Produktivitacizý host Hotspot

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
El Cid
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC One X

cizý host Hotspot

Příspěvek od El Cid » čtv 10. říj 2013 17:44:29

Dobrý den, rozhodl jsem se registrovat kvůli divnému jevu, jež jsem zaznamenal u svého telefonu. Nejsem zasvěcený fanda, jen běžný uživatel. K věci. Používám svůj telefon jako hotspot, zabezpečený WPAP2 (AES) s heslem. Všiml jsem si jednou, že k mému hotspotu byl připojen další cizí uživatel s podivným jménem: 84:3A:4B:15:20:30. Nastavil jsem tedy přístup pouze schváleným uživatelům. Tento uživatel ihned podal žádost o schválení. Nemyslím si, že by v tu dobu někdo jiný byl v dosahu mého hotspotu, natož aby znal mé heslo. Nedokážu si to tedy vysvětlit. Nevíte někdo prosím, o co jde?
Díky
El Cid

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Re: cizý host Hotspot

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 10. říj 2013 17:49:02

El Cid píše:Nemyslím si...
To je sice hezký, ale evidentně tam někdo takovej byl. To "divný jméno" je MAC adresa.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Autor tohoto vlákna
El Cid
Nové Androidě

Příspěvek od El Cid » čtv 10. říj 2013 19:33:28

Abych dodal, objevil se mi současně další uživatel taky s názvem MAC adresy. Hotspot jsem užíval týden. Heslo jsem jinde neužival, bylo přímo pro něj. Abych to shrnul, není jiné vysvětlení, než že skutečně v dosahu signálu (ve vedlejších bytech) byli současně dva uživatelé (nebo snad jen jeden za dvě MAC adresy) a nějakým způsobem se dostal přes mé heslo?

ps: v inkriminovaný večer jsem po zjištění cizího uživatele heslo změnil, cizí host se v okamžiku opět připojil na můj hotspot.

Díky za rady
El Cid

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » čtv 10. říj 2013 21:57:35

Není to možné, šifrování WPA2 nelze obejít a už vůbec ne rychle. Takže to nikdo cizí určitě není. To musí dělat přímo telefon nebo zařízení, které tvé heslo má uloženo.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » pát 11. říj 2013 5:53:25

Podle té MAC adresy to je bezdrátová karta od Intelu. Nemáš ji náhodou v PC? A nebyl ten druhej připojenej uživatel náhodou sám telefon?

Pedro1
Droid
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Příspěvek od Pedro1 » pát 11. říj 2013 15:09:57

Zdar LivArte,
myslel jsem, ze kdyz pouziva svuj telefon, jako hotspot, tak se na nej nemuze sam pripopjit, ne? Nebo se mylim?

Autor tohoto vlákna
El Cid
Nové Androidě

Příspěvek od El Cid » pon 14. říj 2013 22:24:58

Díky za rady, koukal jsem na svou MAC adresu a skutečně se shoduje s názvem "cizího" hosta. Ten druhý byla moje žena. Oba jsme byli připojeni pod názvy svých počítačů a k tomu se nám v jeden okamžik objevily ještě naše počítače s názvy svých MAC, takže jsme byli 4 připojení... Nevím, proč se to projevilo, poté už jsem to ani jednou nezaznamenal.
Díky
Zdar!

El Cid

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“