ProduktivitaTasker

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

jeromme
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: pát 30. zář 2011 10:07:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Zenfone 2

Systémové profily ...

Příspěvek od jeromme » stř 16. zář 2015 8:01:59

Zdravím, poradil by mi někdo znalý, uměl by Tasker ovládat přepínání systémových profilů? Díky, j.


ASUS Zenfone 2



Longerski
Androiďák!
Příspěvky: 432
Registrován: stř 14. dub 2010 11:59:10
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X
Tablet: Nexus 7 2013
Rom: Stock 6.0.1

Re: Tasker

Příspěvek od Longerski » stř 16. zář 2015 12:49:47

Umí tasker vypínat a zapínat vibrace u notifikací a příchozích hovoru na Androidu 5.1?
Ericsson T10i->Nokia 3330->Nokia 3650->Ericsson P910i->SE M600i->HTC Kaiser->HTC Kaiser (Android)->T-Mobile G1->Orange San Francisco->HTC HD2 (Android)->Samsung Galaxy Note->Oppo Find 5->Google Nexus 5->Oneplus X->Nexus 5X

Uživatelský avatar

dawidececk
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: úte 30. dub 2013 17:05:46
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: d855 cm13
Mobil 2 / ROM: I9300 cm13
Rom: CM based/AOSP based
Bydliště: Praha

Re: Systémové profily ...

Příspěvek od dawidececk » čtv 17. zář 2015 12:15:28

jeromme píše:Zdravím, poradil by mi někdo znalý, uměl by Tasker ovládat přepínání systémových profilů? Díky, j.
Na pozadí asi ne.
Pokud vím, tak Tasker toho zvládne daleko více ;)
Ale šlo by to udělat tak, že by se telefon probudil a Tasker kliknul na display pro přepnutí profilu.
_____
Longerski píše:Umí tasker vypínat a zapínat vibrace u notifikací a příchozích hovoru na Androidu 5.1?
U příchozího hovoru určitě.
V Taskeru akce: Audio > Vibrate on Ringer

U notifikacíí jen možná. Secure Settings dokáže ovládat všechno nastavení, tam je to: Actions > Device Settings.
Tam stačí jen najít správnou hodnotu a zadat jí do správné kolonky :)
History: Xperia X8 (Brick) / ZTE Skate (sold) / Xperia X10i (sold) / Xperia Mini (sold) / SP (sold) / Samsung I9070P (brick) / Huawei G300 (closet) / I9100 (sold) / I9300 (closet) / N7100 (sold) / I9505 (sold) / d855 (broken SIM) / Honor 5X (closet) / Nexus 5


matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: Tasker

Příspěvek od matata » čtv 17. zář 2015 14:35:20

dawidececk píše:
jeromme píše:Zdravím, poradil by mi někdo znalý, uměl by Tasker ovládat přepínání systémových profilů? Díky, j.
Na pozadí asi ne.
Pokud vím, tak Tasker toho zvládne daleko více ;)
Ale šlo by to udělat tak, že by se telefon probudil a Tasker kliknul na display pro přepnutí profilu.
_____
Longerski píše:Umí tasker vypínat a zapínat vibrace u notifikací a příchozích hovoru na Androidu 5.1?
U příchozího hovoru určitě.
V Taskeru akce: Audio > Vibrate on Ringer

U notifikacíí jen možná. Secure Settings dokáže ovládat všechno nastavení, tam je to: Actions > Device Settings.
Tam stačí jen najít správnou hodnotu a zadat jí do správné kolonky :)
Jak lze prosim udelat aby tasker kliknuk na display??on umi taková jako makra?

Uživatelský avatar

dawidececk
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: úte 30. dub 2013 17:05:46
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: d855 cm13
Mobil 2 / ROM: I9300 cm13
Rom: CM based/AOSP based
Bydliště: Praha

Re: Tasker

Příspěvek od dawidececk » čtv 17. zář 2015 18:12:11

Záleží na tom, jestli máte root.

S rootem: akce "shell script" a příkaz je "input tap xyz xyz"
xyz jsou samozřejmě souřadnice stisku, které lze zjistit pomocí zapnuté funkce "Pointer location" v nastavení pro vývojáře.

Bez rootu: existuje plugin AutoInput, který toho umí ještě daleko více, mimo stisku na souřadnice taky kliky na určitá tlačítka nebo gesta.
History: Xperia X8 (Brick) / ZTE Skate (sold) / Xperia X10i (sold) / Xperia Mini (sold) / SP (sold) / Samsung I9070P (brick) / Huawei G300 (closet) / I9100 (sold) / I9300 (closet) / N7100 (sold) / I9505 (sold) / d855 (broken SIM) / Honor 5X (closet) / Nexus 5



matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: Tasker

Příspěvek od matata » čtv 17. zář 2015 18:19:19

Root mam vzdy a všude od HTC Dream (G1) brezna 2009 :-) toto leti


jeromme
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: pát 30. zář 2011 10:07:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Zenfone 2

Re: Tasker

Příspěvek od jeromme » pát 18. zář 2015 7:56:41

Můžu mít ještě jeden dotaz - na taskeru mám "červeně" funkci "Vibrate on notify". Když budu mít root, bude tato funkce dostupná a budu moci třeba u nočního režimu vypnout u zpráv vibrace? Díky za odpověď.
ASUS Zenfone 2


matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: Tasker

Příspěvek od matata » pát 18. zář 2015 8:27:49

Na nicni rezim mam silent mode on. A vibrate on ringer off a staci to. Na notify lze pouzi plugin secure settings


Longerski
Androiďák!
Příspěvky: 432
Registrován: stř 14. dub 2010 11:59:10
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X
Tablet: Nexus 7 2013
Rom: Stock 6.0.1

Re: Tasker

Příspěvek od Longerski » pát 18. zář 2015 10:05:22

A jak přesně ty vybrace vypnu? V Taskeru jsem našel jen Security settings, ale co tam dát, nevím.
Ericsson T10i->Nokia 3330->Nokia 3650->Ericsson P910i->SE M600i->HTC Kaiser->HTC Kaiser (Android)->T-Mobile G1->Orange San Francisco->HTC HD2 (Android)->Samsung Galaxy Note->Oppo Find 5->Google Nexus 5->Oneplus X->Nexus 5X


Libor27
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pát 18. zář 2015 11:07:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Red Rice 1S - MIUI

Re: Tasker

Příspěvek od Libor27 » pát 18. zář 2015 11:24:25

Ahoj,
potřebuji aby mi při odchodu z domácí wifi spustil Tasker nějaké úkoly (např.zapnout na 5minut GPS, zapnul hlasité zvonění...) ale jen při odchodu jednorázově. Nevíte jak to udělat?

Např. přes nabídku state mám nastaveno že se při odpojení od domácí wifi zamkne mobil, mobil stále kontroluje zda je nepřipojen, úkol se bude se při každé kontrole znovu vykonávat, ale já chci aby to provedl jen jednou (nenastavoval mi znovu hlasité zvonění když sem ho třeba v kavárně ručně vypnul).


matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: Tasker

Příspěvek od matata » pát 18. zář 2015 11:33:10

- pri pripojeni domaci wifi nastav variable %HOMEWIFI na hodnotu 1
- nastav rezim: pokud neni pripojena domaci wifi a %HOMEWIFI má hodnotu 1 vykonej ukol: zapnout na 5minut GPS, zapnul hlasité zvonění a nastav %HOMEWIFI na hodnotu 0


homi
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: stř 17. lis 2010 19:42:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi: MiMix2S (Andr.9)
Mobil 2 / ROM: Redmi Note4X (Andr.7)
Bydliště: Trinec

Re: Tasker

Příspěvek od homi » pon 21. zář 2015 12:44:10

** Hlaseni pocasi v cestine **
Chtel bych si k rannimu budicku nastavit hlaseni o pocasi (predpoved na dany den, pripadne aktualni teplotu). Nevite, jak to nastavit v cestine?
Zkousel jsem i par pluginu (meteo, weather ace pluin), ale vse je v anglictine. Poradite? Diky
Xiaomi Note (root), HTC EVO 2.3 • ☼☼☼☼☼


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » pon 21. zář 2015 12:48:46


Uživatelský avatar

Marek.P
Robot
Příspěvky: 1002
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone Max Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Marek.P » stř 23. zář 2015 19:05:46

Jak nastavím,aby se ztlumila navigace,když zvednu hovor(hlasitý odposlech) a po ukončení hovoru se vrátila hlasitost na stejnou úroveň.Snížení není problém,ale nevím jak nastavit,aby si pamatovalo úroveň hlasitosti před snížením.
Navigace Magic Earth a Waze.
Perfektní profilovač https://play.google.com/store/apps/deta ... plus&hl=cs


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » stř 23. zář 2015 19:17:56

Předtím, než navigaci ztlumíš, tak si ulož do proměnné hodnotu hlasitosti. No a potom to přes proměnnou zase vrátíš zpět

Uživatelský avatar

Marek.P
Robot
Příspěvky: 1002
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone Max Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Marek.P » stř 23. zář 2015 19:31:51

To jsem tady taky už našel,ale nějak jsem to nepochopil. :facepalm:
Před nastavením nové hlasitosti si tu současnou ulož do proměnné a při exit tasku jí zase vrať zpět.
Např.
Variable-> Variable Set -> %HLASITOST_OLD = Volume - System (%VOLS)

Exit Task
Audio Settings -> System Volume = %HLASITOST_OLD
Navigace Magic Earth a Waze.
Perfektní profilovač https://play.google.com/store/apps/deta ... plus&hl=cs


homi
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: stř 17. lis 2010 19:42:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi: MiMix2S (Andr.9)
Mobil 2 / ROM: Redmi Note4X (Andr.7)
Bydliště: Trinec

Re: Tasker

Příspěvek od homi » pon 28. zář 2015 11:00:12

***PREPINANI BT ***
Mam nekolik BT zarizeni (hodinky, sluchatka, GPS modul...). Chtel bych prepinat mezi jednotlivymi zarizenimi v casovych intervalech pomoci taskeru. Zkousel jsem plugin Bluetooth Auto Connect (BTA). Ovsem prepinani nefunguje. Pokud mam pripojeny (sparovany) hodinky, tak uz nepripojim sluchatka. I kdyz nastavim BTA hodinky disconnect, a pak connect na sluchatka, tak se stejne pripoji opet hodiny. Manualne vse OK, dam pripojit sluchatka, tak se hodinky odpoji a posleze pripoji sluchatka. Nevite, jak to resit? Telefon ma root.
Xiaomi Note (root), HTC EVO 2.3 • ☼☼☼☼☼


neo74
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: pát 24. srp 2012 5:56:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia Z3C

Re: Tasker

Příspěvek od neo74 » pon 28. zář 2015 21:07:23

Pouzivam Tasker spolu s Secure Settings (ver 1.3.6) na ON/OFF mobilnyvh dátových prenosov. Po aktualizácii Secure Settings a aktualizácii na Android 5.1.1 (xperia z3c root) to uz nejde a Secure Settings hlási chybu a nevie ON/OFF mobilných dátových prenosov. Ma niekto podobne skúsenosti prípadne radu ako to vyriešiť?
Naposledy upravil(a) neo74 dne pon 28. zář 2015 21:50:24, celkem upraveno 2 x.


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » pon 28. zář 2015 21:42:48

S androidem 5 jedině Rootem


neo74
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: pát 24. srp 2012 5:56:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia Z3C

Re: Tasker

Příspěvek od neo74 » pon 28. zář 2015 21:43:42

sNOW píše:S androidem 5 jedině Rootem
Samozrejme ze root mam


brm
Androiďák!
Příspěvky: 596
Registrován: pon 20. kvě 2013 8:16:28
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8+ 64GB
Mobil 2 / ROM: OnePlus 3 64GB
Tablet: Huawei MediaPad M2 10 16GB 5.1.1

Re: Tasker

Příspěvek od brm » úte 29. zář 2015 10:35:22

Už to tu bolo spomínané, Secure Settings na 5.1.1 už nevie prepínať dáta (asi potrebuje aktualizáciu, ktorá ešte neprišla), vie to ale Toggle Data. Na Google Play je to platená appka, ale z Xposed ju máš oficiálne zadarmo:
http://forum.xda-developers.com/android ... e-t2937936
Funguje ako plugin pre Tasker.


neo74
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: pát 24. srp 2012 5:56:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia Z3C

Re: Tasker

Příspěvek od neo74 » úte 29. zář 2015 10:51:55

brm píše:Už to tu bolo spomínané, Secure Settings na 5.1.1 už nevie prepínať dáta (asi potrebuje aktualizáciu, ktorá ešte neprišla), vie to ale Toggle Data. Na Google Play je to platená appka, ale z Xposed ju máš oficiálne zadarmo:
http://forum.xda-developers.com/android ... e-t2937936
Funguje ako plugin pre Tasker.
Prehliadol som to. Dik funguje to ako ma.

Uživatelský avatar

dawidececk
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: úte 30. dub 2013 17:05:46
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: d855 cm13
Mobil 2 / ROM: I9300 cm13
Rom: CM based/AOSP based
Bydliště: Praha

Re: Systémové profily ...

Příspěvek od dawidececk » sob 03. říj 2015 21:53:16

jeromme píše:Zdravím, poradil by mi někdo znalý, uměl by Tasker ovládat přepínání systémových profilů? Díky, j.
Něco jsem našel :) Koukni SEM
History: Xperia X8 (Brick) / ZTE Skate (sold) / Xperia X10i (sold) / Xperia Mini (sold) / SP (sold) / Samsung I9070P (brick) / Huawei G300 (closet) / I9100 (sold) / I9300 (closet) / N7100 (sold) / I9505 (sold) / d855 (broken SIM) / Honor 5X (closet) / Nexus 5


dodge_viper
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: pon 17. srp 2015 11:28:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: smart prime 6

Re: Tasker

Příspěvek od dodge_viper » stř 07. říj 2015 18:49:20

caute, potreboval bych udelat nasledujici - po pripojeni sluchatek automaticky zapnout aplikaci radia (napriklad Evropa 2 ofocialni aplikace) a aby i zacala automatcky hrat a ja nemusel rucne odemikat telefon a muset zmacknout "play". Víte někdo prosím ?


neo74
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: pát 24. srp 2012 5:56:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia Z3C

Re: Tasker

Příspěvek od neo74 » stř 07. říj 2015 20:45:28

dodge_viper píše:caute, potreboval bych udelat nasledujici - po pripojeni sluchatek automaticky zapnout aplikaci radia (napriklad Evropa 2 ofocialni aplikace) a aby i zacala automatcky hrat a ja nemusel rucne odemikat telefon a muset zmacknout "play". Víte někdo prosím ?
Myslím že to nie je problém pozri toto fórum. Stačí ošetriť "udalosť" pripojenie slúchadiel a potom nastaviť cez App / Launch App / aplikaciu rádia
Naposledy upravil(a) neo74 dne čtv 08. říj 2015 5:06:07, celkem upraveno 1 x.


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker

Příspěvek od cmis » stř 07. říj 2015 22:47:06

Profil State-Hardware-Headset plugged
A v tasku si spustis aplikaci rádia
Samsung Galaxy Nexus


homi
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: stř 17. lis 2010 19:42:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi: MiMix2S (Andr.9)
Mobil 2 / ROM: Redmi Note4X (Andr.7)
Bydliště: Trinec

Re: Tasker

Příspěvek od homi » čtv 08. říj 2015 7:50:19

*** SENDMAIL***
Chtel jsem automaticky posilat mail s prilohou, tedy file.txt.
Nasel jsem nejake reseni pomoci pythonu, ktere mne zajima i pro jine tasky, viz:
http://tasker.wikidot.com/email
Vse jsem nainstaloval dle navodu, ale pri spusteni scriptu se nic nedeje. Zkousel nekdo scriptovat s pythonem, funguje to?
Xiaomi Note (root), HTC EVO 2.3 • ☼☼☼☼☼

Uživatelský avatar

dawidececk
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: úte 30. dub 2013 17:05:46
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: d855 cm13
Mobil 2 / ROM: I9300 cm13
Rom: CM based/AOSP based
Bydliště: Praha

Re: Tasker

Příspěvek od dawidececk » ned 11. říj 2015 0:44:59

homi:
Chceš poslat soubor přímo do PC nebo Androida?
History: Xperia X8 (Brick) / ZTE Skate (sold) / Xperia X10i (sold) / Xperia Mini (sold) / SP (sold) / Samsung I9070P (brick) / Huawei G300 (closet) / I9100 (sold) / I9300 (closet) / N7100 (sold) / I9505 (sold) / d855 (broken SIM) / Honor 5X (closet) / Nexus 5


homi
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: stř 17. lis 2010 19:42:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi: MiMix2S (Andr.9)
Mobil 2 / ROM: Redmi Note4X (Andr.7)
Bydliště: Trinec

Re: Tasker

Příspěvek od homi » čtv 15. říj 2015 7:37:44

***Python***
Presne nerozumim dotazu, poslat soubor? Chci spustit pyth script, aby slo automaticky napr. posilat maily s prilohou. Bohuzel mobil na scripty nijak nereaguje.
Vyresil jsem to pluginem sendmail, ktery dela to, co potrebuji.
Xiaomi Note (root), HTC EVO 2.3 • ☼☼☼☼☼


homi
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: stř 17. lis 2010 19:42:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi: MiMix2S (Andr.9)
Mobil 2 / ROM: Redmi Note4X (Andr.7)
Bydliště: Trinec

Re: Tasker

Příspěvek od homi » čtv 15. říj 2015 7:45:44

*** Screenshot
Uz se to tady resilo:
Chcel by som cez Tasker vytvárať screenshoty, vytvoril som teda nový task s Run Shell príkazom:
Kód: Vybrat vše
/system/bin/screencap -p /storage/emulated/0/Pictures/Screenshots/Screenshot-%DATE-%TIME.png
ale výsledné screeny majú 0b a teda sú prázdne..
Mam stejny problem, root na to nema vliv, i kdyz mam rootly telefon (ne)zatrhnu policko root, tak vysledek je stejny png s nulovou velikosti.
Nasel uz nekdo nejake reseni?
Xiaomi Note (root), HTC EVO 2.3 • ☼☼☼☼☼

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti