ProduktivitaTasker

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

Sataník
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: ned 01. zář 2013 10:22:36
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4

Re: Tasker

Příspěvek od Sataník » ned 25. říj 2015 1:46:10

U mě funguje tohle, ale jen s rootem.

/system/bin/screencap -p /sdcard/screen.png


Siemens A60 -> BenQ - Siemens E71 -> Nokia 5610 -> Nokia 5800 -> Nexus 4 -> LG G2 -> LG G4 -> Lenovo Vibe P1



homi
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: stř 17. lis 2010 19:42:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi: MiMix2S (Andr.9)
Mobil 2 / ROM: Redmi Note4X (Andr.7)
Bydliště: Trinec

Re: Tasker

Příspěvek od homi » úte 03. lis 2015 13:37:17

Takze potvrzuji, screnshot pomoci screncap funguje, jen je treba priradit aplikaci prava root.
Xiaomi Note (root), HTC EVO 2.3 • ☼☼☼☼☼


homi
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: stř 17. lis 2010 19:42:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi: MiMix2S (Andr.9)
Mobil 2 / ROM: Redmi Note4X (Andr.7)
Bydliště: Trinec

Re: Tasker

Příspěvek od homi » úte 03. lis 2015 14:05:24

Tak bych mel opet par dotazu na mistni guru:
1)
S rootem: akce "shell script" a příkaz je "input tap xyz xyz"
lze timto zpusobem i nasimulovat klinuti na Home,Back,Menu? Zatim jsem to vyresil pluginem autoinput.

2) odeslani sms pomoci Oskarka
mam nastaveneho Oskarka jako vychozi sms aplikaci, manualne vse funguje. Je mozne posilat sms pomoci OSakarka (zdarma) pomoci taskeru?

3) test spojeni s PC
pouzivam Airdroid, vse ok. Chtel bych vyuzit Tasker k vykonani nejakych akci po pripojeni k pc pres Airdroid. Jak mam nastavit test pripojeni?

4) orez obrazku
V nabidce Image je moznost ořezu obrazku, ale neprisel jsem na to, jak se to vlastne dela. Chtel bych z celeho sceenshotu "orezat" spodni 2 cm obrazku.
Dekuji vsem za tipy.
Xiaomi Note (root), HTC EVO 2.3 • ☼☼☼☼☼


jarek72
Stálý androiďák
Příspěvky: 130
Registrován: stř 28. črc 2010 16:13:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: XPERA ACTIVE-XIAO REDMI 1S-JIAYU G4S-XIAO REDMI2
Tablet: CHUWI V88S

Re: Tasker

Příspěvek od jarek72 » pon 16. lis 2015 20:45:34

Je mozne pomoci tasker udelat aby v opere mini sli gesta na zpet / dopredu / zavreni karty ?

Uživatelský avatar

ja_som
Robot
Příspěvky: 752
Registrován: čtv 22. lis 2012 7:33:37
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: Nokia 6.1 (2018) 32GB / Android 8.1.0
Tablet: Lenovo Tab 4 8" Plus 64GB / Android 7.1.1 root
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od ja_som » úte 17. lis 2015 14:58:54

Google odstránil Tasker z Obchodu Play, pretože beta verzia, ktorá nebola uverejnená v Obchode, ale len na stránkach autora, mala funkciu blokovať Doze.

http://www.androidpolice.com/2015/11/17 ... us-tasker/
:ugeek:


Uživatelský avatar

dawidececk
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: úte 30. dub 2013 17:05:46
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: d855 cm13
Mobil 2 / ROM: I9300 cm13
Rom: CM based/AOSP based
Bydliště: Praha

Re: Tasker

Příspěvek od dawidececk » stř 18. lis 2015 23:13:26

Už je samozřejmě zpátky :)

"To" co blokovalo Doze v A6 bylo jen v betaverze Taskeru, takže Google odstranil něco co vlastně nic takového nedělá.
History: Xperia X8 (Brick) / ZTE Skate (sold) / Xperia X10i (sold) / Xperia Mini (sold) / SP (sold) / Samsung I9070P (brick) / Huawei G300 (closet) / I9100 (sold) / I9300 (closet) / N7100 (sold) / I9505 (sold) / d855 (broken SIM) / Honor 5X (closet) / Nexus 5

Uživatelský avatar

Game
Moderátor
Příspěvky: 2528
Registrován: čtv 12. bře 2009 13:21:28
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MiMax
Mobil 2 / ROM: Samsung Note 3, Huawei Mate 7
Tablet: Nexus 7(2012) 16GB CyanogenMod 12
Rom: MIUI 8

Re: Tasker

Příspěvek od Game » čtv 19. lis 2015 7:15:05

Já spíše nechápu, že autor takhle populární app není stále schopný, udělat překlad do Češtiny, bylo by to fajn, aspon by tomu člověk rozuměl, teď se vtom občas pekelně stracim :D
Xiaomi MiMax MIUI 8
Na poděkování tu máme reputaci ;)
500MB FREE DropBox: http://db.tt/6MHR9sq3
5GB FREE Copy: https://copy.com?r=0IWBM1

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2420
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od aldabubo » čtv 19. lis 2015 9:46:05

Autor sám to nepřeloží, vlastně nikdy nepřekládá. Musí se najít nějaký dobrovolník, který s ním naváže spolupráci a udělá mu jazykový balíček. To ale stojí čas i peníze.
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert

Uživatelský avatar

ja_som
Robot
Příspěvky: 752
Registrován: čtv 22. lis 2012 7:33:37
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: Nokia 6.1 (2018) 32GB / Android 8.1.0
Tablet: Lenovo Tab 4 8" Plus 64GB / Android 7.1.1 root
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od ja_som » čtv 19. lis 2015 10:01:32

Autor aplikácie málokedy robí preklad do iných jazykov, väčšinou to robia iní, "fanúšikovia". Nie vždy to stojí peniaze :)
Ale konkrétne o Tasker sa už pokúšali viacerí, ale autor to odmietol s tým, že je to dosť náročné, "odpobré" výrazy, a kadečo... Preklady nechce...
:ugeek:

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2963
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Tasker

Příspěvek od dufko » čtv 19. lis 2015 11:18:51

Áno, keď je autor anglicky hovoriaci, tak exotické jazyky väčšinou "pridávajú" fanúšikovia.

Ale keď je autor Slovák/Čech, človek by predpokladal, že okrem samozrejmej angličtiny tam bude aj materský jazyk...

Uživatelský avatar

ja_som
Robot
Příspěvky: 752
Registrován: čtv 22. lis 2012 7:33:37
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: Nokia 6.1 (2018) 32GB / Android 8.1.0
Tablet: Lenovo Tab 4 8" Plus 64GB / Android 7.1.1 root
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od ja_som » čtv 19. lis 2015 11:26:54

Aj to sa stáva málokedy, ak je aplikácia určená do sveta, tak bude obsahovať angličtinu, SK/CZ jazyk je pre autora nepodstatný a má s tým viac roboty. Napr. aplikácia Mi Band Tools, autor je čech a CZ jazyk robí "fanúšik" aplikácie, ja SK. Je tam kopa textu, vezmi si, ako dlho by autorovi trvalo kým by naklepal všecek ten text do angličtiny a potom ešte aj do svojho jazyka...

Inak som už OT, sorry :)
:ugeek:

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2963
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Tasker

Příspěvek od dufko » čtv 19. lis 2015 11:34:37

Tiež prekladám nejaké app a hnevá ma napríklad to, že mnohé zahraničné free aplikácie slovenčinu majú a domáca platená nie.

Uživatelský avatar

dawidececk
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: úte 30. dub 2013 17:05:46
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: d855 cm13
Mobil 2 / ROM: I9300 cm13
Rom: CM based/AOSP based
Bydliště: Praha

Re: Tasker

Příspěvek od dawidececk » čtv 19. lis 2015 18:58:56

Pent (autor Taskeru) někde kdysi psal, že pokud by už někdo Tasker přeložil, musel by taky někdo udělat wiki a polovinu webu.
History: Xperia X8 (Brick) / ZTE Skate (sold) / Xperia X10i (sold) / Xperia Mini (sold) / SP (sold) / Samsung I9070P (brick) / Huawei G300 (closet) / I9100 (sold) / I9300 (closet) / N7100 (sold) / I9505 (sold) / d855 (broken SIM) / Honor 5X (closet) / Nexus 5

Uživatelský avatar

friend155
Stálý androiďák
Příspěvky: 139
Registrován: čtv 29. pro 2011 20:18:53
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe P1

Re: Tasker

Příspěvek od friend155 » úte 24. lis 2015 19:47:50

Nazdar,
možno som to v tomto vlákne prehliadol, zvládne Tasker SIM-Management?
Znamená to časovo (naplánovať hodinu, dni a opakovanie) vypínať a zapínať Sim karty na dual-sim mobiloch?
Ak to Tasker nemá v ponuke tak ktorá apk. to dokáže? Existuje taká?
Vďaka za info :poklona: :poklona: :poklona:


homi
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: stř 17. lis 2010 19:42:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi: MiMix2S (Andr.9)
Mobil 2 / ROM: Redmi Note4X (Andr.7)
Bydliště: Trinec

Re: Tasker

Příspěvek od homi » stř 25. lis 2015 8:52:52

Existujeapka Dual SIM Control https://play.google.com/store/apps/deta ... free&hl=cs, ktera byla puvodne jen pro MTK procesory, ted by mela fungovat i na ostatnich. Nemohu posoudit, mam MTK, koupil jsem i placenou verzi, ktera toho umi podstatne vic. Funguje samostatne, ale v taskeru se objevi plugin, pomoci ktereho lze i nastaveni casovat.
Xiaomi Note (root), HTC EVO 2.3 • ☼☼☼☼☼

Uživatelský avatar

Game
Moderátor
Příspěvky: 2528
Registrován: čtv 12. bře 2009 13:21:28
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MiMax
Mobil 2 / ROM: Samsung Note 3, Huawei Mate 7
Tablet: Nexus 7(2012) 16GB CyanogenMod 12
Rom: MIUI 8

Re: Tasker

Příspěvek od Game » pon 28. pro 2015 1:18:10

Ahoj, potřeboval bych radu, potreboval bych nastavit aby při připojení wifi se zapla synchronizace, ale třeba po hodině vypla a pak třeba zase po hodině zapla. Jde to nak? :D díky za rady :)
Xiaomi MiMax MIUI 8
Na poděkování tu máme reputaci ;)
500MB FREE DropBox: http://db.tt/6MHR9sq3
5GB FREE Copy: https://copy.com?r=0IWBM1

Uživatelský avatar

Marek.P
Robot
Příspěvky: 1002
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone Max Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Marek.P » čtv 14. led 2016 22:03:36

Mám ve scéně vytvořeno zobrazení času, ale ten čas se neaktializuje. Je tam čas který byl při spuštění scény.
Navigace Magic Earth a Waze.
Perfektní profilovač https://play.google.com/store/apps/deta ... plus&hl=cs


braun21
Stálý androiďák
Příspěvky: 77
Registrován: sob 17. srp 2013 5:51:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: BV6000

Re: Tasker

Příspěvek od braun21 » pon 18. led 2016 17:30:38

Tak urcite bys mohl popsat jak jsi to udelal, ze v necem mas zobrazen cas....
V cem ho zobrazujes a kde ho presne beres? Takhle ti nikdo neodpovi, když nevi detaily...
Cím víc to rozeberes, tim vetsi sanci na radu mas :-)
Alcatel OT302 > Siemens s55 > Siemens s65(masterpatch a elfloader) > Asus P750 (wm6.1) > Samsung Xcover2(android 4.1.2) > BlackView 6000


qitecko1
Stálý androiďák
Příspěvky: 54
Registrován: pon 21. zář 2015 13:40:27
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Lenovo A7010a48 STOCK ROM 6.0 - ROOT

Re: Tasker

Příspěvek od qitecko1 » pon 18. led 2016 18:24:45

Ahoj. Mam dotaz jak na 5.1.1 sony Z zapinate GPS? Funguje neco jineho nez Secure settings?
Nejake tipy?
Diky.

Uživatelský avatar

Marek.P
Robot
Příspěvky: 1002
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone Max Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Marek.P » pon 18. led 2016 21:52:19

Mám vytořenou scénu Kolo a v ní Element Text.V něm je nastaveno-Name-Hodiny,Text-%TIME.Celé to spouští Task a tam je Show Scene(Name Kolo,Display As-Overlay,Blocking,Full Window).
Spoiler:
Screenshot_2016-01-14-18-33-15.jpeg
Screenshot_2016-01-14-18-33-15.jpeg (207.06 KiB) Zobrazeno 1187 x
Navigace Magic Earth a Waze.
Perfektní profilovač https://play.google.com/store/apps/deta ... plus&hl=cs


braun21
Stálý androiďák
Příspěvky: 77
Registrován: sob 17. srp 2013 5:51:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: BV6000

Re: Tasker

Příspěvek od braun21 » úte 19. led 2016 17:18:25

Task, který spustí tvou scénu udělej podle mého screenu.
Možná existuje elegantnější řešení, ale žádné mi nešlo jak bych si představoval.

1 show scene
2 task/anchor(do labelu napiš č.1)
3 scene/elem.text(tva scéna kolo, tvůj text1 a v něm text %TIME)
4 task/wait(nastav 2sec)
5 task/goto a vyber možnost s labelem a doplň č 1

attachment=0]Screenshot_2016-01-19-17-08-47.png[/attachment]
Přílohy
Screenshot_2016-01-19-17-08-47.png
Screenshot_2016-01-19-17-08-47.png (59.46 KiB) Zobrazeno 1447 x
Naposledy upravil(a) braun21 dne úte 19. led 2016 18:08:37, celkem upraveno 1 x.
Alcatel OT302 > Siemens s55 > Siemens s65(masterpatch a elfloader) > Asus P750 (wm6.1) > Samsung Xcover2(android 4.1.2) > BlackView 6000

Uživatelský avatar

Marek.P
Robot
Příspěvky: 1002
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone Max Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Marek.P » úte 19. led 2016 17:47:18

Nemůžu přijít na to co je ta dvojka.
Navigace Magic Earth a Waze.
Perfektní profilovač https://play.google.com/store/apps/deta ... plus&hl=cs


braun21
Stálý androiďák
Příspěvky: 77
Registrován: sob 17. srp 2013 5:51:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: BV6000

Re: Tasker

Příspěvek od braun21 » úte 19. led 2016 18:21:35

Dvojka je:
V sekci TASK je položka s názvem ANCHOR

edit:
Když na to přijde tak tu položku vynech a nedávej ji tam a u té třetí , v jejím nastavení úplně dole zaškrtni políčko " label" a jak se label objevi tak tam vepiš jedničku.
Prostě funkce GOTO se vrátí po bod, kde uvidí vyplněný informační label a v něm č1
Alcatel OT302 > Siemens s55 > Siemens s65(masterpatch a elfloader) > Asus P750 (wm6.1) > Samsung Xcover2(android 4.1.2) > BlackView 6000

Uživatelský avatar

Marek.P
Robot
Příspěvky: 1002
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone Max Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Marek.P » úte 19. led 2016 19:03:42

Díky nastaveno, jen jsem u Show scéně nechal to původní nastavení, jinak se správně nenačítala mapa.
Navigace Magic Earth a Waze.
Perfektní profilovač https://play.google.com/store/apps/deta ... plus&hl=cs

Uživatelský avatar

fejfarz
Stálý androiďák
Příspěvky: 143
Registrován: sob 18. srp 2012 21:36:47
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 G930FXXU1DQB7
Bydliště: Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od fejfarz » stř 20. led 2016 11:01:13

Dobrý den,
měl bych otázku. Trochu si pohrávám s Taskerem naučil jsem se základní věci a trošku už chápu jak to funguje, ale nevím jestli jde nastavit toto.
Mám na Home obrazovce mobilu vytvořené widgety Tasks ne profilů s nastavením třeba jasu, hlasitosti , wifi atd. pojmenované třeba doma, auto, venku a ručně si přepínám podle toho kam jdu nebo kde jsem. Vím že to lze dělat automaticky podle polohy nebo času, ale rád si to řídím sám. A teď bych potřeboval abych na první pohled na Home obrazovku mobilu viděl jaký Tasks je aktivní. Třeba nahoře v liště aby to psalo ten název doma nebo auto atd.
Když jsem měl nastavené profily podle času přepínalo se to samo, ale popis vidět taky nebyl. V preferences zaškrtnuto Run In Foreground mám.


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » stř 20. led 2016 11:13:32

v notifi text neuvidíš, jen ikonu.

Uživatelský avatar

fejfarz
Stálý androiďák
Příspěvky: 143
Registrován: sob 18. srp 2012 21:36:47
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 G930FXXU1DQB7
Bydliště: Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od fejfarz » stř 20. led 2016 11:15:46

Ano jen ikonu Taskeru že je aktivní.


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » stř 20. led 2016 11:18:51

Já se neptám. :D

Uživatelský avatar

fejfarz
Stálý androiďák
Příspěvky: 143
Registrován: sob 18. srp 2012 21:36:47
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 G930FXXU1DQB7
Bydliště: Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od fejfarz » stř 20. led 2016 11:20:24

Jo aha díky :D


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » stř 20. led 2016 11:21:03

tak tam ještě můžeš mít ikonu aktivního profilu, víc nic

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti