ProduktivitaTasker

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2965
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 57
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Tasker

Příspěvek od dufko » pon 01. dub 2013 16:57:49

Veď v obchode sa dá priamo nastaviť, aby sa aplikácie aktualizovali iba cez wifi, to nestačí?




Uživatelský avatar

iiic
Stálý androiďák
Příspěvky: 227
Registrován: pon 27. pro 2010 10:15:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G6
Twitter: iiic
Tablet: tf201 - Asus Eee Pad Transformer Prime
Rom: CyanogenMod
Bydliště: City 17
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od iiic » pon 01. dub 2013 18:36:06

Dnes je na Tasker sleva... 50% a není to Apríl. Jak dlouho vydrží nevím, tak neváhejte!


pepster
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: sob 27. říj 2012 16:39:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: Tasker

Příspěvek od pepster » pon 01. dub 2013 18:54:45

dufko píše:Veď v obchode sa dá priamo nastaviť, aby sa aplikácie aktualizovali iba cez wifi, to nestačí?
Stačí! Přímo v aplikaci Obchod Play by mně to nenapadlo hledat. Hledal jsem jen v nastavení OP na webu.
Problém vyřešen, díky! :)


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » pon 01. dub 2013 19:21:39

Přesně tak, v tomto případě aktualizuji ručně.


Bodo10
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: pon 02. črc 2012 19:54:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D
Rom: 4.0.3 Stock

Re: Tasker

Příspěvek od Bodo10 » úte 02. dub 2013 17:07:22

Mam Evo 3D so stock romkou a ani za nic nedokazem v taskerovi spojazdnit dpad.
Potrebujem to kvoli gpske ale vobec to nejde.
Sice mi otvoria lokalizacne sluzby ale to je vsetko, dpad by mal ist o dva dole a zafajknut, ale nic sa nestane.
Neviete kde je chyba ? Robil som vsetko podla videa kde mu to vsetko islo.

Na xperii J to vsak ide bez problemov :/

Diky za rady



sedmy
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: úte 02. dub 2013 20:10:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 3C

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvek od sedmy » úte 02. dub 2013 20:44:14

Simonix píše:Zdravím, pročetl jsem téma důkladně a to co mě zajímá se "odbilo" odkazem na wiki

http://tasker.wikidot.com/sleepmode.

Jedná se o vytvoření výjimky pro pár volajících během profilu na noc, který vypíná zvuky a vibrace. Návod popsaný v odkazu je v podstatě funkční, ale má jednu vadu. Počítá s tím, že zapne zvuky při příchozím hovoru definovaných kontaktů na 5 minut, ovšem ten první hovor ještě slyšet není, pouze následující. Poradil by mi někdo, jak docílit toho, aby se mi mnou vybraní lidé dovolali i během noci a na první pokus?

Předem děkuji
Čau, zrovna jsem začal s Taskerem a mám stejný problém který se tu už řešil. Jenže mi nepomohlo nic z toho co jste zde radili. Na 99% jsem si jistý že to je tím, že telefon, když je v tichém režimu nestačí zareagovat ma podnět Taskeru. Když začne zvonit kontakt z vyjímek a je v tichém režimu měl by začít vyzvánět. Po pár milisekundách je vidět na ikonce že se přepl z tichého režimu, ale to už je pozdě telefon sice detekuje že volá číslo z vyjímek ale je potichu.
Mám vyzkoušeno že pokud dám profil
Phone Ringing (moje vyjímkové tel. číslo)
task
Silent mode off
Wait 1ms
Media volume 5
Notify sound (svůj zvuk)

tak to funguje jak má. Problém je ten že bych potřeboval poradit s tím, aby když se přehrává notify sound a já hovor mezi tím přijal, nebo odmítl se notify sound přestal přehrávat a po skončení hovoru se task zase vrátil do původního stavu.
Vím že by to mělo jít udělat nějakou podmínkou jen bych potřeboval poradit jak.


sedmy
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: úte 02. dub 2013 20:10:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 3C

Re: Tasker

Příspěvek od sedmy » úte 02. dub 2013 23:12:05

Ještě jeden dotaz, když si pomocí Taskeru naplánuji spuštění nějaké aplikace, je možné ji spustit na pozadí?


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker

Příspěvek od cmis » stř 03. dub 2013 8:15:06

Udělej si další profil "Phone Offhook" a do tasku dej "Notify Cancel".

Na pozadí aplikaci nespustíš (alespoň co já vím)
Samsung Galaxy Nexus


sedmy
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: úte 02. dub 2013 20:10:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 3C

Re: Tasker

Příspěvek od sedmy » stř 03. dub 2013 21:08:50

cmis díky pomohlo to už pracuje jak má :)


joy33
Nové Androidě
Příspěvky: 41
Registrován: úte 14. pro 2010 21:44:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 3C

Re: Tasker

Příspěvek od joy33 » pát 05. dub 2013 12:32:03

Zdravím ,mám taky malý dotaz.Keď dám ukončiť v mobile všetky app(task) tak sa killne aj Tasker a potom už sam nenabehne. Neda sa to nastaviť niekde?Nejak to nemôžem nájsť .Vďaka za odpoveď .
Honor 3C b306 stock,SDHC 32GB class10


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker

Příspěvek od cmis » pát 05. dub 2013 13:06:28

Nedělej takové nesmysly jako ukončit všechny aplikace. Není pro to žádný důvod.
Samsung Galaxy Nexus


Ivanhoe
Androiďák!
Příspěvky: 258
Registrován: ned 02. říj 2011 22:05:50
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Ivanhoe » pát 05. dub 2013 13:35:44

Chlapci poradíte? :help:

Když bych chtěl v Taskeru vytvořit profil: v noci
vypni veškeré vibrace telefonu a
vypni zvuk u sms (chodí mi notifikace z mailu a ruší mě to někdy).

Jde to ?

Váňa


joy33
Nové Androidě
Příspěvky: 41
Registrován: úte 14. pro 2010 21:44:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 3C

Re: Tasker

Příspěvek od joy33 » pát 05. dub 2013 13:37:08

Tak som to používal večer pred spánkom a malo to vplyv na baterku.Doteraz co som mal aplikácie na profily tak sa v pohode opäť zapli. Neda sa to nastaviť aby opäť nabootoval?Ináč Tasker je fantázia :yes:
Honor 3C b306 stock,SDHC 32GB class10


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker

Příspěvek od cmis » pát 05. dub 2013 14:30:56

Ivanhoe píše:Chlapci poradíte? :help:

Když bych chtěl v Taskeru vytvořit profil: v noci
vypni veškeré vibrace telefonu a
vypni zvuk u sms (chodí mi notifikace z mailu a ruší mě to někdy).

Jde to ?

Váňa
Stačí udělat jednoduchý task a ten spouštět buď ručně nebo automaticky.
Audio Settings -> Silent Mode -> On (tímto se zapne tichý mód)

a ráno ho zase vypneš
Samsung Galaxy Nexus

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11309
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 281
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Tasker

Příspěvek od Jumbo78 » pát 05. dub 2013 15:32:37

Třeba takto:

Profile: Prace (2)
Time: From 21:00 Till 07:00
Day: Mon, Tue, Wed, Thu or Fri
Enter: Pokus (3)
A1: Silent Mode [ Mode:On ]
A2: Media Volume [ Level:0 Display:Off Sound:Off ]

A nemusíš se o nic starat. Takto mám nastavené pracovní dny, víkend trošku jinak, ale to už zvládneš ;)
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


Ivanhoe
Androiďák!
Příspěvky: 258
Registrován: ned 02. říj 2011 22:05:50
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Ivanhoe » pát 05. dub 2013 19:16:05

No počkat, takto je to jasné, ale já chtěl ztlumit pouze zvuk sms a také vypnout vibrace(pro všechno)...
Ale volání nechat zapnuté, kdyby někdo umíral, tak chci být na příjmu... tak co teď :?:

Váňa


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker

Příspěvek od cmis » pát 05. dub 2013 19:38:28

Pak to můžeš udělat třeba takto
Silent mód platí
A dále si uděláš profil, který reaguje na vyzvánění, ten spustí nějakou tvojí skladbu

Profile: Phone Ringing
Task: Music Play Media -> Music Play

A druhý, který vypne přehrávání skladby při zvednutí hovoru

Profile: Phone Offhook
Task: Music Play Media -> Music Stop
Samsung Galaxy Nexus


Ivanhoe
Androiďák!
Příspěvky: 258
Registrován: ned 02. říj 2011 22:05:50
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Ivanhoe » pát 05. dub 2013 20:05:09

elegantnější řešení by nebylo ? Asi ne, že ?! Jinak bys mi ho napsal, že...

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11309
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 281
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Tasker

Příspěvek od Jumbo78 » pát 05. dub 2013 20:07:49

Bylo.
Místo silent Mode použiješ alarm volume 0, notification volume 0, media volume 0. Jen ringer volume neměníš
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker

Příspěvek od cmis » pát 05. dub 2013 20:09:31

Pokud má anroid 4 ICS a výše, tak elegantnejší řešení není.
Protože zde je ring volume a notification volume spojené.
Naposledy upravil(a) cmis dne pát 05. dub 2013 20:37:30, celkem upraveno 1 x.
Samsung Galaxy Nexus


Ivanhoe
Androiďák!
Příspěvky: 258
Registrován: ned 02. říj 2011 22:05:50
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Ivanhoe » pát 05. dub 2013 20:36:52

No podobné věty jsem se bál...

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2965
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 57
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Re: Tasker

Příspěvek od dufko » pát 05. dub 2013 21:17:15

cmis píše:Pokud má anroid 4 ICS a výše, tak elegantnejší řešení není.
Protože zde je ring volume a notification volume spojené.
Keďže presne toto som riešil pred nejakou dobou, tak sa podelím s riešením pre ICS.

Rovnako potrebujem v noci vypnúť sms, ale volania potrebujem mať zapnuté (rodina, alarm vo firme).

Riešením je aplikácia audio control, ktorá funguje aj ako plugin pre Tasker.
Aplikácia je síce platená, ale je to jediné funkčné a mnou overené riešenie.

Čiže ja to mám takto.
Keď som doma, zníži sa mi jas displeja a všetky zvuky na 60%. Keď som doma a je čas mezi 22 a 6 ráno, tlmí sa mi zvuk zvonenia na 30% a zvuk sms a mailu idú na 0.


Ivanhoe
Androiďák!
Příspěvky: 258
Registrován: ned 02. říj 2011 22:05:50
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Ivanhoe » pát 05. dub 2013 21:21:18

Nooo... to je lepší a co vibrace ?
A nějaká aplikace zdarma by nebyla ? Chjó, 70Kč, já vím ale přeci jenom...

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2965
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 57
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Tasker

Příspěvek od dufko » pát 05. dub 2013 22:17:39

Vibrácie sa dajú ovládať cez tú aplikáciu. Resp. v tej aplikácii sa vytvorí zvukový profil s jednotlivými nastaveniami zvukov a vibrácií a tie profily sa podľa podmienok zapínajú/vypínajú.

Zatiaľ je to jediné funkčné riešenie, peniaze neľutujem :) za tie ušetrené nervy a peniaze to stojí.

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11309
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 281
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Tasker

Příspěvek od Jumbo78 » sob 06. dub 2013 0:15:00

@cmis
To je zajímavé. Já mám JB a mám to oddĕlené...

Obrázek

Obrázek
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker

Příspěvek od cmis » sob 06. dub 2013 6:43:34

2 volby tam jsou, ale zkus nastavit jednu a kouknout se na druhou.
Např. Pokud nastavím ring volume na 4, notifikace se také nastaví na 4.

Co se týče audio control, tak jsem také vyhodil 70 Kč. Ovládání zvuků funguje dobře (i odděleně) ale u mě nefunguje ovládání vibrací. A to tak, ze vůbec. Několikrát jsem již psal autorovi aplikace a zatím žádná reakce. Ale třeba to nefunguje pouze na telefonu, kde jsem to zkoušel (origo rom na HTC Desire S s rootem).
Samsung Galaxy Nexus


Ivanhoe
Androiďák!
Příspěvky: 258
Registrován: ned 02. říj 2011 22:05:50
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Ivanhoe » sob 06. dub 2013 7:01:01

No teda chlapci, všude tady TASKER vychvalují do nebe, že umí zázraky a poté co ho koupím se dozvídám o dalších doplňcích za peníze. Když to umí(i když pro mě opět ne 100%)jiná aplikace proč to neumí ihned TASKER ?! Já vím, pláču dobře, ale na cizím hrobě. Ale zatím to skorem vypadá, že na moje potřeby skoro postačovala zdarma poskytovaná Llama... No nic jdu laborovat a třeba mě něco napadne, ještě znovu dotaz: jiná alternativa, která by byla zdarma a nahrazovala by Audio control ?


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker

Příspěvek od cmis » sob 06. dub 2013 7:16:14

To co umí Audio Control umí i Tasker.
V Taskeru se musí vyrobit profil, který při zvonění vypne silent mod a po hovoru jej zase zapne. Stejně tak to dělá i Audio Control.
Ale jednodušší varianta je ta, jak jsem již psal, nechat silent mod zapnutý a přehrát skladbu přes média.
Samsung Galaxy Nexus


Ivanhoe
Androiďák!
Příspěvky: 258
Registrován: ned 02. říj 2011 22:05:50
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Ivanhoe » sob 06. dub 2013 7:19:35

ok už mlčím, určitě to zkusím... díky

Váňa

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2965
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 57
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Re: Tasker

Příspěvek od dufko » sob 06. dub 2013 8:30:06

cmis píše:To co umí Audio Control umí i Tasker.
V Taskeru se musí vyrobit profil, který při zvonění vypne silent mod a po hovoru jej zase zapne. Stejně tak to dělá i Audio Control.
Ale jednodušší varianta je ta, jak jsem již psal, nechat silent mod zapnutý a přehrát skladbu přes média.
Nj ale toto riešenie úplne ignoruje individuálne zvonenie kontaktov. Kto má jedno zvonenie tak mu to je asi jedno, ja mám ale pre dosť kontaktov vlastné zvonenia.

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host