ProduktivitaTip: Spotřeba plynu, elektřiny-"Energy Consumption Analyzer"

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Ante
Droid
Typ mobilu / ROM: Samsung M21
Kontaktovat uživatele:

Tip: Spotřeba plynu, elektřiny-"Energy Consumption Analyzer"

Příspěvek od Ante » pon 28. črc 2014 22:45:08

Tady na foru uz ten programek byl sice zmineny (http://androidforum.cz/post703099.html? ... yn#p703099), ale nema svoje vlakno.

Ted jsem na nej narazil (po dlouhem hledani na GGPlay) a vypada opravdu pekne a prehledne. A navic - je v cestine ! Takze vrele doporucuji tem co si to jako ja doted zapisovali na papirky... ;)

https://play.google.com/store/apps/deta ... opfen.ecas

Po jeho spusteni staci dat jen "Menu" a "Pridat meridlo". Do "Nazev meridla" dat to co chceme monitorovat. Ja zadal 3 meraky a to PLYN, ELEKTRINA a VODA. Ke kazdemu meridlu si pridate jednotky (m3, kWh...) a cenu za jednotku. Tak z hlavy jsem dal kilowatthodinu za 5,-Kc, kubik plynu za 15,-Kc a kubik vody(+kanal) za 80,-Kc (Hradec Kralove). Tak snad to alespon priblizne bude odpovidat skutecnosti...
Potom kliknete na patricny merak a doplnite udaj z meridla. Automaticky se zapisuje i cas mereni. Po case mate ze vsech mereni "GRAF" nebo "STATISTIKY".
Spoiler:
Pozn.: Jak je mene prace, tak jsem se zacal pidit proc mam mesicni zalohy na elektriku 4.400,-Kc kdyz "jini" treba jen 15 stovek. Vychazime totiz denni spotreba 27kWh. A dnes kdyz jsem mel v dilne zapnutou cele odpoledne klimu tak za 24 hodin jsem mel 39kWh. Mazec :D !
Za rok mam skoro 10MWh. Ale holt budu muset zacit setrit a v baraku vytahat vsechny spotrebice ze zasuvek. Ono to ale bude tim, ze mam 2 lednicky, skoro porad poustim kavovar s kilowattou, denne i 2 x pracka, same routery, computery+zesiky moje, mych deti a manzelky, manzelciny halogenove lampy (ze prej nema rada tmu)... Tak co s tim, ze ;) ? Z "komfortu" se musim vratit na zem a vse prehodnotit...
Xiaomi Mi9 Lite + ASUS ZB602KL

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“