ProduktivitaTasker

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

kecinzer
Moderátor
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od kecinzer » stř 25. dub 2012 10:05:27

No on to není problém, ale má to několik nevýhod (mám přes tasker nastavené i notifikace do lišty):
- Když přijdou SMS od různých lidí, mám pak v liště více notifikací.
- Nově umí SMS aplikace v notofikační liště ukazovat fotku kontaktu, což Tasker neumí :)

Trochu si hraji a již jsem to vyřešil následovně:
State event recieved text (od daného kontaktu)
Task: Silent mod = On, Wait 5 second, Silent mod = Off.

Výsledek je, že mi to funguje přesně tak jako jsem to měl nastavené přes Tasker, jen mohu využívat výhod notifikací z SMS aplikace. Dokonce to má přidanou hodnotu tu, že mi na SMS daného kontaktu přestane blikat i stavová dioda - což jsem také chtěl. O tom, že mi od něho přišla SMS se dozvím pouze přes stavovou lištu, nebo pokud otevřu SMS aplikaci.

Možná, že by to šlo udělat ještě nějak lépe než s tím čekáním 5 sekund, ale zatím nevím jak.
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

sNOW
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Příspěvek od sNOW » stř 25. dub 2012 19:11:49

sNOW píše:Mohl by mi nekdo pomoci s nasledujicim.
Pri zapnuti aplikace se zapne WIFI, kdyz se pres WIFI pripojim k siti, kterou mam v telefonu pridanou, tak dal nic. Pokud se k zadne WIFI nepripojim, tak spustit Data a pripojit a vypnout WIFI. A po zavreni aplikace vypnout bud WIFI nebo Data, podle toho, pres co se aplikace pripoji. Myslite, ze by tohle mohlo fungovat. Vubec, ale nevim jak to nastavit.
Dekuji za pomoc.
Mne se konecne podarilo nastavit tohle. :D

sNOW
Androiďák!

Příspěvek od sNOW » úte 01. kvě 2012 18:55:01

Takže mi nefunguje jedna věc. Mám nastaveno, aby při příchodu SMS u kontaktů, kterém mám v telefonu, zahrála určitá mělodie. U těch kontaktů, které nejsou v telefonu, tak hraje jiná melodie. Ale teď při přechodu na ICS u SGS II se mi stvá, že tyto notifikace nefungují.. Pomůže jen restart telefonu. Nesetkal jste se někdo s tímto problémem?
Díky

vlasi
Nové Androidě
Tablet: Asus eee pad transformer

Příspěvek od vlasi » čtv 17. kvě 2012 7:27:30

Může mi někdo zkušenější poradit jestli lze a jak, využít Tasker k mému problému ?

Mám v autě instalovaný GSM alarm. Spustí-li se alarm, tak zařízení pošle SMS na můj mobil. Ale protože mi na mobil chodí jak různé zprávy, tak odkazy na mejly, tak tento případný poplach nijak nerozeznám a na každou příchozí SMS koukat nemůžu.
Navíc potřebuji často při práci mobil ztišit. Ale pokud přijde SMS z tohoto jednoho konkrétního čísla, tak bych chtěl aby to řvalo vždycky a nahlas = abych mohl běžet s klackem k autu (bohužel musím auto občas nechat stát i tam, kde se pohybuje řada nenechavých šmejdů). Můžete mi někdo polopaticky poradit jak na to ?
Díky moc :-)

sNOW
Androiďák!

Příspěvek od sNOW » čtv 17. kvě 2012 8:27:30

Ztlumuješ mobil jakým způsobem, taky přes Tasker?

vlasi
Nové Androidě

Příspěvek od vlasi » čtv 17. kvě 2012 8:50:55

Já mám zatím Tasker jen v mobilu nainstalovaný a zatím jsem s ním nic neovládal ... chtěl bych ho pro tuto věc primárně využít.
Takže mu dám preferenci pro tuto funkci !!
Nebo jestli neexistuje nějaká jiná aplikace k tomuto účelu, ale na store jsem nic vhodného pro tento účel nenašel :-(

sNOW
Androiďák!

Příspěvek od sNOW » čtv 17. kvě 2012 18:51:45

Nejprve v nastaveni mobilu u nofikace SMS tichou melodii.

Potom vy tasker vytvorit 4 profily:

1. Profil pro vsechny SMS, krome cisla z GSM alarmu
Context- Event- Received text - type SMS - sender C:ANY/!777777777(cislo z GSM alarmu)
Task - Notify sound - Title %SMSRN - Sound file - vyber si svou melodii pro tyto SMS

2. Ukončení profilu 1
Context - Application - vybrat aplikaci, kterou primarne pouzivas pro SMS
Task - Notify Cancel - Title %SMSRN

3. Profil pro SMS z GSM alarmu
Context- Event- Received text - type SMS - sender 777777777(cislo z GSM alarmu)
Task
- Audio - Silent mode OFF
- Audio - Notification volume 7
- Audio - Notify sound - Title %SMSRN - Sound file - vyber si svou melodii pro tyto SMS z GSM alarmu

4. Ukončení profilu 3
Context - Application - vybrat aplikaci, kterou primarne pouzivas pro SMS
Task
- Audio - Notification volume 4(standardní hodnota notifikace SMS, kterou mas nastavenou)
- Audio - Notify Cancel - Title %SMSRN

Snad to bude fungovat :-)

vlasi
Nové Androidě

Příspěvek od vlasi » čtv 17. kvě 2012 19:17:24

Perfektní ....Děkuju moc, ..... jak bude chvilka tak to tam vyzkouším naťukat. Díky za radu :-D

doktorq
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy S9+, HTC10

Příspěvek od doktorq » čtv 24. kvě 2012 16:11:27

Zakoupil jsem Tasker a ta aplikace mě docela irituje. Nejsem programátor, takže ten manuál na webu je dost šílený.... Pro začátek zkouším takové ty kravinky jako automatické zapnutí CAR modu podle handsfree sady v autě, dále se mi podařilo rozběhat zapnutí BT při příchozím hovoru, ale už není záruka, že se mi konektuje i bondovka...
Ale už nevím jak zajistit, aby se mi aktivovalo BT, když volám já. Zkoušel jsem na to jít přes volbu "Idle" jako, když je mobil v klidu, tak je BT vypnuté, sice to vypne, ale už to nezapne. Nělde dělám chyby z neznalosti a nepochopení logiky toho programu.
Není někde na k dispozici nějaký odkaz s příklady? Na tom jejich webu to moc user friendly není.... :-(
SAMSUNG Galaxy S9+, HTC10

sNOW
Androiďák!

Příspěvek od sNOW » čtv 24. kvě 2012 18:44:05

F.E-R.Y
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 SM-G930F

Příspěvek od F.E-R.Y » pát 25. kvě 2012 8:07:47

Tak i já objevil tenhle super program. Sice to pochopení je na delší dobu, ovšem ty možnosti :)

Jinak se mi povedlo udělat si menu nabíjení. Tedy když připojím nabíječku, tak vyskočí okénko s možnostmi. Tohle mi hodně chybělo. Používám čínský stojánek a doma nabíječku a ještě v autě další. Originálním příslušenství mi díky větší baterii nesedělo dobře (hlavně v autě) tak jsem si udělal tohle a funguje to parádně.
Kdyby měl někdo zájem, hodím se kód s návodem.
Jinak v tom menu se mi nějak nepovedlo odstranit ty růžky, jako že zakulacené jsou, ale pod nimi pozadí není. To zatím nevím jak provést, možná na to přijdu :) Nebo mi někdo pomůže :)

Zatím jen fotka
Spoiler:
SC20120525-084633.png
SC20120525-084633.png (82.51 KiB) Zobrazeno 2556 x
Motorola Amio -> Siemens M55 -> SE K750 -> SE G900 -> SGS II (CM 10.2) -> S7 (DE)

mentorek
Nové Androidě
Tablet: Ainol Elf
Rom: CM9

Příspěvek od mentorek » pon 04. čer 2012 10:10:24

Zdravím a prosím o radu s programem tasker. Používal jsem program Locale ale bohužel neumí to co chci a tak jsem s pokusil něco vytvořit v prog. Tasker a poprosím nekoho skušenějšího aby mě to skontroloval protože několikrát po sobě to funguje a pak jednou se mi to nepřepne do 2g a pak zase funguje  (mám CM9Rom) Čeho chci dosáhnout.
1/ Profil doma jsem připojen k Wifi, mam pouze 2G sít, zvuky zapnuté vibrace zapnuté
(state-net-wifi connected,mobile Datat 2G/3G mode 2G only-Variable Set Name %DEFAULT To 1-Silent Mode Mode Vibrate- Ringer Volume Level 4)
2/Profil v práci jsem na WIFI, mam pouze 2Gsít, zapnuté vibrace, ostatní zvuky off.
(state-net-wifi connected,mobile Datat 2G/3G mode 2G only-Variable Set Name %DEFAULT To 1-Silent Mode Mode Vibrate- Ringer Volume Level 0)
3/Profil jinde, mám 3G/2G sít, zvuky zapnuté vibrace zapnuté
(Variable Set %DEFAULT Value 1, mobile Datat 2G/3G mode 3G preffered-Variable Set Name %DEFAULT To 1-Silent Mode Mode Vibrate- Ringer Volume Level 4)
Přiznávám že se v tom topím tak pokud bude schopen někdo mi na to kouknout budu rád děkuji.

hfx9
Robot
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Twitter: hfx9
Tablet: Nexus 7
Rom: JB 4.1.1

Příspěvek od hfx9 » ned 10. čer 2012 17:36:53

Je mozne do variable clear zadat vice promennych?

Mam jeden ukoncovaci task, ve kterem bych chtel vymazat vsechny variable set ostatnich tasku.

Snad je srozumitelne o co mi jde ;-)
PHONE: Oneplus One - ROM: CM11s

sNOW
Androiďák!

Příspěvek od sNOW » úte 12. čer 2012 20:30:36

By mne zajímalo, jak udělal tohle

http://youtu.be/NxS6IiefnQg

F.E-R.Y
Stálý androiďák

Příspěvek od F.E-R.Y » stř 13. čer 2012 6:35:00

I mě teda :)
Motorola Amio -> Siemens M55 -> SE K750 -> SE G900 -> SGS II (CM 10.2) -> S7 (DE)

kecinzer
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kecinzer » pát 15. čer 2012 9:49:47

Dnes mě Tasker mírně rozladil, když jsem si chtěl udělat přepínání režimu sítě na základě Wifi near.
Můj plán byl, aby se mi každých 15 minut čekovalo, jestli jsem u určení wifi sítě, pokud ano zůstat v režimu 2G, pokud ne, tak se přepnout do 2G+3G (auto).
Bohužel když zapnu context wifi near, tak absolutně ignoruje dalších context every 15 minutes a wifinu to kontroluje (a samo zapíná každé 2 minuty). Nechápu proč se to takto chová.
Potom jsem našel, že je možné v nastavení Taskeru nastavit dobu, po jaké se má wifi near kontrolovat, ale bohužel ani po tomto nastavení se situace nezlepšíla a kontrola probíhala každé 2 minuty.

Nevím tedy jak toto vyřešit. Napadlo mě obejít to pomocí proměnných, ale bohužel %WIFII je nepoužitelná, takže to vypadá, že jsem v koncích.

korenisko
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Galaxy S6
Tablet: ZenPad Z380kl

Příspěvek od korenisko » ned 17. čer 2012 8:06:13

A nechcel si ten profil zapinat a vypinat? Lebo takto sa to sprava ako popisujes na zaklade nastaveni v tasker settings...
Galaxy S6 & ZenPad Z380kl

kecinzer
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kecinzer » ned 17. čer 2012 16:44:51

Ne, nechtěl, protože chci aby mi na základě wifi near tasker přepínal ten režím sítě, takže to chci mít zapnuté pořád.

Sentinel
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro

Příspěvek od Sentinel » sob 23. čer 2012 7:40:05

Ahoj, funguji nekomu profily, ktere se nastavuji podle udalosti v kalendari ???
Zkousel jsem tu trial verzi a nastavil si tam svuj kalendar (pri vyberu se tam objevilo Google:jmeno kalendare) a nastaveni jsem provedl New profil, jmeno profilu, State - App - Calendar Entry), ale kdyz napisu do Title klicove slovo z kalendare a dam akci, kde nastavim Tichy rezim, tak se mi tento profil nezaktivuje. To je dost neprijemne, pokud by toto korektne nefungovalo, protoze profilu s klicovym slovem z kalendare mam celkem dost. Jinak supr aplikace.

Edit:
Tak jsem si s tim chvili hral a hledal na netu, nasel jsem zajimavou vec, pri spustenem Google kalendari se musi stisknout tlacitko nabidky, pote zvolit Vice - Nastaveni - Nastavit upozorneni a oznameni a zde vybrat volbu Upozorneni ! Pak udalost z kalendare funguje, ale opet jen tak napul ... potesitelne je , ze funguje casove nastaveni udalosti od do - podle toho nastaveni profilu funguje, co je ale mnohem horsi je, ze i kdyz mam v nastaveni Calendar Entry polzku Available na Any, tak prodil reaguje jen na presny string zapsany v udalosti kalendare ... kdyz mam v kalendari "Ahoj" a do Calendar Entry napisu "Ahoj", funguje to, kdyz do Calendar Entry ale napisu jen "aho" tak uz ne, porovnavaji se take velka a mala pismena ! Je zajimave, ze ostatni app s timto konkretne zadny takovyto problem nemaji a Setting Profiles to zobrazuje v pohode
Honor 20 Pro - 8GB/256GB
FW 11.0.0.176(C431E3R5P4)
EMUI 4.0.0

korenisko
Androiďák!

Příspěvek od korenisko » sob 23. čer 2012 18:27:20

Mne to funguje presne ako ma. Podmienka je, aby sa nazov v kalendari a taskerovi zhodoval. Ak si dobre pamatam, tak nazov z kalendara vyberas tou lupou v tasker

Sentinel
Androiďák!

Příspěvek od Sentinel » ned 24. čer 2012 9:37:39

Coz toho jsem si uz taky vsiml, ze se tam ty udalosti z kalendare vypisuji v te nabidce.... skoda je ze to musi byt presne dany retezec a ne jakykoli string.
JEste se zeptam, jak lze pomoci Taskera vratit definovany profil primo z telefonu .... kdyz dam profil dle retezce z kalendare a nastavim akci Silent Mode, tak po ukonceni profilu se mi to neprepne zpet do predchoziho profilu na telefonu (tzn. normalni profil) ale vrati mi to neco jineho....
Honor 20 Pro - 8GB/256GB
EMUI 4.0.0

korenisko
Androiďák!

Příspěvek od korenisko » pon 25. čer 2012 1:53:22

Skus exit task a zvolit ten profil, ktory ma byt aktivny.

Sentinel
Androiďák!

Příspěvek od Sentinel » pon 25. čer 2012 8:51:42

Obesel jsem to zvolenim jednotlivch Tasku ...
Koukal jsem, ze tasker umi zalohovat a importovat profily ve formatu *.xml, ale nejak nemohu prijit na to, kde ci jakym zpusobem profil importovat, pridelsim podrzeni na jmene profilu se mi ukaze nabidka na expot profilu, ale ten import nemohu nikde najit. Vi nekdo, kde ta moznost je ? Profily mam nahrane na E:\Tasker\profiles ..... Diky
Honor 20 Pro - 8GB/256GB
EMUI 4.0.0

sNOW
Androiďák!

Příspěvek od sNOW » pon 25. čer 2012 10:04:44

podrz palec na horni liste, nebo si tahem sipky, ktera vystupuje z horni listy zapni, jak bych to nazval, takovou rozsirenejsi horni listu. :D

Sentinel
Androiďák!

Příspěvek od Sentinel » pon 25. čer 2012 11:54:22

No to jsou teda vychytavky, tam bych to urcite nehledal, dikes za nakopnuti :-))))))))))))))))
Jeste dokazal by jsi mi poradit s timto ??
Re: Snížení hlasitosti zvonění při vytažení tel. z pouzdra.
Tiež na to používam Tasker a nastavenia:
Time: 6:30 až 22:00 (voliteľné)
Proximity Sensor
Incoming Call
Task - Ringtone Volume 6 (jedná sa o počiatočnú hlasitosť, keď je mobil v púzdre alebo vrecku. Nastavíte si úroveň akú chcete)
End Task - Ringtone Volume 4 (hlasitosť po vytiahnutí)
Toto popsane nastaveni sice "funguje", ale naprosto nespolehlive :-) Problem je v tom, ze telefon mam v pouzdre, ktere ma ale urcitou vuli, takze vlozeny telefon neni na pouzdro dostatecne pritisknut a senzor tak neuguje, jak by mel. Chtelo by to nejaky parametr ci nastaveni hodnoty proximity senzor, ktery by tu vuli obsahoval :-)
Honor 20 Pro - 8GB/256GB
EMUI 4.0.0

sNOW
Androiďák!

Příspěvek od sNOW » pon 25. čer 2012 12:06:29

Tak strč mobil senzorem dovnitř pouzdra. :DD

Sentinel
Androiďák!

Příspěvek od Sentinel » pon 25. čer 2012 13:20:17

:DD :DD ty jsi jedl vtipnou kasi ne ??? :DD telefon je cely v pouzdru, ale to pouzdro neni to zaviraci, ale jen ze se do nej telefon zasune :-) proste je tam vule a senzor to vyhodnocuje spatne no
Honor 20 Pro - 8GB/256GB
EMUI 4.0.0

sNOW
Androiďák!

Příspěvek od sNOW » pon 25. čer 2012 13:22:13

ja to chapu, asi jsem to spatne napsal. Myslel jsem strcit ho senzorem dolu, jako dovnitr.

F.E-R.Y
Stálý androiďák

Příspěvek od F.E-R.Y » pon 25. čer 2012 13:44:54

Já mám podobnou zkušenost, tedy, že senzor nereaguje úplně dobře. Nejdříve je telefon tichý, že si tasker asi uvědomí, že musí zesílit vyzvánění. Pak hraje hlasitě, ale zase pak se ztlumí. Jak kdy. Nějak to blbne.
Ale když telefon zvoní a já přejedu prsten před senzorem tak se to hned zesílí a zase když odjedu tak ztlumí. Tak jsem z toho trochu blázen.
Ale mám taky pouzdro kde je vůle, jenže ten senzor reaguje na docela velkou vzdálenost, že ta malá vůle by neměla vadit.

Sentinel
Androiďák!

Příspěvek od Sentinel » pon 25. čer 2012 14:01:33

Ten profil jsem zrusil, protoze mi to nakonec bralo druhej task, kde byla snizena hlasitost vyzvaneni. Myslenka to je dobra, ale diky tomu senzoru je to nespolehlive a tudiz nepouzitelne, mozna kdyby to same slo napasovat na svetelny senzor s nejakou hodnotou.
Napadlo me, co kdyby se nekde udelala nejaka stranka, kde by uzivatele nahrali sve vygenerovane profily, nebo nekde existuje (vyjma te na oficialnich strankach aplikace) ?
Honor 20 Pro - 8GB/256GB
EMUI 4.0.0

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“