ProduktivitaTasker

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

henrichg
Robot
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10 - Android 9.0 stock - not root
Mobil 2 / ROM: Nexus 5X - PixelExperience ROM (A9.0) - root
Tablet: Nexus 7 (2013) LTE - Android 6.0.1 stock

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od henrichg » čtv 10. úno 2011 18:31:32

Prave sa mi updatol Tasker, On/Off mobilnych dat uz funguje aj na a2.3. Jupiii. :D
Autor PhoneProfiles a PhoneProfilesPlus. e-mail: henrich.gron@gmail.com

xfox
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Nexus 6p

Příspěvek od xfox » pát 11. úno 2011 17:50:20

Koukám, že tu každý řeší jen Tasker. Phone Weaver je špatný? Nikdo nepoužíváte? jsem si ho teď stáhl na zkoušku, nastavuji, řeším, zda se být docela OK, i cenově. Je něco co mě překvapí?

Zatím se mi nepodařila nastavit jen jedna věc, a to když si dám profil na místo, tak se mi zapne GPS a pořád je zapnutá. Ideální by bylo, že se zapne třeba jen na chvilku a pak se vypne, nevím proč by měla běžet pořád. když ji pak vypnu manuálně, tak zase nefunguje u map a musím ji zapínat, neví někdo jak to nastavit? :?:

Díky za rady.

skrz
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Příspěvek od skrz » pát 11. úno 2011 18:20:10

Phone Weaver jsem nezkoušel. Tasker trial si můžeš stáhnout odsud - http://tasker.dinglisch.net/download.html , jinak jsem ho koupil přímo od developera na těch jeho stránkách (3,5 GBP ~ 100kč)
PW vypadá jednodušeji. Pochybuji, že bude umět tolik věcí jako Tasker. Tasker nemá jednoduché rozhraní, první půl hodinu budeš asi trochu ztracený :DD
Záleží, kolik času tomu chceš věnovat. Pokud ne jen pár minut, tak můžeš v Taskeru udělat asi cokoli - jako třeba Lobo1978 http://androidforum.cz/tasker-a-phone-w ... ml#p150272

korenisko
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Galaxy S6
Tablet: ZenPad Z380kl

Příspěvek od korenisko » pát 11. úno 2011 22:03:35

Skúšal som PW a vadila mi práve lokalizácia. Prečo iba prostredníctvom gps? Inak sa to nedalo. A potom - pw ma dosť určené čo môže alebo nemôže robiť. Ak už investuješ do aplikácie, tak nech potom nemusíš kupovať druhú - Tasker. Kúp ihneď - naučíš sa s tým robiť a máš poriešené do budúcnosti keď sa ti zdvihnú nároky... Ja som uvažoval takto... A tu na fóre sú užívatelia Taskeru, ktorí ochotne poradia :) (mali by si dať Donate paypal button :O ).
Galaxy S6 & ZenPad Z380kl

xfox
Stálý androiďák

Příspěvek od xfox » sob 12. úno 2011 10:19:23

tak tasker stažený, už jsem nad ním strávil včerejší večer a je to pecka. Ta variabilita, ty možnosti :idea: ;) :) Už chápu proč tu nikdo nemá PW ;)

Krampusak
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Lenovo A7010 [Vibe X3 Lite]
Mobil 2 / ROM: LG G2

Příspěvek od Krampusak » sob 12. úno 2011 15:33:30

vytvořil jsem si upozornění na zmeškaný hovor, které 10x za sebou v rozestupu 1 minuty přehraje zvolený zvuk.
Potřeboval bych ale nastavit, aby se zvuk přestal přehrávat, pokud zmeškaný hovor odbavím.
Ať dělám co dělám, zvuk se mi vždy přehraje 10x

skrz
Nové Androidě

Příspěvek od skrz » sob 12. úno 2011 16:33:23

Možná by to šlo třeba takhle:

context: state - missed call
task: zvuk -> wait 1 min -> variable "pocitadlo" add 1 -> go to 1. if "pocitadlo" < 10
end task: variable clear "pocitadlo"

Nejlíp ti někdo poradí (odhalí chybu), když popíšeš svůj task konkrétněji.

Krampusak
Stálý androiďák

Příspěvek od Krampusak » sob 12. úno 2011 16:40:17

V podstatě to tak mám jen u end tsk dávám varieble add 10, zkusím clear.
Jinak to mám takhle:

state - missed call
task - variable set %count to 1 - wait 1 minutes - notify sound - variable add %count value 1 - goto action number 2 if %count < 10 (tohle funguje a potřebuju to vypnout, když odbavím missed call, takže mám...)
end task - variable add %count value 10 (předpokládám, že když tuhle podmínku zohlední v prvním tasku, měl by i tady, ale vždycky se ozve 10x)

edit: variable clear taky nefunguje

edit2:
když už jsme u toho, potřeboval bych na zvolený profil nastavit jiné vyzvánění, ale aby se ozvalo jen jednou. Předpokládal jsem, že když nastavím ringer na notification, že se ozve jen jednou, ale není tomu tak. Jak tedy nastavit vyzvánění, aby se přehrálo jen jednou (jde o krátký ton do práce a nemusí to tady řvát půl dne)

skrz
Nové Androidě

Příspěvek od skrz » sob 12. úno 2011 16:55:40

Asi se již spuštěný task nepřeruší, když přestane platit kontext.
Bohužel Tasker nemá "missed call" variable.
V tom případě by možná pomohlo při každém průchodu cyklem ověřit, zda je daný profil aktivní.
Snad: Stop if %PACTIVE !~ nazevtohoprofilu

ad edit2: jestli jsem pochopil správně, že místo 10x to má v práci zvonit jednou, tak tam pomoci "If" "End If" můžeš vložit podstrom, který se chová jinak. Např: If %PACTIVE ~ Práce -> pípnutí -> stop -> End If -> ...
Naposledy upravil(a) skrz dne sob 12. úno 2011 17:10:34, celkem upraveno 1 x.

Krampusak
Stálý androiďák

Příspěvek od Krampusak » sob 12. úno 2011 17:10:08

Tak ani "If %pactive !~ missed call" neukončí po odbavení missed call task, který se dále přehrává až do podmínky 10x

to zvonění v práci se týká jiného profilu, kde mám klasicky na polohu nastaveno všechno možný, co se má v práci spustit nebo vypnout a zároveň bych chtěl nastavit místo klasického zvonění jen krátký ton, který se ale přehraje jen jednou a dál například jen vybruje nebo nedělá nic. Nastavil jsem jiný ton, ale protože je krátký a je to vyzvánění neustále se opakuje jako každé jiné vyvzánění. Nastavil jsem tedy typ vyzvánení na notification, což jsem přepokládal, že se ozve jen jednou, ale nestalo se tak a ton se pořád klasicky opakuje. Jak na to?

lieti
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: XRN3SE

Příspěvek od lieti » sob 12. úno 2011 17:34:05

Ľudia je normálne že Tasker zaberá 14-17 Mb v pameti a to aj keď mi žiaden profil nebeží?

kecinzer
Moderátor
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kecinzer » sob 12. úno 2011 17:37:41

Nestačilo by tam to upozornění dát je do doby, než se třeba zapne displej? Jde přece o to, aby to uživatele upozornilo, když s mobilem nedělá.

Mohl bych se zeptat jako laik, jak se dá udělat nějaké to opakování zvuku do nekonečna? Resp. dokud se nesplní nějaká podmínka. Např. vložím si tam zahrát zvuk, počkat 60 sekund, a teď chci aby se mi tyto akce opakovaly a já je nemusel ručně přidávat - protože tak by sice šlo nastavit 10 či více zazvonění, ale nekonečno těžko že :).
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

Krampusak
Stálý androiďák

Příspěvek od Krampusak » sob 12. úno 2011 17:47:00

zkusím tam dát do end task zapnutí displeje a uvídíme, to by mohlo bohatě stačit

s tím opakováním do nekonečna by mě to taky zajímalo. Sice můžeš nastavit realitvně vysoké číslo a tím to máš vyřešené, ale chápu jak to myslíš. Nějaký repeat - until by se hodilo

kecinzer
Moderátor
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kecinzer » sob 12. úno 2011 17:47:51

No já jsem zatím takový amatér, že ani nevím jak nastavím to opakování do nějakého čísla. Nemohl bys mě prosím navést?
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

Krampusak
Stálý androiďák

Příspěvek od Krampusak » sob 12. úno 2011 17:52:27

o pár příspěvků výš to mám vložené:

state - missed call
task - variable set %count to 1 - wait 1 minutes - notify sound - variable add %count value 1 - goto action number 2 if %count < 10

tohle zaručí, že se po jedné minutě přehraje zadaný zvuk a opakuje se tak dlouho dokud se nesplní podmínka - if %count < 10, čili 10 opakování

edit: tak jsem dal do end task - displey - turn on - a přesto se opakování nepřeruší...
Naposledy upravil(a) Krampusak dne sob 12. úno 2011 17:54:21, celkem upraveno 1 x.

skrz
Nové Androidě

Příspěvek od skrz » sob 12. úno 2011 17:53:18

kecinzer píše:Mohl bych se zeptat jako laik, jak se dá udělat nějaké to opakování zvuku do nekonečna? Resp. dokud se nesplní nějaká podmínka
Opakování (různe for-cykly, apod.) lze dělat pomocí akce "Goto Action" (je ve skupině akcí "Tasker"). Podrobně předvedeno v nápovědě: Flow control, Loops http://tasker.dinglisch.net/userguide/e ... ntrol.html
Krampusak píše:to zvonění v práci se týká jiného profilu, kde mám klasicky na polohu nastaveno všechno možný, co se má v práci spustit nebo vypnout a zároveň bych chtěl nastavit místo klasického zvonění jen krátký ton, který se ale přehraje jen jednou a dál například jen vybruje nebo nedělá nic. Nastavil jsem jiný ton, ale protože je krátký a je to vyzvánění neustále se opakuje jako každé jiné vyvzánění. Nastavil jsem tedy typ vyzvánení na notification, což jsem přepokládal, že se ozve jen jednou, ale nestalo se tak a ton se pořád klasicky opakuje. Jak na to?
šlo by "vyzvánění androida" úplně vypnout a zvuk/vibraci dělat čistě pomocí Taskeru (Alert: Notify Sound / Vibrate).

Krampusak
Stálý androiďák

Příspěvek od Krampusak » sob 12. úno 2011 17:57:19

skrz píše:šlo by "vyzvánění androida" úplně vypnout a zvuk/vibraci dělat čistě pomocí Taskeru (Alert: Notify Sound / Vibrate).
můžu to zkusit, ale nedoufám v to, že by se něco změnilo. Pokud taskeru řeknu, že zvonění je určitý zvuk, tak ho přehraje pouze jednou a nebude se opakovat jako klasické zvonění?

lieti
Stálý androiďák

Příspěvek od lieti » sob 12. úno 2011 17:59:38

To opakovanie do nekonečna
1 Task na zvonenie
2 wait 10 sekund
3 goto action 1 (v polozke tasker)

A to od 1 do N
1) Set variable %POCITADLO 1
2) zvonenie
3) Variable add Name %POCITADLO Value 1, alternatívne Variable Set %POCITADLO to %POCITADLO+1 a zaskrtnut math
4) goto action 2 if %POCITADLO < %ZVOLENAPREMENNNA, alebo hodnota
5) varibaleclear %POCITADLO (kvoli korektnosti)

EDIT: Aha zatail to už bolo zodpovedané :)

skrz
Nové Androidě

Příspěvek od skrz » sob 12. úno 2011 18:00:59

@Krampusak vycházím z userguide, myslím, že to přehraje pouze jednou. Notify Sound není změna zvuku pro systémovou notifikaci.
Notify Sound
Show a notification on the top bar and play a sound.
The specified Title will appear on the bar initially. When the notification area is pulled down, the specified Text will be visible.
Notifications with a particular (non-empty) title replace existing ones with that title.
A Number other than 0 causes that number to be superimposed on the notification icon.
Music File specifies a file location on the sdcard e.g. music/hello.mp3. If it's blank, the default notification sound will play.

Krampusak
Stálý androiďák

Příspěvek od Krampusak » sob 12. úno 2011 18:19:17

tak nevím, zadal jsem silent mode a tím jsou vypnuté všechny zvuky, takže se notification od taskeru nepřehraje.
Jak jinak vypnout zvuky od androida? Jinak by to asi i fungovalo

edit: tak jsem zadal silence ringer, což sice vyplo zvonění od androida, ale notify sound se přehrává stejně opakovaně

karel_e71
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SGS

Příspěvek od karel_e71 » sob 12. úno 2011 19:05:22

prosim navedte me - pri zmeskanem hovoru chci, aby se po 5 minutach odeslala SMS volajicimu. Zacatek je jasny - state - missed call - wait 5 minutes - send sms ?????. Jsem schopnej to nastavit pouze na urcite cislo, ale ne na daneho volajiciho...

lieti
Stálý androiďák

Příspěvek od lieti » sob 12. úno 2011 20:02:50

Skus pozriet tento navod
http://tasker.wikidot.com/auto-respond-to-phone-call
asi to poriesi ta premenna %CNUM
akurat treba asi este doriesit ze co s tym ked ti pocas tych piatych minut zavola viacero ludi

karel_e71
Stálý androiďák

Příspěvek od karel_e71 » sob 12. úno 2011 20:49:49

tak pres to %CNUM se sice zprava odeslala, ale ne tomu volajicimu, ale tatovi (nastesti) :DD

edit: na druhej pokus, uz to fungovalo, nicmene to ve mne vzbudilo pocit nespolehlivosti

Lobo1978
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns

Příspěvek od Lobo1978 » sob 12. úno 2011 22:31:48

Krampusak píše:V podstatě to tak mám jen u end tsk dávám varieble add 10, zkusím clear.
Jinak to mám takhle:

state - missed call
task - variable set %count to 1 - wait 1 minutes - notify sound - variable add %count value 1 - goto action number 2 if %count < 10 (tohle funguje a potřebuju to vypnout, když odbavím missed call, takže mám...)
end task - variable add %count value 10 (předpokládám, že když tuhle podmínku zohlední v prvním tasku, měl by i tady, ale vždycky se ozve 10x)

edit: variable clear taky nefunguje

edit2:
když už jsme u toho, potřeboval bych na zvolený profil nastavit jiné vyzvánění, ale aby se ozvalo jen jednou. Předpokládal jsem, že když nastavím ringer na notification, že se ozve jen jednou, ale není tomu tak. Jak tedy nastavit vyzvánění, aby se přehrálo jen jednou (jde o krátký ton do práce a nemusí to tady řvát půl dne)
Jen krátce přes mobil, zítra navečer budu na počítači, tak poradím podrobněji. Problém je v tom, že navýšení proměnné %count o 10 máš až v "end task" a ten nastane až se 10x prehraje upozorneni. Musíš si udělat další profil aktivovany například rozsvicenim displeje nebo otevřením aplikace "telefon", "call history", "People" nebo "Dialer One", případně jinou,kterou otevres při zmeskanem hovoru a do toho profilu dej variable %count add 10. V původním profilu do "end task" dej variable %count clear.

Lobo

skrz
Nové Androidě

Příspěvek od skrz » ned 13. úno 2011 15:55:53

Krampusak píše:tak nevím, zadal jsem silent mode a tím jsou vypnuté všechny zvuky, takže se notification od taskeru nepřehraje.
Jak jinak vypnout zvuky od androida? Jinak by to asi i fungovalo
edit: tak jsem zadal silence ringer, což sice vyplo zvonění od androida, ale notify sound se přehrává stejně opakovaně
Silence Ringer vypadá dobře, nebo taky můžeš nastavit ringer volume na 0. Kromě Notify Sound asi pujde použít i Music Play, nebo si měnit zvuk pro alarm/notifikaci/ringer přes Ringtone.
Jinak já jsem teď testoval Notify Sound (ne na příchozím hovoru) a přehraje mi zvuk (defaultní) notifikace pouze jednou...

elpresidento
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elpresidento » pon 14. úno 2011 8:16:59

Notifikace na nepřijaté události se dají pořešit také tímto:

Kód: Vybrat vše

http://tasker.wikidot.com/misnotrem
Dá se to stáhnout celé a naimportovat, jen se tam pak musí provést některé úpravy.
Dá se to ale také použít třeba jen jako studijní materiál...
Luděk Melichar - OsmAnd.cz

xfox
Stálý androiďák

Příspěvek od xfox » pon 14. úno 2011 14:12:15

Panové s taskerem pracuji teprve par dnů, nicméně jsem nikde neobjevil a ani nevymyslel jak nastavit car mode. Ideální by bylo, kdybych mohl nastavit manuální zapnutí profilu, kde by pak byla určitá pravidla. Automaticky mě nenapadá k čemu to připojit. Jezdím velmi nepravidelně. Leda k zapnutí bluetooth. Díky za rady.

lieti
Stálý androiďák

Příspěvek od lieti » pon 14. úno 2011 18:10:23

Manualne spustanie ide cez widget (alebo shortcut) podla toho co ti viac vyhovuje.
Bud na ten widget nastavis do Tasku hned vsetky ulohy co potrebujes pre auto, ono totiz hned po vytvoreni widgetu sa ta spyta ci chces vytvorit novy task, alebo "nabindovat" existujuci. Odporucam aby si v pripade noveho tasku dal tomu taku aj meno, nech ho mozes dotatocne editovat, task bez mena v pripade widgetu uz nemas sancu editovat.

Druha trosku komplikovanejsia moznost (ale rovnocenna) je si vytvoris profil na "On event" a vyberies si variable set napr. %AUTO=1 a k tomu priradis task s potrebnymi ukonmy. Nasledne vytvoris znova shorcut alebo widget a tam nastavis task Set variable na %AUTO=1 a po stlacnei tohoto widgetu sa spusti dany profil. Ktoru moznost si vyberies uz zavisi od individualnych potrieb, na zaciatok odporucam prvu.

Odporucam pouzit widget, lebo tam sa mozes potom neskor(ked sa "rozklikas") pohrat pekne s ikonami a textom widgetu podla toho co bezi.

Nezabudni si potom osetrit aj ukoncenie rezimu auto, dost podobnym sposobom.

lieti
Stálý androiďák

Příspěvek od lieti » pon 14. úno 2011 18:15:34

Inac len tak na inspiraciu pre cestujucich vlakom, alebo busom a pre tych co si radi pospia, resp. nepoznaju vystupnu stanicu.
Da sa pekne nastavit profil podla lokacie a to tak ze manualne si zvolite cielove miesto a okruh ako blizko neho vas to ma upozornit (napr 2-3km a na to bohate postaci hruba lokalizacie podla siete) a uz podla toho v tasku nastavit spustenie alarmu, alebo prehratie songu, alebo hocico co potrebujete).
Pre mna je to asi najuzitnejsi profil Taskeru, ked cestujem do neznamych miest.

karel_e71
Stálý androiďák

Příspěvek od karel_e71 » pon 14. úno 2011 19:16:15

Chci nastavit to, ze kdyz prijdu domu, tak aby se odeslala sms na urcite cislo. Takze jako podmiku davam cell near a jeste urcitej cas - interval od 7 do 8. Pak execute davam SEND SMS, jenze takle by to posilal celou hodinu, pokud bych byl doma. Takze to prozatim resim pres wait - po SEND SMS pridam WAIT a dam ta proste vic nez hodinu. Ale je to takovy vidlacky reseni. Nejake navrhy?

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“