ProduktivitaDatabáze s podporou Android a Windows

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Taigasha
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC One X Endeavor
Tablet: Samsung Galaxy Note 8

Databáze s podporou Android a Windows

Příspěvek od Taigasha » pát 08. lis 2013 20:49:21

Ahoj,
hledám databázi (která by mohla být uložena v Dropboxu) a k ní klienta, který by mohl být nainstalovaný jak na pc (Win7), tak na tabletu (Android) s tím, že z obou míst bych databázi mohla upravovat. Jednalo by se o jednoduchou databázi kontaktů, takže to nemusí být úplně super extra speciální :)

Nemáte někdo nějaký tip? Jsem ochotna prográmek i koupit, bude-li splňovat to, co potřebuji. Varianta zdarma je ale určitě lepší.

Díky za jakýkoliv tip.

Eva
LG P350 -> HTC Sensation = ROM CM10 JB 4.1.2 -> HTC One X = Offi HTC Sense (překvapivě funkční, milé a rychlé)

Mishack
Kyborg

Re: Databáze s podporou Android a Windows

Příspěvek od Mishack » pát 08. lis 2013 21:06:44

Nevim co musi "databaze" obsahovat, ale nebylo by jednodussi zalozit specialni sdileny google ucet a tam mit kontakty? Muzes upravovat odkudkoli.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

Autor tohoto vlákna
Taigasha
Nové Androidě

Příspěvek od Taigasha » pát 08. lis 2013 21:11:24

Tohle právě není na moje osobní kontakty ale databázi firem, které budeme jako firma obesílat s nabídkou - obesílat normální poštou, ne nevyžádaným spamem do emailu.
Nechceme databázi kupovat, protože pro naší malou firmičku je to drahá záležitost, ale vytvoříme si ji (nebo bychom alespoň rádi).
Ideální by samozřejmě byl Access, ale ten není pro Android (nebo jsem to nenašla).

Excel zavrhuji, protože při více kontaktech se "seká" a kromě toho budeme muset pak nějak vyřešit výstup - tisk adresy na štítek.
LG P350 -> HTC Sensation = ROM CM10 JB 4.1.2 -> HTC One X = Offi HTC Sense (překvapivě funkční, milé a rychlé)

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » pát 08. lis 2013 21:49:15

Taigasha píše:Tohle právě není na moje osobní kontakty ale databázi firem...
V čem je rozdíl? Veškeré údaje tam jdou zadat. A pokud to bude jeden ucet sdileny mezi vice lidmi... nevidim problem.
Taigasha píše:... budeme muset pak nějak vyřešit výstup - tisk adresy na štítek.
Ano, tady by problem nastat mohl...
Taigasha píše:...obesílat normální poštou, ne nevyžádaným spamem do emailu.
Takze budete posilat nevyzadany spam do schranky? :D ... nevim no, ale to je vase vec samozrejme.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

Autor tohoto vlákna
Taigasha
Nové Androidě

Příspěvek od Taigasha » pát 08. lis 2013 23:19:45

Přesně tak, dle zákona spam do e-mailu je trestný a dohlíží na to Úřad pro ochranu osobních údajů, zatímco do schránky reklamu nebo nabídku posílat lze. ;)

Každopádně díky za pokus o radu :)

dvzd
Troll - nekrmte mě! :)
Troll - nekrmte mě! :)
Typ mobilu / ROM: Flip3

Příspěvek od dvzd » sob 09. lis 2013 0:26:57

OT příspěvek - obsah vymazán

Autor tohoto vlákna
Taigasha
Nové Androidě

Příspěvek od Taigasha » sob 09. lis 2013 9:16:53

Vždycky jsem sem chodila s přesvědčením, že jsou tu lidé normální, a když mohou tak poradí, aniž by chytali za slovíčko a dávali druhému sežrat když něco neví.
Asi jsem si spletla stránky. I tak díky za morální poučení.

Eva

paulgaugin
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Lenovo A789

Příspěvek od paulgaugin » sob 09. lis 2013 18:16:44

Evo, nenechte se odradit.

Bren
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2
Mobil 2 / ROM: Gsmart 1205

Příspěvek od Bren » úte 06. kvě 2014 8:50:05

Mám androida chvilku. A chtěl bych si taky nějakou databázi vytvořit. Pro své dlouho dobé klienty, ale i jednorázové. Jen jméno adresu, telefon a nějakou poznámku. Vzhledem k tomu, že jsem vcelku lenivý, tak přemýšlím o něčem co by mi dovolovalo kopírovat z mailů a vkládat do té databáze. Ani sám nevím co se dá vymyslet - jsem začátečník, proto jsem rozhodl zeptat.
Děkuji za každou radu

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“