Produktivitaukoly s upominkou ?

Moderátoři: don_alex, radegast

M.1.K
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Nexus S
Tablet: Nexus 7

Re: ukoly s upominkou ?

Příspěvek od M.1.K » ned 12. čer 2011 9:50:03

Já teda nechápu co všichni vidíte na těch gtasks. Nevypadají špatně, to ne, ale nemají jednu pro mě úplně základní věc - opakované úkoly. Nebo jsem aspoň nepřišel na to jak něco takového zadat. To nikdo neplatíte měsíčně elektriku, nájem, telefon nebo není něco co musíte každý měsíc udělat?

Zůstávám u Astridu, ten opakování má.
Samsung Nexus S - JB

Pokud se vám nějaká aplikace/hra líbí, zaplaťte za ní!

kecinzer
Moderátor
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kecinzer » ned 12. čer 2011 19:22:33

Tak opakované věci se většinou řeší v kalendáři ne?
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

Žulda
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xperia XZ1 Compact
Tablet: Nexus 7 II 2013

Příspěvek od Žulda » úte 14. čer 2011 20:30:59

GTasks od Dato mají opakování úkolů. Používám to často.

M.1.K
Stálý androiďák

Příspěvek od M.1.K » stř 15. čer 2011 14:21:59

kecinzer píše:Tak opakované věci se většinou řeší v kalendáři ne?
No mít v kalendáři jako událost že mám zaplatit elektriku mi přijde jako blbost. Když to neudělám ten den, tak to další neuvidím. Většinou si takové platby dávám 5 dní před termínem a někdy v průběhu těch pěti dnů to udělám. Na to jsou prostě nejlepší úkoly. Další věc je, že když to budu mít v kalendáři a udělám to, tak mi to stejně bude pořád zaclánět, takže jako řešení nic moc...

Žulda: Zkusím ty GTasks od Dato, díky za tip.
Samsung Nexus S - JB

kolda.o
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolda.o » stř 15. čer 2011 22:56:06

Osobne pouzivam DueToday a synchronizuji s Toodledo. Funguje spolehlive a az na nespravne kodovani cestiny u nekterych policek i bez chyb.
SXS SGo SXT :)

SeppWinkler
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SONY Xperia XZ3
Mobil 2 / ROM: Lenovo VIBE Z2 Pro
Tablet: NextBook Premium 8 IPS / Stock
Tablet 2 / ROM: JXD S7800B / Stock
Rom: Cyanogenmod 11 - 12

Příspěvek od SeppWinkler » pát 13. led 2012 9:17:16

Žulda píše:GTasks od Dato mají opakování úkolů. Používám to často.
Prosím o radu s GTasks a opakovanými úlohami. Neviem, ako na to. Keď si nastavím úlohu ako opakovanú mesačne (napr. zaplatenie účtov) tak sa mi pekne pripomenie, ale keď ju označím ako splnenú, tak sa zmaže, ako bežná jednorazová úloha. Keď ju nechám ako nesplnenú, tak sa zas neposunie o mesiac dátum. Viete mi poradiť? Vo FAQ som nenašiel nič :(

Ďakujem.

Žulda
Androiďák!

Příspěvek od Žulda » pát 13. led 2012 9:43:20

Ano, tak se to chová. Ale za ten měsíc úkol upozorní. Řeší se to na http://groups.google.com/group/gtasks-by-dato

stealthx
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xperia RAY

Příspěvek od stealthx » pát 13. led 2012 10:10:04

Moc k tematu to neni, ale muze mi nekdo vysvetlit, proc se lidi snazi pravidelny upozornovani na placeni uctu a podobne nacpat do programu na ukoly? Je to prece jasnej a bezproblemovej pripad, pro zadani si to jako opakovaci udalost v kalendari, kde si muzu dat jeste upominku 1 tyden pred splatnosti plus jeden den predem. Do ukolu si prece davam jednorazovy udalosti, napady a poznamky.
| Xperia RAY | LauncherPro | Android 4.0.4 | DiceBall |

