ProduktivitaappSaver

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
radegast
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Kontaktovat uživatele:

appSaver

Příspěvek od radegast » pát 07. kvě 2010 18:33:46

Zdravím,
našel jsem aplikaci appSaver. Aplikace umí zálohovat stažené "instalačky" aplikací, např. z Marketu, z paměti talefonu na sdcart. Využít by se to dalo tak, že si můžeme udělat off-line zálohu aplikací pro případ, že z nějakého důvodu nejde stahovat z Marketu (není dostupná WiFi, nemáme datový tarif, apod.) a potřebujeme aplikaci přeinstalovat atak.
Podle některých zdrojů, ale tyto instalačky nemá pouze zálohovat, ale přesunout, čili uvolnit tak užitečné místo v paměti telefonu na instalaci aplikací.
Jenže toto se mi nedaří.
Chci se proto zeptat jestli někdo nemá zkušenost s touto aplikací a snad se mu i podařilo aplikace přesunout a nejen zpopírovat.
Pro snadné nalezení aplikace a snad taky aby nevznikla nějaká mýlka, přikládám i QR kód aplikace.
Přílohy
appsaver.png
appsaver.png (871 bajtů) Zobrazeno 2380 x
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

jtoxx
Droid
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Kontaktovat uživatele:

Re: appSaver

Příspěvek od jtoxx » pát 07. kvě 2010 18:35:51

dle me na to presunovani je nutny root? jelikoz to jak sem to pochopil z tveho vykladu by tato app vyresila to co se udajne chysta do verze androidu ve 2.2 a to presun aplikaci na kartu. coz bez rootu neni mozno ...zatim.
EDIT: tak zadne uvolneni pameti sem nezaznamenal.
Follow me on - twitter

Autor tohoto vlákna
radegast
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » pát 07. kvě 2010 18:49:20

Si myslím, že nejde o přesun celých, kurňa jak to napsat :roll: , aplikací, ale pouze instalaček.
Aplikace, která se stáhne z Marketu, se někde uloží a pak nainstaluje, ne?
Tak jako když aplikaci nestahuju, ale uložím si ji z PC na sd kartu. Z ní ji pak naistaluju.
Takže, kdyby se pouze i jen ta instalačka dala přesunout, byl by to takový malý root :)

EDIT:
Našel jsem kde jsem to objevil:
http://www.techradar.com/news/phone-and ... ments_pg=2
Píšou tam ve véééélmi volném překladu, že Android 2.2 má přinest přesun aplikací na sdcard, ale už nyní existuje způsob....., atd...
O nutném root-u tam nepíšou :( .
Nexus 5X

skooopa
Droid
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skooopa » pát 07. kvě 2010 19:05:18

Proste ti de o to si Nainstalovane aplikace "zalohovat" na SD kartu? Aby treba po wipe si je mel odkud (bez stahovani z marketu) nainstalovat?

Pokud jo tak root na to potreba neni (jen na zalohu aplikaci+dat) takze si stahni z marketu Astro file manager (Kterej umi mj. i zalohovat app na SD) nebo MyBakUp pro ktere je primo na zalohovani (nejen aplikaci) delane.. A nasledne aplikace ktere nechces odinstalovat.
radegast píše:Si myslím, že nejde o přesun celých, kurňa jak to napsat :roll: , aplikací, ale pouze instalaček.
Aplikace, která se stáhne z Marketu, se někde uloží a pak nainstaluje, ne?
Tak jako když aplikaci nestahuju, ale uložím si ji z PC na sd kartu. Z ní ji pak naistaluju.
Takže, kdyby se pouze i jen ta instalačka dala přesunout, byl by to takový malý root :)
Aplikace stazena z marketu (instalacka) se sice nekam uklada ale nasledne po instalaci se maze (je to jen mezi ulozeni) takze ne jen instalacky aplikaci si odnikud nikam nepresunes..
To co jsem napsal vise tedy plati 2x :)
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Autor tohoto vlákna
radegast
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » pát 07. kvě 2010 19:23:35

skooopa píše:Proste ti de o to si Nainstalovane aplikace "zalohovat" na SD kartu? Aby treba po wipe si je mel odkud (bez stahovani z marketu) nainstalovat?
Ani tak ne zálohovat, jako přesunout a uvolnit tak místo v paměti telefonu.
skooopa píše:Aplikace stazena z marketu (instalacka) se sice nekam uklada ale nasledne po instalaci se maze (je to jen mezi ulozeni) takze ne jen instalacky aplikaci si odnikud nikam nepresunes..
Jako, nechci polemizovat z odborníkem, ale než to co teď níže napíšu, jsem si samozřejmě vyzkoušel.
Kámoš stáhl aplikaci z Marketu a nainstaloval, samozřejmě. Následně instalačku pomocí appStore zkopíroval na kartu.
Z karty na PC a pak z PC jsem si ji zkopnul do mého telefonu já.
Aplikaci jsem pak normálně nainstaloval a aplikace taky normálně běží.
Kdyby to bylo jak píšeš, jednak by nebylo co kopírovat na kartu a druhák bych to následně nenainstaloval, ne?

EDIT:
K celému tomu markýriu mně inspiroval taky odstaveček na 30. stránce manuálu k Samsung Galaxy Spica.
Cituji: "Přístroj ukládá soubory stažených aplikací
do paměti moviNAND™. Pro uložení
souborů na kartu SD připojte přístroj k PC a
zkopírujte soubory z moviNAND na kartu
SD.
"
Takže když jsem viděl tuto aplikaci, hned mně napadlo, že tak nějak by to mohlo fungovat třeba i na jiných Android telefonech.
Nexus 5X

skooopa
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skooopa » pát 07. kvě 2010 19:33:05

Jasny ,ale povez mi kdyz mas stazenych treba 100 Aplikaci a jeste k tomu tech 100 mas naistalovanych kam by se treba u G1 vesly? (Nepocitam kdyz mas root a ext3)
Proste aplikace se stahne chvili nekde ulozena bude ,ale pote tezko jelikoz bys mel pamet za chvili totalne plnou.Rozhodne vse co stahnes z marketu nemas nekde ulozene (instalovane ano!!!)

Prijde mi ze resis neco dost divneho nevim no.

Takze ti to povim jinak :
Stahnes si aplikaci z marketu ktera se ti nasledne nainstaluje. TU NAINSTALOVANOU si pote nazalohujes (viz vise) na SD ze ktere kdyz to pak das do PC a posles nekomu jinemu samozrejme ji nainstaluje jelikoz mas nazalohovanou tu aplikaci (jeji instalaci)
radegast píše: Kámoš stáhl aplikaci z Marketu a nainstaloval, samozřejmě. Následně instalačku pomocí appStore zkopíroval na kartu.
Z karty na PC a pak z PC jsem si ji zkopnul do mého telefonu já.
Aplikaci jsem pak normálně nainstaloval a aplikace taky normálně běží.
Kdyby to bylo jak píšeš, jednak by nebylo co kopírovat na kartu a druhák bych to následně nenainstaloval, ne?
PS: Treba vsechny aplikace co jsou na warez forech jsou tyto zalohy aplikaci....

To je púresne ono ten kamoz totiz nezalohoval instalaci aplikace ale aplikaci jako takovou.Ktera jde samozrejme posleze instalovat od toho je to zaloha ne ulozeni na nic :)

Jinak uz nevim jak to vysvetlit.
Obrázek

Autor tohoto vlákna
radegast
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » pát 07. kvě 2010 19:51:02

Jo, to zní logicky. Dík.

Ještě doplním, proč jsem si myslel, že nejde instalovat ze zálohy aplikace.
U Symbianu, ikdyž jsem našel uvnitř systému soubor, který se tvářil jako instalačka (*.sis) a myslel jsem si vítězoslavně, že jsem našel něco co jinak nikde jinde jsem najít nemohl, tak chyba lávky. Instalovat dál z toho nešlo.
To samé, ale v bleděmodým u SE a s java aplikacemi. Ikdyž jsem pomocí a2uploader-u našel v systému soubor *.jar, instalovat z něj nešlo.
Nexus 5X

skooopa
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skooopa » pát 07. kvě 2010 20:12:06

Prosim nesrovnavej Android s cimkoliv jinym :-) Android je kapitola sama o sobe a vse co jinde bylo tak tu bude onak :)
Obrázek

Autor tohoto vlákna
radegast
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » sob 08. kvě 2010 5:58:39

:)

Ale ještě se vrátim k té záloze.
Mám aplikaci.která je dostupná jak z Marketu, tak ze stránek autora.
Aplikaci jsem stáhnul a nainstaloval via Market. Pak jsem udělal zálohu pomocí appSaver.
Tento soubor jsem porovnal ze souborem instalačky staženým ze stránek a soubory jsou identické.
Zatímco instalačka má 470 kB, program z ní naistalovaný podle správce aplikací 1,22 MB.
Po odinstalování se uvolnilo právě jen těch 1,22 MB.
Závěr z toho nedělám. Jsou to jenom poznatky získané praktickými zkouškami.
Nexus 5X

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » sob 08. kvě 2010 14:50:53

skooopa píše:Aplikace stazena z marketu (instalacka) se sice nekam uklada ale nasledne po instalaci se maze (je to jen mezi ulozeni) takze ne jen instalacky aplikaci si odnikud nikam nepresunes..
Já jsem včera v době, kdy tohle vlákno už bylo zamčené, skooopovi psal soukromou zprávu, že ten výše citovaný výrok je minimálně v případě nechráněných aplikací nepravdivý, protože ty v Androidu v podstatě žádnou "instalačku" v pravém slova smyslu nemají, z Android Marketu se normálně stahuje APK soubor a jediná jeho "instalace" spočívá v tom, že se přesune/zkopíruje do patřičné lokace v souborovém systému, tzn. /data/app. To je v zásadě všechno (pak se akorát spustí DexInv, který z něj vykopíruje (skutečně pouze kopíruje, nikoliv přesouvá, takže je posléze v souborovém systému vlastně přítomen dvakrát, jednou v cache a jednou uvnitř dané aplikace) soubor classes.dex do dalvik cache, ale to probíhá AFAIK automaticky vždy v případě, že aplikace tenhle soubor v dalvik cache ještě nemá).
U copy protected aplikací je to trochu komplikovanější a přiznávám, že jsem to nikdy pořádně nezkoumal, takže nemůžu přesně říct, jak to tam funguje, ale mám dojem, že v základním principu velice podobně.

Autor tohoto vlákna
radegast
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » sob 08. kvě 2010 18:45:46

Dík za vyčerpávající odpověď.
přiznám se, že až asi po pátém přečtení jsem ji pobral celou :lol: . Zase jsem o něco chytřejší.
Nexus 5X

Henry1
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung GT-9505 Galaxy S IV+Samsung Galaxy Note II
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 GT-N8000
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Henry1 » ned 07. srp 2011 19:46:50

appSaver v7.31 SK

Kód: Vybrat vše

http://files.droid.webnode.sk/200000348-1f42e20379/appSaver_v7.31.SK-CZ.apk