ProduktivitaTasker

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

lojzik
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: úte 06. zář 2011 14:25:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4 mini
Rom: stock 4.2.2

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od lojzik » pát 10. úno 2012 21:20:51

kecinzer píše:Na stock ROMkách od 2.3 výše nefunguje přepínání GPS z Taskeru.
Zvláštní, že mě to na originál 2.3.5 HTC Wildfire S přepínalo.




Uživatelský avatar

karel_e71
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 11:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od karel_e71 » pát 10. úno 2012 21:36:21

hfx9: nekde jsem na to videl navod, asi na ofiko webu. Ale bylo to dost narocne rozchodit.


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od sNOW » čtv 16. úno 2012 21:30:51

korenisko píše:Stále neviem prísť na to, ako vyriešiť nočný režim... Potrebujem, aby sa mi vypol nie v stanovený čas (ako to mám teraz), ale vtedy keď mám nastavený budík. (niekedy vstávam skôr inokedy neskôr)

Skúsil som vytvoriť variable alarm a použiť event android alarm, ale nefunguje...
Nevie niekto z Tasker guru :) poradiť ako by sa to dalo nastaviť?
Teda aby tasker vypol nočný režim v čase, keď je nastavený budík.. Dakujem

Zdravim, uz se vam tohle podarilo vyresit?

Uživatelský avatar

lieti
Stálý androiďák
Příspěvky: 100
Registrován: sob 20. lis 2010 15:11:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: XRN3SE

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od lieti » pát 17. úno 2012 0:40:53

No mne to funguje dávno, profil on event “alarm clock“ a spusti task denný režim.
Potenciálne problémy vidím v 2 možnostiach...
a) osobne používam stock (originálny) budík, zdá sa mi že už začínajú byť podporované aj niektoré iné aplikácie (3rd party), ale nie som si úplne istý, treba naštudovať changelogy.
b) trocha menej pravdepodobná možnosť, ale stane sa. V tom event a alarm clock, je možnosť nastavenia mena budíku. Ak tam nie je nič, tak vám to prepne ľubovoľný alarm nastavený v stock aplikácii, ak ste tam náhodou nastavili meno budíka tak to reaguje len na ten konkrétny.


TTALK GT-I9000


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od sNOW » pát 17. úno 2012 9:36:25

Máš pravdu, funguje to.



sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od sNOW » pát 17. úno 2012 16:49:08

Muze mi nekdo poradit s tim to? NEvim jak mam udelat bod 1

1.Audio —>Media Volume: set as variable %MYVOL
2.Tasker —> If: %MYVOL, less than, 11
I like maximum volume at 11 but you can make it higher
3.Variable —> Variable Add: %MYVOL, Value=1
4.Tasker —> Wait: 10 seconds
5.Tasker —> Goto Action: Number 1
6.Tasker —> End If
7.Variable —> Variable Clear: %MYVOL

Nejak mi nejde tohle nastavit a vyuzit
http://tasker.wikidot.com/fadeintask

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Lobo1978 » sob 18. úno 2012 12:13:31

Bod 1 uděláš tak, že když otevřeš Audio - Media Volume, tak hned nahoře vedle nápisu Level máš vpravo ikonu se dvěma šipkama jakoby do kruhu. Tak na ni klikni a místo posuvníku se ti zobrazí textbox, do kterého můžeš napsat název proměnné, tj. %MYVOL.

Lobo


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od sNOW » sob 18. úno 2012 15:39:22

A to prave na mem Galaxy S2 neni. A vsiml jsem si vice veci, ktere ty jsi tady popisoval, ze tam nema. Tasker je verze 1.2u2m

EDIT: Mel jsem tam nastaveno Beginner


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od sNOW » pon 20. úno 2012 23:18:45

Tak jsem se s tim nejak prokousal a vytvoril par profilu. Ale nejak by jiz dochazi napady. Mohli byste sem napsat, jake profily jste si vytvorili, abych mel nejakou inspiraci. Diky

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » stř 22. úno 2012 13:22:45

Já si teď hraju s vlastními notifikacemi SMS. Jelikož potřebuji oddělit určité odesilatele. Navíc chci mít oddělené notifikace podle tichého režimu, nechci aby mi to řvalo do ucha když telefonuji atd. Takže to bude trocha hraní :).

sNOW:
Já mám třeba nastavenou změnu pozadí každé 2 hodiny.
Na co jsem u Taskeru ale nejvíc pyšný, je můj set nočních profilů :). I když je stále co zlepšovat. Momentálně třeba přemýšlím o jeho aktivaci na základě NFC, nicméně k tomu asi potřebuji nějaký ten tag.
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od sNOW » stř 22. úno 2012 21:42:17

A copak tvůj set nočních profilů umí?

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » čtv 23. úno 2012 9:18:46

Pokud jsem doma, tak se ve 22:00 automaticky přepene do režimu, kdy mám vypnuté vešekerá data a zvuky. Pokud mi někdo volá, tak to neslyším, leda že by patřil do skupiny vyvolených, u kterých se mi zapne zvuk :).
Ráno když vstavu ve všední den, tak sem mi noční režim vypne teprve když opustím domov - tedy se blížím do práce. Pokud vstanu o víkendu, ve svátek, nebo dnu volna, tak se mi přepne režím po odemčení obrazovky.

Pokud nepřespávám zrovna doma, tak mám přepnutí na noční režim udělán manuálně. Manuální se pak vždy vypíná odemčením obrazovky (ráno).
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od sNOW » čtv 23. úno 2012 19:53:31

Mam to nejak obnobně. Jen mam v noci letadlo a profily se mi rano zapnou az kdyz zacne zvonit budik. A potom se prepinaji v zavislosti na bunkach az do prace.


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od sNOW » pát 24. úno 2012 20:53:51

Jak jsi udelal to, aby se ti profil prepl v urcite dny az po odemknuti obrazovky? Mohl by ses podelit o postup?

Jeste bych potreboval pomoci. Kdyz odemknu obrazovku, tak se mi nastavi nizsi zvuky, ale uz nevim jak udelat, ze kdyz se obrazovka zase zamkne, aby se ty zvuky vratili na puvodni hodnotu, ktera je nastavena v profilu, ktery je v ten okamzik aktivni.

Diky za rady.

Uživatelský avatar

karel_e71
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 11:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od karel_e71 » ned 26. úno 2012 18:16:34

Tak mam prvni vaznejsi problem s taskerem. Zda se mi, ze kvuli nemu je telefon stale awake a myslim, ze to delaji profily, kde mam kontext "cell near". Pouzivam to na zapinani wifi a jen doma jejich mam 5 stejnych, ale obsahuji jine kombinace BTS a asi se to nejak tluce pres sebe nebo co... Vybiji to tak 1 % za 15 minut.


matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od matata » čtv 01. bře 2012 14:16:42

Ahoj,
nedaží se mi nastavit nějaké veci, vedel by nekdo jak na to, prosim?

1) Nedarí se mi získat lock kod pro odemknuti nekterych funkci. Snazim se postupovat podle postupu ale nadari se mi to, poradite prosim?
2) Jak prosim dosahnu toho. abych profily mel rozdeleny do projektu -> nahore misto Profiles, Tasks... bych chtel ikony a profily rozděleny do skupin. Vyřešeno, staci prejet pres skoro neviditelnou sipku pod Profiles, tasks... atd.
3) Rad bych filtroval udalosti z kalendare a podle toho ztisil vyzvaneni. Vim ze by to slo napr. tak, ze dam do poznamky "V" jako vibrace apod. ale to mi neprijde idealni. Idealni by bylo kdyby podminka znela : pokud title udalosti obsahuje retezech "schuzka", ztis vyzvaneni. V tuto chvili to bere jen presnou shodu.Vyreseno staci zadat *schuz* a je jedno co je kolem toho
4)lze udelat aby v podmince if toto: pokud jsou mobilni data "on" zapni wifi. Nikde to tam nevidim :(
5) potrebuji profil, kdy se pri prichozim nebo odcgozim hovoru ztlumi zvuk medii na minimum. Incomming call jsem nasel, ale outgoing nikde...

Děkuji moc.


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od sNOW » sob 03. bře 2012 16:57:07

Lobo1978 píše:2urys: Není problém. Základ je proměnná %PROFIL. Takto mám nadefinované jednotlivé profily (na ukázku např. profil Doma):
new task, name: "Profil Doma", celému tasku nastavit ikonu (vlevo dole druhá ikona zprava), v Task properties (čtvrtá ikona dole zleva): consollision handling - abort existing task
nutné akce:
alert - notification cancel: title Profil %PROFIL
variable - variable set: name %PROFIL to Doma
alert - notify: title Profil %PROFIL, nastavit ikonu (stejnou jako pro celý task), zatrhnout Permanent
tasker - set widget label: name - Vyber profil, Label - %PROFIL
tasker - set widget icon: name - Vyber profil, Icon - nastavit stejnou ikonu jako pro celý task
ostatní akce:
audio - silent mode: off
audio - media volume 12
audio - alarm volume 5
audio - system volume 5
audio - in-call volume 4
audio - notification volume: 5
audio - ringer volume: 5
audio - vibrate on notify: off
audio - vibrate on ringer: off
"případně přidat další akce, které tento profil má měnit"

Podle navodu od Loba jsem si vytvoril profily. Ted bych potreboval poradit, jak udelat widget na plochu, ktery mi zapne profil Jednani a po opetovnem kliknuti na widget se mi vrati profil, ktery tam byl pred profilem Jednani.

Diky

Uživatelský avatar

karel_e71
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 11:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od karel_e71 » sob 03. bře 2012 22:15:49

Vite jak nastavit, aby se tel vypnul treba v 23:00?

@telefon    


korenisko
Androiďák!
Příspěvky: 449
Registrován: ned 31. říj 2010 8:56:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S6
Tablet: ZenPad Z380kl

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od korenisko » ned 04. bře 2012 8:20:25

Vypnutie asi iba ak mas root.
Galaxy S6 & ZenPad Z380kl

Uživatelský avatar

karel_e71
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 11:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od karel_e71 » ned 04. bře 2012 10:25:19

No root mam prave...

@telefon    


matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od matata » ned 04. bře 2012 22:44:46

Kód: Vybrat vše

Location Fix Time Seconds (dynamic) 
%LOCTMS
The time in seconds of the last GPS fix. To get age of fix, take this away from %TIMES. 
This value is not set until an offset of the GPS time from the fixed time has been calculated (should be after the first GPS fix) because the value is meaningless until that point. 
Funguje Vám tato "hodnota". Potreboval bych porovnavat cas od posledni zafixovani pozice, ale promenna mi nevraci zadnou hodnotu.
Diky.

A jeste jeden dotaz, lze nejak vyvolat posledni volane cislo? Jde mi o pripad, kdy ten komu jsem volal telefon nezvedl.

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Lobo1978 » pon 05. bře 2012 18:59:17

sNOW píše:Podle navodu od Loba jsem si vytvoril profily. Ted bych potreboval poradit, jak udelat widget na plochu, ktery mi zapne profil Jednani a po opetovnem kliknuti na widget se mi vrati profil, ktery tam byl pred profilem Jednani.

Diky
Můžeš to udělat např. takto:

Task:
task - if: %WIDGETPROFIL !Set (když proměnná %WIDGETPROFIL není nastavena)
variable - variable set: %WIDGETPROFIL to %PROFILE
task - perform task: Jednani
task - else
task - perform task: %WIDGETPROFIL
variable - variable clear: %WIDGETPROFIL
task - end if

Zde se předpokládá, že v proměnné %PROFILE máš název aktuálního profilu. Tento "Task" si dej jako widget na plochu. Když by něco nefungovalo, tak se ozvi.

Lobo

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » pon 05. bře 2012 19:52:02

Poslední dobou hodně přemýšlím nad tím, jak nejlépe určovat polohu a zároveň aby to nejméně žralo baterku.
Momentálně používám cell near, ale to mi přijde poslední dobou dost nepřesné - alespoň u O2 mi do jednoho konkrétního místa zasahuje hodně buněk.
Zkoušel jsem ještě polohu na základě mobilní síťě, ale to je IMHO skoro to samé jako ty buňky, jelikož je ta poloha určena na základu buněk pokud se nepletu.
Další možností je podle domácí wifi, ale to bych musel stále zapínat wifi a to by celkem žralo.
Nenapadá někoho něco? :)
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

Uživatelský avatar

karel_e71
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 11:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od karel_e71 » pon 05. bře 2012 21:38:08

Jo toto dilema resim po cele generace, vzdy jsem skoncil u cell near, tam kde zasahuje vice bunek mam treba 7 profilu cell near... proste vsechny mozny kombinace.

@telefon    

Uživatelský avatar

karel_e71
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 11:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od karel_e71 » úte 06. bře 2012 20:43:15

dva dotazy:
1) jak funguje task Tasker>Stop ? Mel jsem profil, kde cell near, time(interval pul hodiny) > posli sms na cislo 1, na cislo 2, na cislo 3 a pak "stop". Jenze ty smsky odesilal porad a delal by to celou pul hodinu?! Takze nez jsem to zjistil, stihnul na kazde cislo poslat 7 stejnych sms.

2) na Dell Streak, OS 2.2, chtel jsem nastavit nocni rezim - v int 23:00 - 6:30 > airplane mode ON, sync OFF, wifi OFF. Tasker to sice udela, jenze asi za minutu se airplane mode vypne a zapne se zase sync aniz bych cokoliv delal?!

Nekdy mi prijde, ze ten telefon je chytrejsi nez ja...


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od sNOW » pát 09. bře 2012 13:40:09

Děkuji moc Lobo, funguje to.

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » stř 14. bře 2012 21:55:56

Nevíte jakým způsobem je možné dát do kontextu profilu více proměnných?
Řeším situaci, kdy potřebuji na základě 2 proměnných každou hodinu kontrolovat cell near a to už jsou 3 state kontexty, což mi tasker nedovolí vybrat.
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

Uživatelský avatar

karel_e71
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 11:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od karel_e71 » stř 14. bře 2012 22:00:24

asi te nechapu, ale ja dokazu pridat state contextu, kolik chci.. Mam nejnovejsi verzi taskeru.

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » stř 14. bře 2012 22:09:22

Takže můžeš vytvořit např. profil:
Variable Value
%VAR1, Is Set, *
Variable Value
%VAR2, Is Set, *
Variable Value
%VAR3, Is Set, *
Variable Value
%VAR4, Is Set, *

....
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

Uživatelský avatar

karel_e71
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 11:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od karel_e71 » stř 14. bře 2012 22:15:02

no muzu no, ted jsem si zkusebne vytvoril profil, kde jsem mel dve variable, kazdou jinou. Nejdriv tam das jednu, pak pripojis task. Kdyz mas profil hotov, tak se k tomu vratis a dlouhym stiskem na context muzes pridat dalsi contexct, tedy znova variable... Neco mi ale rika, ze jsem mimo, protoze pochybuju, ze bys neznal tuto zakladni vec.

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host