ProduktivitaTasker

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

skrz
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: ned 23. kvě 2010 11:00:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Bydliště: Brno

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od skrz » pát 13. kvě 2011 13:36:11

Mám-li to povoleno (což mám), pak Tasker při vypnutém display jednou za 10 min (lze změnit) zapne wifi, provede check, a vypne wifi.




Uživatelský avatar

henrichg
Robot
Příspěvky: 708
Registrován: stř 05. srp 2009 10:30:05
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10 - Android 9.0 stock - not root
Mobil 2 / ROM: Nexus 5X - PixelExperience ROM (A9.0) - root
Tablet: Nexus 7 (2013) LTE - Android 6.0.1 stock

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od henrichg » pát 13. kvě 2011 14:29:10

No ale ja nikde nevidim, kde mam nastavit ako casto osahavat wifi pri contexte Wifi Near. Mam najnovsi Tasker. Aky kontext teda pouzit na tu Wifi? Diiik.
Autor PhoneProfiles a PhoneProfilesPlus. e-mail: henrich.gron@gmail.com

Uživatelský avatar

henrichg
Robot
Příspěvky: 708
Registrován: stř 05. srp 2009 10:30:05
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10 - Android 9.0 stock - not root
Mobil 2 / ROM: Nexus 5X - PixelExperience ROM (A9.0) - root
Tablet: Nexus 7 (2013) LTE - Android 6.0.1 stock

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od henrichg » pát 13. kvě 2011 15:32:42

Uz netreba pomahat, uz som to nasiel ;-) je to v preferences -> Monitor -> Wifi Scan Seconds.

Inac, skrz diiik za pomoc.
Autor PhoneProfiles a PhoneProfilesPlus. e-mail: henrich.gron@gmail.com


Freferg
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: stř 19. led 2011 18:04:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S4 Active
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Freferg » čtv 09. čer 2011 10:00:06

Neporadíte mi prosím někdo, jak nastavit v Taskeru aby při hovoru zůstal telefon odemčený? Zkoušel jsem to tam najít, ale nějak to tam nevidím.


katzz
Nové Androidě
Příspěvky: 48
Registrován: stř 01. zář 2010 9:09:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od katzz » pát 17. čer 2011 11:20:43

Ahoj,
včera jsem si na můj HTC Desire nainstaloval Gingerbread (ROM Insert Coin), a nyní zjišťuji, že některé funkce z Taskera mi nefungují, je to především proměnná %PACTIVE a s tím souvisejí puštění nějakého profilu, pokud zapnu zvolený program (například zapnutí GPS pokud zapnu NAVIGON), vše mi předtím fungovalo bez problému.

Díky


Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12637
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od ramon.dexter » pát 17. čer 2011 11:35:01

katzz: proveď wipe, přesně tahle funkce mi na gingerbreadu funguje bez problémů.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


losermike
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: stř 23. bře 2011 23:33:23
Reputace: 0

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od losermike » ned 19. čer 2011 17:05:28

Zdravim mohl by me prosim nekdo zkuseny poradit s variables? Mam nastaveny v nekterych app nastaveny prodlouzeni podsviceni na 5min, jen kdyz je baterie vic jak 15 procent. Jak tu baterii vyrusit po pripojeni na nabijecku? Moc dekuji za pomoc

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Lobo1978 » pon 20. čer 2011 8:29:21

Freferg píše:Neporadíte mi prosím někdo, jak nastavit v Taskeru aby při hovoru zůstal telefon odemčený? Zkoušel jsem to tam najít, ale nějak to tam nevidím.
čau, jak myslíš odemčený? Telefon se při hovoru přece nezamyká. Jen se vypne podsvícení displeje. Jestli to máš jinak, tak vyzkoušej toto:
1.profil
context:
event - phone - phone offhook

task:
display - keyguard - off

2.profil
context:
event - phone - phone idle

task:
display - keyguard - on
Lobo

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Lobo1978 » pon 20. čer 2011 8:45:22

losermike píše:Zdravim mohl by me prosim nekdo zkuseny poradit s variables? Mam nastaveny v nekterych app nastaveny prodlouzeni podsviceni na 5min, jen kdyz je baterie vic jak 15 procent. Jak tu baterii vyrusit po pripojeni na nabijecku? Moc dekuji za pomoc
čau, tady by mohlo pomoct toto:
profil
context:
state - power - source any

enter task:
tasker - profile status - off (zde dej jméno profilu, který ti pro některý app mění délku podsvícení)

exit task:
tasker - profile status - on (zde dej jméno profilu, který ti pro některý app mění délku podsvícení)
Tímto při připojení telefonu na nabíječku deaktivuješ profil, který ti mění délku podsvícení a při odpojení z nabíječky se ten profil opět aktivuje.

Lobo


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od cmis » pon 20. čer 2011 9:47:45

Ahoj,
včera jsem si na můj HTC Desire nainstaloval Gingerbread (ROM Insert Coin), a nyní zjišťuji, že některé funkce z Taskera mi nefungují, je to především proměnná %PACTIVE a s tím souvisejí puštění nějakého profilu, pokud zapnu zvolený program (například zapnutí GPS pokud zapnu NAVIGON), vše mi předtím fungovalo bez problému.
I mě tato funkce taskeru přestala fungovat, když jsem přešel na android 2.3.3. WIPE rozhodně nepomůže
Samsung Galaxy Nexus


losermike
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: stř 23. bře 2011 23:33:23
Reputace: 0

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od losermike » úte 21. čer 2011 5:03:15

lobo 1978: moc diky za rychlou radu, jsi vazne dobrej, jen by me jeste zajimalo, zda by to neslo udelat tak, ze pri pripojeni na nabijecku se vyrusi to If %BATT > 15 a delka podsviceni zustane opet prodlouzena (pote co se pri poklesu baterie zmenila) u nekterych app. Diky

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Lobo1978 » úte 21. čer 2011 5:35:12

Popiš mi přesně jak to máš, trochu se v tom ztrácím.

Co mě napadá, je ještě toto, ale nevím jestli je to, to co myslíš. Přidej do části "enter task" další task a to požadovanou délku podsvícení:
profil
context:
state - power - source any

enter task:
tasker - profile status - off (zde dej jméno profilu, který ti pro některý app mění délku podsvícení)
display - display timeout (zde zadej požadavanou délku posvícení)

exit task:
tasker - profile status - on (zde dej jméno profilu, který ti pro některý app mění délku podsvícení)
Lobo


losermike
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: stř 23. bře 2011 23:33:23
Reputace: 0

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od losermike » úte 21. čer 2011 6:56:00

diky za odpoved, to by take slo, ale nastavi to prodlevu displeje pro cely telefon.

jde mi o to:
default podsviceni mam 30sec. a pri spusteni aplikace, napr. web browser, se zmeni z 30sec na 5min., ale jen v pripade, kdyz ma baterie vic jak 15%.
Pri poklesu baterie pod tuto uroven se podsviceni nastavi opet na defaultnich 30sec. A ja bych si pral, aby po pripojeni nabijecky bylo zase tech 5min., ale jen u teto app.
vyresil sem to dvema profily, ale to pak musim app vypnout a zase zapnout. neslo by tu zmenu provest nejak za "provozu"? dekuji za radu, snad je to srozumitelne

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Lobo1978 » úte 21. čer 2011 7:28:43

Tak to zkus takto:
1.profil - při připojení nabíječky se nadefinuje proměnná
context:
state - power - source any

enter task:
(vytvoř si svoji proměnnou, např. %NABIJENI)
variable - variable set - name: %NABIJENI, to: 1

end task:
variable - variable set - name: %NABIJENI, to: 0

2.profil - při změně proměnné na 1 se nastaví vypnutí podsvícení na 5 min, ale pouze, když bude aktivní web browser
context:
event - variable - variable set - variable: %NABIJENI, value: 1
application - web browser

task:
display - display timeout - 5 min

A pak ještě zkontroluj, zda se ti při zavření web browseru změní podsvícení zpět na 30 vteřin. Mělo by se to udělat automaticky. Kdyby ne, tak si přidej do profilu, který spouštíš aplikací web browser "end task", kde dej toto:

display - display timeout - 30 s
Lobo


losermike
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: stř 23. bře 2011 23:33:23
Reputace: 0

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od losermike » úte 21. čer 2011 8:06:13

to lobo: Super, to me nenapadlo. Moc moc diky, jsi vazne machr a je fajn, ze nekdo zkuseny takto pomaha s timto suprovym programkem. Diky!

edit: funguje to perfektne, jen by to jeste chtelo ze po odpojeni nabijecky pri otevrenem browseru je to porad na 5min. a az zavru app tak pak teprve na 30sec.
Naposledy upravil(a) losermike dne úte 21. čer 2011 10:35:04, celkem upraveno 3 x.

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Lobo1978 » úte 21. čer 2011 8:23:48

Chval až to bude fungovat, zatím je to jen teorie ;)

Uživatelský avatar

karel_e71
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 11:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od karel_e71 » úte 21. čer 2011 14:42:53

LOBO: prosim porad mi, nevim, co s tim a lamu si nad tim hlavu uz tyden.

Mam nastavene gesto - kolme nakloneni k sobe => skok do home. Problem je vsak pri hovorech. Jakmile dam telefon k uchu, tak pohybem telefonu temer vzdy projdu polohu, pri ktere mi to skoci na home screen, coz pri hovorech neni idealni - obcas potrebuju mit ciselna tlacitka k dispozici. Nemel by jsi nejaky tip, jak tento profil deaktivovat pro prichozi i odchozi hovory?

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Lobo1978 » úte 21. čer 2011 19:39:08

čau,

možností bude možná víc, chce to jen vyzkoušet. Jako první bych zkusil přidat do tvého profilu s gestem jeden context "state - sensor - proximity sensor" a zde zatrhni "invert". To by mělo zajistit, že profil proběhne pouze, když není aktivovaný proximity senzor. Zde může být problém v tom, že se gesto aktivuje ještě dřív než dáš telefon k hlavě a tím pádem před aktivací proximity senzoru.

Další varianta je pomocí "event - phone - phone offhook". Zde už se toho musí udělat víc a také nadefinovat vlastní proměnnou:
1.profil - ten zajistí při vyzvánění, volání nebo držení hovoru nastavení vlastní proměnné %HOVOR na 1
context:
event - phone - phone offhook

task:
variable - variable set - name: %HOVOR, to: 1

2.profil - tento profil nastaví proměnnou %HOVOR při ukončení hovoru na 0
context:
event - phone - phone idle

task:
variable - variable set - name: %HOVOR, to: 0
A do svého profilu, který aktivuješ pomocí gesta, si přidej tento context:
state - variable - variable value - name: %HOVOR, op: matches, value: 0

Tím se zajistí, že gesto se aktivuje jen když je proměnná %HOVOR nastavena na 0.

Lobo

Uživatelský avatar

karel_e71
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 11:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od karel_e71 » úte 21. čer 2011 19:56:41

Lobo, dik moc, jsi fakt tasker-genius. Budu pouzivat variantu 1. Staci vzdy pri prichozim hovoru prikryt prstem ten sensor a je to v suchu, tato finta se hodi nejen pro ty hovory 8-)

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Lobo1978 » úte 21. čer 2011 20:16:08

Není zač :)

Máš pravdu - využít proximity senzor jako další dotykové tlačítko! Jen je blbý, že by se tento profil aktivoval skoro pořád - stačí když se k telefon k něčemu přiblíží. Ale určitě to půjde nakombinovat s nějakou proměnnou, aplikací nebo jinou podmínkou a omezit tím možnosti aktivace. Musím to pořádně otestovat ;)

Lobo


losermike
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: stř 23. bře 2011 23:33:23
Reputace: 0

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od losermike » stř 22. čer 2011 1:31:44

proximity senzor by me taky zajimal. mam na nem nastaven po zakryti zamyknuti displeje,staci pred nim jen mavnout a je to, coz nekdy otravuje, hlavne kdyz stahuju roletku. Chtelo by to zamknout, az kdyz je zakryty napr. 3sec

Uživatelský avatar

karel_e71
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 11:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od karel_e71 » stř 22. čer 2011 9:48:51

Ja displej vubec nezamykam, v taskeru mam zamek off.


losermike
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: stř 23. bře 2011 23:33:23
Reputace: 0

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od losermike » stř 22. čer 2011 10:32:15

jj, to ja taky. mel sem na mysli screen off

Uživatelský avatar

lieti
Stálý androiďák
Příspěvky: 100
Registrován: sob 20. lis 2010 15:11:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: XRN3SE

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od lieti » čtv 23. čer 2011 21:31:59

Tak trocha som sa pohral a riešenie požiadavku na senzor je také, že vytvoríte profil na základe proximity senzora ako task dáte
Variable set %SENZOR 1
Wait xxx seconds (nájdeš v položke tasker)
Screen off IF %SENZOR=1
Variable set %SENZOR 0

Ako "exit task"
dajte %SENZOR 0

Mne to funguje bez problémov.
Ono totiž počas čakania tých xxx sekúnd ak sa vzdialite od senzora, tak tak skrze exit tak sa informácia vynuluje.


losermike
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: stř 23. bře 2011 23:33:23
Reputace: 0

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od losermike » pát 24. čer 2011 4:46:18

to lieti: Ty jo, vazne to funguje! Toto mi chybelo. Moc ti dekuji za reseni. :yes:

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Lobo1978 » pát 24. čer 2011 5:49:37

2 lieti: super finta :thumbup:

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » pát 24. čer 2011 6:10:23

Také bych měl jeden obligátní úkol pro Tasker matery :).
Když jsem si projížděl jejich web, tak jsem tam uviděl, že je možné s Taskerem dokonce dělat různá vyskakovací okna s přepínátky a dokonce něco dostat i do notifikační lišty.
Tož dostal jsem nápad, co by se mi líbilo, ale neumím to zrealizovat:

Chtěl bych profil, který by v rozbalení notifikační lišty obsahoval všemožné informace - např. %baterky, teplota, aktuální síť (2G, 3G, H), no prostě cokoliv bych si vymslel. Po tapnutí na tyto informace by vyskočilo okénko s všemožnými přepínatky tasků - např. Hlasistost, vibrace, přepínání Wifi, přepínání dat atd.
Myslíte, že je něco takového možné udělat?

EDIT: Tak jsem na plno věcí přišel sám. Řeším teď jen to, jak nenápadně aktualizovat "Pernament Notification" aby mi to ukazovalo vždy aktuální hodnoty :)
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Lobo1978 » pát 24. čer 2011 10:59:34

Mám něco podobnýho na spouštění profilů.

Mám jeden hlavní "task" a ten mám nastavený aby se spouštěl jako "menu". V tomto "tasku" mám spouštění dalších "tasků" pomocí "tasker - perform task". Když v "perform task" nevyplníš "label", tak se ti zobrazí jen ikona toho "tasku" a pak když spuštíš ten hlavní "task", tak se ti zobrazí "menu", který bude mít např. 3 x 3 ikon (podle počtu tasků) a každou ikonou spuštíš požadovaný "task".
A tento hlavní "task" mám napojený na "perform notification" a po kliknutí na notifikaci se mi toto menu zobrazí.

Aktualizovat "perform notification" jde podle mě jen tak, že ji zrušíš a vytvoříš znovu s aktualizovanými hodnotami.

Lobo

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » pát 24. čer 2011 11:11:31

Přesně na tohle jsem přišel - kromě toho že to jde zobrazovat jako ikony, to je super tip, díky, si nejlepší :).
A co ti to perform notification vyvolává? To by chtělo něco jako "po spustění".
Tu aktualizaci jsem přesně tak myslel, akorát by mi to nahoře pořád přeblikávalo. Holt si tam dám nějaké statické informace.

BTW. nemáš tip na nějakou pěknou sadu ikon, která by obsahovala používané ikony jako je Wifi, BT, data atd. Zatím jsem nic hodně použitelného nenašel.
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Lobo1978 » pát 24. čer 2011 11:36:28

Spouštím to pomocí "device boot" hned po spuštění nebo i přes aplikaci Widgetsoid na ploše.

Přeblikáváním myslíš, co? Informace pod "perform notification" nebo přeblikávání ikony ve status baru?

Ikony jsem řešil nějaké přes Market, ale je tam blbý to, že když aplikaci instaluješ na nový telefon, tak se to pak blbě obnovuje. Proto jsem se vrátil zpět na ikony přímo v Taskeru, jsou sice "slabší", ale je s nimi méně práce. Instalovat nové ikony můžeš přímo přes Tasker, aspoň mě to tak vždy šlo.

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti