ProduktivitaTasker

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » ned 11. lis 2012 14:35:47

Neni 10 sekund moc častá kontrola? Co tak zkusit nastavit, aby při každém vypnutí displeje se nastavila hlasitost na 1. Protože nechctěné stisknutí hlasitost a tím změnu nastavní, lze provést jen při zapnutém displaji, tak návrat k hodnotě 1 by se dělo po jeho vypnutí.




Uživatelský avatar

Renik
Stálý androiďák
Příspěvky: 192
Registrován: ned 22. črc 2012 16:27:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 4
Rom: KitKat 4.4

Re: Tasker

Příspěvek od Renik » ned 11. lis 2012 17:19:01

Ahojte, tak možno niekomu pomôžem. Mám 4 profily. Zistil som, že to nie je nič zložité. Stačí mať podmienky podobne ako napr. v PHP... Všetko by malo fungovať fajn :)
Doma - vypnuté bluetooth, vypnuté mobilné dáta, zapnutá wifi, zapnutý auto-sync
Noc - zapnutý night mode, zapnutý airplane mode
Hlasitosť - automatické zapínanie hlasitosti zvonenia na 3 (ak nemáte tichý režim)
Zvonenie - automatické zosilňovanie prichádzajúceho hovoru

DOMA
Obrázek Obrázek Obrázek

NOC
Obrázek Obrázek Obrázek

HLASITOSŤ
Obrázek Obrázek

ZVONENIE
Obrázek Obrázek


hfx9
Robot
Příspěvky: 989
Registrován: čtv 08. dub 2010 20:47:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Twitter: hfx9
Tablet: Nexus 7
Rom: JB 4.1.1

Re: Tasker

Příspěvek od hfx9 » ned 11. lis 2012 21:01:18

Chtěl bych vás poprosit o to, aby jste dávali obrázky do spoileru, zpřehlední se tím toto téma.

Děkuji
PHONE: Oneplus One - ROM: CM11s

Uživatelský avatar

Sentinel
Androiďák!
Příspěvky: 311
Registrován: sob 27. srp 2011 7:22:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Sentinel » ned 11. lis 2012 22:10:52

@hfx9:

Diky za pripominku, beru na vedomi, upravil jsem prispevky...

@sNOW:

No tech 10s jsem tam mel na testovani, jinak jsem nastavil 30 s, ale s tim displejem mi to nevyhovuje, protoze mam treba i profil doma, kdy mam telefon na nabijecce a je zapnuta wifi a nechci neustale odemykat displej, takze v tomto profilu mam displej porad On.
Honor 20 Pro - 8GB/256GB
FW 10.1.0.250(C431E10R5P1)
EMUI 3.1.0

Uživatelský avatar

iiic
Stálý androiďák
Příspěvky: 227
Registrován: pon 27. pro 2010 10:15:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G6
Twitter: iiic
Tablet: tf201 - Asus Eee Pad Transformer Prime
Rom: CyanogenMod
Bydliště: City 17
Kontaktovat uživatele:

Re: Re: Tasker

Příspěvek od iiic » stř 14. lis 2012 10:53:54

hfx9 píše:Chtěl bych vás poprosit o to, aby jste dávali obrázky do spoileru, zpřehlední se tím toto téma.

Děkuji
A nemá Tasker náhodou i export do nějakého textového formátu? To by bylo úplně nejlepší.


Uživatelský avatar

Sentinel
Androiďák!
Příspěvky: 311
Registrován: sob 27. srp 2011 7:22:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Sentinel » stř 14. lis 2012 13:26:45

Tasker ma samozrejme export, ale pouze celeho projektu, nikoliv jednotlivych Profilu ... pokud si uzivatel vytvari jen Profily, tak to nelze exportovat.
Honor 20 Pro - 8GB/256GB
FW 10.1.0.250(C431E10R5P1)
EMUI 3.1.0

Uživatelský avatar

iiic
Stálý androiďák
Příspěvky: 227
Registrován: pon 27. pro 2010 10:15:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G6
Twitter: iiic
Tablet: tf201 - Asus Eee Pad Transformer Prime
Rom: CyanogenMod
Bydliště: City 17
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od iiic » stř 14. lis 2012 15:07:45

Sentinel píše:Tasker ma samozrejme export, ale pouze celeho projektu, nikoliv jednotlivych Profilu ... pokud si uzivatel vytvari jen Profily, tak to nelze exportovat.
Já tam tedy ten export vidím přidržím prst na Profilu a dám export, nic složitého. Stejně tam můžu vytvořit nový projekt jen s jedním profilem, který chci exportovat.

Uživatelský avatar

Sentinel
Androiďák!
Příspěvky: 311
Registrován: sob 27. srp 2011 7:22:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Sentinel » stř 14. lis 2012 15:28:27

Pravda je to tam ... export lze provest do nabizenych formatu (xml, email .. jestli to je prosty txt format, nezkousel jsem to) ... exportem ve formatu description se dosahne tohoto zapisu, lze jen do pametove schranky nebo do mailu

Kód: Vybrat vše

Profile:
  Event: Phone -> Phone Idle
    Variable Clear [ Name:%PHONE_RING_START ]
    Ringer Volume [ Level:%PHONE_LAST_VOL If:%PHONE_CALL ~ ring ]
    Variable Set [ Name:%PHONE_CALL To:idle ]
Profile:
  State: Sensor -> Proximity Sensor
    If [ %PHONE_RING_START Is Set ]
    Variable Set [ Name:%temp To:%TIMES - %PHONE_RING_START Do Maths: on ]
    If [ %temp < %PHONE_WAIT_TIME ]
    Ringer Volume [ Level:7 ]
    End If
    End If
Honor 20 Pro - 8GB/256GB
FW 10.1.0.250(C431E10R5P1)
EMUI 3.1.0


opous
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: stř 21. lis 2012 14:57:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 604114386

Re: Tasker 2G/3G Toggle

Příspěvek od opous » stř 21. lis 2012 15:27:27

Zdravim,

chtěl bych se vrátitk tomu, co se tu řešilo na začátku tohoto vlákna, to bylo v lednu 2011 a doba již pokročila...

Nepodařilo se někomu rozchodit ten přepínač, nebo najít nějakou aplikaci která by pomocí Taskeru uměla přepínat
z 3G na 2G a obráceně (vyjma ROM Cyanogen kde to funguje kde je speciální rozhraní, jak jsem se dočetl někde na foru), já mám SGS III a 4.1.1 + 1.3.3u1 Tasker) . Bohužel se nacházím v lokalitě kde se mi mobil přepíná mezi 2G a 3G (často se data ani nespustí jak se to furt na tom místě přepíná) tak bych si to potřeboval nastavit tak, aby když jsem v určité lokalitě (je jedno jak např. near Location or BTS CEll ID, nebo si i nastavit čas) aby se mi to přeplo na 2G?

Co jsem tak pochopil ze začátku vlákna, tak APN to neřeší, to jen zapíná a vypíná data, Locale Mobile Data Plugin to mi taky nejede tam je nějaký vyskakovací okno, a toggle 2G/3G to je jen přepínač v systému a s tím Toggle neumí pracovat... neřešil jste někdo toto?

Díky moc za informaci

Uživatelský avatar

Sentinel
Androiďák!
Příspěvky: 311
Registrován: sob 27. srp 2011 7:22:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Sentinel » stř 21. lis 2012 16:29:45

Ja si nejsem jistym jestli to nebude zavisle na dane ROM, treba u me kdy mam GB na Oxygen tak tam v te liste je primo prepinac na 2G/3G, takze nemusim nutne do nastaveni site. V Tasku pak mam NET - Mobile data 2G/3G a volim parametr podle potreby "2G only" nebo "3G Preferred". A funguje to perfektne, jsem-li doma, preferuji wifi, jsem-li mimo domov, tak pri spusteni app, ktere nastavim pripojeni na net se mi zapinaji mobilni data a automaticky se prepne na 3G Preferred, jinak mam pustene 2G kvuli baterii.
Honor 20 Pro - 8GB/256GB
FW 10.1.0.250(C431E10R5P1)
EMUI 3.1.0


opous
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: stř 21. lis 2012 14:57:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 604114386

Re: Tasker

Příspěvek od opous » stř 21. lis 2012 19:17:41

No já mám taky normalne v Taskeru, NET - Mobile data 2G/3G ale podle potřeby nepřepínám, jelikož to napíše že to zařízení nepodporuje, v podstatě problém jako jinde, např. zde: http://rootzwiki.com/topic/31362-jb-maguro-bugs/
Ale si to opravdu bude tou verzí ROM, napsali mi i z toho Tasker fora "It's only supported for Cyanogen ROMs, since they have a special interface to allow it which is lacking in vanilla Android" takže mám asi smůlu :-( NO ještě se s tím budu chvíli prát, a pak to zabalim.... škoda :?

Uživatelský avatar

Jackito
Androiďák!
Příspěvky: 525
Registrován: čtv 30. zář 2010 8:37:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: Tasker

Příspěvek od Jackito » čtv 22. lis 2012 10:48:27

Ahoj, chtěl jsem si nastavit pro můj SGN vypnutí vibrací notifikací a příchozího hovoru když mám telefon v docku. Řešil už tohle někdo? Našel jsem "Vibrate on ringer" tohle jsem si úspěšně vypnul ale bohužel mi nejde vypnout "vibrate on notify". Hlásí mi to chybu: Sorry, that action is unavailable on this devices (jde to někomu na jiném zařízení než SGN?). Jde to nějak obejít aby mi to fungovalo taky na SGN? Nebo mám prostě smůlu? Díky za info ;-)


lepki
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 18. říj 2012 12:34:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: samsung galaxy sIII

Re: Tasker

Příspěvek od lepki » čtv 22. lis 2012 10:55:51

ahoj dostal som po stranu 12 a po záplave príspevkoch len o widgetoch s profilmi som narazil aj ja na jeden problém.
snažím sa urobiť niečo takéto:
23-02hod aktivovať režim "nočný"
02-7hod aktivovať profil "Spím" a vypnúť "nočný"
v tomto čase ak zaplne display tak sa to prepne do režimu "nočný" a vypne "spím"
a po vypnutí displaya sa počká 10minút a aktivuje sa režim "Spím" a vypne "nočný"

skúšal som cez Profile Status ON/off ale to iba natvrdo odstavý profil a ten nejde znovu reaktivovať.
vôbec neviem aký postup zvoliť v tomto prípade.
vedel by mi niekto pomôcť. či už presne tak ako to chcem, alebo prípadne rozumnejšiu alternatívu, ak vás napadá.
ďakujem pekne za pomoc

Uživatelský avatar

Sentinel
Androiďák!
Příspěvky: 311
Registrován: sob 27. srp 2011 7:22:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Sentinel » čtv 22. lis 2012 14:49:41

@lepki:

nejak se v tom tvem psani nevyznam ;)

tak ty profily se prece zapinaji / vypinaji automaticky nastavenim toho casu ....
co ti zapne displej v case od 02-07 a proc se ma prepinat ze Spim do Nocny ??? Co ktery profil povoluje a zakazuje ???

Zkus jinak prikaz Profile Active kde je format *,nazev_profilu,* a kde si muzes dat podminku on nebo off

@opous:

Bohuzel ja si myslim, ze to je dane vlastnostmi ROM a pokud to tam nemas tak to prepinani nepujde.
Honor 20 Pro - 8GB/256GB
FW 10.1.0.250(C431E10R5P1)
EMUI 3.1.0


lepki
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 18. říj 2012 12:34:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: samsung galaxy sIII

Re: Tasker

Příspěvek od lepki » čtv 22. lis 2012 15:12:53

skúsim sa rozpísať
profil nočný-
ak je: pripojené na wifi + 23 do 7mej
task: stíšiť zvonenia atď

profíl spím-
ak je: pripojené na wifi + v čase od 2hey do 7me
tasK: vypni profil nočný, vypni dáta, wifi atď

(tu nastane problém: doteraz som sa to snažil robiť príkazom Profile Status Nočný OFF. lenže toto vypne profil v taskery a ďalej sa nezapne, tj ako keď odstavíš celý profil a teda že tam pri názve profilu nieje fajočka ale značka zákaz)

profil spím dočasne off-
ak je: aktívny profil spím + event display ON
wait 10seconds, vypni profil spím a aktivuj profil nočný

profil spím reactivate-
ak je: display off + aktivný profil nočný + od 2hey do 7mej
wait 10minutes + aktivuj profil spím + vypni všeko ostatné

takto som sa to snažil najprv ale nefungovalo to, je možné že som nato išiel úplne zle
chápeš čo som sa snažil nastaviť? aby sa večer zapol profil nočný, neskor nech sa aktivuje profil spím a vypne profil nočný
avšak aj sa pri profile spím zapne display, tak sa znovuzapne profil nočný a vypne spím
a potom keď sa display znovu vypne tak sa počká 10minút a ak je stále vypnutý tak potom vypnúť nočný a zapnúť spím

Uživatelský avatar

Sentinel
Androiďák!
Příspěvky: 311
Registrován: sob 27. srp 2011 7:22:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Sentinel » čtv 22. lis 2012 18:12:29

Mne nejde na rozum, proc ty profily mas s podminkou, kdyz je zapnuta wifi .... , navic ten nocni mas svazany s prikazem ztlumit zvoneni, ale kdyz je nocni cas a vypnout se ti data, tak kdyby ti nekdo volal, bude to rvat naplno :D

vyhod tu podminku, kdyz je zapnuta wifi ... prece profil, kde mas v Content urceny cas od - do, tak ti plati a je zapnutej jen v tomto case ! Kdyz ten cas vyprsi, profil se automaticky vypne ! A druhej mas nastavenej nasledujici postupnou hodinu, tak se ty dva prohodi, jenden se deaktivuje a druhej aktivuje.
To tam neco v noci stahujes porad ci neustale synchronizujes pres tu wifinu ? A proc ? Proc si nezapnes v profilz wifinu 15 minut pred tim nez vstanes a nenechas si vse synchronizovat. Mne ta kombinace profilu nedava moc smysl...

Jinak overeni je-li zapojen displej lze i podminkou If screen = on nebo off ...
Zkus popsat, ceho chces vlastne dosahnout kombinaci tech profilu ...
Honor 20 Pro - 8GB/256GB
FW 10.1.0.250(C431E10R5P1)
EMUI 3.1.0


pepster
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: sob 27. říj 2012 16:39:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: Tasker

Příspěvek od pepster » čtv 22. lis 2012 21:57:56

S Taskerem teprve začínám a zkoumám co všechno dokáže zvládnout. A je toho dost.
Základní profily jsem si už dokázal nastavit ale zatím netuším jak umožnit aby při splněné podmínce Cell Near se mi automaticky odemkl a zůstal odemčený display. Tuším, že něco přehlížím.
Poradí mi někdo?


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker

Příspěvek od cmis » čtv 22. lis 2012 22:36:20

Volba odemčení displaye je v kategorii Display -> Keyguard. Volba Off vypne zámek klávesnice, On jej opět zamkne.
Snad jsem pochopil tvůj dotaz správně.
Samsung Galaxy Nexus


pepster
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: sob 27. říj 2012 16:39:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: Tasker

Příspěvek od pepster » čtv 22. lis 2012 23:19:44

Ano, je to ono. :D
Z nějakého neznámého důvodu jsem možnost Keyguard vůbec nezkoušel protože mi k odemčení/uzamčení displaye vůbec neseděla.
A to anglicky umím. Holt, to jsou ty speciální termíny. :oops:
Každopádně děkuji.

Uživatelský avatar

Sentinel
Androiďák!
Příspěvky: 311
Registrován: sob 27. srp 2011 7:22:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Sentinel » pát 23. lis 2012 8:51:21

pepster

Cell Near pri zhasnutem displeji nepracuje vzdy spolehlive. Zkus misto Cell Near v Contents pouzit Variable Value a zde dat promennou %CELLID Matches a do hodnot zapis naskenovane bunky z Cell Near oddelene lomitkem takto:

GSMxxxxxxxxxx/GSMxxxxxxx/GSMxxxxxxx
Honor 20 Pro - 8GB/256GB
FW 10.1.0.250(C431E10R5P1)
EMUI 3.1.0


pepster
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: sob 27. říj 2012 16:39:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: Tasker

Příspěvek od pepster » pát 23. lis 2012 23:04:34

Pánové, děkuji za rady. Přimělo mně to více popřemýšlet o tom, co vlastně chci a jak by se měl Tasker zachovat.
Nakonec jsem vymylsel toto:

Profile: Screen Unlocked
State: Wifi Connected-->SSID Name
Task: Display--> Keyguard--> Set Off

Pro mně je to v tuto chvíli spolehlivější než použití Cell Near a chci se vyhnout tomu aby se mi eventuálně telefon odemkl už na parkovišti v kapse.
Přece jenom domácí wifi síť je mnohem menšího poloměru a co jsem to dnes zloušel, telefon se odemkne až v klidu domova, přesně tak jak potřebuji. :P


lepki
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 18. říj 2012 12:34:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: samsung galaxy sIII

Re: Tasker

Příspěvek od lepki » sob 24. lis 2012 22:51:29

stále neviem ako urobiť to aby sa pri aktivovaní jedného profilu, dočasne deaktivoval druhý :(

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker

Příspěvek od Lobo1978 » čtv 29. lis 2012 6:23:57

Čau, mám takovou prosbu. Uměl by někdo udělat Ipack pro Tasker? Jde o instalační soubor s ikonami, které pak půjdou použít do status baru. Popis jak to udělat je zde:

http://ipack.dinglisch.net/creation.html

Udělal jsem si sadu ikon s čísly od 1 do 31 a chtěl bych to použít do profilu, který mi o půlnoci přepne ve status baru ikonu s aktuálním datem. Bohužel do tasku "Alert - Notify: Icon" nejde přiřadit jako ikona libovolný obrázek, ale požadovaná ikona musí být nainstalována touto cestou.

Zde je ke stažení soubor ikon, které bych chtěl v té instalačce mít:

http://dl.dropbox.com/u/495759/Ikony_datum.ZIP

Díky.

Uživatelský avatar

F.E-R.Y
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: pát 18. lis 2011 8:20:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 SM-G930F

Re: Tasker

Příspěvek od F.E-R.Y » čtv 29. lis 2012 7:08:13

Zajímavý profil to me nikdy nenapadlo :-)

@telefon
Motorola Amio -> Siemens M55 -> SE K750 -> SE G900 -> SGS II (CM 10.2) -> S7 (DE)


LiberX
Androiďák!
Příspěvky: 464
Registrován: ned 18. bře 2012 14:29:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S I
Twitter: AppDroid_cz
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od LiberX » stř 05. pro 2012 14:53:24

Android Design in Action navrhlo novy vzhled pro Tasker (ktery ted vypada opravdu trgicky, ale to jen tak mimochodem)

Znáte portál AppDroid.cz? Aktuální informace z Android scény, recenze Android aplikací a her.


pepster
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: sob 27. říj 2012 16:39:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: Tasker

Příspěvek od pepster » stř 05. pro 2012 17:54:41

Opravdu navrhlo jen a pouze jak by Tasker eventuálně mohl podle nich vypadat a fungovat.
A podle mně by to byla užitečná změna.
Snad se někdy dočkáme.

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker

Příspěvek od Lobo1978 » ned 09. pro 2012 17:44:59

Lobo1978 píše:Čau, mám takovou prosbu. Uměl by někdo udělat Ipack pro Tasker? Jde o instalační soubor s ikonami, které pak půjdou použít do status baru.
Tak jsem nakonec poprosil autora Taskeru, jestli by tu instalačku nevytvořil. Takže instalačky jsou ke stažení tady:
http://ipack.dinglisch.net/download.html

Jméno instalaček je Month Days nebo Month Days SHD. První jsou 48x48 pixelů, druhý balík je 96x96 pixelů. Je tam 7 různých barev. Tady je ukázka profilu, který s tím používám:

Kód: Vybrat vše

Profil:
context
- state - time: from 00:00, to 00:00

task
- alert - notify cancel: title "Date in status"
- task - if: %DAYM matches 1
- alert - notify: title "Date in status", icon (vybrat ikonu s číslem 1), permanent
- task - else if:  %DAYM matches 2
- alert - notify: title "Date in status", icon (vybrat ikonu s číslem 2), permanent
- task - else if:  %DAYM matches 3
- alert - notify: title "Date in status", icon (vybrat ikonu s číslem 3), permanent
- task - else if:  %DAYM matches 4
- alert - notify: title "Date in status", icon (vybrat ikonu s číslem 4), permanent
...
... pokračovat až k číslu 31
...
- task - else if:  %DAYM matches 31
- alert - notify: title "Date in status", icon (vybrat ikonu s číslem 31), permanent
Ještě jako doplnění si můžete udělat profil, co se vám spustí po kliknutí na tuto notifikaci po stažení status baru:

Kód: Vybrat vše

Profil:
context
- event - UI - notification click: title "Date in status"

task
- cokoliv budete chtít tímto kliknutím spustit, já tam mám spuštění aplikace
Místo názvu notifikace "Date in status" si samozřejmě můžete napsat cokoliv, třeba přímo název aplikace nebo tasku, který se spustí po kliknutí na tuto notifikaci.


LiborP
Stálý androiďák
Příspěvky: 76
Registrován: úte 10. kvě 2011 23:17:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3

Re: Tasker

Příspěvek od LiborP » stř 19. pro 2012 0:22:13

Ale tohle řešení má problém s krátkými hovory :
typicky task na vzrůstající vyzvánění, aktivovaný událostí "Phone Ringing". Úroveň hlasitosti se každých 5 s zvyšuje nastavují se úrovně 2-7. Tedy během 25 s se zvedne hlasitost vyzvánění na maximum. Problém nastane, když hovor trvá krátkou dobu (obvyklé : "Promiňte, to je omyl"). Zavěsím - splní se podmínka Event - phone - phone idle" --> hlasitost se nastaví na 1, ale task pro vzrůstající vyzvánění stále běží a každých 5 s zvyšuje hlasitost. No a další hovor pak začíná s RingVolume=5, pak s asi 1s zpožděním zareaguje Tasker, sníží hlasitost vyzvánění 2 a postupně ji zvyšuje.
Řešitelné by to bylo, kdyby k profilu Zvonění šel přiřadit exit task, ale aktivace profilu pomocí "Event" mě nenechá exit task vůbec vytvořit.

Kód: Vybrat vše

Profile: Zvonění
Event: Phone Ringing [ Caller:* ]
Enter: FadeIn
Abort Existing Task
A1: If [ %POTICHU ~ Ne ]
A2: For [ Variable:%RINGVOLUME Items:%RINGVOLUMEMIN:%RINGVOLUMEMAX ]
A3: Ringer Volume [ Level:%RINGVOLUME Display:Off Sound:Off ]
A4: Flash [ Text:%RINGVOLUME Long:Off ]
A5: Wait [ MS:0 Seconds:5 Minutes:0 Hours:0 Days:0 ]
A6: End For
A7: End If.
řádku A4: Flash... si nevšímejte, mám ho jen pro účely ladění, abych viděl, jaká hodnota se právě nastavila
Lobo1978 píše:@Renik:

Vytvoř si další profil, který vyvolá ukončení hovoru a tam dej tu hlasitost na tu první nejnižší úroveň. Jako podmínku dej "event - phone - phone idle". Tak by se měl tento profil aktivovat při ukončení hovoru.

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tasker

Příspěvek od Lobo1978 » stř 19. pro 2012 7:26:31

Tady by neměl být problém do profilu, který se aktivuje s ukončením hovoru a snížuje hlasitost na 1, přidat ukončení toho tasku, který stále zvyšuje hlasitost. Asi nějak takto:

Kód: Vybrat vše

context:
event - phone - phone idle

task:
task - stop (vyplnit jméno tasku, který zvyšuje hlasitost)
ringvolume = 1
Je možný, že ten task na postupné zvyšování hlasitosti nemáš pojmenovaný, takže ho musíš prve pojmenovat. Tím ten task ukončíš a nastaví se úroveň vyzvánění na 1 a už by tak měla zůstat až do dalšího vyzvánění.

Uživatelský avatar

F.E-R.Y
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: pát 18. lis 2011 8:20:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 SM-G930F

Re: Tasker

Příspěvek od F.E-R.Y » stř 19. pro 2012 11:28:19

Lobo1978 píše: Tak jsem nakonec poprosil autora Taskeru, jestli by tu instalačku nevytvořil. Takže instalačky jsou ke stažení tady:
http://ipack.dinglisch.net/download.html
Tak ten druhý balík 48x48 mi nejde nainstalovat :( Píše to chybu.
Motorola Amio -> Siemens M55 -> SE K750 -> SE G900 -> SGS II (CM 10.2) -> S7 (DE)

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti