ProduktivitaTasker

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

mitch.mb
Stálý androiďák
Příspěvky: 208
Registrován: úte 16. srp 2011 13:14:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE II
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 WiFi GT-P3110 - JB 4.2.2
Tablet 2 / ROM: Wooky 2.0 - ICS
Rom: Stock 4.3

Re: Tasker

Příspěvek od mitch.mb » stř 09. led 2013 12:29:04

Ahoj,
měl bych dotaz: Chtěl bych pomocí taskeru a barcode scanner od zxing načíst čárový kód a dále s ním pracovat. Spustit barcode scanner není problém a pomocí schránky dokážu získat kód který chci, ale už mi aplikace nejde zavřít. Když použiju kill app tak se nic neděje ani když zaškrtnu s pomocí rootu... Nevíte někdo jak to vyřešit?

Dále jsem našel pluging AutoBarcode ale v lite verzi se mi tam sice ukáže, ale když ho chci použít tak napíše chybu pluginu a placená verze se mi tam neukáže vůbec...

Díky za rady a tipy

Martin




Uživatelský avatar

F.E-R.Y
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: pát 18. lis 2011 8:20:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 SM-G930F

Re: Tasker

Příspěvek od F.E-R.Y » čtv 10. led 2013 10:31:21

Tak jsme to s kolegou dali dohromady:
1. Set Clipboard Text 0 (s nuluje schránku - nevím jak ji mazat úplně)
2. Load App - Barcode Scanner
3. Wait Until - čekat 3 milisekundy Until %CLIP !=0
4. Secure Settings plugin - Package Options - Force Stop App Barcode
5. Popup - Text %CLIP

Nevím jak jinak udělat cykl until, tak jsem použil tohle. Barcode se zavře ale jen s pomoci SecureSettings, protože Tasker to neumí zavrít, ani když jsem dal root. Takže myslím, že tvůj problém řeší pouze použití SecureSettings.
Motorola Amio -> Siemens M55 -> SE K750 -> SE G900 -> SGS II (CM 10.2) -> S7 (DE)


mitch.mb
Stálý androiďák
Příspěvky: 208
Registrován: úte 16. srp 2011 13:14:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE II
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 WiFi GT-P3110 - JB 4.2.2
Tablet 2 / ROM: Wooky 2.0 - ICS
Rom: Stock 4.3

Re: Tasker

Příspěvek od mitch.mb » čtv 10. led 2013 14:53:54

Tak jsem to udelal nejak podobne jenze se mi nechce pouzivat dalsi externi aplikace takze po to wait until posli prikaz go home a pak nasledne showscene a taky to jde. Asi to neni elegantni ale maka

Uživatelský avatar

Jackito
Androiďák!
Příspěvky: 525
Registrován: čtv 30. zář 2010 8:37:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: Tasker

Příspěvek od Jackito » úte 15. led 2013 0:58:53

Ahoj, setkali jste se už někdo s tímhle problémem u Taskeru? http://db.tt/73bffVGF ...Vůbec nic jsem neměnil a háže mi to tuhle chybu a už nefachčí jak má...zkoušel jsem ho různě promazávat a instalovat znovu ale vždy když obnovím tasky, tak mi to hodí zase tuhle chybu. Kdyby někdo věděl co s tím tak pisněte...


mitch.mb
Stálý androiďák
Příspěvky: 208
Registrován: úte 16. srp 2011 13:14:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE II
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 WiFi GT-P3110 - JB 4.2.2
Tablet 2 / ROM: Wooky 2.0 - ICS
Rom: Stock 4.3

Re: Tasker

Příspěvek od mitch.mb » úte 15. led 2013 8:52:27

Neomezil jsi Taskru nějaký oprávnění? Případně vysledovat jestli to dělá konkrétní task


Uživatelský avatar

Jackito
Androiďák!
Příspěvky: 525
Registrován: čtv 30. zář 2010 8:37:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: Tasker

Příspěvek od Jackito » úte 15. led 2013 9:37:36

Ne právě, že v taskeru jsem nic jinak nenastavoval. Dneska mi kecinzer psal, kde může být chyba tak uvidím jestli to bude ono.


pachta
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: úte 14. pro 2010 21:52:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: Tasker

Příspěvek od pachta » stř 23. led 2013 12:01:41

zdravím,
mám v úloze jako podmínku spuštěnou aplikaci. Podmínka bohužel přestane platit jakmile se aplikace, byť stále aktivní, dostane na pozadí. Typicky po stisknutí tlačítka home. Nevíte jak nastavit tuto podmínku ? Nebo třeba jako podmínku dát nějaký běžící proces, např. mediaserver ?
děkuji
nexus 5, 6.0.1, MMB29OV

Uživatelský avatar

F.E-R.Y
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: pát 18. lis 2011 8:20:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 SM-G930F

Re: Tasker

Příspěvek od F.E-R.Y » stř 23. led 2013 15:14:25

Nevím jestli to je přesně co by jsi chtěl, ale mám pro vypínání navigace (Sygic) udělanou exit ulohu, které mi vyplne GPS pouze pokud navigace skutečně neběží. Protože třeba právě, když jsem to měl jednoduchý exit tastk, tak se po tom co mi někdo zavolal a navigace schovala, okamžitě vypnula GPS.
Takže jsem ten exit task vypodmínkoval, že se má spustit pouze pokud není proces sygic spusten. A protože se sygic dokáže vypnout funguje to dobře. Jediná věc, že musíš mít nainstalovan busybox.
Ale jestli chceš jakoby nějaký status nebo process tak to bohužel nevím.
Motorola Amio -> Siemens M55 -> SE K750 -> SE G900 -> SGS II (CM 10.2) -> S7 (DE)


pachta
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: úte 14. pro 2010 21:52:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: Tasker

Příspěvek od pachta » stř 23. led 2013 15:47:24

díky za reakci, jenže já nemám ani root, natož busybox
nexus 5, 6.0.1, MMB29OV


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker

Příspěvek od cmis » stř 23. led 2013 19:22:54

F.E-R.Y píše:Takže jsem ten exit task vypodmínkoval, že se má spustit pouze pokud není proces sygic spusten. A protože se sygic dokáže vypnout funguje to dobře. Jediná věc, že musíš mít nainstalovan busybox.
Přesně toto by se mi také hodilo. Můžeš napsat jak si to udělal (podmínka zda běží nějaký process). Díky
Samsung Galaxy Nexus

Uživatelský avatar

F.E-R.Y
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: pát 18. lis 2011 8:20:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 SM-G930F

Re: Tasker

Příspěvek od F.E-R.Y » čtv 24. led 2013 9:19:13

Bez rootu a busyboxu nevím. Možná nějak ano, ale já to nevím.

Celý proces není z mojí hlavy, takže bych se nerad chlubil.

V podstatě jsou to dvě věci, které je možné rozdělit.
1) Hlídání zda proces existuje - hodí se pro aplikace, které se vypínají např. Sygic případně nějaké přehrávače. Pokud se totiž aplikace pouze uspí na pozadí, tak proces stále existuje. Zde je to jednoduché a funguje skvěle.
2) Možnost hlídání v jakém stavu je proces zda je v popředí či v pozadí. Nebo neexituje vůbec. Zde už je to těžší, protože rozpoznat v jakem stavu je proces chce trochu ladění.

ad 1) Hlídání zda je zaplá navigace
Run Shell -> Command: pgrep com.sygic.aura -> Store Result In %PID -> Zašktrnout Continue Task Affter Error
(seznam nainstalovaných balíčků a tím pádem i procesů lze zjistit pomocí pm list packages nebo procesy ps)
Wait->2s (zjištění PID procesu chvíli trvá, možná by stačilo i méně něž 2s ale pro jistotu mám tohle)
IF-> %PID ! Set
Secure Settings -> GPS Disabled
END IF

Funguje to tak, že při exit události, se zeptá jestli je nebo není proces com.sygic.aura, pokud je, tím pádem je %PID nastaven, tak se nic nestane. Pokud ale není %PID tak se vypne GPS. Příkaz pgrep dokáže vytáhnout číslo procesu.

ad 2)
Run Shell -> Command: pgrep com.sygic.aura -> Store Result In %PID -> Zašktrnout Continue Task Affter Error
Wait->2s
IF-> %PID ! Set
Run Shell -> Command: cat /proc/%PID/oom_adj -> Store Result In %OOMADJ -> Zašktrnout Continue Task Affter Error
IF %OOMADJ > 6
Alert->Aplikace je spuštěna na pozadí.
END IF
END IF

A právě proměnná %OOMADJ rozhoduje jak je na tom zrovna proces. Podle toho co jsem pochopil tak může dosahovat hodnot od -17 do 17. S tím, že bežící aplikace v popředí, tedy aktivní, má tohle nastaveno na 0 nebo 1 nebo nižší. Aplikace které běží v pozadí má 2 nebo 3 nebo větší. Chce to pomocí alertu zjistit, kolik to číslo po minimalizaci je a nastavit nejnižší práh. Zatím jsem nenašel nějaký vhodný příklad jak to využít. Například sygic v pozadí má hodnotu %OOMADJ nastavenou hned na 7.
Motorola Amio -> Siemens M55 -> SE K750 -> SE G900 -> SGS II (CM 10.2) -> S7 (DE)

Uživatelský avatar

redfrog
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: stř 04. kvě 2011 23:16:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od redfrog » pát 25. led 2013 20:11:25

Zdáres ve spolek, ten Tasker je super aplikace, ale nevím jak na některé funkce a potřeboval bych poradit... Chtěl bych, aby mi Tasker provedl operace po odpojení od wifi, ale pouze pokud by došlo k odpojení a vzdáleni od wifi bodu cca 100 m. Jde o to že bych chtěl, aby se provedl maximální zesílení, ale pouze pokud bych byl opravdu mimo domov, často chodím do kotelny o několik pater níže, kde mi wifina už nedosáhne, ale nechtěl bych, aby se mobil zesílil protože stále nejsem na ulici, jak mohu nastavit akci v Taskeru, aby mi zkontroloval polohu, pokud by byla stále doma, tak by to zachoval původní profil hlasitosti a jiné nastavení, znova by kontroloval třeba co 2 minut, zda jsem opustil domov a po opuštění kontrolovaného okruhu teprve přepnul hlasitost a jiné nastavení a pokud by nedošlo k opuštění kontrolovaného bodu a z kotelny bych se vrátil zpět na wifi, tak by zrušil kontrolu a po celou dobu by nic neměnil...

Využil bych to i v práci, mám tam taky wifi, ale je tam slabší signál a někdy se mi telefon odpojí svévolně i když leží na stejném místě na stole a zesílí se protože si myslí že sem opustil pracoviště, což je nepříjemné, když začne řvát v místnosti, potřeboval bych, aby se zesílil až budu opravdu mimo pracoviště na ulici...

Dokáže mi někdo poradit, jak bych mohl dosáhnout nějaké takové kontroly zda byla budova opuštěna než se zesílí?

Uživatelský avatar

Karloz
Androiďák!
Příspěvky: 360
Registrován: stř 15. zář 2010 7:28:27
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7

Re: Tasker

Příspěvek od Karloz » pát 25. led 2013 20:28:36

@redfrog: Tak to nefixuj na wifinu, ale na perimetr, podmínka bude Location a dej pouze net, vyber radius třeba 50 m nebo samozřejmě méně, záleží na velikosti baráku, pracoviště.

Uživatelský avatar

redfrog
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: stř 04. kvě 2011 23:16:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od redfrog » pát 25. led 2013 20:56:24

Karloz píše:@redfrog: Tak to nefixuj na wifinu, ale na perimetr...
A kdybych nechtěl stále mít zapnutý datový tarif, tak by se to nedalo vyřešit jinak? Že by si ho zapnul Tasker jen po dobu té kontroly...


mitch.mb
Stálý androiďák
Příspěvky: 208
Registrován: úte 16. srp 2011 13:14:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE II
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 WiFi GT-P3110 - JB 4.2.2
Tablet 2 / ROM: Wooky 2.0 - ICS
Rom: Stock 4.3

Re: Tasker

Příspěvek od mitch.mb » pát 25. led 2013 21:25:15

Misto wifi connected pouzij wifi near. profil se deaktivuje po vzdaleni z dosahu po 4 minutach. Pokud se do 4 minut vratis profil by mel zustat aktivni. Interval lze nastavit v nastaveni (vice viz help)

Uživatelský avatar

Karloz
Androiďák!
Příspěvky: 360
Registrován: stř 15. zář 2010 7:28:27
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7

Re: Tasker

Příspěvek od Karloz » pát 25. led 2013 21:55:28

Tak pokud si na wifi, tak ta má stejně přednost před mobilními daty. Na data se přepne jen v případě, že jsi mimo wifi, což potřebuješ. A ten profil na zesílení bys mohl upravit i o přidání vypnutí mobilních dat a doma/v práci zase auto zapnutí.

Uživatelský avatar

redfrog
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: stř 04. kvě 2011 23:16:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od redfrog » pát 25. led 2013 23:56:24

mitch.mb píše:Misto wifi connected pouzij wifi near...
Děkuji, vyzkouším pokud nebude fungovat jak píše Karloz
Karloz píše:Tak pokud si na wifi, tak ta má stejně přednost...
:yes:
Ok díky, zni to že by to mohlo dělat co potřebuji... Někdy prostě stačí jen nakopnout ;) Dám vědět až to otestují jak se to chová :)


mitch.mb
Stálý androiďák
Příspěvky: 208
Registrován: úte 16. srp 2011 13:14:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE II
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 WiFi GT-P3110 - JB 4.2.2
Tablet 2 / ROM: Wooky 2.0 - ICS
Rom: Stock 4.3

Re: Tasker

Příspěvek od mitch.mb » sob 26. led 2013 9:53:42

To wifi near budes mit lepsi. Jako startovaci podminku das pouze wifi near a do tasku das neco cim utlumis telefon a do exit tasku neco cim ho das nahlas. A ten exit task se provede az v zakladnim nastaveni po 4 minutach mimo dosah wifi a nepotrebujes zadne dalsi podminky zapnutych dat ci lokace apod. Dle meho nazoru by to bylo lepsi, ale vyzkousej sam

Uživatelský avatar

redfrog
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: stř 04. kvě 2011 23:16:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od redfrog » sob 26. led 2013 16:34:26

A co když budu v kotelně 6 minut, tak se to přepne ne? I když budu furt v budově...

@telefon    


mitch.mb
Stálý androiďák
Příspěvky: 208
Registrován: úte 16. srp 2011 13:14:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE II
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 WiFi GT-P3110 - JB 4.2.2
Tablet 2 / ROM: Wooky 2.0 - ICS
Rom: Stock 4.3

Re: Tasker

Příspěvek od mitch.mb » sob 26. led 2013 19:15:56

Jak jsem psal cas lze nastavit v setupu pod polozkou monitor - wifi scan. Defaultne je nastaveno 120 sec s tim ze po opusteni signalu to deaktivuje profil po dvou zasebou negativnich skenech signalu. Lze tedy takto nastavit libovolny cas. Klidne 10 minut.

Uživatelský avatar

redfrog
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: stř 04. kvě 2011 23:16:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od redfrog » sob 26. led 2013 20:55:33

Ok zkusím, děkuji :-)

@telefon    


Musky80
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: úte 22. úno 2011 18:18:22
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Musky80 » čtv 07. úno 2013 9:34:18

jde nějak udělat jednoduše v programu kopii jednoho tasku? Chtěl bych mít 3 podobné a nechce se mi 30 řádku psát znova.

jinak na oficiálních stránkách je beta nové verze. stoji za to. Ale ze stare verze mi v nové neslo obnovit zálohu.

Uživatelský avatar

Sentinel
Androiďák!
Příspěvky: 311
Registrován: sob 27. srp 2011 7:22:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Sentinel » čtv 07. úno 2013 12:39:45

Na jiz vytvorenem Tasku ci Profilu dlouze podrz prst a objevi se ti menu, kde hned nahore zvol Clone ...
Pozor nova beta verze je pouze pro telefony s Androidem 4+
Honor 20 Pro - 8GB/256GB
FW 10.1.0.250(C431E10R5P1)
EMUI 3.1.0

Uživatelský avatar

Žulda
Androiďák!
Příspěvky: 336
Registrován: ned 06. čer 2010 21:00:39
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xperia XZ1 Compact
Tablet: Nexus 7 II 2013

Re: Tasker

Příspěvek od Žulda » čtv 07. úno 2013 16:52:36

Ahoj, dotaz na místní znalce: jde pomocí Taskeru filtrovat hovory? V noci chci mít telefon zcela tichý, ale skupina Starred aby se mi dovolala. V nejhorším by se tam mohly dát i jednotlivé kontakty, ale skupiny by byly lepší. Momentálně mám PhoneWeaver a CallWeaver, ale na 4.x Androidu má PW nějaké chyby a jeho vývoj zdá se ustrnul. Tak hledám náhradu.


Musky80
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: úte 22. úno 2011 18:18:22
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Musky80 » čtv 07. úno 2013 19:05:50

Sentinel: Zkousim novou betu, tam jsem to nenasel.


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker

Příspěvek od cmis » čtv 07. úno 2013 20:06:33

Event, Phone, Phone Ringing.
Tam můžeš zadat jednotlivé kontakty nebo skupinu oblíbené a potom na toto reagovat taskem.
Samsung Galaxy Nexus

Uživatelský avatar

Žulda
Androiďák!
Příspěvky: 336
Registrován: ned 06. čer 2010 21:00:39
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xperia XZ1 Compact
Tablet: Nexus 7 II 2013

Re: Tasker

Příspěvek od Žulda » čtv 07. úno 2013 20:40:00

Díky, vyzkouším.

Uživatelský avatar

redfrog
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: stř 04. kvě 2011 23:16:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od redfrog » čtv 14. úno 2013 3:21:03

Občas se tasker chová divně. Jednak někdy vůbec nepřepíná profily, jak má podle set variable, když je na určité pozici, by měl vypnou profil venku ale nevypne, ale profil doma se zapne, pak mám zapnuté oba profily. Ale takto se to nechová pokaždé. A občas často padá. Nebude to tím že mám Android 4.2.1. Stává se to taky někomu, díky tomu že někdy nepřepíná ty profily jak má, tak mu moc nedůvěřují :-(

Uživatelský avatar

F.E-R.Y
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: pát 18. lis 2011 8:20:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 SM-G930F

Re: Tasker

Příspěvek od F.E-R.Y » čtv 14. úno 2013 7:07:06

Je to možné ... příliš vysoká verze :-) Zkus si stáhnout Betu nového Taskeru. Ta by měla být víc optimalizovaná. Jiné mě nenapadá.
Motorola Amio -> Siemens M55 -> SE K750 -> SE G900 -> SGS II (CM 10.2) -> S7 (DE)


Musky80
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: úte 22. úno 2011 18:18:22
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Musky80 » čtv 14. úno 2013 7:34:05

ja jedu na bete 12 a obcas se mi jen vypne kvůli plne pameti, jinak zadny problém. ja mam profily vetsinou dle wifi. nechce se mi davat 15 podmínek pro kazdou antenu operatora, a to jsem na vesnici. ve meste jsem nezjistoval ke kolika se pripoji.

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti