ProduktivitaTasker

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Musky80
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: úte 22. úno 2011 18:18:22
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Musky80 » pon 18. úno 2013 21:56:58

Jde nejak pridat do podminky misto and moznost or? Mam zmenu profilu dle wifi siti a chtel bych nekolik sloucit do jednoho tasku. Nekde jsem nasel znak | jako or ale to mi nefunguje, to je asi jen u hledani.





sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » pon 18. úno 2013 22:27:17

A nefunguje tohle? /


Musky80
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: úte 22. úno 2011 18:18:22
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Musky80 » úte 19. úno 2013 15:12:01

Dik. Jde to nastavit mezi dvema ruznymi podminkami v jednom tasku? napr. bud se připojím k wifi nebo spustim aplikaci.

Uživatelský avatar

F.E-R.Y
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: pát 18. lis 2011 8:20:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 SM-G930F

Re: Tasker

Příspěvek od F.E-R.Y » stř 06. bře 2013 7:43:07

Nepoužívá někdo AlarmDroid na buzení? Protože mi nejde na něj vytvořit profil. Měl jsem udělaný takový, který mi v závislosti na čase, dni a spuštění budíku (aplikace) zapnul wifi, stáhl poštu a prostě jakoby ranní synchronizaci.
Dokud jsem používal G-Alarm tak to fungovalo, ale přešel jsem na AlarmDroid a tady mi nejde jakoby zachytit to spuštění aplikace. Protože AlarmDroid se nespustí, to okno buzení je něco jiného. Ale nenapadá mě jak to vysledovat co to je.
Motorola Amio -> Siemens M55 -> SE K750 -> SE G900 -> SGS II (CM 10.2) -> S7 (DE)

Uživatelský avatar

Sentinel
Androiďák!
Příspěvky: 311
Registrován: sob 27. srp 2011 7:22:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Sentinel » stř 06. bře 2013 14:43:29

A proc nepouzivas budik primo psanej v taskeru ??
http://tasker.marextafl.cz/budik/ukazky ... ots-video/
Podle nej si pak muzes zapnout i tu wifinu ne ?
Honor 20 Pro - 8GB/256GB
FW 10.1.0.250(C431E10R5P1)
EMUI 3.1.0


Uživatelský avatar

F.E-R.Y
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: pát 18. lis 2011 8:20:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 SM-G930F

Re: Tasker

Příspěvek od F.E-R.Y » stř 06. bře 2013 15:30:23

To mě nenapadlo, zkusím :)
Motorola Amio -> Siemens M55 -> SE K750 -> SE G900 -> SGS II (CM 10.2) -> S7 (DE)

Uživatelský avatar

overgrounder
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: pon 17. kvě 2010 13:32:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note
Rom: CM10
Bydliště: Tady kousek

Re: Tasker

Příspěvek od overgrounder » čtv 14. bře 2013 10:14:56

Lidi, chci se zeptat, nemůžu nikde najít možnost v určitý čas udělat power off. Neřešil jste to někdy někdo?
Diky
Samsung Galaxy Note, CM 9


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker

Příspěvek od cmis » čtv 14. bře 2013 11:09:36

Jde vyrobit task, který vypne telefon
Misc -> Reboot -> Shutdown

A potom vyrobit profil, který bude reagovat na událost. Asi ideálně na událost zapsanou v kalendáři.
Samsung Galaxy Nexus

Uživatelský avatar

overgrounder
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: pon 17. kvě 2010 13:32:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note
Rom: CM10
Bydliště: Tady kousek

Re: Tasker

Příspěvek od overgrounder » čtv 14. bře 2013 11:15:17

Hm, to jsem zkoušel, ale je u toho "*" a hláška, že to není dostupné pro moje zařízení (Galaxy Note). Nebude to chtít takhle náhodou root?
Samsung Galaxy Note, CM 9


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker

Příspěvek od cmis » čtv 14. bře 2013 11:16:52

To bude chtít určitě root.
Samsung Galaxy Nexus


melcor
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: pát 20. led 2012 0:45:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire S a HTC One X
Tablet: Nexus 7 with AOKP
Rom: Pacman, IceColdJelly

Re: Tasker

Příspěvek od melcor » ned 24. bře 2013 21:39:16

Ahojte, vedel b by mi niekto poradiť, ako vypnúť pripojenie (či už wifi, alebo mobilné podľa toho čo je aktívne), ale iba v prípade, že nie sú prenášané žiadne dáta (download, aktualizácie, streaming apod) a zároveň je vypnutý displej. Potrebujem teda aby Tasker zistil, či sú prenášané dáta zvyšok nie je problém. Ďakujem

Uživatelský avatar

Renik
Stálý androiďák
Příspěvky: 192
Registrován: ned 22. črc 2012 16:27:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 4
Rom: KitKat 4.4

Re: Tasker

Příspěvek od Renik » čtv 28. bře 2013 18:49:01

Ahojte, riešim problém s notifikáciami. Keď som doma (pripojený na mojej wifine), chcel by som, aby sa prestal čekovať mail (stock mail). Keďže mám otvorený mail v laptope, nepotrebujem, aby mi pípal ešte aj mobil. Je to nejak možné?


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker

Příspěvek od cmis » čtv 28. bře 2013 20:16:33

Můžeš udělat task, který vypne automatickou synchronizaci.
Net->Auto-sync na off
Samsung Galaxy Nexus

Uživatelský avatar

Renik
Stálý androiďák
Příspěvky: 192
Registrován: ned 22. črc 2012 16:27:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 4
Rom: KitKat 4.4

Re: Tasker

Příspěvek od Renik » čtv 28. bře 2013 21:25:07

Lenze nechcem synchronizovat len mail. Ostatne veci chcem synchronizovat aj dalej.

Este by som potreboval poradit:
Mam profily "Doma", "Vonku", "Večer". Pri kazdom profile mam nastavenu inu hlasitost zvonenia. Obcas sa mi stane, ze hlasitost nechtiac zmenim, takze aby mi ostala vzdy rovnaka hlasitost, mam nastaveny "Phone Idle" a za nim hlasitost. Moj problem je, ze chcem, aby sa mi hlasitost nastavovala podla aktivneho profilu, no v taskeri ich mam vysvietene cervenou farbou, takze je zrejme nieco zle:
PROFIL ZVONENIE
- Phone Idle (Priority Normal)

TASK ZVONENIE
If %AIR ~ Off

If %PROFIL = Doma
Ringer Volume: 3

Else If
%PROFIL = Vonku
Ringer Volume: 6

Else If
%PROFIL = Vecer
Ringer Volume: 1

End If
End If
Dakujem

EDIT
Tak som zistil, ze zelenou farbou su oznacene len aktivne tasky :)
Spoiler:
Obrázek
Naposledy upravil(a) Renik dne pát 29. bře 2013 15:13:18, celkem upraveno 5 x.

Uživatelský avatar

MikeC4
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: pát 13. led 2012 10:55:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2

Re: Tasker

Příspěvek od MikeC4 » pát 29. bře 2013 10:57:24

S přechodem na verzi 4.1.2 mi v Taskeru nejde funkce "speakerphone". V předchozí verzi mi šel parádně. (vypnutí i zapnutí hlasitého reproduktoru)...čím by to mohlo být ? Nemáte podobné zkušenosti ?
Samsung Galaxy S2
Verze andriodu : 4.1.2
Verze základního pásma : I9100XXLS8
Verze jádra : 3.0.31 - 863787 se.infra@SEP-115 #3
Číslo setavení : JZO54K.I9100XXMS1
Aktuálně :


Autor tohoto vlákna
guttata
Stálý androiďák
Příspěvky: 110
Registrován: ned 28. lis 2010 11:22:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8
Bydliště: Praha 10

Re: Tasker

Příspěvek od guttata » sob 30. bře 2013 0:04:37

Zdravím. Na první stránce tohohle vlákna jsem se naučil jak používat Exit task pro spuštění nějakého default profilu. Teď ale řeším jiný problém. Chtěl bych, aby se mi po spuštění jedné hry stáhla hlasitost zvuků. To je snadné. Ale jak udělat, aby po zavření té hry se hlasitost vrátila zase zpět nikoliv na default (to bych uměl) ale na předchozí hodnotu? Když si hru pustím doma, chci aby se pak hlasitost vrátila na úroveň odpovídající Home profilu, když budu mít připojená sluchátka tak na úroveň Headset profilu atd. Prostě zpět. Díky.
Huawei Mate 8, 3/32GB, B180


M6HE
Stálý androiďák
Příspěvky: 70
Registrován: úte 27. pro 2011 13:38:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung G Note 2

Re: Tasker

Příspěvek od M6HE » sob 30. bře 2013 8:31:57

Zdravím páni, sales App mi vyhodila tasker v akcii, pred tým som túto appku nepoznal. Rád si nastavujem mobil na svoj obraz, ale po prečítaní pár strán mám pocit že to je slušne náročné na nastavenie a na čas kým sa s tým človek vyhrá.
Ja počas dňa a v rôzne dni veľmi nepravidelne mením zvuk/vibr občas ticho, synchro, 2g/3g/wifi , podsvietenie , offline mode, otáčanie obrazu - tieto najčastejšie a to vždy rôzne aj na rôznych miestach (tj napr aj doma poobede večer dnes nastavujem veci manuálne vždy podľa chuti - ak som napr unavený, šecko vypnem, ak nie som , používam mobil na čokoľvek (opäť rôzne podľa potreby a chuti)
Neviem si dobre predstaviť toto zmanažovať ale možno je tu niekto takto s totálne nepravidelným režimom tiež a povie že sa to nielen dá - ale že to splní hlavný účel a to je predĺžiť výdrž batérie. Alebo aký iný účel takéto profilovanie má ?

Preto jednoduchá otázka, oplatí sa vyskúšať s ohľadom na vyššie popísaný môj spôsob života ? Bez straty mrte času (primerane je ok :geek: )
Predĺžilo vám to život na jedno nabitie ? Vďaka


Autor tohoto vlákna
guttata
Stálý androiďák
Příspěvky: 110
Registrován: ned 28. lis 2010 11:22:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8
Bydliště: Praha 10

Re: Tasker

Příspěvek od guttata » sob 30. bře 2013 10:55:55

Je to naopak. Kdybys žil pravidelně, stačil byt ti jednodušší program, ale Tasker má tolik různě podmíněných možností nastavení, že ti umožní definovat opravdu všechny možné situace. Ale naročné na nastavení to je. Jako výsledek bych nehledal ani usporu energie, jako spíš právě tu automatizovanost telefonu, takže se o to už nemusíš starat a dělat to ručně. Popřípadě si nastavíš různé kombinace nastavení všeho možného, ale místo podmínky, kdy se maji spustit jim přidáš zkratku na domovskou obrazovku a nastavení všeho možného si pak budeš měnit jedním kliknutím... Ale pokud ti ruční optimalizace vyhovuje, nebude se ti asi chtít do nastavení Taskeru investovat ten čas...
Huawei Mate 8, 3/32GB, B180


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » sob 30. bře 2013 11:11:55

Chlapi, napište sem sem své profily, ať se můžeme inspirovat. :D

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2963
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Tasker

Příspěvek od dufko » sob 30. bře 2013 11:56:16

Používam dlhé roky konkurenciu. Tasker ma zlákal na akciu, dobrá cena plus konečne prívetivé UI.

Tiež by som ako kolega ocenil vaše profily, sám síce nejaké mám, ale inšpirácia by sa hodila.

Mám ale dôležitú otázku - dajú sa v profile určiť dve podmienky? Teda poloha a zároveň aj čas? Keď vytvorím profil na polohu "doma" už mi do profilu nejde zadať časová podmienka. Jedine vytvoriť ďalší profil s časom.

V inom programe to mám takto: profil doma (A), podľa polohy doma upravuje jas displeja, zapnutie wifi, úprava hlasitosti zvukov - nezávisle na čase, proste keď som doma tak sa zmení nastavenie.

Ďalší profil už záleží na polohe aj čase, teda poloha doma a zároveň čas 22-8 (B), upravuje zvuk notifikácií na nulu a ešte viac zníži jas displeja.

Teda keď som doma, platí profil A, keď som doma v čase 22-8, platí profil A aj B s tým, že B má vyššiu prioritu a preto platí jeho nastavenie displeja a zvuku. Po 8 ráno sa vrátia nastavenia podľa profilu A.

Je niečo takéto aj v Taskeri?


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » sob 30. bře 2013 11:58:32

Ano je to tam a mnohem více.

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2963
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Tasker

Příspěvek od dufko » sob 30. bře 2013 12:04:14

A ako vytvorím profil, ktorý na splnenie tasku musí spĺňať obe podmienky poloha+ čas? Neviem sa k tomu dopracovať.


M6HE
Stálý androiďák
Příspěvky: 70
Registrován: úte 27. pro 2011 13:38:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung G Note 2

Re: Tasker

Příspěvek od M6HE » sob 30. bře 2013 12:26:12

No ručne mi to vyhovuje nakoľko práve pár programov čo som skúsil v minulosti bolo jednoduchých a aj tak som musel donastavovať veľa vecí ručne. Takže preto ma tento program oslovil.
No asi skúsim, predpokladám, že tu budem ešte otravovať :DD :mrgreen:
Čítam, že pri tvorbe tasks treba byt kreatívny, ok, ale obsahuje appka návod na tvorbu príkazov (aké slová v kombinácii s akými znakmi spájať? Alebo to hľadať niekde u nich na webe, z Google play obrázkov moc múdry nie som.. Dík


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker

Příspěvek od cmis » sob 30. bře 2013 12:29:10

guttata píše:Zdravím. Na první stránce tohohle vlákna jsem se naučil jak používat Exit task pro spuštění nějakého default profilu. Teď ale řeším jiný problém. Chtěl bych, aby se mi po spuštění jedné hry stáhla hlasitost zvuků. To je snadné. Ale jak udělat, aby po zavření té hry se hlasitost vrátila zase zpět nikoliv na default (to bych uměl) ale na předchozí hodnotu? Když si hru pustím doma, chci aby se pak hlasitost vrátila na úroveň odpovídající Home profilu, když budu mít připojená sluchátka tak na úroveň Headset profilu atd. Prostě zpět. Díky.
Před nastavením nové hlasitosti si tu současnou ulož do proměnné a při exit tasku jí zase vrať zpět.
Např.
Variable-> Variable Set -> %HLASITOST_OLD = Volume - System (%VOLS)

Exit Task
Audio Settings -> System Volume = %HLASITOST_OLD

Samozřejmě můžeš nastavovat cokoliv jíného neř hlasitost systému
Samsung Galaxy Nexus


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker

Příspěvek od cmis » sob 30. bře 2013 12:32:47

dufko píše:A ako vytvorím profil, ktorý na splnenie tasku musí spĺňať obe podmienky poloha+ čas? Neviem sa k tomu dopracovať.
Když podržíš prst na profilu, zobrazí se menu a tam zvolíš Add - a to je právě ta druhá podmínka (pro spuštění musí platit obě, všechny)
Samsung Galaxy Nexus


Autor tohoto vlákna
guttata
Stálý androiďák
Příspěvky: 110
Registrován: ned 28. lis 2010 11:22:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8
Bydliště: Praha 10

Re: Tasker

Příspěvek od guttata » sob 30. bře 2013 13:15:08

cmis píše:
guttata píše:Zdravím. Na první stránce tohohle vlákna jsem se naučil jak používat Exit task pro spuštění nějakého default profilu. Teď ale řeším jiný problém. Chtěl bych, aby se mi po spuštění jedné hry stáhla hlasitost zvuků. To je snadné. Ale jak udělat, aby po zavření té hry se hlasitost vrátila zase zpět nikoliv na default (to bych uměl) ale na předchozí hodnotu? Když si hru pustím doma, chci aby se pak hlasitost vrátila na úroveň odpovídající Home profilu, když budu mít připojená sluchátka tak na úroveň Headset profilu atd. Prostě zpět. Díky.
Před nastavením nové hlasitosti si tu současnou ulož do proměnné a při exit tasku jí zase vrať zpět.
Např.
Variable-> Variable Set -> %HLASITOST_OLD = Volume - System (%VOLS)

Exit Task
Audio Settings -> System Volume = %HLASITOST_OLD

Samozřejmě můžeš nastavovat cokoliv jíného neř hlasitost systému
No nevím. Čumím na to a mám úplně vygumováno. Navíc válčím s novým UI. Ale to není problém tvé rady, ale mé hlavy. Asi si dám den pauzu a zkusím to znovu. Za radu díky. :oops:
Huawei Mate 8, 3/32GB, B180


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker

Příspěvek od cmis » sob 30. bře 2013 13:41:45

S novým UI neporadím, mám pořád android 2.3.x - takže staré UI
Samsung Galaxy Nexus

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2963
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Tasker

Příspěvek od dufko » sob 30. bře 2013 13:45:35

cmis veľká vďaka


pepster
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: sob 27. říj 2012 16:39:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: Tasker

Příspěvek od pepster » pon 01. dub 2013 16:28:08

Zdravím pánové.
Momentálně řeším následující problém a nevím si s ním rady.
Potřeboval bych v Taskeru vytvořit profil, který by řešil následující:
Párkrát už mně vypekly aktualizace různých aplikací zrovna v čase, kdy jsem mimo dosah mé wifi. A jelikož mám naprosto "nedostižný" internetový tarif
40MB na týden, lehce se stane, že se kvota spotřebuje třeba hned na začátku účtovacího cyklu a zbytek týdne jsem bez internetu (mimo domova).
Zkrátka a dobře, chtěl bych tedy vytvořit profil, který by zakázal aktualizace aplikací pokud jsem mimo dosah wifi.

Uživatelský avatar

Sentinel
Androiďák!
Příspěvky: 311
Registrován: sob 27. srp 2011 7:22:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Sentinel » pon 01. dub 2013 16:37:15

Prijde mi to zbytecne, u urcitych app mam zakazano, aby se automaticky aktualizovaly, ale pri spusteni site na ne prijde upozorneni.
Honor 20 Pro - 8GB/256GB
FW 10.1.0.250(C431E10R5P1)
EMUI 3.1.0

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti