ProduktivitaTasker

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

Sentinel
Androiďák!
Příspěvky: 311
Registrován: sob 27. srp 2011 7:22:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Sentinel » ned 25. srp 2019 18:04:48

Zkus se mrknout na tyto odkazy:

https://www.reddit.com/r/tasker/comment ... s_log_and/

https://forum.xda-developers.com/u/task ... s-t3501024

Ten spodní odesílá info notifikaci o příchozích / odchozich hovorech do google calend, horní loguje zmeskane hovory.


Honor 20 Pro - 8GB/256GB
FW 10.1.0.250(C431E10R5P1)
EMUI 3.1.0



sinco
Droid
Příspěvky: 2188
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: LG G3-32GB EU Titan- android V30j
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9 , ofic. rom
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od sinco » ned 29. zář 2019 23:52:19

Přeji hezký den a prosím zkušené o pomoc s vytvořením automat. úkolu. Když je připojené BT zařízení, výběr jednoho typu, tak aby telefon přenesl do vybraného BT zařízení HF sluchátka při příchozím hovoru jméno volajícího uloženého v kontaktech. Něco jsem zkoušel ale hodilo mě to chyby. SGS9 a os9 Zkoušel jsem několik aplikací co by tohle měly umět ale žádná se nechytla. Tak možná že by tasker mohl pomoci. Moc děkuji
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, SGS7,SGS9


rakso
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: pon 27. úno 2012 9:18:03
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 / LOS 15.1
Mobil 2 / ROM: Lenovo P70-A
Bydliště: Ostrava

Re: Tasker

Příspěvek od rakso » úte 08. říj 2019 13:18:17

Zdravím. Snažím se používat Tasker k přepínání mezi SIM a přepínání dat (2G-3G-4G). Obojí řeším přes vlastní nastavení. Konkrétně u přepínání mezi SIM: Typ: Globální, Jméno: multi_sim_data_call a příslušná Hodnota. A tady mám problém, protože při aktualizaci rom nebo i restartování se tato hodnota mění. Existuje nějaký automatický způsob detekce této hodnoty nebo třeba i úplně jiný způsob přepínání mezi SIM. Díky


homi
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: stř 17. lis 2010 19:42:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi: MiMix2S (Andr.9)
Mobil 2 / ROM: Redmi Note4X (Andr.7)
Bydliště: Trinec

Re: Tasker

Příspěvek od homi » pon 03. úno 2020 9:53:51

*** Pluginy pro cyklo trackery
Pouzivate, mate prehled, ktere cyklo (ale i bezecke) apky umoznuji autostart pomoci Taskeru?
Nasel jsem jen:
Notify&FitnessAmazFit/Notify&FitnessBand pro Mi hodinky/naramky
Locus https://play.google.com/store/apps/deta ... don.tasker
Znate jeste nejake jine (Strava, Runkeeper, Endomondo...)?
Xiaomi Note (root), HTC EVO 2.3 • ☼☼☼☼☼

Uživatelský avatar

milanchobot
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: ned 17. lis 2019 14:18:09
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od milanchobot » pát 27. bře 2020 19:12:59

Zdravím možno to tu niekde je len je tu veĺa čítania. Potrebujem vedieť či tasker dokáže vypnúť budík hlasom.


Uživatelský avatar

Sentinel
Androiďák!
Příspěvky: 311
Registrován: sob 27. srp 2011 7:22:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Sentinel » pát 27. bře 2020 19:17:54

Honor 20 Pro - 8GB/256GB
FW 10.1.0.250(C431E10R5P1)
EMUI 3.1.0


Jindrar
Stálý androiďák
Příspěvky: 87
Registrován: úte 22. lis 2011 19:17:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 32GB

Re: Tasker

Příspěvek od Jindrar » pát 17. dub 2020 17:02:37

Ahoj chci se zeptat jestli je možné nějak pozastavit Taskerem aplikaci erouška a zase ji spustit bez rootu. Díky moc

Odesláno z mého YAL-L41    


Uživatelský avatar

Sentinel
Androiďák!
Příspěvky: 311
Registrován: sob 27. srp 2011 7:22:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Sentinel » pát 17. dub 2020 18:20:41

Zapnout / vypnout Bluetooth pomocí profilu ?
Honor 20 Pro - 8GB/256GB
FW 10.1.0.250(C431E10R5P1)
EMUI 3.1.0


Jindrar
Stálý androiďák
Příspěvky: 87
Registrován: úte 22. lis 2011 19:17:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 32GB

Re: Tasker

Příspěvek od Jindrar » pát 17. dub 2020 19:04:00

Sentinel píše:Zapnout / vypnout Bluetooth pomocí profilu ?
Díky moc. Taky by to asi šlo, ale mám mobil bez 3,5 jacku, tak mám bluetooth furt zapnutý. Chtěl jsem to navázat na profil když jdu ven aby se aplikace zapnula.

Odesláno z mého YAL-L41    


Uživatelský avatar

Sentinel
Androiďák!
Příspěvky: 311
Registrován: sob 27. srp 2011 7:22:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Sentinel » pát 17. dub 2020 19:26:37

V tom případě potřebuješ profil DOMA / VENKU nejlépe podle wifi (WiFi near) a udělat si proměnnou Doma = 1 nebo Doma = 0.
Pak další profil, kde je podmínka Variable Doma = 0 a Task bude spustit app eRouška
Honor 20 Pro - 8GB/256GB
FW 10.1.0.250(C431E10R5P1)
EMUI 3.1.0


Jindrar
Stálý androiďák
Příspěvky: 87
Registrován: úte 22. lis 2011 19:17:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 32GB

Re: Tasker

Příspěvek od Jindrar » pát 17. dub 2020 21:38:55

Sentinel píše:V tom případě potřebuješ profil DOMA / VENKU nejlépe podle wifi (WiFi near) a udělat si proměnnou Doma = 1 nebo Doma = 0.
Pak další profil, kde je podmínka Variable Doma = 0 a Task bude spustit app eRouška
Jj. Profil už takto mám, zkoušel jsem tam přidat aplikaci erouška, spustit jde, ale nejde kilnout. Vyřešil jsem to tak, že se mi aplikace při odchodu spustí, takže když venku zapnu displej, tak aplikaci hned vidím a zapnu sledování. Při příchodu domů se aplikace zase zobrazí na displeji a vypnu sledování. Hledal jsem právě nějak možnost jestli by Tasker tohle neuměl udělat sám ale asi ne.


braun21
Stálý androiďák
Příspěvky: 77
Registrován: sob 17. srp 2013 5:51:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: BV6000

Tasker : jeho vytvořené app

Příspěvek od braun21 » ned 10. kvě 2020 10:19:59

Čau.
Mám jednoduchý dotaz.
Vytvořil jsem za ty léta hromadu aplikací, které jsem si zkompiloval v taskeru a poté nainstaloval. Používám je, ale ani jedna se mi nezobrazuje v spuštěných aplikacích v telefonu android. Prostě pokud jí schovám tlačítkem domů, potom jí už v spuštěných aplikacích nevidím. Nevíte čím to je?Někde se něco nastavuje, nebo co se děje?
Díky
Alcatel OT302 > Siemens s55 > Siemens s65(masterpatch a elfloader) > Asus P750 (wm6.1) > Samsung Xcover2(android 4.1.2) > BlackView 6000

Uživatelský avatar

Sentinel
Androiďák!
Příspěvky: 311
Registrován: sob 27. srp 2011 7:22:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Sentinel » ned 10. kvě 2020 11:27:04

Tipnul bych, že se ti to zobrazuje vše pod aplikací Tasker.
Honor 20 Pro - 8GB/256GB
FW 10.1.0.250(C431E10R5P1)
EMUI 3.1.0


braun21
Stálý androiďák
Příspěvky: 77
Registrován: sob 17. srp 2013 5:51:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: BV6000

Re: Tasker

Příspěvek od braun21 » ned 10. kvě 2020 14:01:46

Ne, ne. Ani tasker není v seznamu aplikací zobrazen, (teda pokud jsem nepustil vyloženě tasker)
Ani mi moje aplikace na pozadí nepracují. Jestli to nemá spojitost....

A ještě jsem si všiml, že z mé aplikace po stisku tlačítka Home to vyjede na domovskou obrazovku a ještě následně na tu prioritní domovskou. Jakoby jsem stiskl Home dvakrát. U jiných appek to najede pouze na Home z které jsem apku spouštěl.
Alcatel OT302 > Siemens s55 > Siemens s65(masterpatch a elfloader) > Asus P750 (wm6.1) > Samsung Xcover2(android 4.1.2) > BlackView 6000


homi
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: stř 17. lis 2010 19:42:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi: MiMix2S (Andr.9)
Mobil 2 / ROM: Redmi Note4X (Andr.7)
Bydliště: Trinec

Re: Tasker

Příspěvek od homi » pon 11. kvě 2020 8:52:23

Nahrada za Touchless Chat?
Pouzival jsem Touchless k auto odesilani zprav na IM, u mne na Viber a Telegram, nyni uz neni ani v GPlay a ani mi nejde naistalovat stazena starsi verze. Mate nejake reseni? Mam zpravu "jdu na ruzek" a kontakt "bracha". Jednim kliknutim (pomoci vytvoreneho tasku) jsem odeslal zpravu danemu kontaktu, nemate na to nejake reseni?
Xiaomi Note (root), HTC EVO 2.3 • ☼☼☼☼☼

Uživatelský avatar

jis
Robot
Příspěvky: 1237
Registrován: úte 06. pro 2011 14:35:36
Reputace: 36
Typ mobilu / ROM: ASUS ZenFone 6 (2019) A10 a Mi A1 Pie
Mobil 2 / ROM: Nexus 5X Oreo
Tablet: Acer Chromebook Pie a Nexus 7 II Nugát

Re: Tasker : jeho vytvořené app

Příspěvek od jis » stř 13. kvě 2020 12:08:58

braun21 píše:
ned 10. kvě 2020 10:19:59
Vytvořil jsem za ty léta hromadu aplikací, které jsem si zkompiloval v taskeru a poté nainstaloval. Používám je, ale ani jedna se mi nezobrazuje v spuštěných aplikacích v telefonu android.
braun21 píše:
ned 10. kvě 2020 14:01:46
Ne, ne. Ani tasker není v seznamu aplikací zobrazen, (teda pokud jsem nepustil vyloženě tasker)
Takže máš nainstalovaný i samotný Tasker. Jaký smysl má potom používat zkompilované Tasker skripty, když je můžeš provozovat přímo v Taskeru, navíc je v něm můžeš průběžně měnit, optimalizovat. To u zkompilených tak snadno nemůžeš. I nároky na systémové zdroje budou určitě vyšší. Uniká mi nějaký rozumný důvod?
Sony CMD Z1 > Nokia 6210 > Nokia 6310i > Nokia 6230i > Nokia 6280 > Nokia E63 > Samsung Galaxy W > Samsung Galaxy Note 2 > Motorola Moto G LTE > LG G Flex 2 > Nexus 5X > Xiaomi Mi A1 > Asus ZenFone 6


braun21
Stálý androiďák
Příspěvky: 77
Registrován: sob 17. srp 2013 5:51:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: BV6000

Re: Tasker

Příspěvek od braun21 » čtv 14. kvě 2020 19:49:10

Odpověď pro jis:

Aplikace vytvořené v taskeru jsem dal i známým do jejich telefonů a i oni mají stejný problém s nezobrazováním ve spuštěných aplikacích, takže už i kvůli nim mě to zajímá... Proc tomu tak je?

Ano, máš pravdu, proč to mít zkompilované do aplikací, když mi to může jet v taskeru....to samozřejmě vím a drtivá většina mi jich tam i běží.
No ale některé jsem prostě zkompiloval.
O to tady teď nejde,raději odpověz, zda tobě se zkompilovaná app zobrazí v tom seznamu. Můžeš to prosím zkusit?
Alcatel OT302 > Siemens s55 > Siemens s65(masterpatch a elfloader) > Asus P750 (wm6.1) > Samsung Xcover2(android 4.1.2) > BlackView 6000

Uživatelský avatar

jis
Robot
Příspěvky: 1237
Registrován: úte 06. pro 2011 14:35:36
Reputace: 36
Typ mobilu / ROM: ASUS ZenFone 6 (2019) A10 a Mi A1 Pie
Mobil 2 / ROM: Nexus 5X Oreo
Tablet: Acer Chromebook Pie a Nexus 7 II Nugát

Re: Tasker

Příspěvek od jis » čtv 14. kvě 2020 20:56:09

braun21 píše:
čtv 14. kvě 2020 19:49:10
O to tady teď nejde,raději odpověz, zda tobě se zkompilovaná app zobrazí v tom seznamu. Můžeš to prosím zkusit?
Nemohu, nemám žádné takové aplikace. Využívám své skripty přímo v Taskeru. Ale je to zbytečné, protože je to chování by design.

Našel jsem pro tebe toto:
https://www.reddit.com/r/tasker/comment ... nts_lists/
A zde najdeš odpověď od původního vývojáře Taskeru:
https://groups.google.com/forum/#!topic ... s5zys3GxL0

Ten svůj dotaz napiš novému vlastníkovi Taskeru, třeba to bude umět nějak vyřešit, pak sem můžeš zkopírovat odpověď.
Sony CMD Z1 > Nokia 6210 > Nokia 6310i > Nokia 6230i > Nokia 6280 > Nokia E63 > Samsung Galaxy W > Samsung Galaxy Note 2 > Motorola Moto G LTE > LG G Flex 2 > Nexus 5X > Xiaomi Mi A1 > Asus ZenFone 6


braun21
Stálý androiďák
Příspěvky: 77
Registrován: sob 17. srp 2013 5:51:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: BV6000

Re: Tasker

Příspěvek od braun21 » sob 16. kvě 2020 11:29:39

No tak to opravdu vypadá, že tohle zatím tasker nemá pořešeno. Nevadí.

Mám ale další dotaz. Nevíte někdo jak v taskeru, nebo jakkoli jinak dostat z fotky (vyfocený údaj s laserového metru, viz příloha) číslo do digitální podoby?
Takováto fotka mi automaticky přichází dvakrát denně a já musím její číselný údaj přepisovat.
Pokud bych pomocí nějakého pluginu, nebo kdoví čeho dokázal údaj přečíst, už by to mohlo fungovat úplně automaticky.
Fotka je vždy (krom údaje) identická, foťák a měřák jsou instalovány napevno, takže souřadnice krajů fotky bývají stejné.
Rozmezí údaje je od 0.300 do 4.000m
Přílohy
OB_14-05-2020_13.40_88.jpg
OB_14-05-2020_13.40_88.jpg (46.05 KiB) Zobrazeno 2916 x
Alcatel OT302 > Siemens s55 > Siemens s65(masterpatch a elfloader) > Asus P750 (wm6.1) > Samsung Xcover2(android 4.1.2) > BlackView 6000


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » ned 17. kvě 2020 12:14:02

plugin autotools a jeho OCR


braun21
Stálý androiďák
Příspěvky: 77
Registrován: sob 17. srp 2013 5:51:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: BV6000

Re: Tasker

Příspěvek od braun21 » pon 18. kvě 2020 10:13:04

Díky, autotools to opravdu umí. Testoval jsem už, ale není to dobré. Není spolehlivý. Občas přečte přesně, občas úplný blábol.

Není něco co by umělo kontrolovat barvu konkrétního umístění v obrázku dle souřadnic?
Bylo by to náročné napsat aby to fungovalo k obrazu mému, ale to bych zvládl.
Prostě kontrola bodu X,Y.
Jen jestli ten bod je černý nebo ne.
Alcatel OT302 > Siemens s55 > Siemens s65(masterpatch a elfloader) > Asus P750 (wm6.1) > Samsung Xcover2(android 4.1.2) > BlackView 6000


braun21
Stálý androiďák
Příspěvky: 77
Registrován: sob 17. srp 2013 5:51:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: BV6000

Re: Tasker

Příspěvek od braun21 » pon 22. čer 2020 19:56:59

Hoši, potřebuju rychlou radu.
Mám proměnnou, která má vždy hodnotu o šesti znacích např: "23.TZ " nebo třeba "RSDGK " a jak vidíte, jako poslední znak je mezera. Vždy tam mám mezeru. No ale já ji tam nechci. Prostě vždy odstranit poslední znak, nebo speciálně všechny mezery z textu.... Cokoli, upravím si to.
Je na to nějaká funkce? S VARIABLE SPLIT jsem se nedomluvil....
Máte nějaký tip? Dík
Alcatel OT302 > Siemens s55 > Siemens s65(masterpatch a elfloader) > Asus P750 (wm6.1) > Samsung Xcover2(android 4.1.2) > BlackView 6000


