ProduktivitaTasker

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

urys
Stálý androiďák
Příspěvky: 227
Registrován: úte 08. úno 2011 23:04:05
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 5 [LRX21O]
Mobil 2 / ROM: Huawei Ascend P6
Tablet: Ainol Novo Legend 7
Rom: Stock
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od urys » čtv 13. říj 2011 8:34:34

Díky za tip, že je placená nevadí, pokud bude dělat co má, tak si jí klidně koupím.


--
LG Nexus 5 16GB



korenisko
Androiďák!
Příspěvky: 449
Registrován: ned 31. říj 2010 8:56:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S6
Tablet: ZenPad Z380kl

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od korenisko » pát 14. říj 2011 12:50:46

Stále neviem prísť na to, ako vyriešiť nočný režim... Potrebujem, aby sa mi vypol nie v stanovený čas (ako to mám teraz), ale vtedy keď mám nastavený budík. (niekedy vstávam skôr inokedy neskôr)

Skúsil som vytvoriť variable alarm a použiť event android alarm, ale nefunguje...
Nevie niekto z Tasker guru :) poradiť ako by sa to dalo nastaviť?
Teda aby tasker vypol nočný režim v čase, keď je nastavený budík.. Dakujem
Galaxy S6 & ZenPad Z380kl

Uživatelský avatar

urys
Stálý androiďák
Příspěvky: 227
Registrován: úte 08. úno 2011 23:04:05
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 5 [LRX21O]
Mobil 2 / ROM: Huawei Ascend P6
Tablet: Ainol Novo Legend 7
Rom: Stock
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od urys » pát 14. říj 2011 21:28:06

mám to nastavené takhle:
Contex je: Event -> Date/time -> Alarm done
Task jsou akce pro nastavení denního profilu
--
LG Nexus 5 16GB


korenisko
Androiďák!
Příspěvky: 449
Registrován: ned 31. říj 2010 8:56:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S6
Tablet: ZenPad Z380kl

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od korenisko » sob 15. říj 2011 9:33:44

Vysktúšam v dobe, ked je aktivovaný nočný režim, ale task dám perform task a denny rezim
Galaxy S6 & ZenPad Z380kl

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » sob 15. říj 2011 21:45:18

Sám už delší dobu tuním noční profil. Jsem skoro v cíli. Můžu sem pak mé řešení hodit.
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK


Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Lobo1978 » sob 15. říj 2011 22:26:44

Určitě to sem hoď. Každá inspirace dobrá! ;)


korenisko
Androiďák!
Příspěvky: 449
Registrován: ned 31. říj 2010 8:56:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S6
Tablet: ZenPad Z380kl

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od korenisko » pon 17. říj 2011 7:29:18

Takze alarm done nefunguje... Ale skusam gentle alarm
Galaxy S6 & ZenPad Z380kl


jojokra
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: úte 01. čer 2010 10:24:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4 GT I9505
Tablet: Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od jojokra » pon 17. říj 2011 9:06:18

Zkus toto:
Profil
context:
event - phone - phone ringing

task:
(zde si udělej řadu hlasitosti jak potřebuješ, jde to od 0 do 7 a můžeš klidně i přeskočit číslo, např. 2,5,6,7)
task - for - variable: %HLASITOST, items: 3,4,5,6,7
audio - ringer volume - level: %HLASITOST
task - wait: 5 sec (zde si dej svůj čas, za jak dlouho se hlasitost navýší)
task - end for
Lobo[/quote]

Díky moc,ale nějak tak jsem to zkoušel,ale nefachčí. Při příchozím volání tel. začně na sekundu zvonit naplno,pak přejde na nejslabší navolenou hlasitost a po 2-3 sekundách jede zase naplno. Úplně vynechá navolené stupně hlasitosti. Fakt nevím co dělám blbě.

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Lobo1978 » pon 17. říj 2011 10:08:24

Zkus to ještě přímo:
Profil
context:
event - phone - phone ringing

task:
audio - ringer volume - level 2
task - wait: 3 sec
audio - ringer volume - level 3
task - wait: 3 sec
audio - ringer volume - level 4
task - wait: 3 sec
audio - ringer volume - level 5
task - wait: 3 sec
audio - ringer volume - level 6
task - wait: 3 sec
audio - ringer volume - level 7
task - wait: 3 sec
Pak mě ještě napadá, že HTC Desire S má v "Nastavení - Zvuk" nějaké možnosti ohledně hlasitosti vyzvánění - Ztišit vyzvánění po zvednutí a Kapesní režim. To by se mohlo hádat. Nesmíš to mít zatržený.

Lobo


jojokra
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: úte 01. čer 2010 10:24:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4 GT I9505
Tablet: Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od jojokra » pon 17. říj 2011 12:12:46

Díky moc - zkusím. Jen HTC desire je minulost - teď mám Samsung GTI9100

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » pon 17. říj 2011 19:25:22

Nevíte jak nějak vyexportovat profily a tasky tak, abych je sem mohl vypsat v nějaké čitelné formě? Když si udělám backup, tak je to špatně čitelné XML.
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK


korenisko
Androiďák!
Příspěvky: 449
Registrován: ned 31. říj 2010 8:56:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S6
Tablet: ZenPad Z380kl

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od korenisko » úte 18. říj 2011 11:04:09

nedá sa nejak nastaviť, aby Tasker hlásil čas nejak normálne? Teraz povie: 12,00 :/
Nejak 12 hodín a XX minút?

Budem trošku Offtopic ale má to súvis s Taskerom.
SVOX už vydal Slovenský hlas pre Android, poskytujú aj 14 dňový trial, takže skúste :O
Galaxy S6 & ZenPad Z380kl


Simonix
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: úte 01. úno 2011 10:09:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Simonix » stř 19. říj 2011 11:34:12

A co takhle profil na ztišení vyzvánění při příchozím hovoru pomocí nějakého gesta.
Zkusil jsem profil s contextem: incoming call - any + různé možnosti:
1. proximity sensor - problém v případě, že je telefon v kapse/pouzdře
2. proximity sensor + orientation face down - problém v případě, že je telefon v kapse a sedím :-)
3. gesture shake left-right - problém s citlivostí, kdy i na nejvyšší citlivost přestane zvonit při dotyku

Task - silent mode

V podstatě to funguje, ale chci se vyhnout tomu, aby se mi lidé nemohli dovolat kvůli tomu, že mám telefon v kapse a sedím. Myslím, že tuto funkci nabízí v nastavení HTC a řeší to pravděpodobně gestem, které se mi nedaří pomocí Taskeru napodobit. Poradí prosím někdo?
Samsung Galaxy SII

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » stř 19. říj 2011 13:48:01

Stačí stisknout volume down a nemusíš řešit žádné gesto :D
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK


Simonix
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: úte 01. úno 2011 10:09:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Simonix » čtv 20. říj 2011 6:32:37

Ano, čekal jsem, že se někdo ozve. Samozřejmě o této možnosti vím, to neznamená, že bych rád nevyužil jiné možnosti, když mi je tasker nabízí ;-)
Samsung Galaxy SII


gildos
Stálý androiďák
Příspěvky: 157
Registrován: sob 11. zář 2010 19:19:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S III

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od gildos » ned 13. lis 2011 11:29:10

Jde nejak nastavit natvrdo mobilu aby se po připojení sluchatek zapnul player pro a pustila hudba ? ale hlavne i po restartu telefonu ?
Nokia 3410 -- SE K800i --LG GT540 -- Samsung Galaxy S III

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » ned 13. lis 2011 12:37:37

S tou konkrétní skladbou nevím, ale přehrávač je možné rozhodně spustit.
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK


gildos
Stálý androiďák
Příspěvky: 157
Registrován: sob 11. zář 2010 19:19:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S III

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od gildos » ned 13. lis 2011 13:46:34

kecinzer píše:S tou konkrétní skladbou nevím, ale přehrávač je možné rozhodně spustit.
Ale jak to nastavit aby se ten přehravač probudil po restartu protože tak jak ho zapneš tak po připojení sluchatek se pusti hudba ale po restartu telefonu se nepusti musim ho zapnout a pak se to pusti ? mužeš my to nejak popsat jak to nastavit ?
Nokia 3410 -- SE K800i --LG GT540 -- Samsung Galaxy S III

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » pon 14. lis 2011 13:10:44

No pokud necháš sluchátka v telefonu a restartuješ, tak se pak samozřejmě nezapne. To je přeci logické, protože je tam nastaven kontext na připojení sluchátek.
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK


gildos
Stálý androiďák
Příspěvky: 157
Registrován: sob 11. zář 2010 19:19:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S III

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od gildos » pon 14. lis 2011 17:02:40

kecinzer píše:No pokud necháš sluchátka v telefonu a restartuješ, tak se pak samozřejmě nezapne. To je přeci logické, protože je tam nastaven kontext na připojení sluchátek.
Nevim jestli sem to blbe naspal ale myslel sem jako že když normalne přehravam pisničky do sluchatek pak odpojim a reastartuju mobil a když zase připojim sluchatka aby se ten přehravač zase zapl sam jen po připojeni sluchatek jde no nejak ?

Jako tak jak sem to napsal to nepouživam ale skratil sem to protože my vypadava pametova karta a často resetavam mobil. Asi je to mobilem nebo nevim čim že 16gb Sandisk i kingston vypadava nekdy častokrat nekdy min krat nevim čim to je.
Nokia 3410 -- SE K800i --LG GT540 -- Samsung Galaxy S III

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Lobo1978 » pon 14. lis 2011 17:40:37

Čau, vyzkoušej to nějak takto:
context:
state - hardware - headset plugged: any

task:
app - load app: tady si vyber svůj program
Pak netuším jak se bude chovat tvůj program. Jestli jde přímo v něm nastavit automatické přehrávání při spuštění programu. Já používám MortPlayer, který to umí. Tasker nabízí několik možností, od automatického spuštění přehrávání konkrétní skladby až po přehrávání zvoleného adresáře. To už bude záležet na tom, jak si to představuješ.

Lobo


gildos
Stálý androiďák
Příspěvky: 157
Registrován: sob 11. zář 2010 19:19:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S III

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od gildos » pon 14. lis 2011 17:55:45

Lobo1978 píše:Čau, vyzkoušej to nějak takto:
context:
state - hardware - headset plugged: any

task:
app - load app: tady si vyber svůj program
Pak netuším jak se bude chovat tvůj program. Jestli jde přímo v něm nastavit automatické přehrávání při spuštění programu. Já používám MortPlayer, který to umí. Tasker nabízí několik možností, od automatického spuštění přehrávání konkrétní skladby až po přehrávání zvoleného adresáře. To už bude záležet na tom, jak si to představuješ.

Lobo
Nemužeš my to vysvetlit podrobneji nechapu jak to udelat :)
Nokia 3410 -- SE K800i --LG GT540 -- Samsung Galaxy S III


gildos
Stálý androiďák
Příspěvky: 157
Registrován: sob 11. zář 2010 19:19:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S III

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od gildos » pon 14. lis 2011 18:10:11

A mort player se taky po restartu nezapne.
Nokia 3410 -- SE K800i --LG GT540 -- Samsung Galaxy S III

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Lobo1978 » pon 14. lis 2011 20:53:39

Jelikož jsme v tématu "Tasker", tak být tebou tak bych začal tím, že si tuto aplikaci nainstaluju, pročtu si celé toto téma a pak ti to bude jasnější ;)


jarek72
Stálý androiďák
Příspěvky: 130
Registrován: stř 28. črc 2010 16:13:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: XPERA ACTIVE-XIAO REDMI 1S-JIAYU G4S-XIAO REDMI2
Tablet: CHUWI V88S

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od jarek72 » stř 16. lis 2011 9:02:31

je moznost nastavit v taskeru aby mi v odemikaci obrazovce nesvitili senzorovy tlacitka ? a po odemceni telefonu uz zase svitili jak maji ?


zskal
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 04. srp 2011 11:07:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od zskal » stř 16. lis 2011 15:18:40

Ahoj, já se už nějakou dobu snažím zprovoznit profil na zapnutí GPS při spuštění určité aplikace /třeba Locus Pro/podle tohoto návodu: http://tasker.wikidot.com/navigationgps , ale stále se mi to nedaří. Mám SGS2 a Tasker v.1.1.1u2. Můžete mi prosím někdo poradit nějaký postup jak zjistit co dělám špatně? Nebo jestli je to starší verzí Taskeru? ROM je XXKI4 2.3.5 XEO. Taskera se teprve snažím pochopit, ale tady jsem dost narazil. Díky za každou radu.


korenisko
Androiďák!
Příspěvky: 449
Registrován: ned 31. říj 2010 8:56:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S6
Tablet: ZenPad Z380kl

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od korenisko » stř 16. lis 2011 16:12:06

1.
Vytvor si new task a donho popridavaj:
Gps on
Load app vyber lukos...
Potom uloz
2. Vytvor si dalsi novy task pomenuj ho gps a tam pridaj perform task a vyber ten vytvoreny v prvom bode.
Potom si vytvor widget a mas to...
Galaxy S6 & ZenPad Z380kl


zskal
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 04. srp 2011 11:07:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od zskal » stř 16. lis 2011 23:47:42

Díky za radu, nechápu jak je to možné, ale teď nemůžu v Taskeru vůbec zadat funkci GPS on. V nabídce Select Misc Action mám u GPS hvězdičku. Pokud na volbu GPS klepnu tak mi vyskočí okno s textem: For Android 2.3+ Google have made changes such that it is no longer possible for an app to change GPS without user-interaction. If you wish to continue using Tasker´s GPS action you may wish to consider installing a modified ROM such as Cyanogen which does not have Google´s restriction. Ještě včera jsem přitom tuto volbu mohl vybrat...


korenisko
Androiďák!
Příspěvky: 449
Registrován: ned 31. říj 2010 8:56:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S6
Tablet: ZenPad Z380kl

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od korenisko » čtv 17. lis 2011 10:45:12

Mne to na 2.3 ide v pohode...
Galaxy S6 & ZenPad Z380kl


zskal
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 04. srp 2011 11:07:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od zskal » čtv 17. lis 2011 18:37:13

korenisko: můžeš prosím napsat jakou máš ROM? Já tedaGPS on/off nerozběhnu ani zaboha. Už jsem zkusil starší i poslední vezri Taskeru a stále stejná hláška...Takže nabývám dojmu že s mojí Stock ROM s tím asi nic nenadělám...

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti