikaci našel, mnou požadované funkce má, bohužel ale její autor zjevně nevyhrál první cenu za ergonomii... Všechno se tam dělá tak, že je na každou akci potřeba asi o 5 kliknutí víc, než by bylo nutné... Tak pátrám dál.

scema
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Xiaomi 2 1GB
Tablet: Asus ZenPad 8 Z380C
Tablet 2 / ROM: Acer Iconia Tab A100

Příspěvek od scema » čtv 02. kvě 2013 20:11:31

Super... Tak potom urob po ppripade aj nejakú recenziu. Uvítal by som nejakú lokalizovanú (CZ/SK). Nie som nejaký hypochonder, ale niekedy by sa dala využiť. :)

dufko
Droid

Příspěvek od dufko » pát 12. zář 2014 15:15:45

Som chorý, dostal som kombináciu liekov,s rôznymi časmi dávkovania. Našiel som fajn liekovku, hodí sa pre chronicky chorých, aj na krátkodobé choroby. Mám prehľad o liekoch, pripomienky sú super praktické, zvuk sa dá nastaviť, ja som nechal pôvodné hrkanie liekov v krabičke.

Je možné vytvoriť viac užívateľov, cez cloud ich synchronizovať - je tam aj možnosť kontrolovať dieťa, či si zobralo lieky -napríklad keď je v škole alebo na výlete, ale to už sú také pokročilé funkcie...

Obrázek

Obrázek

z mobilu...

Dušan2
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: OnePlus 9 Pro

Příspěvek od Dušan2 » sob 13. zář 2014 11:28:33

Toto je fajn aplikace, jediná škoda že neumí česky.

dufko
Droid

Příspěvek od dufko » sob 13. zář 2014 11:47:44

Akože add medicine, time a podobné slová sú problém? To ovláda aj človek, čo po anglicky nevie :)
Navyše ovládanie je prudko intuitívne....

z mobilu...

Dušan2
Androiďák!

Příspěvek od Dušan2 » sob 13. zář 2014 12:45:00

No já právě anglicky neumím a i tu ruštinu co jsem se učil už jsem zapoměl :DD
Teď beru 2 až 3 prášky denně, podle toho co je za den, ty mám doživotně, tak na ty jsem si už zvykl a beru je tak nějak automaticky, ale mám i léky které beru jen dočasně s přestávkama. Tak se zkusím s tou apkou ještě poprat, protože je asi fakt to nejlepší podle ohlasů a recenzí. Ale budu doufat že dotoho tu češtinu někdy dají, dříve jsem tuto apku zkusil a odradila mě právě ta angličtina.

dufko
Droid

Příspěvek od dufko » sob 13. zář 2014 14:03:03

Vľavo dole dáš +, v novom okne

Medicine name - názov lieku
Time - čas lieku, časov môže byť viac
Shape - vyberieš si tvar a farbu lieku keď chceš

Viac nejak nemusíš riešiť :)

Keď bude notifikácia lieku, dáš buď zelenú fajku že si liek zobral, alebo vľavo snooze, to ti pripomenie liek za 10 minút...

z mobilu...

Docent
Androiďák!

Příspěvek od Docent » sob 29. lis 2014 23:37:07

dufko píše:
Obrázek
Tak tohle je fakt dobrý...

Dušan2
Androiďák!

Příspěvek od Dušan2 » ned 01. bře 2015 17:32:54

Zkusil jsem napsat vývojáři, jestli neuvažuje u medisafe nad čestinou a odepsal že snad ano a že to předal dál, tak jsem zvědav.

SeppWinkler
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SONY Xperia XZ3
Mobil 2 / ROM: Lenovo VIBE Z2 Pro
Tablet: NextBook Premium 8 IPS / Stock
Tablet 2 / ROM: JXD S7800B / Stock
Rom: Cyanogenmod 11 - 12

Příspěvek od SeppWinkler » stř 04. bře 2015 14:34:21

Skús toto:

https://play.google.com/store/apps/deta ... anytimerpr

AnyTimer Pill Reminder. Ja som s tým veľmi spokojný.

Dušan2
Androiďák!

Příspěvek od Dušan2 » ned 29. bře 2015 14:02:22

Nevíte někdo jestli jde medisafe nejakým způsobem zadat,aby mě upozornilo, že mě došli léky, abych si je doma doplnil? Jak je to v angličtině tak se v tom ještě neorientuji a do češtiny to ještě nadali.

dufko
Droid

Příspěvek od dufko » pon 30. bře 2015 11:45:47

je to tam, nastavis si kolko ks liekov mas v baleni a potom uz iba nastavis, ze ta to ma upozornit povedzme 2 tyzdne pred spotrebovanim liekov...aby si stihol ist k lekarke pre recept a vybrat lieky. ci myslis inu funkciu?

Dušan2
Androiďák!

Příspěvek od Dušan2 » pon 30. bře 2015 16:08:59

No já myslel spíš to, že když vezmu poslední prášel co mám například v kapse, tak abych je nezapoměl doma zase do kapsy přihodit. Ale dnes jsem koukal, že když na ten prášek ťuknu, tak tam pak je i budíček a tam si můžu nastavit upozornění jednorázově na jenou hodinu a to by no to mohlo stačit. :-)

Už aby to bylo v češtině, snad se dočkám :-)

Dušan2
Androiďák!

Příspěvek od Dušan2 » pát 06. lis 2015 15:34:47

Nevíte někdo co mám udělat aby jel program medisafe jak má? Co jsem upgradoval na android 5.5.1 , tak se mě často stane že se nespustí v nastavený čas, ale až když rozsvítím displej. V chráněných aplikacích to mám. Je to dost blbé, když mám brát prášky hodinu před jídlem a v práci najednou zjistím že je sváča a já neměl prášek. Program je v angličtině, tak v tom se neorientuji. :-(

dufko
Droid

Příspěvek od dufko » pát 09. pro 2016 13:12:47

po dlhsej dobe som dostal lieky na imunitu na 4 mesiace....spustim apku a co nevidim???

v nastaveni pribudla moznost vybrat jazyk CZ alebo SK. :palec:

faborak
Nové Androidě

Příspěvek od faborak » pon 02. bře 2020 20:56:57

Můžu doporučit aplikaci na připomínání léků od www.medfox.cz. Je zdarma a má českou databázi léků. https://play.google.com/store/apps/deta ... dfox&hl=cs

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“