ProduktivitaKalendář v Androidu Gingerbread

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
M!ld@
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Ace 2

Kalendář v Androidu Gingerbread

Příspěvek od M!ld@ » sob 20. dub 2013 13:48:13

Zdravím,
často se stává, že mě Kalendář v Androidu (Gingerbread) neupozorní, nebo upozorní až později, i když je samozřejmě upozornění správně nastaveno.
Nevíte jak to vyřešit?
Chtěl bych používat Business Calendar Free, ale ten je jakoby propojen s Kalendářem v Androidu, a proto také často neupozorňuje.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Kalendář v Androidu Gingerbread

Příspěvek od ludekbrno » sob 20. dub 2013 13:57:19

Ony prakticky všechny kalendáře jsou propojeny s google kalendářem. Je to z toho důvodu, že ten je synchronizovaný s webovými službami google. Takže nemá smysl zkoušet jiný kalendář. Je potřeba vyřešit problém google kalendáře a pak budou fungovat i všechny ostatní. Pro začátek asi doporučím obnovu továrního nastavení, tím bys vyloučil, že máš něco nastaveno blbě. Ale to zpožďování je divné, o kolik se to zpožďuje?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
M!ld@
Nové Androidě

Příspěvek od M!ld@ » sob 20. dub 2013 16:39:59

Mno právě, proto bych měl prvně vyřešit kalendář v androidu (respektive Googl).
Mno tovární nastavení se mě moc nechce a taky ono už to dělá od začátku, kdy sem si mobil pořídil.
Zpoždění je prostě úplně různý bez logiky. Někdy to jde ok a někdy až po hodině, někdy až třeba druhej den atd. - prostě divné :)

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » sob 20. dub 2013 18:16:30

O tom jsem tedy nikdy neslyšel :-) Bohužel lepší radu než tovární nastavení ti asi nikdo nedá. Předpokládám, že datum a čas ti v telefonu jdou přesné?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

dufko
Droid
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10

Příspěvek od dufko » sob 20. dub 2013 19:09:57

Platená verzia business kalendáru má upozornenia vlastné, free verzia používa tie z android kalendára.

Autor tohoto vlákna
M!ld@
Nové Androidě

Příspěvek od M!ld@ » sob 20. dub 2013 20:17:37

ludekbrno: I tak Vám děkuju. JJ datum i čas jsou správně.
dufko: jj taky sem tak o tom uvažoval

Ale škoda, potřeboval bych plánovat, už se mě z těch termínů motá hlava :)
Ještě bych to mohl vyřešit tak, že počkám na aktualizaci na Jelly Bean (jestli teda budou na něj reakce lepší než na Portugalskou verzi)

Autor tohoto vlákna
M!ld@
Nové Androidě

Příspěvek od M!ld@ » pát 26. dub 2013 19:31:03

Tak jsem vysledoval, že kalendář neupozorňuje v nastavenou dobu, jestliže po tom, co zadám událost (s upozorněním) dám "Vymazat pamět RAM".

Protože ale vymazávám paměť RAM často (aby se mě uvolnila) tak nevím co s tím, aby u kalendáře šli upozornění. Jinak pro vymazání paměti RAM používám funkci, které já v Androidu a ne žádnou cizí.

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pát 26. dub 2013 19:52:46

Aha, tak jsme doma. Android žádné manuální mazání RAM nemá, to tam dal výrobce, takže je to klasický externí task killer. Od teď zapomeň, že tam něco jako mazání RAM je, nic takového dělat nepotřebuješ. Android si RAM uvolní sám, pokud bude potřebovat víc.

Autor tohoto vlákna
M!ld@
Nové Androidě

Příspěvek od M!ld@ » pát 26. dub 2013 22:27:03

Mno mám Samsung (Galaxy Ace 2) s OS Android Gingerbread s nadtavbou TouchWiz 3.0 (a není koupen u operátora) a mazání RAM je jedna ze záložek (nebo jak to nazvat) ve "Správci úloh".
Někde jsem právě četl, že by se RAMka měla mazat, že se telefon zrychlí a že při nižším využítí RAMky bude delší výdrž telefonu (z důvodu menšího vybíjení).
Tak jak to tedy je? :)
Taky mě jendou někdo řekl, že bych měl telefon vypnou jednou za cca 2 týdny. Tak to tak dělám a vždy po zapnutí je využití RAMky malé, takže předpokládám že by upomínky opět nefungovaly.

Jumbo78
Administrátor
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2

Příspěvek od Jumbo78 » pát 26. dub 2013 22:44:39

RAM určitě nemaž, tím si právě výdrž baterky snižuješ, jelikož android není windows a volná RAM je k ničemu. Restartem telefonu nic nezkazíš a upomínky fungovat budou
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

ludekbrno
Terminátor

Re: Re: Kalendář v Androidu Gingerbread

Příspěvek od ludekbrno » sob 27. dub 2013 9:26:47

M!ld@ píše:Mno mám Samsung (Galaxy Ace 2) s OS Android Gingerbread s nadtavbou TouchWiz 3.0 (a není koupen u operátora) a mazání RAM je jedna ze záložek (nebo jak to nazvat) ve "Správci úloh".
Někde jsem právě četl, že by se RAMka měla mazat, že se telefon zrychlí a že při nižším využítí RAMky bude delší výdrž telefonu (z důvodu menšího vybíjení).
Tak jak to tedy je? :)
Taky mě jendou někdo řekl, že bych měl telefon vypnou jednou za cca 2 týdny. Tak to tak dělám a vždy po zapnutí je využití RAMky malé, takže předpokládám že by upomínky opět nefungovaly.
Mazání RAM nemůže vybíjení snížit, protože prázdná RAM má úplně stejnou spotřebu, jako plná :-) Naopak se spotřeba zvýší, protože Android nenechá tu RAM po vymazání volnou a brzy do ní natahá aplikace znovu, aby byly připraveny pro rychlejší spuštění. A ten proces neustálého spouštění po vymazání zatěžuje procesor a tím i baterku. Android tam v základu žádné mazání RAM nemá, to tam doplňují někteří hloupí výrobci a uživatelé pak mažou jak o život, aniž by věděli, že tím naopak způsobují problémy. Takže opravdu zapomeň, že tam vůbec taková položka existuje.

Autor tohoto vlákna
M!ld@
Nové Androidě

Příspěvek od M!ld@ » ned 28. dub 2013 9:46:00

Díky Vám.

seaman
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: LG G6
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 32GB

Příspěvek od seaman » úte 30. dub 2013 17:38:08

Mě tahle funkce od Samsungu pomohla přežít noc s 1% baterky. Pokud jsem ram nevymazal, bylo to i okolo 10%
Jelikož jsem v noci pořeboval být jen na příjmu, nic nového do ram natahal, aplikace jsem žádné nespouštěl.
Čili za určitých podmínek to o spotřebě platí. Přes den jsem k tomu samozřejmně důvod neměl.

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“