ProduktivitaTasker

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » stř 14. bře 2012 22:25:05

Jenže Variable je v kontextu State a State kontextů jde přidat max. 3. Skutečně jsi zkoušel 4 ty proměnné?

V praxi to zamýšlím následovně:
Kontext
Každou hodinu
když je nastavená proměnná %DOMA
když není nastavená proměnná %NOC
když nejsem cell near (určité buňky)
Task
přepni z 2G na automat

A abych to přeložil. Potřebuji každou hodinu kontrolovat polohu na základě buňky, ale jen v případě, že je nastavena proměnná %DOMA a zároveň není nastavená proměnná %NOC :).


iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK


Uživatelský avatar

karel_e71
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 11:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od karel_e71 » stř 14. bře 2012 22:28:53

No slava, nejde to... :DD Dam tam max 2,

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Lobo1978 » čtv 15. bře 2012 12:32:17

kecinzer:
Tak si to zjednoduš - nech jen časový a lokační kontext a spusť task, který bude mít na začátku ověření proměnných %DOMA a %NOC a když to přes tyto dvě podmínky projde, tak pokračuj, když ne, tak to ukonči.

Lobo

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » čtv 15. bře 2012 13:52:05

To už mě také napadlo, jenže kouzlo toho, proč to vše rvu do kontextu je v tom, že Tasker nejdřív kontroluje podmínky, které jsou nejméně energicky náročné. V tomto případě tedy nejdříve zkouší časovou podmínku, pokud je splněná, zkouší proměnné a teprv naposledy zkouší nejvíce náročnou lokaci. Pokud tedy nebudou proměnné splněny, nebude vůbec lokaci zkoušet, což neplatí u tvého řešení bohužel.

Teď mě aktuálně napadlo vyřešit to přes 2 profily, přičemž první bude ze dvou proměnných dělat jednu, např.

Pokud %DOMA is set
Pokud %NOC isn't set
%CEKUJPOLOHU = 1
Exit task Unset %CEKUJPOLOHU

Pokud %CEKUJPOLOHU is SET
1x za hodinu
Cell near není ....
Změň 2G na 2G+3G
Unset %DOMA
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Lobo1978 » čtv 15. bře 2012 14:20:44

Já bych to asi postavil tak, že udělám jeden profil s časovým kontextem a v něm pak task, kde postupně testuju první proměnnou, druhou proměnnou a když to přes obě projde, tak teprve podmínka na lokaci a ten zbytek. Tím by ta energetická náročnost měla být ještě nižší.

Ale netuším, jestli jde lokace otestovat až v tasku nebo to jde jen v kontextu. Vím, že existuje proměnná %CELLID, ale nevím jestli to zrovna ta, o kterou ti jde.


Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » čtv 15. bře 2012 14:38:05

Mno, je otázka, zda to bude opravdu úspornější. Našel jsem si stránku s nápovědou k taskeru, kde je přehled kontextů dle žravosti, od nejméně žravých po nejvíce:

Other State
Day / Time
Calendar Entry State
Cell Near State
App
Network Location
Wifi Near State
GPS Location
Proximity Sensor / Gesture Event / Orientation State (accelerometer activation)

Other State na prvním místě chápu i jako test na proměnnou, čili mi z toho vychází jako úspornější to mé řešení, jelikož nejdřív otestuji proměnné, a pak teprve tu podmínku "jednou za hodinu". Ve tvém řešení by se ta hodinová kontrola prováděla neustále (tzn. i v nočním režimu, kdy to třeba 8 hodin nemusí vůbec ověřovat).

Jinak ohledně %CELLID máš pravdu, je to v podstatě to samé co Cell near, ba dokonce ještě lepší. Protože pomocí %CELLID ta kontrola funguje v každém případě. Pokud použiji Cell near, jsou situace, kdy to funguje pouze se zapnutým displejem (např. když mám časově omezený profil ve kterém testuji cell near a má se aktivovat, zrovna když jsem ve správných cell v určitém čase, tak pokud na správném místě jsem dřív než nastane čas, tak se profil bez rozsvícení displeje neaktivuje).

