ProduktivitaDoporučte kalendár a plánovač úkolů

Moderátoři: don_alex, radegast

Autor tohoto vlákna
sluriada
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: S4

Doporučte kalendár a plánovač úkolů

Příspěvek od sluriada » pon 23. bře 2015 18:07:09

Nejspíše to tady již je několikrát,snad mwe nazabijete.
Hledám kalendář + plánovač pro android Lillipop, požadavky
- možnost synchronizace s PC , ideálně něčím jako outlook
- možnost zaslat naplánovanou událost, příklad, sekretářka dohodne schůzku a pošle mi její termin do mého kalendáře
- nějaký přehledný a pěkný widget
- pokud by to šlo kladu důraz na bezpečnost, tzn. žádné cloudy ukládání , spíáěe šifrované přenosy

Nevadí placená aplikace.naopak vadí různé reklamy a podobné

Předem děkuji za doporučení.

Flynne
Robot
Typ mobilu / ROM: myPhone Next - Stock ROM
Mobil 2 / ROM: iPhone 2G a WP HTC Radar - custom ROM Dynamics 2.0
Tablet: Prestigio Multipad PMP5780D

Re: Doporučte kalendár a plánovač úkolů

Příspěvek od Flynne » pon 23. bře 2015 18:57:54

Vyzkoušej ACalendar, Pure Calendar Widget, Smooth Calendar. Poslední dva jmenované mají široké možnosti nastavení Widgetu, první je kalendář s více možnostmi než má stock kalendář od Google. Vyzkoušej je pečlivě, umějí toho dost.

Ante
Droid
Typ mobilu / ROM: Samsung M21
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ante » čtv 19. lis 2015 23:46:10

Ja bych potreboval jestli nekdo nevite, zda-li existuje aplikace kalendar pro Android, kde je v jeho widgetu Agenda mozne preskrtnout udalost. Kdyz mam v kalendari napsanych na den treba 5 zakazniku, tak postupne jak je odbavuju bych si je odskrtaval. Pri pohledu na widget Agenda bych hned videl, kolik mne jeste zbyva prace...

A otazka druha, ktera mne uz hodne dlouho vrta hlavou - k cemu jsou dobre UKOLY ktere jsou u nekterych kalendarovych aplikaci? Ja kdyz mam ukol ktery mam v urcitou hodinu splnit, si ho napisu do kalendare, tak proc bych si mel komplikovat zivot a instalovat a udrzovat dalsi aplikaci?
Xiaomi Mi9 Lite + ASUS ZB602KL

aldabubo
Moderátor
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aldabubo » pát 20. lis 2015 9:27:33

ACalendar umí vyřízené schovat. (Jinak stačí klepnout a smazat.)
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert

Ante
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ante » pát 20. lis 2015 12:20:15

Njn ;)
Diky, ale schovanim prestanu mit prehled o dni a vymazanim se nemas moznost vracet do historie akci... :(

A jaky Ty aldabubo mas nazor na "Ukoly" ;)?

aldabubo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aldabubo » pát 20. lis 2015 12:26:16

ACalendar má úkoly taky. Domnívám se, že to slouží k zaznamenání nějakých rozsáhlejších úkolů, které jsou dlouhodobější a třeba vícefázové. Vždycky to vypínám, takže fakt nevim, k čemu to je přesně. Mě každopádně k ničemu.
Ještě k tomu widgetu - taky uplynulé události nikdy nemažu, ale změním jim barvu na šedivou, když potřebuji odlišit dokončené od nedokončených. Některý den se toho fakt nahromadí hodně, takže třeba i změním pořadí nebo přeskočím.
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert

Ante
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ante » pát 20. lis 2015 12:41:40

Jj, presne-"Ukoly" prave taky nepouzivam. Ale treba je nekdo vyuzije. Prave ze chci od nekoho kdo to aktivne pouziva slyset, v cem je to lepsi nez si psat udalosti (jakoby UKOLY) primo do kalendare...

S tou zmenou barvy u uz udelaneho zakaznika to taky neni spatny napad. Ted jsem to zkousel a z widgetu to ale stejne je na celkem 7 kliknuti - muslim od tapnuti na udalost ve widgetu po navrat na obrazovku s widgetem Agenda... :(
Ja to delam ne barvou, ale pred text pisu uz nadefinovane (mam klavesnici Swiftkey a ona se to naucila ;) ) slovo "HOTOVO..."
No a prave bych chtel jen tapnout na udalost ve widgetu a v ten moment (radeji po dotazu) by se mne cely text vodorovne preskrtl... To by byla parada!

nerv
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Xiaomi 12T Pro / MIUI 14.0 CZ SK Stable

Příspěvek od nerv » ned 22. lis 2015 15:20:43

CalenGoo - Calendar and Tasks a Tasks & Notes for MS Exchange.
Sluzebni veci vedu a synchronizuji proti firemnimu Exchange, soukrome mam na google. Oba nastroje zobrazuji v jednom sluzebni i soukrome udalosti a ukoly.

Ante
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ante » ned 22. lis 2015 16:56:30

A v CalenGoo jdou udalosti nejak skrtat? Aplikaci na udalosti jsem zkousel "milion" (asi vsechny co jsou na GooglePlay) a zadna to neumela...
A zase - pises UDALOSTI a UKOLY. Proc rozdelovat tyto 2 veci :)?

dufko
Droid
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10

Příspěvek od dufko » ned 22. lis 2015 17:12:28

Ante píše:Jj, presne-"Ukoly" prave taky nepouzivam. Ale treba je nekdo vyuzije. Prave ze chci od nekoho kdo to aktivne pouziva slyset, v cem je to lepsi nez si psat udalosti (jakoby UKOLY) primo do kalendare...
Ja tiež nepoužívam úlohy, lebo často som potreboval nejakú úlohu vykonať v určitom čase, tak mi prišlo vhodnejšie mať to ako časovú udalosť.
Neprišiel som na to kedy a prečo vlastne úlohy používať.
Ante píše:A v CalenGoo jdou udalosti nejak skrtat? Aplikaci na udalosti jsem zkousel "milion" (asi vsechny co jsou na GooglePlay) a zadna to neumela...
A zase - pises UDALOSTI a UKOLY. Proc rozdelovat tyto 2 veci :)?
Teraz pozerám že môj obľúbený business calendar 2 vie to čo chceš.

Obrázek

Denný náhľad

Obrázek

Mesačný náhľad
Naposledy upravil(a) dufko dne ned 22. lis 2015 17:25:42, celkem upraveno 1 x.

kralovicek
Droid
Typ mobilu / ROM: ZTE AXON7
Mobil 2 / ROM: HONOR 4c
Tablet: Pipo M6 pro - RR 1.0 kk - !thx FREAKTAB!

Příspěvek od kralovicek » ned 22. lis 2015 17:25:32

Jak v Akalendari pridas ukol tak, aby jsi nemusel dat dlouhe datum(coz ti vykresli casovou osu v kalendari)?

aldabubo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aldabubo » ned 22. lis 2015 18:18:42

Netuším, dlouhodobé úkoly nepoužívám.

Ante
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ante » pon 23. lis 2015 0:40:20

dufko píše: Ja tiež nepoužívam úlohy, lebo často som potreboval nejakú úlohu vykonať v určitom čase, tak mi prišlo vhodnejšie mať to ako časovú udalosť.
Neprišiel som na to kedy a prečo vlastne úlohy používať.
Teraz pozerám že môj obľúbený business calendar 2 vie to čo chceš.
Moc Ti dufko diky za screenshoty. BC2 je jediny kalendar, ktery umi uplne fantasticky prehledne zobrazovat widget Agenda. Umi totiz zobrazovat plny popis udalosti, proto v Agende vidim krasne cely text. Do nazvu totiz davam i strucny popis se jmenem, adresou, co zakaznik chce a kolik ho to bude stat. Mam to krasne bez klikani na ocich. Kdyz je tech podrobnosti vice, davam to do pole POZNAMKA. Mam zaplacenou plnou verzi a vubec nelituju.
A jsou tam i ty zatracene ;) "ukoly". Ted na Tvuj popud jsem do toho sel, vytvoril ukol a je pravda, ze ho vidim krasne ve widgetu jako "udalost", ale zase na webu kdyz jdu na PC se ukoly krci v prave casti a je to tezce neprehledne. Kdyby ty ukoly byly na webove strance prehledne v jednotlivych dnech jako jsou udelane "udalosti", tak bych ty ukoly pouzival, protoze kdyz je ukol hotovy, tak se da opravdu skrtnout vodorovnou carou presne tak, jak jsem chtel skrtat ty "udalosti". Takhle je to ale napikacu a musim zustat u udalosti. Hlava mne nebere, kdo a proc "UKOLY" pouziva... Treba se tady nekdo objevi a zduvodni ;)

Biermann
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Honor 7

Příspěvek od Biermann » úte 12. led 2016 23:00:40

Tak já třeba úkoly používám, i když ne přímo přes kalendář, ale přes Wunderlist (který je teda mimochodem exportuje přes sdílený feed, takže ve finále je v kalendáři stejně vidím). Každopádně rozdíl mezi tím, dát si něco jako událost nebo úkol je podle mě celkem zřejmý. Pokud vím, že něco musím udělat v přesnou hodinu (vyzvednout syna ze školky), tak si to dám jako klasickou událost v kalendáři. Pokud mám něco, co můžu udělat kdykoliv, tak si to dám jako úkol s tím, že mu případně nastavím deadline (udělat daňové přiznání do 29. února - v kalendáři to uvidím 29. protože tam mám deadline, ale udělat a odškrtnout si to můžu i kdykoliv dřív).

Ante
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ante » úte 12. led 2016 23:11:41

Jasne - kazdy si to udelame podle sebe...
Ja treba veci, ktere nejsou na presny cas, ale treba behem tydne, mesice...davam ty kratsi na odpoledne a vecer kdyz kontrlouju, co jsem z nich splnil (chtelo se mne je ten den plnit ;)) je bud oznacim slovem HOTOVO pred textem, nebo je na PC presunu na den nasledujici. A ty delsi davam na nedeli a jednou za tyden kontroluju, jestli by z tech udalosti neslo uz neco prakticky splnit, aby se to nekupilo ;)

Matuel
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Nokia 8 dual sim

Příspěvek od Matuel » ned 07. úno 2016 10:52:13

Ahojte,

hľadal som nejaký pracovný kalendár, prehľadný a praktický a zapáčil sa mi Business Calendar. Nakoľko som riešil import údajov zo starého telefónu, ktorý mal ešte len nejaký Samsung OS a tento sa mi ani za svet enepodaril, t.j. musím ručne prehodiť pripomienky v kalendári , tak hne´d riešim do budúcna možnosť exportu údajov a prehodenie do iného kalendára.
Avšak nič také som v business calendáre nenašiel, jedine nejaký sync s účtom, čomu presne nerozumiem, skôr by som potreboval vedieť exportovať údaje do nejakého súboru, keďže aj google konto čo mám v androide som si založil iba kvôli mobilu,t.j. nepoužívam ho na nič a ani ho používať nebudem a je možné, že časom od neho aj heslo zabudnem.
Takže moja otázka je, že či je vôbec možné exportovať údaje z business kalendáru (ja som to tam nenašiel) a či mi viete prípadne doporučiť nejaký veľmi prehľadný a funčne dobre spracovaný kalendár kde môžem bez problémov exportovať údaje napr. aj do rôznych formátov.

Ďakujem.

sako verife
Robot
Typ mobilu / ROM: SGS5 root4.4.2Knox0x0
Mobil 2 / ROM: 5110-MDA1-MDA3-TouchPRO-TouchPRO2-G300-SGS3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sako verife » ned 07. úno 2016 11:00:28

Kalendáře se synchronizují s Googlem, stejně jako spousta dalších věcí. Tak trošku nechápu asi otázku.

dufko
Droid

Příspěvek od dufko » ned 07. úno 2016 11:36:26

Samozrejme že okrem synchronizácie s google účtom/kalendárom funguje aj manuálny export/import udalostí.

Stačí si pozrieť menu/settings - až sa pýtam sám seba, ako ťažké je to nájsť?

Prikladám obe verzie aplikácie.

Obrázek

Obrázek

Predpokladám že aj export zo samsungu je jednoduchý, no pán má skôr problém sám so sebou :)

Matuel
Nové Androidě

Příspěvek od Matuel » ned 07. úno 2016 23:09:07

sako verife píše:Kalendáře se synchronizují s Googlem, stejně jako spousta dalších věcí. Tak trošku nechápu asi otázku.
Tak to treba trošku pozornejšie čítať. Ide mi o export kalendára nie o synchronizovanie s googlom, myslím, že som to aj dosť jasne vysvetlil...

Matuel
Nové Androidě

Příspěvek od Matuel » ned 07. úno 2016 23:15:46

dufko píše:Samozrejme že okrem synchronizácie s google účtom/kalendárom funguje aj manuálny export/import udalostí.

Stačí si pozrieť menu/settings - až sa pýtam sám seba, ako ťažké je to nájsť?

Prikladám obe verzie aplikácie.

Obrázek

Obrázek

Predpokladám že aj export zo samsungu je jednoduchý, no pán má skôr problém sám so sebou :)
Pán nemá problém sám zo sebou, mám podľa tvojich priložených obrázkov tú verziu na prvej foto a ja v settings nič také ako je u teba na fotke nemám, žiaden import/export. Nemôže to byť len v platenej verzii ?

Starý Samsung so svojim OS má apku Samsung Kies, všetko som síce v pohode exportoval, aj mi to hodilo aj do .csv, ale kalendáre to nechcú importovať, skúšal som aj google kalendár a má s tým problém.... Chvalabohu aspoň kontakty sa dali importovať v pohode...

Ja som jednoducho v tom business calendare všetko prešiel a žiaden export tam nie je, tak sa chcem preto poradiť zo skúsenejšími, aby som vedel či ho používať alebo hľadať nejakú inú náhradu a ak inú tak akú. Niekto skúsenejší mi možno povie, že bohužiaľ export iba v platenej verzii, máš možnosť iba synchronizáciu s google, ale je tu taký a taký program, ktorý je tiež v pohode a môžeš exportovať veselo do takých a takých formátov. O to mi ide...

Ante
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ante » ned 07. úno 2016 23:17:53

http://androidforum.cz/export-import-ka ... 43716.html" onclick="window.open(this.href);return false;
?

rikardoso
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung S23Ultra 512GB - A13 -Vodafone

Příspěvek od rikardoso » ned 07. úno 2016 23:19:18

No "dufko" ti to z cela jasně napsal ...Tak to treba trošku pozornejšie čítať,jak píšeš :lol: dá se říci,že drtivá většina appek to tak má,takže stačí jen tošku pohledat v nastavení...
Nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř.

Matuel
Nové Androidě

Příspěvek od Matuel » ned 07. úno 2016 23:50:07

rikardoso píše:No "dufko" ti to z cela jasně napsal ...Tak to treba trošku pozornejšie čítať,jak píšeš :lol: dá se říci,že drtivá většina appek to tak má,takže stačí jen tošku pohledat v nastavení...
Preto som sem napisal, ze som to v nastaveniach nenasiel. Ja tam vobec nemam kolonku maintenance ako ma on na obrazku, proste pod birthdays mam rovno to posledne "info".

Matuel
Nové Androidě

Příspěvek od Matuel » ned 07. úno 2016 23:52:41

Cital som uz predtym, ale diky. Riesi sa tam synchronizacia a export, ja chcem ten export, ale problem je ze ho v tom co mam neviem najst.

rikardoso
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung S23Ultra 512GB - A13 -Vodafone

Příspěvek od rikardoso » pon 08. úno 2016 0:07:29

Co ti vadí na synchronizaci,pokud tedy jde a funguje?Je to pohodlný a jednoduchý a když to aplikace podporuje,tak to nemá chybu...
Nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř.

Matuel
Nové Androidě

Příspěvek od Matuel » pon 08. úno 2016 0:21:24

rikardoso píše:Co ti vadí na synchronizaci,pokud tedy jde a funguje?Je to pohodlný a jednoduchý a když to aplikace podporuje,tak to nemá chybu...
Vid moj prvy prispevok, mam nejaky novovytvoreny google ucet iba kvoli telefonu, ktory nepouzivam a nikdy na nic pouzivat ne udem. Preto sa moze naprimlad stat, ze zabudnem casom heslo a pod. Ja mam celkovo radsej ro it si a uschovavat si sam zalohu ako to zverovat nejakym webovym sluzbam.

sako verife
Robot
Typ mobilu / ROM: SGS5 root4.4.2Knox0x0
Mobil 2 / ROM: 5110-MDA1-MDA3-TouchPRO-TouchPRO2-G300-SGS3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sako verife » pon 08. úno 2016 5:05:26

Matuel píše:
sako verife píše:Kalendáře se synchronizují s Googlem, stejně jako spousta dalších věcí. Tak trošku nechápu asi otázku.
Tak to treba trošku pozornejšie čítať. Ide mi o export kalendára nie o synchronizovanie s googlom, myslím, že som to aj dosť jasne vysvetlil...
Pokud to je synchronizované, tak už nepotřebuješ export....

dufko
Droid

Příspěvek od dufko » pon 08. úno 2016 10:33:16

No potrebuje, pretože na tom samsungu si udalosti ukladal lokálne a nie ako google udalosti , to chce teda exportovať a import chce urobiť zase lokálne..

Pán si tak zbytočne komplikuje život. Keby to už na tom samsungu ukladal pod google, tak na novom mobile nič nerieši vďaka tej synchronizácii.

Matuel
Nové Androidě

Příspěvek od Matuel » pon 08. úno 2016 13:05:58

dufko píše:No potrebuje, pretože na tom samsungu si udalosti ukladal lokálne a nie ako google udalosti , to chce teda exportovať a import chce urobiť zase lokálne..

Pán si tak zbytočne komplikuje život. Keby to už na tom samsungu ukladal pod google, tak na novom mobile nič nerieši vďaka tej synchronizácii.
Pan npouzival na tom Samsungu internet vobec kedze mal taku malu internu pamat, ze mi ani stranky nevedelo pre nedostatok pamate nacitat. Udaje vyexportovane mam, ak mi vies poradit ako ich importovat v androide do nejakeho kalendara budem rad, nespominam konkretne BC kedze ten co som riadne stiahol z obchodu tam nic take nema.

Keby sme sli ale k veci, tak by ma jednak zaujimalo preco ja v BC nemam tuto moznost co ty a ak sa to neda riesit, tak aky kalendar podoby BC co ma nielen synchro, ale aj export pouzit. To bola vlastne aj moja otazka, zatial tu vsetci tocia o synchronizacii resp. maju ironicke poznamky, ale pritom vobec nevedia resp. nechcu odpovedat na polozenu otazku prip. nevedia citat

dufko
Droid

Příspěvek od dufko » pon 08. úno 2016 13:17:57

Iba sa ti snažia naznačiť, že si robíš sám problém tam kde byť nemusí. Odmietaním google synchronizácie...

Neviem aký máš mobil, skúsil by som najprv vstavaný kalendár, určite tam nejaký máš.

Ak v ňom import nie je, choď na pc a otvor si google kalendár na webe, tam ručný import zaručene je. Potom stačí chvíľu počkať a udalosti sa ti zobrazia aj v mobile po skončení synchronizácie.

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“