SeppWinkler
Stálý androiďák

Příspěvek od SeppWinkler » pát 13. led 2012 10:40:14

stealthx píše:Moc k tematu to neni, ale muze mi nekdo vysvetlit, proc se lidi snazi pravidelny upozornovani na placeni uctu a podobne nacpat do programu na ukoly? Je to prece jasnej a bezproblemovej pripad, pro zadani si to jako opakovaci udalost v kalendari, kde si muzu dat jeste upominku 1 tyden pred splatnosti plus jeden den predem. Do ukolu si prece davam jednorazovy udalosti, napady a poznamky.
No, to nie je celkom tak, ako popisuješ. Je rozdiel medzi opakovanou úlohou a opakovaným záznamom v kalendári. Preto je to napr. v MS Outlooku oddelené a opakovaná úloha sa spáva presne tak, ako sa má, t.j. po splnení v jednom období sa zobrazí ako budúca nesplnená v ďalšom období. Opakovaná udalosť v kalendári sú napr. narodeniny, alebo výročie. Kalendár ich pripomenie, nie je tam však potrebné ich splniť. Naopak opakovaná úloha (napr. tie účty) sa správa inak. Ak ju nie je možné splniť, dá sa jej splnenie odložiť o nejaký štandardný, alebo užívateľský čas a zostáva nesplnená. Po splnení sa obnoví v ďalšom nadefinovanom období. Je v tom veľký rozdiel. Možno to nedokážem dobre vysvetliť, ale o tom, že je to potrebné svedčí, že organizéry, ako napr. spomínaný MS Outlook, to tiež oddeľujú. Pre mň je to esenciálna funkcia.

Ešte jedna otázka. Je to problém len GTasks, alebo androida? (či má zmysel skúšať inú aplikáciu, napr. Taskos, Astrid a pod.)

Ďakujem.

Blackhawk
Droid

Příspěvek od Blackhawk » pát 13. led 2012 10:44:40

Asi preto ze kalendar ta po udalosti neupozorni ak danu vec nesplnis.

Trek
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2

Příspěvek od Trek » pát 13. led 2012 10:50:35

Pokud máš problémy s GTasks, tak se obrať na výrobce.

Ce se týče podobnosti s MS Outlookem, tak stejné funkce má aplikace na úkoly obsažená v http://goo.gl/OkEQl
Je tam víc věcí, jako např. synchronizace s Outlookem, atp. ale to nemusíš používat, můžeš používat jen tu aplikaci na úkoly-

SeppWinkler
Stálý androiďák

Příspěvek od SeppWinkler » pát 13. led 2012 11:48:11

Tak vyskúšal som Taskos To Do List, vyzerá pekne, ale robí to isté (po splnení periodickej úlohy ju v zozname presunul do splnených, ale do alšieho mesiaca nepreniesol nič). Vyzerá to na problém androida, alebo googlu, čo je smutné, lebo sa to asi nebude dať riešiť :evil: Nechápem, je to dosť triviálna funkcia.

Vstavaná aplikácia na úlohy opakovanie nemá, teda aspoň u mňa.

Nájde sa niekto, čo to už riešil a vyriešil? ;)

Trek
Stálý androiďák

Příspěvek od Trek » pát 13. led 2012 11:54:55

Viz. můj předchozí post, ta aplikace umí samozřejmě opakované úkoly - správně fungující (+ jedna speciální funkce navíc ohledně opakovaných úkolů).

M.1.K
Stálý androiďák

Příspěvek od M.1.K » pát 13. led 2012 12:12:31

stealthx píše:Moc k tematu to neni, ale muze mi nekdo vysvetlit, proc se lidi snazi pravidelny upozornovani na placeni uctu a podobne nacpat do programu na ukoly? Je to prece jasnej a bezproblemovej pripad, pro zadani si to jako opakovaci udalost v kalendari, kde si muzu dat jeste upominku 1 tyden pred splatnosti plus jeden den predem. Do ukolu si prece davam jednorazovy udalosti, napady a poznamky.
Jak už jsem psal výše, cpát opakující úkoly do kalendáře je nesmysl. Když tu věc neudělám ten den (třeba z objektivních důvodů - např. zaplacení elektriky - nejsem u počítače a je neděle), tak to další den už neuvidím. A pokud to splním, tak nemám možnost to odfajfkovat aby to zmizelo. Tyto věci prostě v kalendáři udělat nemůžu. Jediný dobrý důvod proč to dávat do kalendáře je, že je spoustu aplikací a widgetů které ukazují události z kalendáře ale málo z nich ukazuje i úkoly.

Google úkoly jsou prostě hrozně primitivní a tuto podle mě zásadní věc (opakování úkolů) nemají. Gtasks to sice umí, ale je to taková nadstavba nad Google úkoly. Škoda, že ty úkoly Google víc nedotáhnul a neintegroval je do Androidu stejně jako kalendář.

Edit: jinak teď zkouším používat ty Gtasks, a chovají se jak tady někdo psal výše - splněné opakované úkoly se přesunou do vyřešených ale neobjeví se nový nesplněný úkol. Zase se mi tam ale líbí, že ukazují i události z kalendáře
Samsung Nexus S - JB

SeppWinkler
Stálý androiďák

Příspěvek od SeppWinkler » pát 13. led 2012 12:48:02

Trek píše:Viz. můj předchozí post, ta aplikace umí samozřejmě opakované úkoly - správně fungující (+ jedna speciální funkce navíc ohledně opakovaných úkolů).
Tak som to skúšal, ale ono to zase chce, aby som nejakú synchronizáciu nastavil. Mne o synchronizáciu nejde, Outlook som uviedol ako príklad, ako sa majú opakované úlohy správať. Navyše, bez nastavenia synchronizácie mi to neumožnilo urobiť nič.

Chcelo by to jednoduchú aplikáciu na úlohy s check boxmi a s možnosťou periodického opakovania :)

Žulda
Androiďák!

Příspěvek od Žulda » pát 13. led 2012 13:48:35

Já zkoušel snad všechny ToDo aplikace, nic. Pokud se to má syncovat s Google Tasky, neumí to žádná. Hodně lidí to už ale Googlu psalo, aby Tasky vylepšili. Snad se někdy dočkáme.
Ještě mě napadlo, zkuste http://www.pimlicosoftware.com/androidscreenshots.html
Jejich DateBK pro Palm OS byl nejlepší plánovač, co jsem kd ypoužíval. Umí tzv. Floating Events, událost, kterou si dám např. na 11:00-11:30 a pokud ji neodfajfknu, přeskočí o půlnoci na zítřek. Velmi použitelné, ale nebude se to syncovat s G Tasky...

Blackhawk
Droid

Příspěvek od Blackhawk » pát 13. led 2012 14:00:53

V tomto moc google nechapem. Riesil som otazku uloh po precgode z WM na Android co bolo asi viac ako pred dvoma rokmi. Uz vtedy boli na ich strankach kvanta ppziadavkou na zlepsenie tejto funkcie. Za viac ako dva roky neboli schopni spravit ani len ten najmensi update co sa uloh tyka. Co i len pridat moznost upomienok. Sam si to neviem vysvetlit.

SeppWinkler
Stálý androiďák

Příspěvek od SeppWinkler » pát 13. led 2012 14:31:23

Tak sa zdá, že som problém vyriešil :yes: Aplikácia Astrid Task:

https://market.android.com/details?id=c ... RyaWQiXQ..

to zvláda. Urobil som síce len tri testy, ale vyzerá to OK. Po splnení úlohy s mesačným opakovaním sa mi vytvorila taká istá úloha s príslušným dátumom v budúcom mesiaci. Aplikácia zvláda synchronizáciu s Google účtom (zatiaľ som neskúšal a nepotrebujem to) a je perfektne vyriešená, prehľadný zoznam úloh a pomerne bohaté nastavenia (zatiaľ som nenašiel problém). Má aj celkom použiteľný widget s možnosťou pridania novej úlohy a s prehľadom živých úloh. Zároveň slúži na otvorenie aplikácie. Dá sa viacnásobne pripnúť na plochu s odlišnými pohľadmi na úlohy, takže kombinácií je dosť. Je 2x2. Ďalšie widgety sú platené :(

Takže každému, kto potrebuje pravidelné opakované úlohy, jednoduchú a prehľadnú aplikáciu so stredne rozsihlym množstvom funkcií odporúčam.

Ak by ste sa dozvedeli, ako pokračuje riešenie problému na strane googlu/androidu, pls napíšte to sem.

Ďakujem vám za rady a nápady :)

Žulda
Androiďák!

Příspěvek od Žulda » pát 13. led 2012 14:36:42

Mě teda u Astridu hodně zlobila právě ta synchronizace s GTasky. Ale to bylo před rokem na starším mobilu.

Blackhawk
Droid

Příspěvek od Blackhawk » pát 13. led 2012 17:27:08

teraz na tom uz popracovali a mne to funguje v pohode

Žulda
Androiďák!

Příspěvek od Žulda » úte 24. led 2012 9:49:12

Zrovna zkouším Google Tasks Organizer, má i Lite verzi zadara. Opakované úkoly fungují, ještě pár testů a jestli budou OK, koupím full verzi kvůli push synchronizaci.

Libb
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung S10+ 512GB
Tablet: Huawei MediaPad M5
Tablet 2 / ROM: Samsung Active 2 44mm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libb » pon 06. úno 2012 15:05:04

Samý Google... jde nějak synchronizovat úkoly přes MS Exchange? :( A poznámky? ;)
Samsung Galaxy S22 Ultra 5G Black 512GB | Buds | Buds Pro
Obrázek Ticwatch Pro3 GPS black | Obrázek MediaPad M5 + 400GB μSD

Blackhawk
Droid

Příspěvek od Blackhawk » pon 06. úno 2012 21:29:17

ano, je tu na to ale ine vlakno, skus pouzit search, je tam niekde aj tabulka s programami, ktore vedia synchro s exchange a s popisom funkcii

KapoCZ
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8 NXT-L29

Příspěvek od KapoCZ » úte 06. bře 2012 1:45:35

Tak sem zkousel nektere programy co tu lide radili jako supr volbu apod. a vsechno stalo za nic az mi kolega z prace nasel naprosto suprovej programek jmenuje se catch a je naprosto jednoduchej a praktickej a slpnuje presne to co ja od ukolovniku cekam, tak vyzkousejte, nehlede na to ze v nekterych programech sla nastavit zvukova upominka jen jako ubohe neslysitelne pipnuti catch vam muze zarvat i pekne nahlas

Yorik
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D

Upozornění na přehlédnutou připomínku

Příspěvek od Yorik » úte 13. bře 2012 13:52:29

Ahoj,
měl bych dotaz. Má nějaký úkolovník možnost nastavit opakující se připomínání jedné události. Dám příklad. Mám telefon v batohu/odskočím si od něj a neslyším upozornění na událost (to jedno pípnutí). U bussiness calendar to mám vyřešené přes calendar snooze (stejně funguje Nudnik), který to upozornění (pípnutí, zavrnění :-)) opakuje po řekněme 15s do zblbnutí - dokud si toho nevšimnu a neodklepnu ho. Ale žádné podobné nastavení u úkolovníku (používám GTasks, zkoušel jsem Tasks+) se mi nepodařilo najít. Jak to prosím řešíte?

Díky moc za odpovědi.
Anderson

Trek
Stálý androiďák

Příspěvek od Trek » úte 13. bře 2012 14:08:18

Např. u Samsungu mám některý tóny notifikací opakující se do nekonečna, což nechápu jak je možný, ale jede to tak. Jinak používám aplikaci na úkoly, kde si můžu nastavit, že ten zvuk notifikace se opakuje do nekonečna. Si napiš tvůrci aplikace na úkoly, kterou používáš ať to tam dodělá.

LiberX
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S I
Twitter: AppDroid_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiberX » úte 24. dub 2012 11:50:50

Srovnani nekolika ruznorodych ToDo aplikaci: http://appdroid.cz/2012/04/23/todo-apli ... kazdeho-2/
Znáte portál AppDroid.cz? Aktuální informace z Android scény, recenze Android aplikací a her.

LiborP
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG G3

Re: Upozornění na přehlédnutou připomínku

Příspěvek od LiborP » pon 07. kvě 2012 13:12:52

Já jsem po dlouhém hledání nakonec skončil u "Ultimate To-Do List" Ten má přímo v nastavení položku Reminder Options" a alarmy opakuje tak dlouho, dokud si ho nevšimnu. Akorát si už nejsem jist jestli to umí i free verze, nebo až ta placená.
Jinak Business Calendar umí opakovaná upozornění sám i bez Calendar Snooze, akorát ale v placené verzi.

Libor

Yorik píše:Ahoj,
měl bych dotaz. Má nějaký úkolovník možnost nastavit opakující se připomínání jedné události. Dám příklad. Mám telefon v batohu/odskočím si od něj a neslyším upozornění na událost (to jedno pípnutí). U bussiness calendar to mám vyřešené přes calendar snooze (stejně funguje Nudnik), který to upozornění (pípnutí, zavrnění :-)) opakuje po řekněme 15s do zblbnutí - dokud si toho nevšimnu a neodklepnu ho. Ale žádné podobné nastavení u úkolovníku (používám GTasks, zkoušel jsem Tasks+) se mi nepodařilo najít. Jak to prosím řešíte?

fisa
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend G 300 32 Gb + HTC Wildfire 16GB

Příspěvek od fisa » pát 06. črc 2012 16:19:55

Prosím o radu. V nokii 6300 a je tam supr kalendář s různými funkcemi, narozeniny, výročí, jednání a podobně. Existuje taková aplikace i pro android? Mám telefon huawei ascend g300

fisa
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend G 300 32 Gb + HTC Wildfire 16GB

Příspěvek od fisa » sob 04. srp 2012 15:23:25

Koukám, že to tu utichlo, takže žádná rada od zkušenějších???

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“