Ještě by mě zajímalo, jak často se kontrolují ty proměnné, nejspíš se to bude kontrolovat ale jen v případě nějaké jiné akce v Taskeru. Pokud se v něm nebude nic dít třeba 4 hodiny, tak je jasné, že jsou ty proměnné pořád stejné. Takže to pak opravdu bude energeticky méně náročné než to hodinové čekování (ale je to pouze má dedukce).
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od Lobo1978 » čtv 15. bře 2012 15:21:21

Díval jsem se jestli to není v nastavení v záložce "Monitor", ale proměnné tam nejsou. Logiku má to co říkáš, že to proběhne vždy s každou změnou v Taskeru. Když bys to udělal po mém, tak ti vlastně poběží ten časový profil pořád. Takže bys měl mít pravdu ;)

Napadlo mě to ještě zjednodušit na jeden profil:
kontext:
Pokud %DOMA is set
Pokud %NOC isn't set
task:
if %CELLID není ....
Změň 2G na 2G+3G
Unset %DOMA
else
Wait 1 hodinu
Goto "if %CELLID....."
end if

Ale nevím jestli wait není náročnější než kontext 1x za hodinu. Myslím, že by oba měli mít stejnou náročnost, protože oba musí mít zapnutý nějaký vnitřní časovač. Ušetříš tím kontrolu jedné proměnné a jeden profil.

Uživatelský avatar

karel_e71
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 11:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od karel_e71 » stř 28. bře 2012 20:15:54

Jak zadam podminku IF, ze nastav podsviceni displeje na 1 minutu, kdyz je aktivni ten a ten profil...?

Je to to %"JMENOPROFILU" is set? Jde mi to, ze musi bejt aktivni.


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od sNOW » stř 28. bře 2012 20:52:53

nebo IF %PROFIL = název profilu

Uživatelský avatar

karel_e71
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 11:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od karel_e71 » stř 28. bře 2012 20:54:30

takze kdyz ten profil se jmenuje "auto", tak to bude %AUTO is set?


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od sNOW » stř 28. bře 2012 20:56:59

Jstli tam mas promenou %AUTO, tak bych rekl, ze ano. Ja pouzivam promenou %PROFIL a jednotlivé názvy profilu. Potom by to bylo tak jak jsem psal.

Uživatelský avatar

karel_e71
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 11:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od karel_e71 » stř 28. bře 2012 20:58:04

takze v tvem pripade by to bylo %PROFIL=auto is set?


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od sNOW » stř 28. bře 2012 21:02:24

%PROFIL Matches ~ název profilu v mém případě třeba Auto


Mam profilu udelane, jak popisuje Lobo na str. 7


shaddamIV
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: úte 03. dub 2012 15:24:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Mini Pro

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od shaddamIV » úte 03. dub 2012 15:37:59

Zdravim.Udelal sem si v taskeru listu ukazujici stav baterky ze stranky http://taskermagie.blogspot.com/2012/03 ... terie.html.Ale mam mensi problem.Na tom videu je ta lista uplne nahore.Ja ji tam sice mam,ale kdyz v telefonu zapnu nejaky program nebo proste jakakoliv udalost,hovor,atd.,tak ten ukazatel stavu baterky skoci na spodek statusoveho radku a uz tam zustane.Nevite jak docilit aby byl porad nahore?


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od sNOW » čtv 05. dub 2012 20:48:46


Uživatelský avatar

karel_e71
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 11:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od karel_e71 » stř 11. dub 2012 17:40:19

Chtel jsem su vytvorit vlastni pop up window pres Scenes, kde bude odesilatel noveho mailu a predmet zpravy. Bohuzel, kdyz do prislusneho okna zadam %EFROM, tak to pri novem mailu zustane v teto podobe. Na proti tomu, kdyz tam ma zkousku treba bluetooth status, tak spravne zobrazi off nebo on. Nevite, jak to funguje s tim %EFROM a %ESUBJ?

@telefon    


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od sNOW » čtv 12. dub 2012 20:30:05

Mohl by mi nekdo pomoci s nasledujicim.
Pri zapnuti aplikace se zapne WIFI, kdyz se pres WIFI pripojim k siti, kterou mam v telefonu pridanou, tak dal nic. Pokud se k zadne WIFI nepripojim, tak spustit Data a pripojit a vypnout WIFI. A po zavreni aplikace vypnout bud WIFI nebo Data, podle toho, pres co se aplikace pripoji. Myslite, ze by tohle mohlo fungovat. Vubec, ale nevim jak to nastavit.
Dekuji za pomoc.


chcp99
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: pát 13. dub 2012 11:56:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Desire Z
Tablet: Samsung P7500

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od chcp99 » pát 13. dub 2012 12:15:13

Zdravim!

Co chcem dosiahnut: pri prichadzajucom hovore/sms od urciteho cloveka zmenit hlasitost zvonenia/oznamenia a po skonceni vratit povodne urovne hlasitosti.
Podarilo sa mi Tasker 1.2.1u1 natavit, ze hlasitosti sa meni podla predstav,ale po odzvoneni, alebo prijati hovoru ostane zmene nastavenie hlasitosti t.j. nevrati sa na predoslu hodnotu. Mal so za to, ze po skonceni alertu sa automaticky vratia predosle hodnoty, ale nie je tomu tak. Viete mi poradit ako to riesit?
Dakujem!

Leo

Uživatelský avatar

karel_e71
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 11:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od karel_e71 » pát 13. dub 2012 12:40:30

Pridanim exit tasku s prislusnym nastavenim hlasitosti by to neslo?

@telefon    


chcp99
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: pát 13. dub 2012 11:56:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Desire Z
Tablet: Samsung P7500

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od chcp99 » pát 13. dub 2012 13:06:50

Pri Event-e mi neponuka moznost vytvorit Exit Task. A bolo by to dost zlozite, kedze pouzivam viac dennych profilov.

Uživatelský avatar

karel_e71
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 11:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od karel_e71 » pát 13. dub 2012 21:17:18

Tak me napada sice neleelgantni reseni ale funkcni, dej tam nakoec tasku proste wait XX sekund a pak nastavit hlasitost.

@telefon    


chcp99
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: pát 13. dub 2012 11:56:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Desire Z
Tablet: Samsung P7500

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od chcp99 » sob 14. dub 2012 9:24:45

Tak nakoniec som problem vyriesil tym, ze som namiesto "Event" pouzil "State". Podla mojich zisteni pri pouziti "Eventu" sa zmenilo nastavenie trvalo a pri pouziti "State" sa nastavenie zmenilo len na dobu trvania profilu. Navrat nastavenia na predosle hodnoty ide aj bez pouzitia "Exit Tasku".
Dakujem za ochotu!

Uživatelský avatar

michalurban
Androiďák!
Příspěvky: 475
Registrován: stř 11. lis 2009 11:45:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Ve stadiu pokusu

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od michalurban » pon 16. dub 2012 12:08:32

Zajimalo by me, jestli nekdo neprisel na to, jak v pripade odmitnuti hovoru obratem poslat na to cislo sms (s textem ve stylu "Nestiham, ozvu se!") ... Hledal jsem to na netu, daval dotaz do jejich groupy ale zatim nic ...
Aktuální smartphone: Doogee Homtom HT6
Předchozí smartphony: Microsoft Lumia 640 LTE, Motorola Moto G (XT1032 8GB), Microsoft Lumia 535 Dual, Motorola Moto G (XT1032 16GB), Samsung Nexus S, Sony Xperia Pro, ZTE Blade, HTC Desire, HTC Hero, Nokia N900, Nokia E71

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » pon 16. dub 2012 14:54:10

Vždyť to umí přímo ICS :)
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

Uživatelský avatar

michalurban
Androiďák!
Příspěvky: 475
Registrován: stř 11. lis 2009 11:45:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Ve stadiu pokusu

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od michalurban » pon 16. dub 2012 14:57:30

kecinzer píše:Vždyť to umí přímo ICS :)
Huh??? Kde to je? :)
Aktuální smartphone: Doogee Homtom HT6
Předchozí smartphony: Microsoft Lumia 640 LTE, Motorola Moto G (XT1032 8GB), Microsoft Lumia 535 Dual, Motorola Moto G (XT1032 16GB), Samsung Nexus S, Sony Xperia Pro, ZTE Blade, HTC Desire, HTC Hero, Nokia N900, Nokia E71

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » pon 16. dub 2012 15:27:38

Když ti nekdo volá tak místo šoupnutím doprava šoupneš nahoru.
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

Uživatelský avatar

michalurban
Androiďák!
Příspěvky: 475
Registrován: stř 11. lis 2009 11:45:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Ve stadiu pokusu

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od michalurban » pon 16. dub 2012 15:33:36

Super, diky! A kde se daji nastavit ty predpripravene zpravy?

EDIT: Uz to mam! Kazdopadne moc diky!!!
Aktuální smartphone: Doogee Homtom HT6
Předchozí smartphony: Microsoft Lumia 640 LTE, Motorola Moto G (XT1032 8GB), Microsoft Lumia 535 Dual, Motorola Moto G (XT1032 16GB), Samsung Nexus S, Sony Xperia Pro, ZTE Blade, HTC Desire, HTC Hero, Nokia N900, Nokia E71

Uživatelský avatar

michalurban
Androiďák!
Příspěvky: 475
Registrován: stř 11. lis 2009 11:45:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Ve stadiu pokusu

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od michalurban » úte 17. dub 2012 8:09:25

WIFI NEAR - mam nastaven timeout na 60 sekund a profil, ze pokud mam v blizkosti ssid MOJEWIFI, tak to ma wifi zapnout. To funguje, pokud bezi polozka "toggle wifi", ale wifina se pak tvari zapnute porad. Ve forech jsem se docetl, ze se to da udelat jinak, bez "toggle wifi" ... nejak pomoci podminek, ale nezjistil jsem, jak ze by to melo byt ... Nemate napad?

UZ NIC, vyresil jsem to jinak - mam dva profily, jeden se zapina ve chvili, kdy se pripoji sit a ma pouze exit task (wifi off). Druhej v intervalu zapne wifi, pocka 15 vterin (aby byl cas pro system se pripojit k zname siti) a pak wifi vypne - pokud %WIFII neobsahuje *CONNECTION* ... Jede to ok a bez rozcilovani s WIFI NEAR ... :)
Aktuální smartphone: Doogee Homtom HT6
Předchozí smartphony: Microsoft Lumia 640 LTE, Motorola Moto G (XT1032 8GB), Microsoft Lumia 535 Dual, Motorola Moto G (XT1032 16GB), Samsung Nexus S, Sony Xperia Pro, ZTE Blade, HTC Desire, HTC Hero, Nokia N900, Nokia E71

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Vypnutí upozornění na určité SMS

Příspěvek od kecinzer » stř 25. dub 2012 9:22:47

Potřeboval bych nějak docílit toho, aby mě telefon na určité SMS vůbec neupozorňoval (od určitého odesilatele). Doposud jsem to řešil tak, že jsem kompletně vypnul upozorňování v SMS aplikaci a vše si řídil přes Tasker.
Jenže toto řešení má např. omezené notifikační upozornění. Proto bych rád nějak docílil toho, abych mohl upozornění v aplikaci SMS zapnout a Taskerem jen vypínat ta upozornění, která nechci.
Myslíte, že to je nějak možné?
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od sNOW » stř 25. dub 2012 9:40:50

Mam to jak to pises a nepripadne mi problem v notifikacnim upozorneni.

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů