ProduktivitaTasker

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

jio
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: čtv 20. led 2011 18:44:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od jio » čtv 20. led 2011 23:42:08

Na markete som nasiel aplikaciu:"DataSwitch" ktora zapina vypina 2g/3g (resp. mobilne data) len ked robim profil: tam dam ze spustit dataswich-> net-autosync->load app dataswich tam do toho if: som dal %wait2minutes

teoreticky by to malo fungovat.... napise ze zapina data, ze ich vypina... ale nesynchronizuje.... toto je pre mna spanielska dedina.... ako to mam spravit?

ak si ochotny mi hodit navod (pre uplnu lamu) bol by som ti vdacny....




Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Lobo1978 » pát 21. led 2011 8:55:38

Pouze vypnutí a zapnutí dat, jde udělat i pomocí Taskeru a aplikace APNDroid. Jsou propojený. Tvůj původní požadavek byl, přepnout z 2g na 3g, zapnout autosync a přepnout zpět na 2g.

Jestli ti zatím stačí zapnout a úplně vypnout data, tak doporučuju nainstalovat APNDroid a pomocí Taskeru (Net - Mobile Data APN) si to přepínat. Vytvoř si profil, v něm akce:
* Net - Mobile Data APN (Enable On, Keep MMS On, případně Notification On)
* Autosync (On)
* Wait (5 min) - čas si nastav podle sebe
* Autosync (Off)
* Net - Mobile Data APN (Enable Off, Keep MMS On, případně Notification On)

Nemám to ale sám vyzkoušený, takže možná to budeš muset upravit. Ohledně zapínání a vypínání APN a synchronizace jsem podobně radil uživateli "Roboskokos", tak snad to případně doplní a podělí se o zkušenosti z praxe. Tam šlo o automatickou synchrozici každou hodinu. Poradil jsem mu toto:
Vytvoř dva profily. První s názvem třeba APN On, dej tam context Time, kde zvol např. From 7:00 To: 22:00 a zatrhni Repeat: every 1 hour. Do tohoto profilu přidej akci Net - Mobile Data APN a tam zatrhni Enable, Keep MMS a Notify.
Pak si vytvoř další profil APN Off a tam přidej také context Time a zvol From 7:05 To: 22:05 a zatrhni every 1 hour a přidej sem stejnou akci, ale Enable nech odtržený.
Teď se ti od 7 do 22 hodin každou hodinu zapne APN a po pěti minutách se zas vypne.
Je potřeba mít nainstalovaný APNDroid.

Uživatelský avatar

lieti
Stálý androiďák
Příspěvky: 100
Registrován: sob 20. lis 2010 15:11:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: XRN3SE

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od lieti » sob 22. led 2011 0:16:23

Zdravim, vidim ze riesite podobnu vec ako mam ja vp plane s taskerom. Chcem modifikovat postup co je uvedeny vo vzorovych navodoch na stranke vyrobcu na spustanie netu iba pri odomknutom display s 5 minutovym delay aby sa mohli aktualizovat data. Potreboval by som ale upravit to aby sa net nevypinal v pripade ak bezia aplikaci konstantne tahajucich dat (imo.im, tunein radio a pod.). Viem o tom ze sa to da nastavit na polozku "on event" ale to je pre pripad ak aplikacia bezi on foreground. Ja by som ale potreboval riesenie pre aplikacie beziace na pozadi s tym ze ak vypnem definitivne danu aplikaciu vypne sa aj net. A to zatial netusim ako spravit.

Dalsia modifikacia co ma napada je ponechat push email na gmail, ale priznavam nejak som zmeteny ako funguje "push" nikdy som nerozumel ako zisti telefon ze prave dosiel mail a ze sa ma pripojit na net a stiahnut ho. Dostane telefon info po gsm sieti? V tom pripade by to snad slo poriesit aj v taskeri so zapnutim netu na kratku chvilu na stiahnutie majlu. Alebo je to inak a konstantne treba mat zapnuty net?

A posledna zalezitost, ako je to s aplikaciami (news rob, pocasie, atd.) kde je nastavene tahanie aktualnych dat raz za cas (napr. raz za hodinu)? Dajme tomu ze sa netrafia casom aktualizacie do "okna" ked je net otvoreny, dotahaju potom data automaticky pri najblizsom spusteny netu, alebo je to individualne a v lepsom pripade je ich mozne k tomu prinutit?

diik moc za info

Uživatelský avatar

Roboskokos
Stálý androiďák
Příspěvky: 208
Registrován: sob 10. črc 2010 0:10:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire rooted
Twitter: Robosaaa
Bydliště: Ostrava

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Roboskokos » sob 22. led 2011 1:40:10

@Lobo - to na ty APNka funguje skvele a plni to svuj ucel, presne tak, jak jsem si predstavoval ;) :)
HTC Desire | root & S-OFF | InsertCoin 1.1.4_CM7hboot [Sense 2.1 & 3.0] | 32.56.00.32U_5.17.05.23 | Recovery: AmonRa 2.0.1 | apps
HTC Wildfire | root & S-OFF| WildPuzzle 0.8 ROM - Android 2.2.1


skrz
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: ned 23. kvě 2010 11:00:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Bydliště: Brno

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od skrz » sob 22. led 2011 12:13:14

Ahoj, vlákno jsem jen skimoval, tak sorry, pokud už to tady je:

Na přepínání 2G a 3G (=EDGE/HSDPA) je v kombinaci s Taskerem nejlepší aplikace "Toggle 2G" - http://www.appbrain.com/app/toggle-2g/com.mb.toggle2g která je podporována přímo jako (Tasker/Locale) plugin.

Díky ní mám 2G pokud jsem na wifi (doma/škola), jinak 3G.

EDIT: Toggle 2G je jen pro některé ROM, jsem zapomněl zmínit, cituji z appbrain:
** CYANOGENMOD 6 REQUIRED, but other ROMs may (and some do) work **

PS: miluji Tasker :DD
btw: další Tasker thread na tomto fóru: http://androidforum.cz/profily-s-asovan ... ml#p145491
Naposledy upravil(a) skrz dne čtv 27. led 2011 15:23:16, celkem upraveno 2 x.


Uživatelský avatar

karel_e71
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 11:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od karel_e71 » sob 22. led 2011 14:46:19

Me to nejde stahnout "incompatible update". Pritom jsem to naistalovany jeste nemel. SGS

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » úte 25. led 2011 14:33:09

Jediná věc, která mě u Taskeru chybí, je, že nejde použít určitá skupina kontaktů při příchozím hovoru. Jde tam vybrat jen několik kontaktů, nebo VIP skupinu. Pokud však mám ve skupině třeba 50 lidí, tak už je to problém.
Autor to má sice na ToDo listu, ale nevím kdy se k tomu dostane.
Nemáte s tím někdo zkušenosti? Např. jestli neexistuje nějaký plugin.
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

Uživatelský avatar

karel_e71
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 11:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od karel_e71 » úte 25. led 2011 16:20:45

TIP: chcete aby se vam gmail synchonizoval v urcite periode (kazdou hodinu) a nebyl neustale online?

Ja to mam takto: TIME - from 8 to 23, repeat every hour - Load gmail, autosync on, wait 2 minutes, go home. Jakmile zkontroluje nove maily, tak se autosync sam vypne, neni potreba pridavat execute "autosync off"

Uživatelský avatar

elpresidento
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: pát 31. pro 2010 7:52:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od elpresidento » úte 25. led 2011 16:28:36

kecinzer píše:... nejde použít určitá skupina kontaktů .... Nemáte s tím někdo zkušenosti? ...
Speciálně sem mu kvůli tomuhle psal a odkázal mě na todo list. Bohužel je poněkud rozsáhlý, tak nezbývá než čekat.
Luděk Melichar - OsmAnd.cz

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » ned 30. led 2011 15:40:40

Marně se snažím v Taskeru přijít na následující věc.
Potřebuji, aby mi přes noc nezvonily a nevibrovaly SMS. Používám ale na ně HandCent a upozornění na SMS (zvuk, vibrace) mám přimo v něm. Je nějak možné přes Tasker toto zakázat?
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK


skrz
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: ned 23. kvě 2010 11:00:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Bydliště: Brno

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od skrz » ned 30. led 2011 22:02:38

kecinzer píše:Potřebuji, aby mi přes noc nezvonily a nevibrovaly SMS.
Na noc si Taskerem zapínám "silent mode". Pokud bych potřeboval, aby např. hovory přesto vyzváněly tak udělám "vyzvánění" pomocí Taskeru (incoming call -> vibrate).
Nebo by to mělo jít nastavit i pomocí dalších Tasků v "Audio" (vibrate on notify, notification volume). Možná ti pomůže i tento příspěvek http://androidforum.cz/profily-s-asovan ... ml#p145491


korenisko
Androiďák!
Příspěvky: 449
Registrován: ned 31. říj 2010 8:56:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S6
Tablet: ZenPad Z380kl

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od korenisko » úte 01. úno 2011 16:59:53

Včera som začal používať Tasker - silná káva :)
Spočiatku dosť ťažké niečo nastaviť, ešte aj teraz...
Mám už nastavených pár profilov, ale (ak sa dá):
Na ploche mám widgety počasie, ktoré sa mi aktualizuje každú hodinu.
Ako docieliť toho, aby sa mobilné dáta zapli a po aktualizácii počasia vypli?
Lebo v podstate mám zapnuté dáta len kôli počasiu.
Galaxy S6 & ZenPad Z380kl

Uživatelský avatar

Roboskokos
Stálý androiďák
Příspěvky: 208
Registrován: sob 10. črc 2010 0:10:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire rooted
Twitter: Robosaaa
Bydliště: Ostrava

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Roboskokos » úte 01. úno 2011 17:56:11

projed cely tenhle topic, resilo se to tady tusim ;)

Jinak nevim jak vam, ale kdyz scroolnu listu - tak v liste vidim normalne,m ze mam aktivni profil a vedle toho mam vcerejsi datum (dnes je 1.2.2011 tasker mi ukazuje, ze je 31.1.2012) v systemu mam nastaveny cas dobre, a v taskeru nemuzu nikde najit moznost, kde bych mohl datum nastavit (jak je posunutej den, tak tasker dela neco jinyho, nez v ten dany den ma) Vite nekdo, co stim prosim? ^^
HTC Desire | root & S-OFF | InsertCoin 1.1.4_CM7hboot [Sense 2.1 & 3.0] | 32.56.00.32U_5.17.05.23 | Recovery: AmonRa 2.0.1 | apps
HTC Wildfire | root & S-OFF| WildPuzzle 0.8 ROM - Android 2.2.1


korenisko
Androiďák!
Příspěvky: 449
Registrován: ned 31. říj 2010 8:56:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S6
Tablet: ZenPad Z380kl

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od korenisko » úte 01. úno 2011 21:54:47

Topic som precital. Len tu bola polozena podobna otazka na nastavenie takeho profilu, no bez odpovede... inak, v notif. Liste vedla Taskeru je cas alebo datum startu ulohy alebo profilu.
Galaxy S6 & ZenPad Z380kl


skrz
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: ned 23. kvě 2010 11:00:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Bydliště: Brno

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od skrz » čtv 03. úno 2011 18:08:35

korenisko píše:Na ploche mám widgety počasie, ktoré sa mi aktualizuje každú hodinu.
Ako docieliť toho, aby sa mobilné dáta zapli a po aktualizácii počasia vypli?
Lebo v podstate mám zapnuté dáta len kôli počasiu.
IMHO se widget počasí (obecně jakákoli aplikace) aktualizuje tehdy, pokud je k dispozici internet a od poslední aktualizace uběhlo minimálně X (v tvém případě hodina).
Pokud tomu tak opravdu je, stačí prostě Taskerem zapínat data každých X (možná lépe X+ 1 minuta). Podobně se chová třeba JuiceDefender.
Tzn: Repeat every "1 hour 1 minute" -> APN on, wait 1 minute (to by mělo na aktualizaci stačit), APN off.

Nicméně - v začátcích s Taskerem jsem něco takového zkoušel a dospěl jsem k závěru, že tyhle snahy "ušetřit baterku" nemají význam. Naopak se mi zdá, že to možná v důsledku žere více.
Nyní APN atd. vypínám pouze na noc a pokud jsem doma/ve škole tak jsem navíc stále připojen na wifi (wifi sleep policy na "never"), telefon vydrží při běžném použití dva dny, při mírném tři (HTC Desire).


korenisko
Androiďák!
Příspěvky: 449
Registrován: ned 31. říj 2010 8:56:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S6
Tablet: ZenPad Z380kl

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od korenisko » čtv 03. úno 2011 20:45:19

Ešte sa pokúšam nastaviť profil, aby keď batéria klesne pod 19%, sa v notifikačnej lište zobrazilo varovanie. Po dobití batérie nad 20% sa hlásenie má vypnúť. Nastavené to mám takto:

Content:
State: Battery level: 0-19%
Start Task:
Notify: Title: Batéria vybitá, Text: pod 19%
End task: Notify cancel, title Batéria vybitá if %BATT > 20

Funguje len start task. End nie. ale keď dám v end task test, tak hlásenie zmizne. Skúšal som použiť aj variable set ale nedá sa nastaviť, vypisuje nejakú chybu.
Galaxy S6 & ZenPad Z380kl

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Lobo1978 » čtv 03. úno 2011 20:55:26

Dej pryč tu podmínku >20, ta je tam zbytečná a ještě je špatně. Máš "State: Battery level: 0-19%", takže když vyskočí baterka na 20%, tak se profil automaticky zruší a proběhne "End task", ale v něm máš podmínku, že akce proběhne jen když je baterka vyšší než 20%, což znamená 21 a víc, a přitom je teprve na 20%.


korenisko
Androiďák!
Příspěvky: 449
Registrován: ned 31. říj 2010 8:56:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S6
Tablet: ZenPad Z380kl

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od korenisko » čtv 03. úno 2011 22:35:12

:-) dakujem za radu, profil som upravil, zajtra vyskusam a napisem...
Galaxy S6 & ZenPad Z380kl

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » pát 04. úno 2011 8:00:36

Mně se ten tasker zdá takovej podivnej :).
Sice toho umí opravdu mraky a už jsem si ho i koupil, ale mně dělá to, že občas při aktivovaném profilu prostě ztrácí aktivní nastavení. Třeba včera večer jsem měl aktivován profil noc, kde je ztlumený zvuk. Přišla mi nějaká SMS, vše ok a pak najednou koukám, že je zvuk zapnutý (přitom profil noc svítil). Tak jsem musel deaktovovat a znova aktivovat celý tasker. Mno, je to takové divné prostě.
Navíc jsem nenašel plnohodnotný přepínač datových přenosů. Jsou tam nějaké dvě možnosti - APN data switch, ale ten data switch nedělá to, že by vypnul data, ale nějak si je vypne interně. No je to prostě divné :).
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

Uživatelský avatar

elpresidento
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: pát 31. pro 2010 7:52:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od elpresidento » pát 04. úno 2011 10:17:27

Když mi to dělalo něco divného, většinou jsem tam měl nějakou blbost.
Co se týká dat nainstaluj APNDroid, zapni trvale data v nastavení, a pak už můžeš zapínat i vypínat Taskerem (Mobile data APN) nebo widgetem APNDroid ručně.
Luděk Melichar - OsmAnd.cz

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » pát 04. úno 2011 10:19:09

Jenže to právě nechci. Proč zase instalovat další aplikaci, když to umí přímo z lišty v Oxygenu přepínátko? Tak to raději nebudu používat.
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK


skrz
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: ned 23. kvě 2010 11:00:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Bydliště: Brno

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od skrz » pát 04. úno 2011 14:38:29

Proč instalovat další aplikaci? Protože jedině s ní umí Tasker vypínat/zapínat data. Pro mě dostačující důvod :mrgreen:

Dříve šla data vypínat pouze pomocí workaroundu - přejmenováním přístupových bodů APN (např. APNDroid udělá z "internet" internetapndroid"), takže je pak systém "nevidí'.
Teď už Android přímo podporuje vypínání dat.
Podle webu APNDroidu je ve verzi 3.0 (která ještě není na marketu, jen na tom webu) použito již nativní API.

Právě APNDroid 3.0 zkouším. Nefunguje to úplně ideálně: pokud vypnu data z lišty/menu, tak o tom APNDroid "ví" - umí je zapnout, a naopak, nicméně vypnutí dat APNDroidem není vidět jinde (v menu/liště/power widgetu) než na jeho widgetu, stejně tak widget APNDroida nezobrazuje změny udělané odjinud.
Stejný problém (systémové kontrolky neukazují změnu) mám s vypínáním Keyguardu a s Toggle2G. Ale v praxi to vlastně nevadí, o vše se mi stará Tasker ;)


korenisko
Androiďák!
Příspěvky: 449
Registrován: ned 31. říj 2010 8:56:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S6
Tablet: ZenPad Z380kl

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od korenisko » pát 04. úno 2011 19:21:48

Lobo1978 píše:Dej pryč tu podmínku >20, ta je tam zbytečná a ještě je špatně. Máš "State: Battery level: 0-19%", takže když vyskočí baterka na 20%, tak se profil automaticky zruší a proběhne "End task", ale v něm máš podmínku, že akce proběhne jen když je baterka vyšší než 20%, což znamená 21 a víc, a přitom je teprve na 20%.
Všetko funguje na 1*. Ešte raz dik.
Asi ty (ak si dobre pamätám) máš nastavený profil, že sa ti má v lište zobrazovať aktuálny stav batérie. Miesto nejakého batt programu...

Nastavené to mám takto:
Content: Time every 2min a battery changed
task: nofity: stav batérie.

Nechcem, aby sa mi aktualizoval stav stále, (šťaví batérku), preto tam mám content time every 2min. Ale - profil funguje len vtedy, keď odstránim content time. Potom tasker aktualizuje stav batérie, ale neustále...

Inak, už sa v tom začínam orientovať, dokonca začínam rozumieť aj variable :D Je to dosť komplexný a zložitý program. Páči as mi, že je k dispozícii aj trial. Po prvom zapnutí som mal pocit, že to idem hneď odinštalovať...
Galaxy S6 & ZenPad Z380kl

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Lobo1978 » sob 05. úno 2011 17:25:27

Tam je problém v tom, že se ti nesejde content "change battery" a "every 2 min". To jsou dvě podmínky, který by musely být pravdivý ve stejný okamžik, což je docela nereálný. Stejně mi příjde divný, že by změna baterie probíhala rychleji než každé dvě minuty. Nechal bych tam jen tu změnu baterie a uvidíš, jak se ti to podepíše na výdrž baterie.

Já nemám stav baterie, ale dobu od odpojení z nabíječky a stav baterie v procentech v době odpojení. Např. "Odpojeno před 18 hod na 86% baterie."
Aktuální stav baterie mám vyřený přes "Ultimate Online Kitchen" a změnou původní ikony baterie, za ikonu s procenty.

Tady je odkaz na Ultimate Online Kitchen:

Kód: Vybrat vše

http://circle.glx.nl/


korenisko
Androiďák!
Příspěvky: 449
Registrován: ned 31. říj 2010 8:56:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S6
Tablet: ZenPad Z380kl

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od korenisko » sob 05. úno 2011 20:29:23

hmm, tak idem vyskúšať ako sa to odrazí na spotrebe. Každú chvíľu to v notif. lište vypíše stav. Fakt sa mení často.
Inak, mám spravené tieto profily:
Aplikácie pod zámkom - neaktívny (iba v prípade potreby)
Batéria nabitá - jasné
Battery changed - stav batérie, pri zmene stavu sa aktualizuje v notif. lište aktuálny stav
Batéria pod 19% - jasné
Deň - založený na čase, aktívne bežné veci
Pri navi apps zapnuté gps, po vypnutí vyp gps
Headset plugged - jasné
Notif click - k stavu batérie
Práca - aktivuje sa na základe polohy a času, aktívne bt, po odchode vypína bt
Sleep mode with emergency callers
Galaxy S6 & ZenPad Z380kl

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » ned 06. úno 2011 19:40:43

skrz píše:Proč instalovat další aplikaci? Protože jedině s ní umí Tasker vypínat/zapínat data. Pro mě dostačující důvod :mrgreen:
Jenže to není pravda. On Tasker data umí vypnout, ale není to prostě vidět na Power widgetu ani nikde jinde v systému. Nicméně data vypnutá jsou a pak se dají opět zapnout pomocí nějakého tasku.
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

Uživatelský avatar

elpresidento
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: pát 31. pro 2010 7:52:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od elpresidento » úte 08. úno 2011 12:42:06

Mne zase vyhovuje prave ta kompatibilita s jinymi softy (apndroid, widgetsoid) ktery pouzivaji stejne prejmenovavani pristupoveho bodu. Pak je jedno cim to zapnu nebo vypnu a take v nich vidim stav podle skutecnosti. A jeden malinky programek navic? U locale taky mas nainstalenych hafo addonu....
Luděk Melichar - OsmAnd.cz

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » úte 08. úno 2011 12:52:01

Tak na perníku už to vypínání dat přes Tasker nefunguje.
Zkoušel jsem APNDroid 3.0.0 a FC. Tak ještě zkusím verzi co je na marketu a holt budu muset zůstat u ní.
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK


skrz
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: ned 23. kvě 2010 11:00:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Bydliště: Brno

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od skrz » úte 08. úno 2011 13:28:34

V userguide jsem našel toto:
Mobile Data
Set mobile data status without affecting incoming calls.
This action has the disadvantage that Android may manipulate it internally when certain things happen e.g. wifi disconnected.
Note: this action requires that Mobile Data is intitially turned *on* in Android System Settings.
When Mobile Data is *off* in System Settings, this action will have no effect.
It has been reported that many Google apps reenable the setting.

Mobile Data 2G/3G
Setting the mode to 2G only will save power at the cost of speed.
This action is not possible on a standard Android ROM.

Mobile Data APN
Enable or disable mobile data by changing APN data.
This action requires that the application APNDroid is installed on your device.
It apparently does *not* work for CDMA phones e.g. Motorola Droid, try the Mobile Data action instead.
If you have trouble reconnecting after using this action, use the 'Reset to Default' menu item in the APNs screen of Android Settings.
Warning: APNDroid v2.5+: the Tasker action seems *not* to affect the new APNDroid data toggle. If you use Tasker with APNDroid 2.5+, it's recommended that you *disable* the 'Use system toggle' option in system settings to prevent confusion.
[/size]Na Tasker fóru pak toto:
Trying a different approach without APNDroid: (remember, in froyo)
Mobile-data help says that "this action requires that mobile data is initially turned on in android settings", So, first of all I enabled data network manually in android settings and programmed action from XXhYYm to ZZhWWm, each 1 hour with action:
- mobile data toggle
- auto-sync on
- wait 3min
- auto-sync off
- mobile data toggle
... and it works 100% without using APNDroid (is not installed).
BUT (there is always a "but") whenever I want to enable mobile data manually, I mean, holding power button and clicking on "data network
mode" as shown on (pic), simply, data network can not be activated at will, note: Data network is still checked on android settings, but somehow tasker "is the boss" and mobile data cant be enabled unless I activate from tasker a new action with mobile data toggle.
And by doing this, data network go unchecked in android settings, and the action above described won't work anymore... in a infinite loop.


Zkoušel jsem používat s Taskerem APNDroid 3.0.0 (mám Froyo), při použití "system toggle" dochází k tomu, co je v TaskerGuide uvedeno u "Mobile Data" (např. při zapnuté wifi si android mobilní data vypne sám, příkaz "disable APN" pak nemá žádný vliv, poté při vypnutí wifi android data sám zapne):
This action has the disadvantage that Android may manipulate it internally when certain things happen e.g. wifi disconnected.
Jinak u "Mobile Data APN" je napsáno, že nefunguje pro CDMA přístroje, u "Mobile Data" bývalo (se mi zdá) napsáno, že není vhodné pro non-CDMA přístroje...

Můj závěr: prozatím jediná spolehlivá metoda je prostřednictvím APNDroid přejmenovávat "Názvy přístupových bodů".

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » úte 08. úno 2011 14:11:07

Oka, taky mi to z toho vyznělo jako jediná spolehlivá metoda :)
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google Adsense [Bot] a 2 hosti