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker

Příspěvek od cmis » pon 22. čer 2020 20:07:41

Pokud chceš vždy prvních 5 znaků, dá se použít variable section

­    

Samsung Galaxy Nexus


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » úte 23. čer 2020 8:35:58

Variable search a potom replace


braun21
Stálý androiďák
Příspěvky: 77
Registrován: sob 17. srp 2013 5:51:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: BV6000

Re: Tasker

Příspěvek od braun21 » úte 14. črc 2020 12:31:32

:facepalm: lA jsem tu zase :)

Mám scénu, v ní tlačítko, které otevírá soubor z telefonu např.soubor.txt.
V androidu mám pro čtení txt dva programy ve kterých txt otevírám program1 a program2 (musím používat oba, neřešte...)
Ale znáte to, pokud použijete druhý než právě defaultní, objeví se hláška v čem otevřít. A příště zase naopak.
Chci přes to tlačítko ze své scény VZDY ten soubor.txt otevřít v programu č2. Bez ohledu na to který je defaultní.
Jde to?
Dík
Alcatel OT302 > Siemens s55 > Siemens s65(masterpatch a elfloader) > Asus P750 (wm6.1) > Samsung Xcover2(android 4.1.2) > BlackView 6000


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » úte 14. črc 2020 19:26:56



braun21
Stálý androiďák
Příspěvky: 77
Registrován: sob 17. srp 2013 5:51:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: BV6000

Re: Tasker

Příspěvek od braun21 » stř 15. črc 2020 19:48:25

sNOW píše:
úte 14. črc 2020 19:26:56
možná tohle

https://www.reddit.com/r/tasker/comment ... ile_using/
Bojuji s tím, ale zatím neúspěšně.
****************
Tak už to konečně jede. Paráda. Díky sNOW za tip
Alcatel OT302 > Siemens s55 > Siemens s65(masterpatch a elfloader) > Asus P750 (wm6.1) > Samsung Xcover2(android 4.1.2) > BlackView 6000


braun21
Stálý androiďák
Příspěvky: 77
Registrován: sob 17. srp 2013 5:51:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: BV6000

Re: Tasker

Příspěvek od braun21 » pát 17. črc 2020 18:22:48

Tak už mi pěkně button otvírá můj soubor txt v programu Zobrazovač HTML (pěkně to v tom vypadá)
Soubor má zatím pouze tak dvacet řádků, ale každým dnem dělám zápis a tak časem bude velký až až. Pokud soubor otevřu, jsem vždy na jeho začátku. Jde nějak vynutit, aby se soubor načetl a Focus hodil až na poslední řádek?
Prostě abych nemusel dvacetkrát prstem posouvat na konec? Abych po otevření byl na konci dokumentu?
Alcatel OT302 > Siemens s55 > Siemens s65(masterpatch a elfloader) > Asus P750 (wm6.1) > Samsung Xcover2(android 4.1.2) > BlackView 6000

Uživatelský avatar

jis
Robot
Příspěvky: 1237
Registrován: úte 06. pro 2011 14:35:36
Reputace: 36
Typ mobilu / ROM: ASUS ZenFone 6 (2019) A10 a Mi A1 Pie
Mobil 2 / ROM: Nexus 5X Oreo
Tablet: Acer Chromebook Pie a Nexus 7 II Nugát

Re: Tasker

Příspěvek od jis » pát 17. črc 2020 20:23:48

To by něco takového musel podporovat program ve kterém ten soubor otevíráš.
Sony CMD Z1 > Nokia 6210 > Nokia 6310i > Nokia 6230i > Nokia 6280 > Nokia E63 > Samsung Galaxy W > Samsung Galaxy Note 2 > Motorola Moto G LTE > LG G Flex 2 > Nexus 5X > Xiaomi Mi A1 > Asus ZenFone 6


penik
Androiďák!
Příspěvky: 625
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Nokia 8

Re: Tasker

Příspěvek od penik » sob 18. črc 2020 16:23:28

A co si ten soubor psát obráceně? Nejnovější nahoře, nejstarší dole. myslím si, že to není nic, s čím by člověk nedokázal žít a i já to tak praktikuji, abych nemusel jak tydýt scroolovat.

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host